Sorry, že otravujem, ale už neviem, kde by som sa spýtal. Až nedávno som prečítal Hru o tróny. Bude ešte dotlač Střet králů a Bouře mečů v pevnej väzbe? (Chcem ich kúpiť na Slovensku, na facebook Talpressu sa nedostanem)
No keďže bývam na dedine, a v najbližšom meste s kníhhkupectvom o takom čosi ani nepočuli, hľadal som tam, kde nakupujem vždy - čiže v internetových kníhkupectvách. Brloh 0 bodov, Literama 0 bodov, Martinus 1 bod (len druhý diel).
Hmmm, z nových asi nejlepší, ale furt je tam toho na mě nějak moc - nápisy přes obrázek. Ale já jsem nebetyčnej remcal... Dala bych menší písmo a jinou barvu pozadí, aby ty vrány víc vynikly a bylo by to celkem fajn. Ještě bych odstranila lebky, protože mám s lebkama jako motivem na čemkoli osobní o problém.
No tak abych taky řekl svůj názor, když vy se upejpáte :-D
Podle mě to neni zlý. Větší kontrast mezi vránou a pozadím by tomu asi pomoh. Chybí tomu nějakej záchytnej bod, který by upoutal oko.
Vůči čemu bych měl zásadní výtku, kdybych do toho mohl mluvit, je písmo. Jednak ten efekt plastičnosti je už myslim docela out - vypadá to jak vytvořený ve Wordu přes WordArt, ale budiž. Rozvržení textu - autor je docela ok, jak přes to vystupuje lehce vrána je super. Zato spodek se mi nelíbí a tam směřuje moje nej výtka. Název knihy je zbytečně velkym fontem, tluče se s lebkou. A různé barvy tohodle textu je divnej. To už bych to spíš odlišil číslovkou.
Nevím, nevím, mi se snad ještě nelíbila ani jedna obálka těch českých vydání a ta poslední mi připomíná Hamleta. Nejlepší je vázaná Hra o trůny, když se sundá ten papírový obal. :-) A třeba DwD se mi líbí dost, proč ten překlad neudělají stejný?
Protože i obal je kupodivu chráněnej, takže by museli mít licenci. Asi je dražší než zangažovat místního umělce. Jinak se mi to teda docela líbí. Ale já stejně obálky neřeším.
Komentáře
Až nedávno som prečítal Hru o tróny. Bude ešte dotlač Střet králů a Bouře mečů v pevnej väzbe? (Chcem ich kúpiť na Slovensku, na facebook Talpressu sa nedostanem)
Což sice nevím, ale ve všech větších knihkupectvích v ČR jsou běžně k dostání všechny vázané díly.
Nedostal.
Nějak blokovat uživatele na své stránce jde, ne? Slovo ban jsem použila automaticky ze zvyku z diskuzáku.
"A takhle zřejmě budou vypadat paperbackové obálky první a druhé části Hostiny... Chce to asi opravdu moderní grafiku pro celou řadu." Talpress
Dala bych menší písmo a jinou barvu pozadí, aby ty vrány víc vynikly a bylo by to celkem fajn. Ještě bych odstranila lebky, protože mám s lebkama jako motivem na čemkoli osobní o
problém.
Podle mě to neni zlý. Větší kontrast mezi vránou a pozadím by tomu asi pomoh. Chybí tomu nějakej záchytnej bod, který by upoutal oko.
Vůči čemu bych měl zásadní výtku, kdybych do toho mohl mluvit, je písmo. Jednak ten efekt plastičnosti je už myslim docela out - vypadá to jak vytvořený ve Wordu přes WordArt, ale budiž. Rozvržení textu - autor je docela ok, jak přes to vystupuje lehce vrána je super. Zato spodek se mi nelíbí a tam směřuje moje nej výtka. Název knihy je zbytečně velkym fontem, tluče se s lebkou. A různé barvy tohodle textu je divnej. To už bych to spíš odlišil číslovkou.