ad Star Wars: od Zahna vyšlo ještě několik knih: Mezigalaktický let (který se odehrává v době mezi epizodami I a II, jedná se o to, jak se Thrawn dostal do naší galaxie) a Allegiance a Choices of One, které ještě nejsou přeloženy do češtiny. V tomto případě se jedná o události v době původní trilogie. Všechny tyto knížky (kromě Mezigalaktického letu, který se odehrává dřív) sdílejí zaměření na Zahnem vytvořené postavy, kterými jsou Thrawn, Mara Jade, generál Pellaeon, Joru(u)s C'baoth atd.
Potom ještě mohu doporučit vynikající Shatterpoint od Matthew Stovera (myslím, že do češtiny do bylo přeloženo jako Štěpný bod) a novelizaci třetí epizody od stejného autora.
EDIT: A ano, pokud jste si nevšimli, jsem Star Wars fanda. ;-)
Zrovna čtu "VZPOURU OCEÁNŮ" tuhle knížku nemůžu nikde sehnat už asi rok. Nakonec jsem jí objevil v naší knihovně. Jsme rád, že jí můžu číst, ale rád bych jí měl doma a tak sleduji různé antikvariáty a furt nic ... Kniha je super, ale docela náročně se čte. Fajn pasáže střídají reálie, které utváří celek knížky, ale tím, že je to docela bichle tak mě to brzdí o to radši bych měl knihu doma a nebyl vázán časovým termínem z knihovny.
Dneska se mi podařilo najít knihu "ATLAS MRAKŮ". Opět vyprodaná záležitost, ale jedno knihkupectí má ještě pár kopií, takže dobírka a šup hezky do mé knihovny. Moc jsem si chtěl tento romám předčíst ještě před premiérou megafilmu, který podle toho byl natočen.
Docela mě zajímají Hungry Games - ale neznám nikoho kdo by to četl ...
Nedávno jsem dočetla Bouři a v pauze čekání na Hostinu mi do oka padla Vybíjená od Viewegha - říkám si, je to známé, ještě jsem od něj nic nečetla tak proč ne? Větší skok v žánru, obsáhlosti knihy, prokreslenosti, počtu hlavních i vedlejších postav, stylu psaní jsem vážně udělat nemohla. Nemůžu tu knížku ani hodnotit, jsem přespříliš ovlivněná Písní. Takový rozdíl, ještě teď jsem z toho vyjukaná :)
gruno: Začni čítať aj dvojku(tu už mám prečítanú) a keď začneš s trojkou budeš prekvapený koľko vecí vo dvojke súvisi s trojkou. Výborná séria a to som iba na tretej knihe(vraj je stále lepší a lepší)
"Skutečnost není jeden příběh, nýbrž souboj příběhů. Skutečnost je souboj pravd, polopravd, zlých pomluv, mediálních bublin, komických fám, bystrých dedukcí i mylných hypotéz."
Zrovna čtu Vlčice od Zdeňka Žemličky. Má to dobré hodnocení, na Legii 84% a já jsem z toho zhnusená. Hned ze začátku se díky věštbě dozvíme děj knížky, pak přijde nereálná hrdinka z nadřazené rasy, která je děsně cool (krásná, chladná, ale každý ji chce, silná jak Conan, umí léčit a má další super vlasnosti) a pomsta může začít. Nazývají to historické fantasy, protože je tam výčet nějakých germánských a keltských kmenů, a do toho se míchají Římani.
Martine, díky, žes mi ukázal, jak se dá napsat fantasy literatura, co stojí za to.
Ja akurát čítam Búrku mečov a viem, že aj keď to nemám dočítané je to jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítal. Sú tam síce erotické 18+ scény, ale aspoň to dokresľuje tu reálnosť, nie je tam žiadny superhrdina, čo všetko prežije, dokonca aj boj Bronna s tým Eggleom, či jak sa volal v jednotke za Tyrionov život nebolo o tom, že Tyrion ako hlavná postava musel prežiť, prosto mal luck, že Bronn bol chytrý a nie veľmi po cti pachtiaci žoldák... Krásne je to opísané... človek by čakal, že tak obľúbená sága s takými erotickými scénami bude o vraždení a sexe, ale naozaj som bol prekvapený, keď som to začal čítať a zistil som, ako skvelo Martin ten dej opisuje... Je to hrubé, takže ma to zabaví na dosť dlho, ale zato to nie je preplnené sr****mi ako Twlight (nie žeby som to čítal, ale neviem si predstaviť, čo záživné by tam také mohli byť)... Krása... Neviem, čo budem čítať po konci Piesne :D
Ja akurát čítam Búrku mečov a viem, že aj keď to nemám dočítané je to jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítal. Sú tam síce erotické 18+ scény, ale aspoň to dokresľuje tu reálnosť, nie je tam žiadny superhrdina, čo všetko prežije, dokonca aj boj Bronna s tým Eggleom, či jak sa volal v jednotke za Tyrionov život nebolo o tom, že Tyrion ako hlavná postava musel prežiť, prosto mal luck, že Bronn bol chytrý a nie veľmi po cti pachtiaci žoldák... Krásne je to opísané... človek by čakal, že tak obľúbená sága s takými erotickými scénami bude o vraždení a sexe, ale naozaj som bol prekvapený, keď som to začal čítať a zistil som, ako skvelo Martin ten dej opisuje... Je to hrubé, takže ma to zabaví na dosť dlho, ale zato to nie je preplnené sr****mi ako Twlight (nie žeby som to čítal, ale neviem si predstaviť, čo záživné by tam také mohli byť)... Krása... Neviem, čo budem čítať po konci Piesne :D
Minule ma chcel ktosi nahovorit na Nekroskop, ale ked v Burke su niektore sceny pre 18+, tak tu zevraj az pre 30+, takze som zdvorilo odmietla.
Toto by asi nebola diskusia pre mojho kolegu. Ten ma doma iba jednu (!) knihu a to 120 dni Sodomy a aj to mu niekto daroval :). S nim sa da diskutovat fakt iba o praci...
Pomaly ale isto dobieham spoilery: Akurát som dočítal Samovu prvú kapitolu kde dokázal, aký je veľký ,,zbabelec" (na to som sa tešil) a už som dokončil aj Tyrionovu kapitolu alal Zasadanie nafúkaných lordov... Prišiel som na to, že Mace Tyrell je kus vola.. Olenna sa mýli, do erbu sa mu nehodí nafukovacia ryba ale vôl.. Tyrion takmer obetoval svoj život v boji na čiernovode, Mace bojoval v jednom boji, aj ten zvládli zaňho a tváril sa ako niekto, kto vie o boji viac ako chudák Tyri :) Pred Búrkou som si ho predstavoval skôr ako skutočného bojovníka - vidím, že som sa mýlil a že sa mu moc preklad jeho mena nehodí :D
:D Horšie ako: Má doma len jednu knihu... Príručku k práci...
Ja si neviem predstaviť život bez kníh, preč z tými krabičkami elektronickými, kde sa to dá prehrávať, ja chcel hmatateľnú knihu, pekne vytlačené písmena, jej hrúbku a vôňu... achjááááj...
Ja si neviem predstaviť život bez kníh, preč z tými krabičkami elektronickými, kde sa to dá prehrávať, ja chcel hmatateľnú knihu, pekne vytlačené písmena, jej hrúbku a vôňu... achjááááj...
Tak to já se nechci dívat na knížky, čuchat a mazlit se s nimi, já chci číst, a to hodně. Takže elektronické krabičky vymysleli pro mě, abych nemusela číst knížky z knihovny v gumových rukavicích. :-) Zase na druhou stranu může taková knihovna posílit imunitu, protože nejvíce se čte, když člověk leží nemocný v posteli. :-)
Tak to já se nechci dívat na knížky, čuchat a mazlit se s nimi, já chci číst, a to hodně. Takže elektronické krabičky vymysleli pro mě, abych nemusela číst knížky z knihovny v gumových rukavicích. :-) Zase na druhou stranu může taková knihovna posílit imunitu, protože nejvíce se čte, když člověk leží nemocný v posteli. :-)
Knižnica? Kto hovorí o knižnici, ja mám knihy doma a rád sa s nimi tulím a voniam ich :D
Hmatatelné, papírové knihy jsou lepší. Dává vám to pocit, že tu knihu opravdu máte, že ten příběh v ní je jakoby ve vašich rukou :) Elektronických knih jsem taky pár četl, ale... kniha je prostě lepší :)
Komentáře
Potom ještě mohu doporučit vynikající Shatterpoint od Matthew Stovera (myslím, že do češtiny do bylo přeloženo jako Štěpný bod) a novelizaci třetí epizody od stejného autora.
EDIT: A ano, pokud jste si nevšimli, jsem Star Wars fanda. ;-)
Kniha je super, ale docela náročně se čte. Fajn pasáže střídají reálie, které utváří celek knížky, ale tím, že je to docela bichle tak mě to brzdí o to radši bych měl knihu doma a nebyl vázán časovým termínem z knihovny.
Dneska se mi podařilo najít knihu "ATLAS MRAKŮ". Opět vyprodaná záležitost, ale jedno knihkupectí má ještě pár kopií, takže dobírka a šup hezky do mé knihovny. Moc jsem si chtěl tento romám předčíst ještě před premiérou megafilmu, který podle toho byl natočen.
Docela mě zajímají Hungry Games - ale neznám nikoho kdo by to četl ...
http://antikvariat-knihy.cz/kniha/schatzing-frank-vzpoura-oceanu-2006
Po Písní u většiny knížek cituji televizního Moriartyho: Bóóóóóring
Hned ze začátku se díky věštbě dozvíme děj knížky, pak přijde nereálná hrdinka z nadřazené rasy, která je děsně cool (krásná, chladná, ale každý ji chce, silná jak Conan, umí léčit a má další super vlasnosti) a pomsta může začít.
Nazývají to historické fantasy, protože je tam výčet nějakých germánských a keltských kmenů, a do toho se míchají Římani.
Martine, díky, žes mi ukázal, jak se dá napsat fantasy literatura, co stojí za to.
Toto by asi nebola diskusia pre mojho kolegu. Ten ma doma iba jednu (!) knihu a to 120 dni Sodomy a aj to mu niekto daroval :). S nim sa da diskutovat fakt iba o praci...
Takže elektronické krabičky vymysleli pro mě, abych nemusela číst knížky z knihovny v gumových rukavicích. :-)
Zase na druhou stranu může taková knihovna posílit imunitu, protože nejvíce se čte, když člověk leží nemocný v posteli. :-)