Trailer k 2. řadě Game of Thrones

13567

Komentáře

• A já myslel, že Eddardovi způsobil smrt ser Illyn, který mu usekl hlavu.
    Já myslím, že Eddarda na špalek dovedl on sám. Jenže pro většinu lidí je takřka nedotknutelný, takže to svádí na kde koho jiného včetně Sansy.
  • heavy_head: Ano, všechno tohle k tomu vedlo. Za jeho smrt (podle mě) můžou téměř všichni, hlavně Ned a Joffrey. Každý si vybere nějakýho obětního beránka, kterýho nebude mít rád a bude mu to vyčítat. Já Sanse vyčítám, že se postavila proti Nedovi a "přidala" se k Cersei, byť v tom třeba byla nevinně a netušila, co by se mohlo stát (chápu, že mu tu palici neusekla, neřekla někomu, že ho má popravit atd.)... Tohle jí prostě nezapomenu, byť v dalších dílech ji mám ráda a její kapitily mě bavily.
    A taky mě udivuje, jak si to co napíšu každý interpretuje úplně jinak (což se mi bohužel stává dost často) :)
  • Já už se tady radši nedivím ničemu. :-)
    Víte, mně nevadí, když někdo ty postavy nemá rád. Prosím, klidně. Ale je mi proti srsti, když někdo o Catelyn říká, že je to šílená zapšklá mrcha (ŠZM?), nebo o Sanse dokola jako kolovrátek opakuje, jak je blbá, že je blbá, no úžasně blbá přece. Popřípadě o ni mluví jako o malé blonďaté svini (MBS?) A že můžou i za věci, za které vlastně - sami o sobě - nemůžou. Já nevím, ale já z toho cítím až nenávist. Nebo vám to připadá k smíchu? Když už chcete někoho kritizovat (nejlépe nějakou literární postavu, pokud možno), tak to dělejte aspoň bez těch urážek a nadávek. Dělejte to tak, aby se u toho ostatní mohli třeba i pobavit a zasmát. A ne tak, aby z toho tady byla žumpa.
    (Ale na tom, že Arya je psychopatka, Dany je šílená megalomanka a Tywin je zkorumpovaný čuník si stále trvám! :-)
  • Možná by to chtělo vysvětlivky :)
  • Eh, toľko tém, ku ktorým sa treba vyjadriť:
    1) Za Nedovou smrťou stojí zjednotenie každej nepriaznivej okolnosti, ktorá sa v tej chvíli ponúkala. Nedá sa to zvaliť len na jednu okolnosť či človeka. Tj. môže za to Sansa, Cersei, Joffrey, ser Illyn, Catelyn, Malíček, Pycelle, Janos Slynt a aj Ned sám.
    2) Magua je ešte sračkovitejší záporák než Darth Vader.
    3) Chmur: Z Gregora si bol sklamaný, pretože povedal jedno jediné slovo - "Meč."
    4) Flanker: Michelle Fairley je naozaj super a vďaka nej nedokážem postavu Catelyn neznášať.
    5) Sophie je ako Sansa super (tj. väčšinu času na výchovnú päsťovku).
    6) Na trikoch sa stopercentne ešte maká. V tomto teaseri nie je jediný trikový záber, maximálne tak ten prvý so siluetou Dračieho kameňa.
    7) Teaser doslovne znamená "vnadič". Býva v ňom minimum záberov a spravidla vôbec nenadhadzuje zápletku. Slúži na to, aby sa divák dozvedel o existencii filmu/seriálu a začal sa naň tešiť. Trailer je presný opak - stanovuje jasne danú zápletku a záberov má viac než dosť. Je pokračovaním teaseru a každý ďalší postupne uzatvára reklamnú kampaň.

• heavy_head: A můžu říct, že Cersei je čuba? :D IMHO Za všechno špatný u Martina vždycky můžu víc lidí. Prostě se to tak semele.
  • Aha, no tak to pak jo, už jsme doma proč jeden o koze a druhý o voze. Já totiž ve slovech "blbá" a "mrcha" nevidím nic moc ošklivýho (dost často to říkám o sobě), takže mi to jako žumpa nepřijde. Takže slovo blbkla měním na naivka, trubka (což jsou pro mě ekvivalenty).
  • Když už chcete někoho kritizovat (nejlépe nějakou literární postavu, pokud možno), tak to dělejte aspoň bez těch urážek a nadávek. Dělejte to tak, aby se u toho ostatní mohli třeba i pobavit a zasmát. A ne tak, aby z toho tady byla žumpa.
    Nebuď takovej cíťa. O co je horší zapšklá mrcha než zkorumpovaný prase:-)) Lidi prostě uvolňujou emoce. Lepší nadávat literární postavě než reálným lidem, ne? Sansu to jistě nebolí.
    Nepřipadá ti spíš horší, říkat někomu jak má psát na diskuzním fóru, aby naplnil tvé představy?
    Samozřejmě existují nějaké hranice, ale ty tu snad nikdo nepřekročuje.
  • Magua je ešte sračkovitejší záporák než Darth Vader.
    Máš nějakého oblíbeného ultratvrdého záporňáka? Ať mám představu. Mně totiž Magua jako sračka(promiň heade) nepřišel:-)?
  • Ale tak klidně si piště tak, jak uznáte za vhodné. Já jsem jenom řekl svůj názor, který byl výjimečně myšlen více vážně než obvykle.
    Uvolňovat emoce klidně můžete, ale nevybíjejte si to na mých oblíbených postavách! :-)
  • Uff, vůbec nějak ty vteřinové záblesky nestíhám, o to víc se těším.

Sansa je možná naivka, ale zahraná je parádně.
  • brbr: Mně občas přišla trochu "tuhá", ale ono to asi není nejlehčí zahrát Sansu. Myslím si, že v dalších sériích (kde se už bude postava Sansy trochu rozvíjet) dostane více příležitostí a bude dost dobrá.
  • Hehe, tady se to rozjíždí.
    Za smrt Eddarda může samozřejmě spisovatel, který to umí tak krásně napsat, aby to bylo správně zamotané. Ale je to sadista, protože nechá čtenáře oblíbit si postavu, a pak ji sadisticky odkrouhne. :-)

Co se týče herců, nebojím se, že by po Joffovi házely fanynky rajčata. Představitel Draca Malfoye má taky spoustu fanoušku. Taková Arya zapadne, protože a) nevypadá, že vyroste do krásy (ale mohu se mýlit) a b) hraje roztomilého spratka.
    V hercích v seriálu vidím ty postavy z knížek, takže nepoznám, jestli to dobře hrají. Co nevidím, to si podvědomí domyslí.
  • Ben Nevis: Jenže Draco nebyl až takovej zákeřňák jako Joffrey.
  • Krisa: Mě přišla dobrá už ve svojí poslední scéně. "Or maybe he´ll give me yours." Sansa je v seriálu starší, takže to vlče se z ní stane o něco dřív.

Ben Nevis: Nesouhlasím, Maisie vypadá jako mladá kopie Lindsay Lohan, což je sice kráva, ale hezká rozhodně je.
  • Krisa: možná by byl, kdyby byl nejmocnějším chlapcem takové mega země :) oba to jsou fracci, v jádru zbabělci a nejchytřejší taky nejsou (pokud si dobře pamatuju, Draco je v posledním dílu HP trochu zidealizovaný - což mi ale nevadilo :) )

dotaz pro ty, co mají ploché monitory: je to video celkově tmavé nebo to mám jen na svém starším monitoru? scénu renlyho a margaery nevidím :(
  • Krisa: možná by byl, kdyby byl nejmocnějším chlapcem takové mega země :) oba to jsou fracci, v jádru zbabělci a nejchytřejší taky nejsou (pokud si dobře pamatuju, Draco je v posledním dílu HP trochu zidealizovaný - což mi ale nevadilo :) )

dotaz pro ty, co mají ploché monitory: je to video celkově tmavé nebo to mám jen na svém starším monitoru? scénu renlyho a margaery nevidím :(
  • Chmur: Tak napríklad Jack Torrance (Shining), Joker (Temný rytier), Bill (Kill Bill), John Doe (Se7en), Fiennes v Schindlerovom zozname, pokojne aj sudca Frolo z Disneyovského Zvonára od matky božej, Anton Chigurh (Táto krajina nie je pre starých), kapitán Vidal (Faunov Labyrint) a takto by som mohol pokračovať.
    Magua a Vader sú srandovní "strejdovia", ktorí si myslia, akí sú cool a mraziví.
  • Marišiel: taky tam nic nevidím (na plochém matném monitoru). Zkusím to večer, až bude tma.
  • Macejko: Luxusní výběr. U Martina je sice spousta sadistů a psychopatů, ale ti jsou tak nějak na odstřel. Nejděsivější mi přijde Malíček. Pán s uhlazeným chováním a milým úsměvem, jinak ale všehoschopný morální kripl, co se vyžívá ve svojí hře, má nulovou empatii a už dávno ostatní vidí jenom jako figurky na šachovnici a nejspíš tak trochu pedofil. Pak dlouho nic a pak Roose Bolton, to je taky bezohlednej pán loutek, tentokrát se sadistickýma sklonama.
  • Za smrt Eddarda může samozřejmě spisovatel, který to umí tak krásně napsat, aby to bylo správně zamotané
    .
    Pravda
    Magua a Vader sú srandovní "strejdovia", ktorí si myslia, akí sú cool a mraziví.
    Nu mně jako srandovní strejdové nepřišli. Zvláště Magua byl docela drsnej, ale asi záleží na úhlu pohledu. Mně zas jako strejda přišel Bill z Kill Bill.
  • ja súhlasím s headom v tom, že občas sú tie reakcie zbytočne tvrdé, až vlastne detsky nenávistné.
    jasne, že joff, cersei, prípadne theon, frey a bolton urobili svinstvá a je normálne sa postaviť k nim ako k negatívnym postavám.
    ale reakcie na cat, sansu, aryu, .... danny, quentina a spol. naozaj zaváňajú akýmsi božským komplexom. vieme ako dopadli veci a preto spätne sa im vieme vysmiať a neznášať ich. ale asi odtiaľ potiaľ.
  • svoa00: Mne príde najdesivejší Gregor Clegane. Kombinácia gigantického, silného chlapa, ktorý je navyše absolútne zvrátený šialenec (viď surové zabitie targaryenského kojenca), mi príde hrôzostrašná. A to sa o ňom v knihe väčšinu času iba rozpráva.
    Inak, ako som písal tieto riadky, spomenul som si na Lea Bonharta zo Zaklínača (ktorý je niečo podobné, ako Gregor). U mňa najlepší knižný záporák vôbec.
  • Ad Sarven: Já s Tebou souhlasím. Na druhou stranu si myslím, že je to přirozeně lidské a nikomu to ve své podstatě neubližuje. Tak proč být pobouřen tím, že někdo do morku kostí nenávidí Cat nebo Sansu? Ať už k tomu má jakýkoliv důvod. Já bych napsal: "Vylejte si všechny své komplexy na Sanse a doma a v práci buďte v pohodě:-)."
    Ad Macejko: Jo, Leo je fakt charismatický záporňák.
    Mně podobně jako kolegyni připadá nejděsivější ve své podstatě Malíček, i když tváří v tvář bych měl větší bobky z Hory, to je jasné. O to víc musím obdivovat Oberyna, že s ním šel do souboje:-)
  • sarven: A kdy jindy mám být dětsky nenávistná a projevovat svůj božský komplex než ve spojitosti s (neexistující) literární postavou? Já myslím, že je normální někoho vymyšleného "nenávidět až do morku kostí", protože v reálu to nejde (za určitých extrémních situací asi jde, to jen aby mě zas někdo nechytil za slovo).
  • Já bych se nejvíce obával asi právě Oberyna. Od Gregora víte co čekat a když si od něj udržíte odstup je neškodný ale Oberyn? Může vám bez váhání nasypat jed do čaje a ani si toho nevšimnete. Jediná jeho chyba byla že byl zaslepený pomstou. Kdyby si poté co Gregor ležel otrávený na zemi a krvácel sedl kousek vedle a prostě počkal až Gregor umře udělal by lépe. Jinak koho bych ještě nechtěl za nepřítele je rozhodně Bronn protože je rozhodně vychytralejší než se zdá a vlastně jediná z postav kterou zatím v celé sáze nepotkalo nic špatného.
  • Á propos, jsem si skoro jistá, že ten ženskej hlas, co říká “You’re trying to overthrow the king”, patří Jeyne Westerling. Nějaká držkatá, ne? :D
  • No tak sarvene, kde jsi? Vysvětli jim to přece. :-)

Já bYch napsal: Vylejte si své komplexy doma a v práci a po práci v hospodě buďte v pohodě. :-)

To je ovšem tak trochu filozofická otázka, která zde již byla kdysi nastolena: Je možné nenávidět (či milovat) literární postavu, popřípadě cítit potřebu ji bránit a její (vymyšlené) činy obhajovat (či hanit)? A zhádat se o ni v realitě? Je to ještě normální anebo je to už známka duševní poruchy? :-)

A kdo je podle vás největší ultradrsný klaďák?
  • Jak to tak tady pročítám, jsem asi jedinej, komu se výkon Jacka Gleesona alias princátka Joffreho nelíbí. Příjde mi strašně monotóní a dřevěnej. Jinak se musím přidat k těm, které Arya mile překvapila a v seriálu na ně postava působila přívětivěji než v knize.
    A k traileru/teaseru (vem to čert), už aby to bylo na stole =)
  • heavy_head napsal(a):

Je možné nenávidět (či milovat) literární postavu, popřípadě cítit potřebu ji bránit a její (vymyšlené) činy obhajovat (či hanit)?

A není to cíl knihy? Aby byla tak poutavá a strhující, aby se čtenáři s postavami sžili. Bránili je, nenáviděli, nebo za ně "truchlili"? Podle mě je to jenom v pořádku. Je to známka toho, že autor umí...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi