"Znám" lidi, kteří jsou schopní nenávidět jiného jen proto, že s nimi nesouhlasí v názoru na kouření v hospodách.
Tak fajn, a jaký je tvůj názor na tuto věc, ať vím, jestli tě mám začít nenávidět? :-)
Jak o tom přemýšlím, tak asi nebudu nejlepší osoba na tuhle debatu ;o)
Právě naopak, ty jsi ideální pro tuhle debatu.
...psát o tom raději nebudu, ještě by mě diagnostikovali a zavřeli mezi polstrované zdi :o))
Přesně tohle říkali i malému Georgi Martinovi. A kde je teď? :-)
Největší klaďas z kterého jde strach je BŮH.
Tak to jsme se dostali do opravdu vyšších sfér. :-) Ten mě vážně nenapadl. Ono, jak se to vezme. Bůh je, jak se říká, spravedlivý, ale zároveň je i velmi krutý. Vzpomeň si na to, co provedl Abrahámovi. Nebo Sodoma a Gomora. Samé masakry. Kontroverzní postava. Je ale pravda, že od té doby, co se ho lidi přestali bát, to s náma jde z kopce. (Né, že by to předtím bylo o moc lepší).
Já myslím, že hranice mezi normálním a nenormálním přístupem k lit. postava je, když dáváte vymyšleným postavám přednost před těmi reálnými.
A tys to nikdy neudělal? Nikdy jsi nebyl otrávený z toho, že tě někdo vyrušil při četbě, když jsi byl v nejlepším? Nebo ti při napínavém filmu zazvonil mobil a tys to odpálkoval? ("Neotravuj!")
Jinak rozhodně není dobré vylejvat si zlost a komplexy doma, to už je snad lepší venku i v práci:-)))
Ne, to není, radši to nikdo ani nezkoušejte. :-)
Som jediný, komu príde ten sekundový záber na bojujúcu Brienne neskutočne cool? (bez irónie)
Já ho ani nepostřehl, tak byl krátký. (Bez ironie)
A tys to nikdy neudělal? Nikdy jsi nebyl otrávený z toho, že tě někdo vyrušil při četbě, když jsi byl v nejlepším? Nebo ti při napínavém filmu zazvonil mobil a tys to odpálkoval? ("Neotravuj!")
Tak otrávený jsem byl. Nebudu tvrdit opak. Ale tak jsem to nemyslel. Spíš jde o to, když kvůli něčemu nereálnému začnete odbývat např. svoji rodinu. Např. žena vám řekne: "Lásko pojď se pomilovat" a vy odvětíte: "Táhni stará, teď to dělám s Cersei." Děti žadoní: "Tati, venku je krásně. Půjdeme do lesa dát zvířátků papáni? Děláte si srandu smradi? Já jdu dnes do lesa s Branem a Hodorem."
:-) Já vím, jak jsi to myslel. Nemyslel jsem to z dlouhodobého hlediska. Ale sem tam. Právě, že to dělá každý. Občas. Někdo se čtením uklidňuje. Odpočine si u toho po namáhavém dni v práci. Takže ta hranice je spíš nejistá. Nejde říct - tak, a od této chvíle už zanedbávám svoje blízké, takže s čtením přestanu.
Omlouvám se za malý off-topic, ale dávám HBO jedničku s hvězdičkou za ten trailer. (pro mě je to trailer. Teaser je pro mě něco na způsob těch tuším prvních dvou teaserů na S1 a ten první na S2.) Líbí se mi atmosféra, střih, vybrané záběry, hudba, v podstatě vše. Hodně mě to navnadilo.
heade, ty jdeš nějak do sebe. Nejdřív to srdceryvné a moralizující vyjádření a teď takový odvážný slib. Tak šup, hybaj stahovat, pokud ještě nějaký servery fungujou :-)
Tak já budu taky offtopic. 2. března nás čeká 16minutový pohled za scénu natáčení druhé řady. Tomu říkám hozená rukavice do diskuze teaser-trailer :-)
Tak zatím jsou mimo provoz jenom megaupload, filesonic a fileserve, ne? Hoši z FBI nezahálejí. (A příště si dobře rozmysli, jestli sem dáváš teaser nebo trailer, dělá to pak mezi návštěvníky zmatek).
No to si v tom musej udělat pořádek soudruzi z HBO. Nejdřív, že trailer, pak to označej jako teaser Shadow, te'd k večeru už to je preview You Win or You Die... Do toho ty mrazy... winter has come.
Nebo to prostě označit jako teaser/trailer a je to :) A preview You Win or You Die měli na makinggameofthrones hned ráno. Asi jsou tak zabraní do práce, že nepostřehli změnu roku.
A taky přihodím jedno OT. Tenhle trailer měli vysílat před seriálem Luck. Nevíte někdo, jestli opakovali ten pilotní díl, který šel už v prosinci? Protože epizodu 2 se mi nedaří najít.
Přidávám se do klubu k těm, kteří mají plnou hlavu vlastních verzí teď konkrétně AGOTu a v imaginárním světě semtam žijí. Většinou si vybírám kontroverzní postavy a s těma pak šachuju. :) Ale tak tahle hra s fantazií (úchylka chcete-li) se určitě týká všech vášnivých čtenářů, no ne? Když navážu, co ste tady trochu řešili, tak mi přijde stejně zvláštní, že lidi raději v myšlenkách utíkají do válkou zmítané vymyšlené země, když v reálném životě se tématům války vyhýbají. A je tam samozřejmě mnohem více těchhle protikladů... hold fantazie nezná logiku :)
Venku mrzne, že bys ani Jiného nevyhnal ven. Starkové mají nakonec vždycky pravdu :)
Když navážu, co ste tady trochu řešili, tak mi přijde stejně zvláštní, že lidi raději v myšlenkách utíkají do válkou zmítané vymyšlené země, když v reálném životě se tématům války vyhýbají.
Lidé rádi čtou o neštěstí druhých. To je přirozená lidská vlastnost. :-)
Velice se mi líbí scény, které byly do traileru vybrané (nebo alespoň ty, co trvají více než půl vteřiny a jsem schopná je zaznamenat :) ) Např. Cersei jak ji ochraňují zlaté pláště, sadistický pohled Joffreyho a Sansy je mi vážně líto, ten strach ji fakt věřím. Zpočátku mi vadil herec Varyse, pořád jsem se nemohla rozhodnout, jestli mi nepřipadá spíš jako drsný skinhead než mírumilovný eunuch, ale teď už k němu nemám výhrady. A Dany má v traileru dobrý (naštvaný? odhodlaný?) hlas. Poznáte někdo, kdo to spolu bojuje v tom posledním záběru v 55. vteřině? A všimli jste si těch divných severských mraků cca v 13 vteřině, vypadají jak tornáda :)
Poznáte někdo, kdo to spolu bojuje v tom posledním záběru v 55. vteřině?
Mně to připadne jako Hora a ne Ohař. Má štít se třemi psy a "souměrnou" helmu s něčím nahoře (mohla by to být pěst). Ale proti komu a proč je vůbec v Králově přístavišti, to vědí jen bohové a producenti.
Komentáře
Právě naopak, ty jsi ideální pro tuhle debatu.
Přesně tohle říkali i malému Georgi Martinovi. A kde je teď? :-)
Tak to jsme se dostali do opravdu vyšších sfér. :-) Ten mě vážně nenapadl. Ono, jak se to vezme. Bůh je, jak se říká, spravedlivý, ale zároveň je i velmi krutý. Vzpomeň si na to, co provedl Abrahámovi. Nebo Sodoma a Gomora. Samé masakry. Kontroverzní postava.
Je ale pravda, že od té doby, co se ho lidi přestali bát, to s náma jde z kopce. (Né, že by to předtím bylo o moc lepší).
Ne, to není, radši to nikdo ani nezkoušejte. :-)
Já ho ani nepostřehl, tak byl krátký. (Bez ironie)
Líbí se mi atmosféra, střih, vybrané záběry, hudba, v podstatě vše. Hodně mě to navnadilo.
Jinak mně se ta upoutávka už taky líbí. Že bych přece jen zkouknul první sérii? :-)
Tak já budu taky offtopic. 2. března nás čeká 16minutový pohled za scénu natáčení druhé řady. Tomu říkám hozená rukavice do diskuze teaser-trailer :-)
(A příště si dobře rozmysli, jestli sem dáváš teaser nebo trailer, dělá to pak mezi návštěvníky zmatek).
A preview You Win or You Die měli na makinggameofthrones hned ráno. Asi jsou tak zabraní do práce, že nepostřehli změnu roku.
Alek: škoda, že až v marci.
Když navážu, co ste tady trochu řešili, tak mi přijde stejně zvláštní, že lidi raději v myšlenkách utíkají do válkou zmítané vymyšlené země, když v reálném životě se tématům války vyhýbají. A je tam samozřejmě mnohem více těchhle protikladů... hold fantazie nezná logiku :)
Venku mrzne, že bys ani Jiného nevyhnal ven. Starkové mají nakonec vždycky pravdu :)
heavy: no záleží na druhu neštěstí, myslím, že v tom válečném si nikdo zrovna nelibuje. V tom bude něco jiného :)
Zpočátku mi vadil herec Varyse, pořád jsem se nemohla rozhodnout, jestli mi nepřipadá spíš jako drsný skinhead než mírumilovný eunuch, ale teď už k němu nemám výhrady. A Dany má v traileru dobrý (naštvaný? odhodlaný?) hlas.
Poznáte někdo, kdo to spolu bojuje v tom posledním záběru v 55. vteřině?
A všimli jste si těch divných severských mraků cca v 13 vteřině, vypadají jak tornáda :)