Vyjádření Talpressu k novému vydání Písně ledu a ohně

11618202122

Komentáře

• sarven: Na FB Talpress píše, že jaro je kus března, duben, květen a kus června :).
  • To přesně neví ani Talpress. Přesný termín dá tak měsíc před expedicí do obchodů, až dostanou potvrzení od tiskárny. Konec března, duben, květen, začátek června... Vydrž, letos se už dočkáme. :-)
    (edit: vidím, že bratři Noční hlídky mne již předběhli)
    (edit: a jedna sestra mne podběhla :-)
  • no chvala všetkým siedmym, aj starým bohom, že som už prečítal, inak by ma toto čakanie ubíjalo viac ako normálne. fakt, že to už tu je, len na to nedočiahnem.... ach jo...
  • sarven: no já nevim jak u vás, ale u nás je větší část června ještě jaro :-)
  • Odkud píšeš, Aleku? Ze Stínové věže, Šedé stráže nebo snad Královniny brány? :-)
  • Z práce :-P
  • Čekal jsem tak dlouho, že teď, když už vím, že se to překládá a vyjde, si krátím chvílí čtením celé písně od začátku. A hezky si to vychutnávám...
  • Alek: jaro je duben. Březen - ještě moc zima, Květen - Zkouškový (tenhle měsíc vypouštím z mysli), Červen - Prázdniny... Navíc se musím přiznat, že si pletu červen a červenec, takže červen už mezi jaro nepočítám :)
  • Hele Talpress myslel jarem jistě Martinovo jaro. A v posledních dnech to vypadá, že tahle zima bude trvat pěkně dlouho :-)
  • Nechápem, ako si môžu češi zapametať tie mesiace... slováci ich majú skoro také isté, ako angličania(zabité 2 muchy jednou ranou :))
  • Alek: Jo, bohužel to tak vypadá :)))
  • erik1131: Zkrátka zvládneme i náročnější úkoly...
  • erik1131 napsal(a):

Nechápem, ako si môžu češi zapametať tie mesiace... slováci ich majú skoro také isté, ako angličania(zabité 2 muchy jednou ranou :))

To já bych to viděl spíš naopak. Proč vůbec máte ty anglický názvy?
    Ty české aspoň dávají nějaký smysl (pros, list, zář, květ, dub, srp, led, říje, ...) To ty anglické si nepamatuji do dnes. January, Febuary, (apríl, máj a ještě něco) June, July, August a SONDA = September, October, November, December (nebýt té pomůcky, tak ani nevím správné pořadí)
  • já mám dojem, že se o to zasadil někdo z českýho národního obrození, aby jsme neměli ošklivý německý měsíce.
  • flanker.27 napsal(a):

erik1131: Zkrátka zvládneme i náročnější úkoly...

A určo dáte ešte náročnejšie úlohy ako názvy mesiacov! :)

Peace :)
  • asi máte pravdu :)
  • sarven: Jo, tu a tam dáme i dny v tejdnu :)
  • flanker: to je dobrá pomůcka, já si musím v AJ měsíce vždycky přeříkat a počítat na prstech (ne nemám 12 prstů, ty poslední dva už zvládnu bez nich :-)
  • überkiller napsal(a):

já mám dojem, že se o to zasadil někdo z českýho národního obrození, aby jsme neměli ošklivý německý měsíce.

Úžasný... další zbytečnost ČNO :-D
  • Ano, stejně jako nejpřesnější chemický názvosloví na světě :)
  • však můžete šprechtit skopčácky, nikdo vám v tom nebrání. Já jsem za češtinu poměrně rád.
  • Chceš říct, že Drei Haselnüsse für Aschenbrödel zní ošklivě? A to si říkáš Evropan? Co by tomu řekl ministr Černohorský?
  • Jsem taky rád, že tu máme češtinu a ne Skopčáčtinu ale už se to sem zase cpe zpět.
  • Tak, uzávěrka pro obálku JEDNOSVAZKOVÉ hostiny je 15.2.2012! Momentálně je ve fázi malování.
  • FB Talpressu: "Druhá zpráva pro fanoušky Písně ledu a ohně: Tanec s draky vyjde asi v období květen-červen (konečný termín bude znám měsíc před expedicí) v obou verzích, vázaný (s obálkou od Martiny Pilcerové-až bude ukážeme) a také ve dvoudílném paperbacku s novým designem obálek (ukážeme). Sledujte také stránku www.talpress.cz/chystame, tam bude upřesňován datum expedice."
    Takže u boržované bude jiná obálka :(
  • Takže je to potvrzené. Původní styl obálek je out. Takže, kdo chtěl pěknou sérii ve své knihovničce. Může začít kupovat znovu a se starými si v těchto mrazech alespoň zatopit.
  • Jo, ale jen pokud se třeba před vydáním Vichrů nerozhodnou udělat x-té nové vydání, protože sice v Hostině opravili jména, ale zapomněli opravit chyby v předchozích dílech a k tomu samozřejmě zhotoví nové obálky.
  • No ono se o sérii už nedalo moc mluvit vzhledem k tý Hostině. Stejně vlastně dopadli v USA. Obecně souhlasím, že nyní je vhodná doba na kompletní redesign - většina těch starších dílů je komplet vyprodaných. Akorát by to chtělo víc zainvestovat do nějakýho super designu obálek, něco co by oslnilo, když už se do toho takhle šahá. Jako ty současný návrhy nejsou zlý, ale je to spíš v rovině neurazí.
  • Redesign je naprosto běžný jak v zahraničí, tak i u nás (Erikson, Martin, Pratchett, King,...), nedělal bych z toho drama.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PřekladyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi