[Spoiler] Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!!

1131416181957

Komentáře

• Brienne není nemrtvá, ta se stihla zachránit tím výkřikem.
  • Johnytopinka: To se dá rychle napravit :)
  • Ale no tak, kdyby se Brienne nezachránila tím jedním slovem, nikdo by jí neoživoval - byla by prostě zrádkyně. Už žádný oživování, prosím. A hlavně ať se Jon nepřidá k tomu davu Starků, co jsou mylně pokládaný za mrtvý (i když Benjena z toho vyškrtávám, ten má chladný ruce).
  • Mno, je mi jasný, že Jon se tu už probíral hodně... ale nikde jsem si nevšiml, že by někdo poukázal na pro mě docela jasně viditelnej fakt: "Azor Ahai se zrodí až první den po konci dlouhého léta" (jak je vidět tak i podzimu) ... což se Dany, Stannisovi, Branovi komukoliv nepovedlo... A v epilogu... nám krásně přiletí bílej havran oznamující tu svojí radostnou novinu, zrovna když se Jon chystá znovuzrodit ....
  • Wanic: No dyť já pořád říkám, že jeho příběh není u konce ;)
  • Brienne nezemřela vykřikla to slovo a nepověsili jí :D si to přečtěte ve wikipedii :D
  • Marie: Mno, v knížce je že vykřikla a dál už nic (pokud mě pamět neklame, Hostinu teď u sebe nemám).

Já jsem se jen chtěla ubezpečit, že jsem jsem to pochopila správně (jako že Brienne žije a není nemrtvá). Občas už nevěřím, že čtu GRRM správně. Ono to někdy na podruhé vypadá úplně jinak než na poprvé (o na potřetí a na počtvrté ani nemluvě :)
  • Ohledně Brienne je tam, myslím, rozdíl mezi anglickým a českým vydáním. V originále Brienne vykřikla slovo, v češtině jenom vykřikla. Předpokládám, že to slovo bylo "Počkat!" nebo v podobném významu. :-)

Wanic: V Tanci byly indície, že Jon je Azor. Když se Melissandra snaží zahlédnout v ohni svého miláčka Stannise a myslí na Azora, objevuje se ji tam Jon. Ale to by už zrozený musel být, nebo bohové by s ním museli už počítat.
  • Azore, k noze.
  • Ještě jedna věc mě napadla ohledně Jona. Dost lidí má ve zvyku ho srovnávat s Robbem s tím, že Jon je syn svého otce, je laskavější, nic by tak nepodělal atd. Během Tance ale Jon opakuje chyby, který udělal i Robb. Ignoruje snad všechny varování, rozhoduje se bez ohledu na názory ostatních (že jejich názory jsou blbý je druhá věc) a sakra, dokonce neposlouchá svýho zlovlka. Právě tohle je na Tanci asi nejvíc frustrující...
  • Já bych na jeho místě hlavně poskytl Stannisovi ty hrady k osídlení... To byla první vážná chybva kterou udělal a atentát na něj se dal čekat.
  • To je pěkná blbost, protože Standa to chtěl rozdělit mezi šlechtu a právě to by se ostatním nelíbilo. Já bych řekl, že všechno udělal správně, jenom ostatním se to nelíbilo. Vezměte si, že kdyby jsme my měli taky nějakou podobnou Zeď a za ní byli například romové, taky bychom se nehrnuli do toho, abychom je pustili k nám...
  • Ay se mohl Jon zrodit jako Azor Ahai, musel být na něho spáchán atentát...
  • mna by zaujimalo odkial to uz mate vo februari precitane...
  • Gangos: originál vyšel loni v červenci :)
  • Cože???? Jon je mrtvý/ téměř mrtvý ??? Že já sem lezu.. Ta moje zvědavost.. A jestli ten útok přežil nebo nepřežil (respektive jestli ho třebas někdo oživil) se dozvím cca za 5 let? Tak to nepřežiju asi já.. :)
  • Gadgetko, vítej v klubu nedočkavců....:)) já tenhle cliffhanger Martinovi dloooooooouho neodpustím....jsem zvědavá, jak to dopadne, ale věřím, že zasáhne Mel.....
  • Čtu si fórum na TWoP a narazil jsem na moc zajímavou úvahu o Tyrionovi a Jaimem.

"Jaime a Tyrion jsou zajímavé protipóly. Jeden je krásný, bez zájmu o ženy, druhý ošklivý a nenasytný. Jaime měl lásku, na kterou nahlížel jako na ženskou verzi sebe. Neměl problém zamilovat se do svého vlastního obrazu, který viděl v Cersei, a kvůli tomu nikdy nepotřeboval žádnou jinou ženskou pozornost. Tyrion by od ženské verze sebe s křikem utekl, a myslím, že dokud se nenaučí milovat ji, nikdy nebude milovat sebe. Místo toho se mučí ženami, které musí kupovat, a tím živí svou představu, že jej nikdo nemůže milovat, a všechny ženy jsou stejně děvky. Jaime se naučil brát krásu méně vážně, protože Cersei je ošklivá uvnitř. Jaime by pravděpodobně spíš vycházel se ženskou verzí Tyriona než Tyrion sám."
  • Arutha: trochu to směřuje k Jaime + Brienne, ale jinak zajímavý postřeh.
  • No k tem chybam... Nevim, Nocni hlidka je preci jen "vojenska organizace", tam proste nemuze platit nejaka demokracie. Jednou ho zvolili velitelem a on jako velitel rozhodl. Navic jim napriklad to osidleni hradu vysvetloval a docela rozumne. Jedinou chybu asi vidim v te reakci na ten Boltonuv dopis. Ze ho urazil nebo co? Kdyby se na nej vykaslal, udelal by lip.
  • preto možno tyrion a to trpasličie dievča
  • No, popravdě drahá Penny mi krom malé a nehezké přišla hlavně jako strašlivě blbá a fňukna k tomu (ano, vím, že byla traumatizovaná ze ztráty bratra, ale když ona fňukala furt). Aťsi Tyriona nakonec klidně spárují s někým ošklivým na povrchu a hezkým v jádře, ale ať je to nějaký charakter. Tohle si nezaslouží.
    (A třeba jednou přijde na tom, kam chodí děvky... :D
  • Nelíbí se mi, pokud se Martin chystá spárovat trpaslíky. Na druhou stranu, pokud jsou pořád spolu, bylo by logické, že by se do sebe zamilovali.
    Tyrion pořád hledá tu svoji dětskou lásku u děvek, když uvěřil otci, že to byla najatá prostitutka.

Jaime a Brienne - dost nemartinovské. Smrdí to romantickým happyendem. :-)
  • jaime rastie pre Zeď
  • sarven: Souhlasím. Vzhledem k jeho minulosti a tomu, kam Lannisterové směřujou, skončí nejspíš jako tisící velitel Noční hlídky.
  • skončí nejspíš jako tisící velitel Noční hlídky.
    Tak na tento post spíše tipuji Joraha Mormonta.
  • obávám se, že Jaime zahyne hrdinskou smrtí (a já to obrečím jako želva).
  • Mohl by ale umřít až po Cersei...

Doufám že Stronga vyřídí Ohař který se vrátí aby se mu pomstil a Cersei pak zabijou...
  • Nebo s Cersei. Někde v Hostině přece trpěla utkvělou představou o tom, že spolu musejí i umřít a když se to dá dohromady s tím, že příčinou její smrti má být mladší bratr (pokud si pamatuji, tak Jaime je mladší)... ;)
    We were born together... by Rakiah

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi