Kecáliště

1192022242555

Komentáře

• Alek: neboj nenaštve, i já jsem to prachsprostě ukrad :D
  • Kterou část ze seriálu Hra o trůny byste vybrali jako vzorovou ukázku při přednášce? Souvislý úsek cca 5 minut. Nejlépe z prvního dílu, ale bez spoilerů.
  • Co část po úvodu s JInými (Zimohrad + poprava + zlovlčátka)?
  • Myslím že ideální je příjezd krále do Zimohradu plus následující scéna v kryptách. dohromady je to asi pět a půl minuty
  • Souhlasím s Montezumou, případně místo scény v kryptách střihnout na první scénu za úzkým mořem... pokud to tedy nemusí být SFW.
  • taky souhlas, ale záleží na publiku...

kde budeš přednášet? :-)
  • o čom bude prednáška? o seriáli? alebo aj o knihách? kedy a kde?
  • To nebudu já, ale kamarád. Asi bude mít přednášku o seriálech obecně na Trpasliconu. Pochopitelně Hru nemůže (nesmí!) vynechat.
  • No ak ide o zakladne predstavenie, tak by som radšej vybral ten 10 min. Inside GoT co bol pred serialom. Ak to musi byt nestrihana scena priamo z epizody tak prichod krala a rozhovor v hrobke
  • Erik Tabery
    "Prý je to "zřetelný" vzkaz a lidé chtějí říct "jasné NE" evropské integraci. Píší Lidové noviny. A jak vypadá jasné ne? Člověk by čekal 80%, nebo 75%, či aspoň 65%. Je to ale 48%. Takže to chce ještě trochu snahy a ono to přijde."
    To je vtipný :-D
  • Sestřenka prodává zcela novej a nepoužitej Macbook tak pokud má někdo zájem ...
    http://aukro.cz/macbook-air-11-6-a1370-zcela-novy-i2085901457.html
  • Paulo Coelho: Co si myslím o SOPA
    http://www.piratskenoviny.cz/?c_id=33544#.TyV_tEXCtmM.facebook Co si o tom myslíte? Mluví ten člověk rozumně? A jak jste na tom vy v otázce duševního vlastnictví? :-)
  • Hodně mě ten Coelhův příspěvek zaujal. Další podobný napsal Gaiman. Akorát nevím, jestli by podobně mluvili na počátku svých kariér...

Jinak jsem v tom středním proudu - proti ACTA, proti pirátství, pro snadné a neomezené způsoby nákupu digitálního obsahu. Asi nejlepší co jsem na to téma četl, je koment Petra Koubského http://dialog.ihned.cz/c1-54567160-proc-je-dohoda-acta-dulezita-a-spatna
  • Amaroun: Konečně někdo, kdo to stručně, jednoduše a naprosto přesně vystihl.
    Alek: Ten tvuj odkaz je moc dlouhej, takže jsem to po chvíli vzdal. No Offense :D

IMHO já jak SOPA tak ACTA vidím jako pokus o omezení lidských svobod a svobod volného šíření informací. Přiznám se, že jsem přečet různé výtažky ze smluv jen zběžně, přesto mi to připadá jako kombinace lobování ze strany vydavatelských společností, čili těch firem, které na finálním produktu odvedli nejméně práce a však účtují si největší procento z výsledné ceny a zároveň snahu politiků kontrolovat jakékoli aktivity všech svých občanů a automaticky proti nim zavést presunkci viny.

Naprosto souhlasím s názorem Paula Coelho, že nejdůležitější je samotné šíření informace, zisk poté nějakým způsobem příjde. Z mého pohledu na kombinaci pirátství a zaároveň ASOIAF je to, že kdybych nenašel seríál, nemohl ho nikde stáhnout, dnes bych vůbec nevěděl o těhle knihách a neměl je přečtené. Kromě toho moc nevidím veliký rozdíl v tom, zda si nějakou knihu stáhnu v pdf podobě, vypůjčím z kinihovny či od známého. Pokud se nepletu (u té knihovny možná ano), tak ani nakladatel a ni spisovatel z toho ani v jednom případě nemají nic. Ovšem, v zákonech se moc nevyznám, je pravděpodobné, že už vypůjčením knihy od známého se dopouštím trestního činu. Například u DVD, jak je na začátku to dementní varování, tak je v něm psáno, že to DVD můžu shlídnout jen já a nesmím ho kopírovat, ani nikde půjčovat a to ani členům rodiny. Člověk by skoro předpokládal, že u knih to bude stejné. V tom případě by však všechny státy na světě měli pozavírat všechny své občany už za to, že jim maminka krátce po narození vyprávěla pohádku Kocour v botách, aniž by za ni zaplatila vydavatelské společnosti a děti za ni taktéž nezaplatili, když si ji dovolily vyposlechnout a opět nezaplatit.
  • ZoiD: Prozatím tě v ČR nemůže nikdo zavřít za stažení filmu, písničky nebo knížky. Je tam klauzule pro vlastní potřebu. Neplatí to u her nebo počítačových programů.

Je fakt, že i když internetové pirátství už existuje víc než deset let (možná dvacet), až v poslední době díky sdílecím serverům může stahovat i počítačový pologramot. Takže se nedivím, že majitelé autorských práv šílí, ale na druhou stranu dokud si mohou dovolit investovat do filmu stovky milionů dolarů, a přesto vydělají ještě víc, nemám s nimi soucit.
    Omezení internetu je jiná věc, ale úplná svoboda slova stejně neexistuje.
  • Jen tak mimochodem - jakou radu byste jako fanoušci Martinovi dali? Já mám jasno.

1.) V tom zástupu postav, co byli/jsou pokládaný za mrtvý, by bylo osvěžující, kdyby některá z nich byla opravdu mrtvá. Za chvíli začnu věřit, že mrtvý jsou jedině postavy, který jsme viděli umřít. Kdy zpoza rohu vyskočí Robert s tím, že to všechno byl jeden velkej vtip?

2.) Po pěti knížkách bodání do zad, psychickýho i fyzickýho mučení a smrtí všeho druhu jsem vůči tomu nějaká otupělá. Nešlo by nějakej konflikt projednou vyřešit jinak než brutálním vražděním?

3.) Už žádný další postavy, prosím, dovyprávěj příběhy těch, co už známe. Zvedněte ruku, komu záleží na Arianne nebo Euronovi. Takže nikdo?
  • Souhlasím s prvním bodem- ať jsou Davos, Brienne a Ohař mrtví, už i ta Catelyn byla těžko stravitelná. Arianne mě také moc nezajímá, i když je to sympatická holka, ale Eurona považuju za jednu z nejzajímavějších postav- podle mě bude mít co říct při souboji ohně a ledu... Doufám.
    Moje rada pro Martina: Místo koukání na fotbal pište, uděláte miliony lidí šťastnými.
  • Já bych mu dal jenom jednu: víc piš a míň se dívej na Superbowl, míň jezdi po celém světě, míň do toho kecej HBO, jak by to mělo vypadat, míň buď nevrlý na fanoušky, míň se starej o jakési obskurní antologie, ztrácej míň času s psaním svého Not a blogu. Anebo to všechno klidně dělej, když ti to pomůže zůstat v pohodě a v tvůrčím rozpoložení. Doufám, že to všechno stihneš.
  • Tak s tou rychlostí psaní - je to frustrující, ale každej autor má svoje způsoby. Věřím, že Vichry zimu budou dopsaný rychlejc. Pod Wikipedie u Hostiny Martin zamrz kvůli tomu, že původně udělal v příběhu časovej skok, kterej mu tam pak neseděl, takže hodně přepisoval. U Tance se zase zdržel kvůli seriálu. Takže:

4.) Georgi, nenaser prosím fanoušky úplně nejvíc, hlídej si zdraví a dopiš to. Pokud možno za míň jak deset let...
  • 1) Davos jenom ztroskotal, nikde není psáno že je mrtvý
    2) GRRM koukej to dopsat! jestli si jen tak umřeš, tak tě exhumuji a přišiji ti hlavu zlovlka! Že neexistují? Však já si už nějakého najdu.
  • ešte budeme za to čakanie vďačný. je predsa súčasťou toho sveta a zážitku. a máme sa o čom baviť a máme čas tvoriť. od dávneho turnaja o citrónový koláč, cez fan arty až po obálky knihy.

až bude sága dopísaná, budeme o čosi chudobnejší ako teraz. bude to ukončené. tak si užívajme, že to máme a dokonca vynásobené seriálom.

• sarven: Samozřejmě, že cesta k cíli je zábavná, ale ráda bych měla vyhlídku, že nakonec dojdeme k cíli. A Martin si pak může psát další příběhy ze svojeho světa. Což ostatně dělá už teď.
  • EY: Davos se přeci vydal pro Rickona na Skagos ne?
  • Každopádně není zatím důvod, proč by Davos musel vstávat z mrtvých.
  • svoa: Já zvedám ruku pro Ariannu, mám Dorne ráda.
  • Univerzální rada tedy zřejmě zní:
    "Ne, abys umřel dřív, než to dopíšeš!"
    Co já bych dal za takové fanoušky. :-)

To já bych se zas radši dozvěděl, jak dopadne Euron.
  • doufam, že tentokrát ten článek napsali PN sami... :-)
  • paul-cz napsal(a):
    Aneb jak to komentoval jeden známý: překlad do češtiny: "podepíšeme to později, v tichosti až se pozornost obrátí jinam." :)
  • Hezký koment má Nečas na FB - mám pocit, že to prostě nikdo nečet a na vládě si řekli, že když to podepsaly USA a další a ještě se zavděčí distributorům apod., tak není co řešit. Navíc jim právníci řekli, že současný zákony nebude třeba měnit, že už ACTA odpovídaj, tak co by...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi