Once upon a time sleduji a prozatím se jim daří ty pohádky matlat dohromady rozumně. Královna je tam nejsympatičtější, a když hraje chudinku, tak ji to baštím. :-)
Grimm mi zápletkou připomíná Haven - taky se tam vyšetřuje, taky je tam nadpřirozeno a válka "rasistických" normálů proti chudákům nadpřirozeným je na spadnutí. :-)
Jak to mám já: při každém seriálu přichází zlomový moment, chvíle, kdy si řeknu - jo, tohle chci vidět až do konce. Je to maličkost, detail, kterého si třeba všimnu jenom já, ostatní ho vidí, ale projdou kolem něho bez povšimnutí. U mě tahle chvíle nastala, když ta učitelka ve škole (1. díl OUAT) vyprávěla dětem něco ohromně zajímavého, pak zazvonilo, a děti se vyřítily ven. Učitelka už věděla, že bitvu o jejich pozornost a zájem prohrála, a tak je jen smířeně vyzývala, ať se při úprku ze třídy nepozabíjejí. A vtom k ní přistoupila malá holčička a podala jí krásnou velkou hrušku. Jen tak, beze slova. Otočila se a odešla. A v té chvíli jsem si uvědomil nade vší pochybnost - ona je dobrá, děti ji mají rády. Takže za to může ta hruška :-)
Kdybyste měli udělat žebříček nejlepších seriálů napříč žánry, které jste v posledních dvou letech viděli, jak by vypadal? Co byste doporučili? Já: 1) Life (BBC, dokumentární, nejlepší co jsem kdy viděl natočeného o živočiších a viděl jsem toho opravdu hodně) 2) Hra o trůny (je to ale spíš kvůli knižní sáze, než že by byl sám o sobě seriál tak dobrej) 3) Řím 4) Teorie velkého třesku 5) True blood
1. miesto: BBC Sherlock - dve série 2. miesto: GOT (aj kôli knihe) ďalej bez poradia: HIMYM prvé 3-4 série Modern family prvé dve série Justified prvé dve série Rím - prvá séria
1. Odpočívej v pokoji 2. Království 3. Řím 4. Hra o trůny 5. Impérium- Mafie v Atlantic City Některé jsou starší, ale já jsem je objevila celkem nedávno a moc je doporučuju.
1. Justified 2. Game of Thrones 3. The Good Wife dále bez pořadí: Whitechapel, Sherlock, FlashForward - tyhle u mě mají absolutní hodnocení
Pak 70-80 %: Suits, Crest of the Stars, Homeland, Galileo, Hawaii-Five 0, Spy, White Collar
Viděno už v roce 2009, ale taky plný počet si získal Life (Na doživotí). A pak Castle, který sice není úplně dokonalý, ale je to moje srdcovka (hlavně kvůli Fillionovi). A na závěr jeden běžec na dlouhé trati - NCIS. Devátá série a pořád výborné.
1. - 4. GoT, Sherlock, Dexter, Doctor Who (některé díly jsou na opravdu vysoké úrovni, např. jeden z mých oblíbených -- "Blink" 3x10, kde hraje i Carey Mulligan). 5. HIMYM (první 3 serie)
Bez pořadí: Game of Thrones, Spartacus, True Blood, Sherlock, Red Dwarf, Přátelé, Simpsonovi (takový ten nejlepší prostředek), Futurama, Bones, Mentalist (hlavně kvůli tomu, jak je zahrán Patrick Jane), HIMYM (první řady a poslední se taky zlepšuje), Once upon a Time Největší zklamáním je pro mne taky TBBT - jak to vtipně začalo, šlo to pekelně do kopru (Sheldon už není divnej, ale jenom sebestřednej, Penny mi začíná být pekelně protivná a všichni jsou k sobě hnusní a zlí)
Harry Lloyd hraje také jednu z hlavních rolí v seriálovém zpracování Robina Hooda.
Jinak pořadí: 1) Stargate universe ( Není špatný, je jen jiný. Vážný, temný a mnohem více o postavách) 2) Dexter ( Perfektní hlášky, skvělé postavy a dobrý příběh - promiň Nevado, já vím jak nerada o Dextrovi slyšíš :) ) 3) Game of Thrones - Hlavně herecké obsazení, jinak jako velké mínus vidím nedotažený děj a hlavně spoustu nadbytečných scén (Vy víte co myslím) 4) Prison Break - Vydržel sice jen 4 série ale příběh je ukončený a i když už byla s3 a s4 uměle nastavená, pořád můj oblíbený seriál 5) Sanctuary - já vím, já vím, je to další béčkový seriál ale Jonathan Young a Christopher Heyrdahl + dobré hlášky (ano právě Youngovi) dělají ze sanctuary něco na co se rád podívám 6) Supernatural - Flanker.27 ví proč. Hlavně novější série s M. Collinsem AKA Castielem.
Jinak velké zklamání - Terra Nova, Homeland (nevím, asi jsem měl moc velká očekávání), Nová řada Dr. House, TBBT a HIMYM.
1. Simpsonovy 2.Futurama 3.Chuck 4. My name is Earl 5. Impérium- Mafie v Atlantic City 6. Red Dwarf (asi po padesatý fakt nevím) 7. Crimson Petal and White 8. Borgiové
U mě ze serióznějších seriálů na prvním místě The Wire a těsně za ním GoT. Z guilty pleasure teď u mě jasne vede The Vampire Diaries, rád se podívám na Once Upon a Time a Life Unexpected. A v posledním tak půl roku mě fascinovaly britské sitcomy, zhltnul jsem IT Crowd a Black Books, teď koukám na Only Fools and Horses (kdo nezná, vřele doporučuji, Britové si jej zvolili za nejlepší britcom vůbec).
1. BSG (2004, resp. 2003 minisérie) 2. GoT 3. Firefly 4. Red Dwarf 5. Hustle (Podfukáři) 6. Rome (Řím) 7. V (2009, i když původní minisérie (1983) a Final Battle (1984) byly taky výborny) 8. Chuck 9. The Big Bang Theory 10. Futurama
Dále bez pořadí: Caprica, Castle, Reaper, SG1, SGA, Black Books, IT Crowd, Simpsonovi, Spin City, Spartacus, My Name is Earl...
A výborny seriály, které ovšem časem hodně ztratily, takže jsem to nakonec vzdal: Dexter, House, Sanctuary, Two and a Half Men, HIMYM
A zvláštní kolonku, jelikož to v podstatě není seriál, musím dát pořadu Mythbusters
Ty staré jsou většinou dostupné jen v hodně špatné kvalitě (u některých dílů je puštěná jen nahrávka zvuku a nějaké snímky z dané epizody).
Ještě doplním seriály, které jsem v posledních dvou letech přestal sledovat kvůli poklesu kvality: Supernatural, True blood, TBBT, SGU (to mě spíš nebavilo od začátku -- pokles SG), Fringe.
súhlas s alekom, pri všetkej úcte a láske k Got jasnou jednotkou je bbc sherlock. to myslím redefinovalo možnosti a kvalitu televíznej práce. Got podľa mňa dostal zo seriálu maximum (čas na postavy a príbeh) ale sherlock išiel ešte ďalej. každopádne tieto dva kúsky a justified je vlastne normálny seriál, ale výborne napísané príbehy a hlavná postava vo westernovom štýle, tomu neviem odolať :)
Fakt nikdo neuvedl Twin Peaks? Já na něm kdysi ulítával a zdávaly se mi o něm barevné sny. Z toho, co jsem viděl letos, můžu doporučit Once upon a time, Bosse, Grimm (guilty pleasure), již vychváleného Sherlocka. Ze "starších" se mi hodně líbil začátek první série Glee, Nemocnice Mercy, rád se kouknu v televizi na House, Mentalistu, Námořní vyšetřovací službu, Kauzy z Bostonu, Sběratele kostí, Castle na zabití, Myšlenky zločince atd. atd. V televizi je na co se koukat, akorát na to není ten čas, no. Ale těch pár dílů, co jsem namátkově viděl, se mi většinou líbilo. Musím zmínit i kultovní seriál mého dětství 30 případů majora Zemana (pro ty, kdo vědí, jak to ve skutečnosti bylo, není zdravotně závadný), na střední jsem poctivě sledoval i Beverly Hills 92010, proč to nepřiznat, že jo. Ale jinak jsem - oproti jiným - spíš seriálový zelenáč, a rád si nechám doporučit různé tipy, které jsem našel i tady, za což díky.
Komentáře
Grimm mi zápletkou připomíná Haven - taky se tam vyšetřuje, taky je tam nadpřirozeno a válka "rasistických" normálů proti chudákům nadpřirozeným je na spadnutí. :-)
Já:
1) Life (BBC, dokumentární, nejlepší co jsem kdy viděl natočeného o živočiších a viděl jsem toho opravdu hodně)
2) Hra o trůny (je to ale spíš kvůli knižní sáze, než že by byl sám o sobě seriál tak dobrej)
3) Řím
4) Teorie velkého třesku
5) True blood
2. miesto: GOT (aj kôli knihe)
ďalej bez poradia:
HIMYM prvé 3-4 série
Modern family prvé dve série
Justified prvé dve série
Rím - prvá séria
2. Království
3. Řím
4. Hra o trůny
5. Impérium- Mafie v Atlantic City
Některé jsou starší, ale já jsem je objevila celkem nedávno a moc je doporučuju.
2. GOT
3. Teorie velkého třesku
4. Dexter
5. Fringe
2. Game of Thrones
3. The Good Wife
dále bez pořadí: Whitechapel, Sherlock, FlashForward
- tyhle u mě mají absolutní hodnocení
Pak 70-80 %:
Suits, Crest of the Stars, Homeland, Galileo, Hawaii-Five 0, Spy, White Collar
Viděno už v roce 2009, ale taky plný počet si získal Life (Na doživotí).
A pak Castle, který sice není úplně dokonalý, ale je to moje srdcovka (hlavně kvůli Fillionovi).
A na závěr jeden běžec na dlouhé trati - NCIS. Devátá série a pořád výborné.
5. HIMYM (první 3 serie)
Největší zklamáním je pro mne taky TBBT - jak to vtipně začalo, šlo to pekelně do kopru (Sheldon už není divnej, ale jenom sebestřednej, Penny mi začíná být pekelně protivná a všichni jsou k sobě hnusní a zlí)
Jinak pořadí: 1) Stargate universe ( Není špatný, je jen jiný. Vážný, temný a mnohem více o postavách)
2) Dexter ( Perfektní hlášky, skvělé postavy a dobrý příběh - promiň Nevado, já vím jak nerada o Dextrovi slyšíš :) )
3) Game of Thrones - Hlavně herecké obsazení, jinak jako velké mínus vidím nedotažený děj a hlavně spoustu nadbytečných scén (Vy víte co myslím)
4) Prison Break - Vydržel sice jen 4 série ale příběh je ukončený a i když už byla s3 a s4 uměle nastavená, pořád můj oblíbený seriál
5) Sanctuary - já vím, já vím, je to další béčkový seriál ale Jonathan Young a Christopher Heyrdahl + dobré hlášky (ano právě Youngovi) dělají ze sanctuary něco na co se rád podívám
6) Supernatural - Flanker.27 ví proč. Hlavně novější série s M. Collinsem AKA Castielem.
Jinak velké zklamání - Terra Nova, Homeland (nevím, asi jsem měl moc velká očekávání), Nová řada Dr. House, TBBT a HIMYM.
2.Futurama
3.Chuck
4. My name is Earl
5. Impérium- Mafie v Atlantic City
6. Red Dwarf (asi po padesatý fakt nevím)
7. Crimson Petal and White
8. Borgiové
Jinak strašně rád sjíždím BBC mini-série...
2. GoT
3. Firefly
4. Red Dwarf
5. Hustle (Podfukáři)
6. Rome (Řím)
7. V (2009, i když původní minisérie (1983) a Final Battle (1984) byly taky výborny)
8. Chuck
9. The Big Bang Theory
10. Futurama
Dále bez pořadí:
Caprica, Castle, Reaper, SG1, SGA, Black Books, IT Crowd, Simpsonovi, Spin City, Spartacus, My Name is Earl...
A výborny seriály, které ovšem časem hodně ztratily, takže jsem to nakonec vzdal:
Dexter, House, Sanctuary, Two and a Half Men, HIMYM
A zvláštní kolonku, jelikož to v podstatě není seriál, musím dát pořadu Mythbusters
Ještě doplním seriály, které jsem v posledních dvou letech přestal sledovat kvůli poklesu kvality: Supernatural, True blood, TBBT, SGU (to mě spíš nebavilo od začátku -- pokles SG), Fringe.
2. GoT
3. Skins (5)
4. Borgias
Víc seriálů jsem za poslední dva roky neviděl.
Z toho, co jsem viděl letos, můžu doporučit Once upon a time, Bosse, Grimm (guilty pleasure), již vychváleného Sherlocka.
Ze "starších" se mi hodně líbil začátek první série Glee, Nemocnice Mercy, rád se kouknu v televizi na House, Mentalistu, Námořní vyšetřovací službu, Kauzy z Bostonu, Sběratele kostí, Castle na zabití, Myšlenky zločince atd. atd. V televizi je na co se koukat, akorát na to není ten čas, no. Ale těch pár dílů, co jsem namátkově viděl, se mi většinou líbilo.
Musím zmínit i kultovní seriál mého dětství 30 případů majora Zemana (pro ty, kdo vědí, jak to ve skutečnosti bylo, není zdravotně závadný), na střední jsem poctivě sledoval i Beverly Hills 92010, proč to nepřiznat, že jo.
Ale jinak jsem - oproti jiným - spíš seriálový zelenáč, a rád si nechám doporučit různé tipy, které jsem našel i tady, za což díky.