Tak mně Arya moc sympatická není, ale hodně to změnila jedna malá slečna v seriálu. Nikdy bych jí ale nevyčítal smrt Lady. Zato jsou zodpovědní jen ten žlutovlasej sadista, Cersei a Sansa. Sansa mě zpočátku naprosto iritovala. Taková hloupočká slepička. Nicméně za smrt Neda fakt nemůže (to už jsme probírali). Osud k ní byl nakonec natolik krutý, že spíš zaslouží soucit. Taky je velký rozdíl mezi Sansou ze hry a Sansou-Alayne. Mimochodem já opravdu netoužím Sanse roztáhnout nohy. Snad až v dalších dílech:-)))
No a vida, oba se dozvěděli, že si nemůžou dělat všechno. V případě Joffreyho udělal Martin dobře, že ho zabil sice s křížkem po funuse, ale aspoň to udělal ještě včas. Já bych snad ani Hostinu nezačala číst, kdybych musela už čtvrtou knížku snášet jeho šílenství.
Tak možná si to vykládám špatně, ale když byli všichni tři zainteresovaní před královnou a králem kvůli incidentu u řeky. Tak Sansa lhala o tom co se stalo. Jsem přesvědčený, že kdyby mluvila pravdu, Lady by nepřišla o svou chlupatou hlavu.
Tak možná si to vykládám špatně, ale když byli všichni tři zainteresovaní před královnou a králem kvůli incidentu u řeky, tak Sansa lhala o tom co se stalo. Jsem přesvědčený, že kdyby mluvila pravdu, Lady by nepřišla o svou chlupatou hlavu.
Za smrt Lady je zodpovědných mnoho lidí v tomto subjektivním pořadí 1. Ned (popravčí) 2. Cersei (poručila si to) 3.-4. Sansa (nezastala se Aryi) + Arya (neovládla Nymerii) 5. Joffrey (protože je kretén)
Mám zopakovat očividnou věc? To Cersei byla kráva a trvala na zabití vlka, co za nic nemoh (v případě Nymerie bych to aspoň chápala). Žijeme holt v době relativismu, dokonce takovýho relativismu, že některý lidi ignorujou zjevný věci.
:) Sansa môže za smrť Lady čiastočne, väčšiu majú Joff a Cersei, ale najväčšiu má Robert. toho tu úplne obchádzate. ukázal sa ako slaboch. zradil svojho priateľa, zradil povinnosť kráľa byť spravodlivý, to všetko preto, lebo sa mu nechcelo hádať, lebo na to sral.
v tomto okamihu je najväčší úbožiak aký môže byť. skvelá scéna.
áno. skutočný poklad. a prepáč za "prezývku", keď píšem na telefóne skracujem ako sa dá, a nechce sa mi vypisovať celé meno. ak ti to náhodou veľmi vadí, povedz a ja sa premôžem :)
Zabytí Lady bych Cersei vytýkal, ze všech jejích hříchů nejméně. Poprava Lady byla pokusem zbavit se všech zlovlků v okolí, aby případně neohrozovali její děti.
Sarven: Robert je ukázkový zbabělec. Takhle se chová asi hodně otců - když mají zasáhnout při výchově dítěte, a neexistuje ideální řešení, utečou. Zatímco matka utéct nemůže a nějak se rozhodnout musí, i když blbě.
Za smrt Lady je zodpovědných mnoho lidí v tomto subjektivním pořadí 1. Ned (popravčí) 2. Cersei (poručila si to) 3.-4. Sansa (nezastala se Aryi) + Arya (neovládla Nymerii) 5. Joffrey (protože je kretén)
1. Kdyby to neudělal Ned, udělal by to Ilyn. Byl to rozkaz krále. 2. Cersei - Ano v první řadě ona. Smrt zlovlka (jakéhokoli) si vydupala ona. Za napadení prince, musí upadnout hlava. 3. Sansa - pche, i kdyby se Aryi zastala. Zlovlkovy by upadla hlava. Její svědectví by pomohlo jenom k rozsouzení sporu mezi Aryou a Joffreyem. 4. Arya - spíš Nymeria než Arya, ale zlovlk jen chránil svého pána. Arya nestihla Nymeriu rychleji zadržet. Kdyby ji nezvládala, Joff by získal(ztratil) víc než jen jizvu na ruse. 5. V tomto bodě souhlasím.
a prepáč za "prezývku", keď píšem na telefóne skracujem ako sa dá, a nechce sa mi vypisovať celé meno. ak ti to náhodou veľmi vadí, povedz a ja sa premôžem :)
V pohodě. Hodně lidí na fórech to píše takto zjednodušeně. :-)
Robert, vpravdě shakespearovská postavička. Stín toho, co býval, ožrala a troska, co vidí jenom to, co chce vidět - a to všechno z něj udělala ta obludná železná židle... Vlastně mu byl docela ukradenej i Ned, tak proč by se staral o zlovlka. To nic nemění na tom, že to nepřišlo z jeho hlavy. Jedna z chvil, kdy jsem měla chuť Cersei vymlátit zuby.
samozrejme, že Joff bol malý spratek a hajzlík. Cersei jedovatá, ale obaja sa báli. trochu pochopiteľné. Robert bol zbabelý nehoráznym spôsobom. normálne ma to jeduje, len si na to spomeniem ...
Zabytí Lady bych Cersei vytýkal, ze všech jejích hříchů nejméně. Poprava Lady byla pokusem zbavit se všech zlovlků v okolí, aby případně neohrozovali její děti.
No, já nesouhlasím. Vyžadovat smrt Lady byl od Cersei čistý projev arogance a povýšenosti, snahy ukázat "kdo je tady pánem", touhy pokořit Starka/y a bezmyšlenkovité pomsty. Ona nese hlavní vinu na její smrti. Joffrey, Sansa i Arya tady jednali stejně, jako by jednaly jiné děti. Každý si hájil své a Robert to měl rozsoudit jak to rozhodl napoprvé - děti jsou děti, a ty se perou. Joffrey si jizvy způsobil sám a měl si z nich vzít ponaučení (že je debílek a nevzal, je jiná věc). Nymeria tady byla ve stejné "roli" jakou má u princátka Ohař. A tohle měl Robert vzít v úvahu, jenže se nejspíš už viděl někde v klidu s chlastem v ruce.
Královna na něj chladně pohlédla. „Nepovažovala jsem tě za takového skrblíka. Král, o kterém jsem si myslela, že se za něj provdám, by mi položil vlčí kůži přes postel, než by slunce zapadlo.“
Robertův obličej potemněl hněvem. „To by byl skvělý trik, bez vlka.“
„My máme vlka,“ řekla Cersei Lannister. Její hlas velmi ztichl, ale její zelené oči zářily triumfem. Všem chvíli trvalo, než její slova pochopili, ale když jim to konečně došlo, král podrážděně pokrčil rameny. „Jak chceš. Ať to ser Hyn udělá.“
Dosáhnout svého cíle zcela určitě. Ale neztratit tvář? Vždyť tam rozporovala královo rozhodnutí, odmlouvala mu a naopak sama prosazovala svoje řešení před plnou síní poddaných.
Komentáře
Nikdy bych jí ale nevyčítal smrt Lady. Zato jsou zodpovědní jen ten žlutovlasej sadista, Cersei a Sansa.
Sansa mě zpočátku naprosto iritovala. Taková hloupočká slepička. Nicméně za smrt Neda fakt nemůže (to už jsme probírali). Osud k ní byl nakonec natolik krutý, že spíš zaslouží soucit.
Taky je velký rozdíl mezi Sansou ze hry a Sansou-Alayne.
Mimochodem já opravdu netoužím Sanse roztáhnout nohy. Snad až v dalších dílech:-)))
1. Ned (popravčí)
2. Cersei (poručila si to)
3.-4. Sansa (nezastala se Aryi) + Arya (neovládla Nymerii)
5. Joffrey (protože je kretén)
Sansa môže za smrť Lady čiastočne, väčšiu majú Joff a Cersei, ale najväčšiu má Robert. toho tu úplne obchádzate. ukázal sa ako slaboch. zradil svojho priateľa, zradil povinnosť kráľa byť spravodlivý, to všetko preto, lebo sa mu nechcelo hádať, lebo na to sral.
v tomto okamihu je najväčší úbožiak aký môže byť. skvelá scéna.
2. Cersei - Ano v první řadě ona. Smrt zlovlka (jakéhokoli) si vydupala ona. Za napadení prince, musí upadnout hlava.
3. Sansa - pche, i kdyby se Aryi zastala. Zlovlkovy by upadla hlava. Její svědectví by pomohlo jenom k rozsouzení sporu mezi Aryou a Joffreyem.
4. Arya - spíš Nymeria než Arya, ale zlovlk jen chránil svého pána. Arya nestihla Nymeriu rychleji zadržet. Kdyby ji nezvládala, Joff by získal(ztratil) víc než jen jizvu na ruse.
5. V tomto bodě souhlasím. V pohodě. Hodně lidí na fórech to píše takto zjednodušeně. :-)
ale je to risk, to áno
Královna na něj chladně pohlédla. „Nepovažovala jsem tě za takového skrblíka. Král, o kterém jsem si myslela, že se za něj provdám, by mi položil vlčí kůži přes postel, než by slunce zapadlo.“
Robertův obličej potemněl hněvem. „To by byl skvělý trik, bez vlka.“
„My máme vlka,“ řekla Cersei Lannister. Její hlas velmi ztichl, ale její zelené oči zářily triumfem.
Všem chvíli trvalo, než její slova pochopili, ale když jim to konečně došlo, král podrážděně pokrčil rameny. „Jak chceš. Ať to ser Hyn udělá.“
Zní to snad tak, že Cersei chtěla chránit děti?