Brandon je Stark a nie Walsh, ako správne povedala jedna hlava. ešte k tomu, akčná verzia o ktorej skoro nič nevieme, akurát, že keby lepšie sekol Petyra, veľa vecí mohlo byť inak. Dacey je z robbovej gardy, to nie je zlá vizitka, to Hyle si zaslúži pochhybnosti pre to ako sa správal. je možnél, že časom dostane aj +1, +2 je pre neho v nedohľadne. Renly videl do vecí viac ako Eddard, ale zvolil útek keď mal zostať, zvolil korunu, keď mal kľaknúť. nemám pre neho +, rozhodne nie v tejto kombinácii.
Brandon (Nedov brat) +1 (17) Je to Stark a horkokrevnej k tomu. Renly -1 (17) Ano, neměl čas se ukázat, ale nula tu jako možnost není. Hyle -2 (4) Prostě nezaujal. Dacey +2 (16) Mormonty mám ráda všechny. Je sice pravda, že Dacey se jen mihla, ale už její uvedení mě rozesmálo.
Aerys je bez komentáře a jeho synátor je jednou z těch postav, které jsou všem sympatické a já je nemůžu vystát. Přijde mi jako sobecký slaboch- to, jak zostudil Elliu na turnaji, jak málo strážných nechal u jejích dveří etc. Samwell je na druhou stranu milý kluk, občas se v něm vidím.
Aerys je bez komentáře, šílence a magory nemám ráda. Všeobecnou oblibu Samwela nesdílím, jeho kapitoly v Hostině pro vrány mě nebavily. Ten typ "ňouma hrdinou" taky nemám ráda. Rhaegar byl možná dobrý bojovník, ale jinak byl problémový Targaryen. Všechno co se odehrávalo v sáze v minulosti i teď vlastně způsobil on (opět brát s nadsázkou). Dacey - viz dříve
Samovy POV z Bouře mám moc rád a taky se mi v podstatě líbí všechny z Hry a Střetu, ve kterých byl. V Hostině to bylo sice trochu horší, ale stejně mu ty dva body dám. Rhaegar je prostě "pan Dokonalý", sympaťák každým coulem, +1. Dacey si nějak moc nevybavuju, vím, že je to dcera lady Mormont, ale nic bližšího si nevzpomenu, -1. A Aerys je jeden z lidí, který všechny ty sračky rozdouchal, a navíc prototyp špatného krále, proto -2.
Aerys -2 (0) Šílenec. Za jeho odklizení by Jaime měl dostat metál. Samwell -1 (16) Ňouma, trouba.... Souhlasím s Nevadou. Hrozný typ. Rhaegar +1 (10) Tohle bylo dilema. Dala bych mu taky -1, ale narozdíl od Sama nemusím snášet jeho kapitoly. Statečný Rhaegar se z nešťastné lásky vykašlal nejen na manželku (což se stává), ale i na děti (aspoň na těch mu mohlo záležet víc). Kevan +2 (11) Silný charakter žijící ve stínu vlastního bratra. Kdyby začal vést Západozemí (ve jménu Tommena) on, doopravdy by se nejspíš leccos zlepšilo. Ten konec si nezasloužil.
Tak Brana má jako postavu rád. Navíc mám slabost pro mrzáky a jiné polámané věci. Bran je také nejlepší měnič a má nejsympatičtějšího zlovlka. Samwell je taky fajn postava. Hluboko je v něm ukrytý hrdina. Je v něm víc z Randyla než si on sám myslí. Navíc scéna s fialkou na Letním vánku (možná se ta loď jmenovala úplně jinak a já si tady dopřál trochu romantiky) byla moc kouzelná. K Rhaegarovi mám ambivalentní vztah. Na jedné straně ho obdivuju pro jeho schopnosti. Na druhé straně nedostatkem disciplíny a přebytkem pýchy přivolal z části zkázu na sebe a svoji rodinu. To je pro mě naprosto nepřijatelné. I když Bůh a Martin ví, jak to bylo. Ten druhý teda jen možná. Navíc si taky Dračí princ mohl všimnout, že jeho otec táhne říši i svůj rod do zkázy a zkusit s tím něco udělat. U Kevana netuším, proč bych mu měl v téhle čtyřce udělovat plusové body.
Tak on Sam je zbabělec. Respektive aby se jeho pravé jádro odkrylo, musí se dostat do opravdu extrémních situací. Nemyslím si však, že to je nutně jen výchovou. Vždyť mnoho let ho vychovávala prakticky pouze matka.
Pokud se nepletu, tak Rhaegar měl v plánu s vládou svého otce něco udělat, hned po návratu od Trojzubce, od kterého se bohužel nevrátil. A to že za všechno co se stalo může on, je sice pravda, ale berte to tak, že sňatek byl dohodnutej a on ke své ženě možná nic necítil a Lyanna ho prostě okouzlila. A kdo ví, možná ho i svedla :-)
Komentáře
Dacey je z robbovej gardy, to nie je zlá vizitka, to Hyle si zaslúži pochhybnosti pre to ako sa správal. je možnél, že časom dostane aj +1, +2 je pre neho v nedohľadne.
Renly videl do vecí viac ako Eddard, ale zvolil útek keď mal zostať, zvolil korunu, keď mal kľaknúť. nemám pre neho +, rozhodne nie v tejto kombinácii.
Renly -1 (17) Ano, neměl čas se ukázat, ale nula tu jako možnost není.
Hyle -2 (4) Prostě nezaujal.
Dacey +2 (16) Mormonty mám ráda všechny. Je sice pravda, že Dacey se jen mihla, ale už její uvedení mě rozesmálo.
Renly -1 (16)
Hyle -2 (2)
Dacey +1 (17)
Za Hyla navrhujem Sama (ak teda ešte nebol, ale nezdalo sa mi)
Bran +1 (20) > Zamieňam za Aerysa
Renly +2 (18)
Hyle -1 (1)
Dacey -1 (16)
Samwell +2 (12)
Rhaegar -1 (9)
Dacey +1 (18)
Aerys je bez komentáře a jeho synátor je jednou z těch postav, které jsou všem sympatické a já je nemůžu vystát. Přijde mi jako sobecký slaboch- to, jak zostudil Elliu na turnaji, jak málo strážných nechal u jejích dveří etc. Samwell je na druhou stranu milý kluk, občas se v něm vidím.
A ospravedlňujem sa, myslel som, že sa má čakať dva príspevky, zabudol som...
Samwell +1 (13)
Rhaegar -1 (8)
Dacey +2 (20)
Aerys je bez komentáře, šílence a magory nemám ráda.
Všeobecnou oblibu Samwela nesdílím, jeho kapitoly v Hostině pro vrány mě nebavily. Ten typ "ňouma hrdinou" taky nemám ráda.
Rhaegar byl možná dobrý bojovník, ale jinak byl problémový Targaryen. Všechno co se odehrávalo v sáze v minulosti i teď vlastně způsobil on (opět brát s nadsázkou).
Dacey - viz dříve
Aerys -2 (2)
Samwell +2 (15)
Rhaegar +1 (9)
Dacey -1 (19)
Samovy POV z Bouře mám moc rád a taky se mi v podstatě líbí všechny z Hry a Střetu, ve kterých byl. V Hostině to bylo sice trochu horší, ale stejně mu ty dva body dám. Rhaegar je prostě "pan Dokonalý", sympaťák každým coulem, +1. Dacey si nějak moc nevybavuju, vím, že je to dcera lady Mormont, ale nic bližšího si nevzpomenu, -1. A Aerys je jeden z lidí, který všechny ty sračky rozdouchal, a navíc prototyp špatného krále, proto -2.
Renly +2 (20) za něj Samwell na přání...někoho
Hyle -1 (0) za něj navrhuji Rhaegara
Dacey +1 (17)
Důvod: Do Tance toho taky moc nepředvedl, bylo sice hezký, jak se postavil proti Cersei, ale nad Sama a Rhaegara se u mě nepřehoupne.
Samwell -1 (16) Ňouma, trouba.... Souhlasím s Nevadou. Hrozný typ.
Rhaegar +1 (10) Tohle bylo dilema. Dala bych mu taky -1, ale narozdíl od Sama nemusím snášet jeho kapitoly. Statečný Rhaegar se z nešťastné lásky vykašlal nejen na manželku (což se stává), ale i na děti (aspoň na těch mu mohlo záležet víc).
Kevan +2 (11) Silný charakter žijící ve stínu vlastního bratra. Kdyby začal vést Západozemí (ve jménu Tommena) on, doopravdy by se nejspíš leccos zlepšilo. Ten konec si nezasloužil.
Samwell +1 (17)
Rhaegar -2 (8)
Kevan -1 (11)
Samwell -2 (15)
Rhaegar +1 (9)
Kevan -1 (10)
Samwell je taky fajn postava. Hluboko je v něm ukrytý hrdina. Je v něm víc z Randyla než si on sám myslí. Navíc scéna s fialkou na Letním vánku (možná se ta loď jmenovala úplně jinak a já si tady dopřál trochu romantiky) byla moc kouzelná.
K Rhaegarovi mám ambivalentní vztah. Na jedné straně ho obdivuju pro jeho schopnosti. Na druhé straně nedostatkem disciplíny a přebytkem pýchy přivolal z části zkázu na sebe a svoji rodinu. To je pro mě naprosto nepřijatelné. I když Bůh a Martin ví, jak to bylo. Ten druhý teda jen možná. Navíc si taky Dračí princ mohl všimnout, že jeho otec táhne říši i svůj rod do zkázy a zkusit s tím něco udělat.
U Kevana netuším, proč bych mu měl v téhle čtyřce udělovat plusové body.
Samwell / Samwise (nemůžu si pomoct ale pořád mi ho připomíná) +2 (17)
Rhaegar -1 (8)
Kevan -2 (8)