V In Time bylo opravdu hodně nevyužitého potenciálu a kromě tradičních sci-fi nelogičností, které se dají v klidu odpustit, tam haprovalo dost dalších věcí. Jeden příklad za všechny - motivace hlavního hrdiny, která mi rozhodně nepřišla dostatečně vysvětlená... Škoda, mělo to obrovské možnosti ve využití sociálního přesahu. Takhle to je jenom tuctovka, na kterou jsem si pár dní po shlédnutí nevzpomněl.
Nevada: mohli se tam víc snažit. Třeba cizí čas si může prakticky vzít kdokoliv. Snad to není spoiler. Hlavně se mi nelíbila ústřední myšlenka: Nelíbí se nám systém, který jakž takž funguje, tak ho rozbijeme, i když nevíme, jestli se lidi budou mít lépe. Hlavně, že to bude spravedlivé.
K In Time. A on systém fungoval? Resp. pro koho fungoval? Ti, kteří ze systému profitují, ti budou vždycky říkat, že to funguje a nedostatky jsou jen nezbytné vedlejší škody. Ti na druhé straně na to mají trochu jiný názor.
Na vlásku je skvělý, taky na tom s neteří ujíždím :-)
K recenzentům - když to vezmu od východu - duro. S durem (halvně na csfd) často souzním a tak na něj dávám. Neznám moc lidi na kinema.sk, krom sarvena, ale jejich web mi přijde téměř dokonalý, tak tam zabrouzdám možná dokonce častěji než na otřesnou moviezone.
Mám rád Odvážné palce, i když si to u mě Fuka v posledních dnech trochu rozházel :-) Sem tam si dám Filu, ale někdy je to až moc filozofický. Pracovně pak čtu Honzu Gregora.
Formana mám rád. Z dokumentů na mě působí jako hrozně sympatickej obyčejnej chlap s neobyčejným talentem. Moc se mi líbí, jak vypraví. Úplnej protipól Menzla, který taky natočil úžasný filmy, ale jako to takovej kverulant a ukňouranej mamánek. Hlava mi to moc nebere. Menzel, Forman a Vláčil jsou dle mě naše největší režisérské persony.
Ve středu jsem viděl novej Spielbergův flák War Horse. Film sám jako by si z oka vypadl s Krytonovým vyprávěním o slizce, chameleonovi a androidovi, ale aspoň jsem zahlédl Liama Cunninghama (asi 10 minut). Fanoušci Sherlocka si můžou vychutnat Cumberbatche v uniformě (a taktéž asi na 10 minut).
On v zásadě nemusel bejt koníček špatnej, samozřejmě by člověk musel přistoupit na trochu Spielbergovskýho patosu a nadnesenosti, ale tohle bylo už moc. Nakonec nebejt scény útěku válečným polem a vystříhávání z ostnatýho drátu, asi bych to hodnotil na csfd mnohem hůř.
Vystříhávání z drátů je asi ta nejvíc klišé scéna v celém filmu. Na TinTinovy jsem byl v 3D (v celém kině nás bylo asi 10 :D) a byla to paráda. Spousta skvělých nápadů a vychytaných detailů. A ta finální jízda, to byl taky pořádný majstrštyk.
Teda já v tomhle tématu dlouho nebyl :-) No jak to bylo - neznám metodu zpracování, ale jistojistě byl záměr, aby to vypadalo jako Sparrow, je na to třeba nahlížet v kontextu s obsahem toho vydání.
Ja som sa díval na prehľad hercov z AGoT a Robert tam bol ostríhaný a oholený a evidentne v inom filme a just akurát pár dní na to, dávali film včera Príbeh o rytierovi kde hral presne danú rolu :D
Alek: Díky. Taky jsem si říkala, že to mohl být záměr ("ukradený" pirát). Akorát ten copyright Respekt byl zavádějící. Fuka se často zabývá hovadinami a nemá soudnost, viz jeho "byl jsem v Japonsku při zemětřesení a bylo mi fajn."
Viděli jste Horrible bosses? Už dlouho jsem se tak nezasmála při americké komedii. Některé vtípky byly trapné, ale ne tak trapné jako při pubertálních fekálních komediích. Můj šéf v té konkurenci vůbec není tak hrozný. :-)
Ben Nevis: Podle mého názoru průměrná komedie. Nic co urazí, ale také nic co by mi déle vydrželo v paměti. To už mě bavil víc Sandler po tři a třicáté - Zkus mě rozesmát... Černobílý svět má v úmyslu skouknout.
Ben Nevis: Podle mého názoru průměrná komedie. Nic co urazí, ale také nic co by mi déle vydrželo v paměti. To už mě bavil víc Sandler po tři a třicáté - Zkus mě rozesmát... Černobílý svět má v úmyslu zkouknout.
Pro mě je jeden z nejlepších filmů Hugo - nechápu, proč nevyhrál Oscara (teda spíš mě to mrzí, protože The Artist jsem ještě neviděla, takže jsem neobjektivní).
Lady Thaeresa: To nevím. Asi natočení němého filmu ve 21.století je "tak strašně umělecký", že to prostě nemá konkurenci. Mám trochu problém se "strašně uměleckými" filmy, ale to bude asi tím, že tomu nerozumím....
Já mám právě umělecké filmy ráda, ale The Artist mi prostě nesedl. Příště nebudu blbá a od takových filmů se budu držet dál (od umělecko-komerčních filmů).
Komentáře
K recenzentům - když to vezmu od východu - duro. S durem (halvně na csfd) často souzním a tak na něj dávám. Neznám moc lidi na kinema.sk, krom sarvena, ale jejich web mi přijde téměř dokonalý, tak tam zabrouzdám možná dokonce častěji než na otřesnou moviezone.
Mám rád Odvážné palce, i když si to u mě Fuka v posledních dnech trochu rozházel :-) Sem tam si dám Filu, ale někdy je to až moc filozofický. Pracovně pak čtu Honzu Gregora.
"Ten tvor s nízkými pudy!"
:-)
Menzel, Forman a Vláčil jsou dle mě naše největší režisérské persony.
:-)
Na TinTinovy jsem byl v 3D (v celém kině nás bylo asi 10 :D) a byla to paráda. Spousta skvělých nápadů a vychytaných detailů. A ta finální jízda, to byl taky pořádný majstrštyk.
Viděli jste Horrible bosses?
Už dlouho jsem se tak nezasmála při americké komedii. Některé vtípky byly trapné, ale ne tak trapné jako při pubertálních fekálních komediích. Můj šéf v té konkurenci vůbec není tak hrozný. :-)
Podle mého názoru průměrná komedie. Nic co urazí, ale také nic co by mi déle vydrželo v paměti. To už mě bavil víc Sandler po tři a třicáté - Zkus mě rozesmát...
Černobílý svět má v úmyslu skouknout.
Podle mého názoru průměrná komedie. Nic co urazí, ale také nic co by mi déle vydrželo v paměti. To už mě bavil víc Sandler po tři a třicáté - Zkus mě rozesmát...
Černobílý svět má v úmyslu zkouknout.