who is who

1568101122

Komentáře

• cersei to má ťažké. Je to pravá levica, chráni svoje územie, svoju smečku. A navyše je prekrásna (súdiac podľa seriálu). Prinútili ju vydať sa za opilca a zhýralca, potom je jasné že zanevrela na celý svet (okrem svojej rodiny). No a navyše jej alter ego (Jaime) ju nie že zradil, ale vyprdol sa na ňu. Potom si dojde nejaká mladucha od kvetín a o všetko ju chce pripraviť. Inak ta Margaery Vám nikomu nevadí? Je to intrigánka , lenže skrytá, ako celý jej rod Tyrellov. Tí mi lezú na nervy, u Levov aspoň vieme na čom sme. A hovorte si čo chcete Levy sú geniálny, najmä ten ťah s podstrčením manželky Robbovi bol ukážkový. Myslím, že aj GRR ich má v oblube.
  • Přesně takovéto odlišné pohledy na postavy tu chyběly! Cerseiovců je tu strašně málo - vlastně jen Tyna ji kdysi dávno - ale opravdu jen chabě - obhajovala, jako že s přibývajícím věkem začíná její až paranoidní obavu o své děti - a o zachování trůnu pro ně - chápat. Jen škoda, že to tu trochu zapadne, když tu není žádný moderátor, který by tyhle zajímavé názory přesunul do odpovídajícího topiku.
    Já myslím, že jí tak trochu ruplo v kouli už ve chvíli, kdy jí byl upřen Rhaegar. Pokud by k plánovanému sňatku došlo, bylo by všechno jinak. Možná, že básník Rhaegar vedle sebe místo dornské Elii potřeboval ambiciózní ženu a spolu s Cersei by vytvořili dokonalý pár. ;-)
  • Jaime se jí snažil pomoct. Že nevzal úřad pobočníka? Možná si uvědomil, že má i jiné povinnosti a na tenhle úřad se nehodí. Jak to řekl Kevan:
    Jsi stejně neschopná královna, jako matka
    A já dodávám i manželka. Stačilo jedno manželské dítě a všechno mohl být jinak. Cersei je intrikánka, ale chybí je rafinovanost Malíčka a chytrost Tyriona, navíc je paranoidní (typické jev u despotů) a krutá.
    u Levov aspoň vieme na čom sme. A hovorte si čo chcete Levy sú geniálny, najmä ten ťah s podstrčením manželky Robbovi bol ukážkový. Myslím, že aj GRR ich má v oblube.
    Když si přečteš, co jsi napsal, sSnadno zjistíš, že si protiřečíš. U Lannisterů opravdu nevíte, na čem jste. Tyrellové jsou také intrikáni, ale zatím se nedopustili žádných krutostí.
  • Amaroun: Pamatuješ se správně :-). To ale není "oblíbená" ale "milovaná" postava...
  • Cersei je především žena. Krutá v krutém světě, ale žena. Pochopitelná a dobře napsaná.
  • AshaG napsal(a):

Cersei je především žena. Krutá v krutém světě, ale žena. Pochopitelná a dobře napsaná.

Pochopitelná žena? Já tedy její jednání nechápu. Chce ochránit děti a přitom dělá vše pro to, aby se jim něco stalo.
  • heavy_head napsal(a):

Já myslím, že jí tak trochu ruplo v kouli už ve chvíli, kdy jí byl upřen Rhaegar. Pokud by k plánovanému sňatku došlo, bylo by všechno jinak. Možná, že básník Rhaegar vedle sebe místo dornské Elii potřeboval ambiciózní ženu a spolu s Cersei by vytvořili dokonalý pár. ;-)

Jako že duševně nemocný k šílené sani sedá?
  • Jako že do té doby, než se nešťastně provdali, byli celkem normální.
  • gruno napsal(a):

Inak ta Margaery Vám nikomu nevadí? Je to intrigánka , lenže skrytá, ako celý jej rod Tyrellov.

Mně nevadí. Zatím neudělala nic extrémního, co by mi ji znechutilo. Je to spíš hračka v rukou mocných. Není divu, že se snaží udělat si vlastní prostor. Navíc ty její největší intriky si zatím Cersei spíš paranoidně namlouvá, než že by se potvrdily (opět - nečetla jsem Tanec, třeba se to tam změní, ale to zatím nechci vědět).
    Sranda je, že ji spousta lidí nemá rádo za to, co obdivují u Malíčka, Varyse, Cersei, Tywina a Tyriona, kteří přitom jedou v mnohem větším měřítku.
  • heavy_head napsal(a):

Jako že do té doby, než se nešťastně provdali, byli celkem normální.

No, Rhaegar měl se svými melancholickými náladami a sklony k depresím slušně našlápnuto k rozvinutí duševní poruchy už v raném mládí. Fakt je, že Cersei zcvokla až po smrti Joffreyho. Do té doby to byla jen arogantní, nenávistná, intrikánská fena.
  • A fakt by to chtělo změnit topic, protože tady to čtou i nováčci, kteří zatím sledují jen seriál :)
  • Mna by zaujimalo odkial viete tolko o Rhaegarovom dusevnom stave nespominam si uz ale v knihach bol obcas spomenuty dvoma vetami a ziadne z nich nehodnotili jeho dusevny stav .
  • A hlavně je to spíš o nás než o nich (lit. postavách)...:-)
  • To říká vášnivý obhájce Tywina? :-)

Rhaegarovo šílenství propuklo ve chvíli, kdy v Harrenově poprvé spatřil Lyannu Stark.
  • Heavy head: Vždy se snažím o zachování rovnováhy. Kdyby tu byla výrazná opozice proti Eddardovi nebo Sanse, hájil bych je:-)
  • Chmur: hájil bys je jen než by ho sansa ZASE prodala za citronový zákusek :)

jinak lord Tywin je možná chladný a krutý ale rozhodně alespoň trochu chytrý na rozdíl od Cersei. A kdyby mu pořád Kevan nedělal psa, možná by se Kevan taky ukázal jako celkem schopný Varys: dětičky by si dovolili nesouhlasit :)
  • Jen aby nebyli změnou tématu odraděni další, kdo váhají s vystoupením z anonymity.
  • Ještě add Cersei. Holt každý vidí jenom to, co chce vidět. V první knížce mi přišla Cersei jako celkem zajímavá a chytrá. Od Střetu králů vím, že je prostě krutá a navíc blbá. Od chvíle, co skoro hned po Robertově smrti chtěla zabít jeho bastardy (omlouvám se za spoiler), jí prostě pohrdám. Tím, že je to žena v mužským světě, se dost z toho, co udělala, obhájit nedá.
  • Jsem ráda, že to někdo řekl!
    Já jsem se teda chvíli odhodlávala. Jmenuji se překvapivě Verča (5.p. pouze Very nebo Veru!!!)
    Na tenhle web chodím poměrně dlouho, ale tak nějk nevím, co bych mohla dodat-momentálně bohužel nemám moc času na čtení. Radši nebudu říkat, kolik mi je, aby náhodou slabší jedinci nedostali infarkt. Studuju na gymplu v Kroměříži (to zní honosně, co?!). Jednou bych chtěla pracovat v CERNu, učit chemii a výtvarku nebo žebrat na náměstí-ještě jsem se nerozhodla.
    Jsem zavilý antilannisterovec a antigreyjoyovec. Štvou mě domácí úkoly, věci, které nechápu, vzdorující elektronika a mladší sourozenci.
    A musím přiznat, že jsem nepředpokládala, že Martina apod. čtou i dospělí!
    Tak. A teď mě suďte!
  • Bez ohledu na věk a závěrečnou poznámku(!) o čtenářích buď jako antilannisterovec a antigreyjoyovec vítána do klubu :)
  • Samozřejmě jsem reagovala na komentář flanker27.
    Ke Svoa00: Mě osbně teda nikdy moc chytrá nepřipadala. Nikdy ,,v tom neuměla chodit" jako Varys, Malíček nebo Tyrion, jen byla prostě... krutá (??). A nekompromisní.
  • Verča: To, že fantasy je často vnímaná jako podřadnej žánr (a vlastně se vzhledem k většině fantasy "děl" moc nedivím) neznamená, že nejsou světlý výjimky, který se líbej i dospělým. ASOIF má tak zamotanej a chytrej děj a děje se v něm tolik amorálních věcí, že to JE četba pro dospěláky... a zvláštní teenagery.
  • Verča: Vítám Tě v klubu a jsem rád že mě konečně taky někdo podpoří v odporu vůči Krakaticím a Lvům...
  • Hele, vy jste si mě všimli! O.O
  • Přidávám se. U Lannisterů je to u mě půl napůl, mají v klubu několik postav, proti kterým nic moc nemám a hlavně jednoho z mých oblíbenců Tyriona, ale ten zbytek IMHO může análně znásilnit polovina Králova přístaviště. U Greyjoyů mám celkem ráda jenom Ašu a Theona považuju za celkem zajímavou postavu.
  • No já mám takovej neodbytnej pocit, že tu Krakaticím a Lvům fandím já... a paku už si nemohu vzpomenout :)
  • Děkuju za přivítání! Teda, začínám si připadat důležitě! Jsem tu půl hodiny a už jsem zvláštní teenager! :) Abych pokračovala v diskusi: Pejskaříte? :))
  • Ne ale mívali jsme dogu kříženou s vlkodavem a odvážil bych se to nazvat zlovlkem :) (stavba těla mohutná jako doga a výška jako větší vlkodav)
  • Tak to já se zeptám zde přítomných. Z jak mocných a velkých jste rodů? Kolik máte sourozenců? atd.
    Já jsem druhorozený, druhorozeného a druhorozené. ( tedy moje matka je druhá ze tří sester, otec má staršího bratra a já mám také staršího bratra). Takže jsem dědic ničeho. A náš rod je podle tohoto webu velmi vzácný a malý. (64 v celé republice :-))
  • Já jsem taktéž druhorozená druhorozeného a druhorozené, takže je můj nárok na trůn bez krveprolití minimální.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi