Hrozně oblíbený a právě megaumělecký film je Věčný svit neposkvrněné mysli. Všichni říkají ách, to je bomba. Jen já hloupá jsem ho asi nikdy nepochopila a snad jediné na světě se mi nelíbí.
The Help jsem viděla: příjemný, ale černobílý. Připadá mi, že je oceňovaný jenom proto, že je o rasismu. Artistovi se raději vyhnu obloukem. Filmy mám na zábavu.
K těm uměleckým filmům... mám rád filmy všeho druhu, ale co jsem opravdu nezvládl byl Turínský kůň. Když je ve filmu 15-minutová (bez srandy) scéna, jak si dědek loupe horkou bramboru a pak ji jí, tak možná to je "hluboké", ale je dost těžké udržet otevřené oči.
EDIT: Na druhou stranu, můj současně nejoblíbenější film vůbec taky není z těch nejmainstreamovějších: Pan Nikdo.
Arutha2321: Pan Nikdo bol pre mňa presne ten film, ktorý keď skončí, kladiem si otázku: "O čom to bolo?" Možno som v ňom len niečo nepochopila. Po hodine ma na tom ale začala štvať už aj hudba, ktorá bola zo začiatku fajn, ale "Mr. Sandman" po desiatykrát bol fakt otravný. Čím si ťa ten film získal?
Amanita: Těžko říct, hrozně intenzivně to na mě zapůsobilo, krásné vizuální zpracování, zajímavé téma (3 životy se třemi osudovými láskami) a vynikající herci. Když jsem z kina odcházel, nebyl jsem asi 20 minut schopen myslet na nic jiného.
svoa00: Ta konkrétní scéna sice ne, ale tento trailer pěkně vystihuje celkovou atmosféru filmu.
EDIT: A Mr. Sandman je písnička, která se na mě nalepila v dětství a dlouhé roky jsem ji neslyšel, takže i to bylo u mě obrovské plus. :)
Proč by měl být nominovaný Drive? Za co? Nebo spíš v jaké kategorii? Možná ještě tak za zvuk, ale jinak to to těžce průměrný film, po kterém za pár let neštěkne pes.
Samozřejmě jsem mluvil o nominaci v kategorii nejlepší film -- mně se Drive líbil hodně (a očividně nejsem jediný viz CSFD). Každopádně za nejlepší film roku považuju Huga (The Artist jsem neviděl a moc mě popravdě neláká).
Oscara (plnou nůši Oscarů) za vedlejší mužskou roli bych dala Christopheru Lee! Ná nůj neskonalý obdiv, že v 90 letech je schopný hrát (naučit se text atd.) a navíc na svůj věk vůbec nevypadá :)
Až podprůměrný :) Jak Asha nechápe Věčný svit, tak já jsem zase mimo u Drive.
netvrdím, že som z neho odvarený, ale myslím že má výbornú atmosféru, výbornú kameru, réžiu, strih zvuku. úplne som nebral tie "art" dlhé pohľady R.G., ale každopádne je to podľa mňa fajn kúsok. príjemný film, so skvelým o.s.t.
Jinak nechápu jak je možné, že akademie nenominovala 50/50, Drive a Warrior.
Protože academie je z více než 80% složená ze starých, zašedivělých chlapíků. S letitou praxí a bohatou zkušeností z daného oboru. Není potom divu, že se jim více líbí film, který je poctou filmové klasiky (Artist, Hugo) než Ryan který někomu v bordelu rozkopává držku.
Já to mám podobně jako mnoho z vás. Některé kultovní či umělecké filmy pro mě byly těžkým zklamáním např: Sedm samurajů - nuda, nuda, nuda Nebe nad Berlínem - nuda, poprvé jsem v kině usnul Věčný svit neposkvrněné mysli - no, taky mě to moc nebavilo, bylo to...nudné Jana Eyerová (2011) - nudááááá....
Myslím si, že u některých z výše uvedených filmů vytvořili gloriolu kvality intelektuálové a pseudointelektuálové, kteří prožívají orgasmus z toho, když je něco pomalé, těžko stravitelné a můžou v tom hledat podobenství. Za dlouhých zimních večerů o tom debatují při hrnku teplé vody. Ostatní jsou pro ně omezenci, kteří nepochopili režisérovo mnohovrstevné poselství. Mnozí potom aby nebyly plebs, radši budou surfovat na uměle vytvořené vlně oduševnělé a hluboké "zábavy".
Chci podotknout, že nejsem apriori zaměřený na akční či svižně ubíhající filmy. Důkazem budiž to, že mám velice rád Vláčilovy filmy Údolí včel a Markéta Lazarová či americký film 13 rozhněvaných mužů.
Klidně se podívám na oduševnělý film, ale musí mít kromě materiálu k zamyšlení hlavu a patu. Raději se podívám na akční mainstreamový nářez než na film, kde se nic neděje, ale je oceňovaný kritikou. Kdysi jsem ujížděla na Lynchovi, ale po Inland Empire, který mi připomínal něco, co by se mi v noci mohlo zdát, vynechám i tohoto tvůrce.
BTW Huga jsem ještě neviděla. Vizuální efekty jsou lepší než u loňských mainstream popcornů?
Já pana Christophera taky vždycky obdivoval, protože už někdy asi v roce 1952 hrál v takovém filmu jako je Moulin Rouge a v roce 2012 je stále schopný konkurovat nejlepším hvězdám a hraje v Hobitovi, ve kterém si opravdu nemohou dovolit žádný slabý herecký výkon.
Taky jsem viděla. Docela fajn- lví podíl na tom má Hit-girl. Akorát mě děsně vytáčely překlady jmen (nejsem si jistá, jestli jsem viděla dabing, nebo titulky)- Nářez ještě šel, ale zrovna HG to měla příšerný.
Přiznávám, jsem nenormální. Film, jehož devizou je holčina pronášející rádobykůl kydy jako tak se ukažte vy kundy nebo co mě odpuzuje apriori. Budu se muset jít léčit. :)
Sedm samurajů se mi líbilo svojí zemitostí. Je to opravdu výjimka mezi asijskou kinematografií, která mě jinak vůbec nebere.
Kus jsem viděl, ale vůbec mě to nebavilo. Asijský bojůvky nejsou pro mě, ať už s poetikou nebo bez ní. Nicméně chápu, že jsem v tom trochu výjimka, třeba kamarádovi, co má jinak opravdu téměř totožnej filmovej vkus, se Hrdina líbil hodně.
Komentáře
Artistovi se raději vyhnu obloukem. Filmy mám na zábavu.
EDIT: Na druhou stranu, můj současně nejoblíbenější film vůbec taky není z těch nejmainstreamovějších: Pan Nikdo.
Po hodine ma na tom ale začala štvať už aj hudba, ktorá bola zo začiatku fajn, ale "Mr. Sandman" po desiatykrát bol fakt otravný.
Čím si ťa ten film získal?
svoa00: Ta konkrétní scéna sice ne, ale tento trailer pěkně vystihuje celkovou atmosféru filmu.
EDIT: A Mr. Sandman je písnička, která se na mě nalepila v dětství a dlouhé roky jsem ji neslyšel, takže i to bylo u mě obrovské plus. :)
Jinak nechápu jak je možné, že akademie nenominovala 50/50, Drive a Warrior. Přitom můžou nominovat až 10 filmů. Jinak toto je docela zajimavý článek.
Jak Asha nechápe Věčný svit, tak já jsem zase mimo u Drive.
úplne som nebral tie "art" dlhé pohľady R.G., ale každopádne je to podľa mňa fajn kúsok. príjemný film, so skvelým o.s.t.
Sedm samurajů - nuda, nuda, nuda
Nebe nad Berlínem - nuda, poprvé jsem v kině usnul
Věčný svit neposkvrněné mysli - no, taky mě to moc nebavilo, bylo to...nudné
Jana Eyerová (2011) - nudááááá....
Myslím si, že u některých z výše uvedených filmů vytvořili gloriolu kvality intelektuálové a pseudointelektuálové, kteří prožívají orgasmus z toho, když je něco pomalé, těžko stravitelné a můžou v tom hledat podobenství. Za dlouhých zimních večerů o tom debatují při hrnku teplé vody. Ostatní jsou pro ně omezenci, kteří nepochopili režisérovo mnohovrstevné poselství. Mnozí potom aby nebyly plebs, radši budou surfovat na uměle vytvořené vlně oduševnělé a hluboké "zábavy".
Chci podotknout, že nejsem apriori zaměřený na akční či svižně ubíhající filmy. Důkazem budiž to, že mám velice rád Vláčilovy filmy Údolí včel a Markéta Lazarová či americký film 13 rozhněvaných mužů.
Kdysi jsem ujížděla na Lynchovi, ale po Inland Empire, který mi připomínal něco, co by se mi v noci mohlo zdát, vynechám i tohoto tvůrce.
BTW Huga jsem ještě neviděla. Vizuální efekty jsou lepší než u loňských mainstream popcornů?
http://www.csfd.cz/film/248143-kick-ass/
:-(
Sedm samurajů se mi líbilo svojí zemitostí. Je to opravdu výjimka mezi asijskou kinematografií, která mě jinak vůbec nebere.
flanker.27: když ne Kick Ass, co třeba Pulp Fiction, Kill Bill?