Jestli to nepozmění v tom smyslu, že Ramsayovu práci odbude v závěru opravdu Theon. A starý Bolton se pak jen bude vracet dobýt sever pro Lannistery, bez pomoci synáčka. Očekávám, že s postupujícím natáčením se některé linky budou od knih odchylovat hodně výrazně.
Bez Ramsaye to nebude to pravý. V knize je Theonek porád na rozpacích protože nechce zabíjet lidi, které zná. Skoro všechno svinstvo za něj udělá Ramsay. To by museli z Theona udělat kapitálního šmejda. Nechat ho zabít mlynaříky a tak...
Bez Ramsaye to nebude to pravý. V knize je Theonek porád na rozpacích protože nechce zabíjet lidi, které zná. Skoro všechno svinstvo za něj udělá Ramsay. To by museli z Theona udělat kapitálního šmejda. Nechat ho zabít mlynaříky a tak...
A zrovna tohle je jedna z věcí které se obávám. Dost výrazně by to změnilo charakter postavy a posunulo by ho to úplně jinam. Řekla bych že největší síla Theona, jako postavy je právě v tom jeho váhání, kam vlastně chce patřit a jeho činech tímto ovlivněných. Tanec:A taky by pak úplně jinak vyznělo to, jak ho Ramsay zřídil. Už by to nebylo "Vidíš, jakejs byl vůl?", ale "Dobře Ti tak, svině, ještěs měl chcípnout."
Miss Utahraptor: No nevím, přijde mi, že takovou chybu by u Theona scénáristi neudělali. Třeba ale Ramsayho vytáhnou z vězení až na začátku třetí série. To by bylo možný a umím si to představit.
No, tak já jsem toho názoru, že dostal, co si zasloužil a hlavně po tom, co mu hráblo a začali k němu "mluvit starý bohové" se bude snažit "Starkovský" straně pomoct i když ví, že mu to nikdo nebude věřit a sám z toho nic mít nebude. Viz. Jeyne, na tu se moh v klidu vykašlat a tím, že jí "vysvětlil", že musí dál hrát Aryu jí nejspíš zachránil život.
To nejzajímavější na Theonovi je, že je omylnej, pitomej a že má obří ego. Ale není to ten hajzl, na kterýho všichni plivou. Zvedám ruku pro to, aby to na něj všechno neházeli. Hmm, ale ne, nikomu ze Starků nepomůže. To by znamenalo určitý vykoupení a o to Martin IMHO nestojí.
To nejzajímavější na Theonovi je, že je omylnej, pitomej a že má obří ego. Ale není to ten hajzl, na kterýho všichni plivou. Zvedám ruku pro to, aby to na něj všechno neházeli. Hmm, ale ne, nikomu ze Starků nepomůže. To by znamenalo určitý vykoupení a o to Martin IMHO nestojí.
Ta "Starkovská strana" byla myšlená jako věrná část severu, hlavně ta Jeyne. Mimochodem, oba asi zůstanou pěkně narušený po zážitcích s Ramseym. Tak si říkám, jestli by nestálo za to infiltrovat po Zimě Západozemí a otevřít si tam psychiatrickou léčebnu. Pokud možno s pobočkami u každého většího sídla. :D
Nepochybně, toho si přece HBO nemůže nechat ujít psychopat, násilník, sexuální deviant, sadista a vůbec katalogovej úchyl je jako stvořenej pro kultovní postavu. Podívejte se jakej úspšch má Joffrey.
Kdysi tu byla diskuze nad North remebers a pak se to obejvilo i na tom fan plakátu - jak byste to přeložili? Já si neuvědomuju, že by to v knížce bylo nějak skloňovaný spojení. Našel jsem to snad jen jednou v Bouři z úst Robba. Hanka to překládá jako Sever si pamatuje.
Ať nejsem tak tajemnej, HBO chce ten plakát počeštit (hezké slovo :-). Sever si pamatuje zní pro mé uši divně. Co byste řekli Sever nezapomíná? Nebo máte lepší návrh?
Komentáře
Řekla bych že největší síla Theona, jako postavy je právě v tom jeho váhání, kam vlastně chce patřit a jeho činech tímto ovlivněných.
Tanec: A taky by pak úplně jinak vyznělo to, jak ho Ramsay zřídil. Už by to nebylo "Vidíš, jakejs byl vůl?", ale "Dobře Ti tak, svině, ještěs měl chcípnout."
Ať nejsem tak tajemnej, HBO chce ten plakát počeštit (hezké slovo :-). Sever si pamatuje zní pro mé uši divně. Co byste řekli Sever nezapomíná? Nebo máte lepší návrh?