Musím si ještě trošku zabrblat na Tudorovce. Když si vyhráli s tím, aby to plus mínus odpovídalo historii, proč si nedali práci se zestárnutím postav? Přidat nějaké šedé prameny snad není takový problém. Je to dost matoucí, protože mladíček tam ojíždí dvorní dámu, které může být klidně přes padesát, ale vůbec na to nevypadá.
Můj subjektivní žebříček královen podle vzhledu: 1. Jane (třetí sezóna) 2. Anna K. (měli ji přidělat alespoň pár beďárů) 3. Kateřina A. (sice starší, ale sympaťačka) 4. Kateřina H. (televizní tuctovka) 5. Anna B. (má moc povýšenecké rysy) 6. Kateřinu P. jsem ještě neviděla
No Kateřina A. je sice starší, ale jediná opravdová královna. Anna B. sice vypadá strašně, ale musím uznat, že v těch šatech má opravdu pěkná prsa, nic víc divák nepotřebuje:) Ostatní jsou takové nevýrazné, nic extra.
Tak nejvíc zavádějící byla postava samotného Jindřicha. V době druhé svatby mu táhlo na čtyřicet a už to dávno nebyl štíhlý fešák. A co se týče Markéty, tak ji zaměnili s její mladší sestrou Marií. Markéta byla provdaná za skotského krále a byla babičkou Marie Stuartovny.
Já vím, nicméně v "Markétě" sloučili obě sestry. Krom toho Marie nebyla provdaná za portugalskýho, ale francouzskýho krále. Mluvím ovšem o nejhezčí ženský v seriálu :)
Tak Marie byla náboženská fanatička, ale Krvavá jí neříkali zrovna právem. Rozhodně neposlala pod sekyru víc lídí než její papá nebo sestra (teď jsem asi někomu o Albětě zkazila iluze, ale dobře vám tak :))
Podle wiki byl i malý Eduard pěkné kvítko. Nechal popravit svého strýčka (ten, co je v seriálu). Škoda, že seriál končí smrti Jindřicha (předpokládám), víc by mě zajímaly osudy jeho potomků.
Seriál tak skončil a pokračování na 99 % nebude, čtvrtá série (IMHO nejslabší) je totiž už z roku 2010. A nejmenuje se to Jindřich VIII. asi jenom proto, že takových filmů a minisérií je hafo.
Ben Nevis: Eduard nechal popravit oba svoje strýčky. Drsná doba.
Eduardem dost vláčeli jeho rádci. Ať už ti, kteří za to přišli o hlavu, nebo i ti, kteří je o tu hlavu připravili. Na trůn usedl ještě jako dítě a zemřel po pěti letech vlády, když mu bylo 17.
hudra: The Wire ti doporučuji všemi dvaceti, lepší seriál jsem neviděl (musím přiznat, že i všetně Game of Thrones). Titulků je tam sice dost, pač je to dost založeno na rozhovorech, ale stojí to za to. :)
Pokud někoho zajímá, jak se vyrábějí filmové masky, doporučuji reality show Face off. Teď jede 2. řada a je to vážně super. V porotě je i Ve Neill, majitelka tří Oskarů, která se podílela na Střihorukém Edwardovi, Beetle Juice, Batman se vrací atd. Tady je malá ochutnávka...
Ha, Terra Nova byla děsná, zrušení nelituju. Jen si teď musím najít jiný břečkovitý seriál na nadávání. Alcatraz si nechávám až po odvysílání všech dílů. Bála jsem se vršení záhad bez jejich vysvětlování.
Komentáře
Můj subjektivní žebříček královen podle vzhledu:
1. Jane (třetí sezóna)
2. Anna K. (měli ji přidělat alespoň pár beďárů)
3. Kateřina A. (sice starší, ale sympaťačka)
4. Kateřina H. (televizní tuctovka)
5. Anna B. (má moc povýšenecké rysy)
6. Kateřinu P. jsem ještě neviděla
Jak to máte vy?
Anna B. sice vypadá strašně, ale musím uznat, že v těch šatech má opravdu pěkná prsa, nic víc divák nepotřebuje:)
Ostatní jsou takové nevýrazné, nic extra.
A co se týče Markéty, tak ji zaměnili s její mladší sestrou Marií. Markéta byla provdaná za skotského krále a byla babičkou Marie Stuartovny.
Ale ani o Alžbětě (ač je to moje oblíbenkyně) nemám naivní představy. Byla pravou dcerou svého otce i matky ;)
Ben Nevis: Eduard nechal popravit oba svoje strýčky. Drsná doba.
Docela přemýšlím o http://www.csfd.cz/film/70594-the-wire-spina-baltimoru/, ale nechce se mi na to koukat s titulky
Vypadá to, že FOX je zabiják scifi seriálu, Firefly byl taky jejich...
http://insidetv.ew.com/2012/03/05/terra-nova-cancelled/
Alcatraz si nechávám až po odvysílání všech dílů. Bála jsem se vršení záhad bez jejich vysvětlování.