Obálka vázané Hostiny pro vrány

1235789

Komentáře

• katy - to se připravíš o překvapení, jakouže luxusní knihu sis to na slepo koupila. Já když zrovna nemám hluboko do kapsy tak jsem taky schopen kupovat knihy, o kterých jsem nikdy neslyšel, když se mi zamlouvá obálka a povídání zezadu.
  • je to tak, je to bez debat...obálka prostě prodává knihu...je to marketing, není nad čím uvažovat a dohadovat se..prostě všechny výrobky na světě prodává obal..nekupuju naslepo , ale když vidím pěkný obal, kouknu na databazeknih nebo obecně nějaké rececenze a minimálně si o knize přečtu..

během pár sekund splní obal hned dvě z hlavních funkcí...propagace a informace
  • To já zásadně recenze předem nečtu, páč jsou plný spoilerů. Přečtu si v knihkupecví prvních pár stránek a mam jasno.
  • Tomee: No tahle obálka by mě fakt nenalákala. Vlastně ani obálky předchozích vydání.
  • A tady jeden hezkej příklad, jak by to vypadat nemělo. Japonci to zase dokázali :D

http://www.omega-level.net/2011/05/12/badass-japanese-song-of-fire-and-ice-book-covers/
  • To je nějaká hentai verze, či co?
  • Japonci to musí mít jako fantasy na druhou. Nadpřirozeno + neznámý svět evropského středověku.
  • Na žádost Talpressu jsem v článku aktualizoval obálku - já změny moc nepoznám, ale je to barevnější :-)

A taky krátké vyjádření:
    Obálku konzultovala Martina přímo s Martinem, který doporučil, aby Cersei vypadala jako Nicol Kidman a Jaime jako vandrák a poskok.
    Mimochodem by mě zajímalo, jestli to takhle vycházelo od začátku, nebo až nějakym dalším vydání. První vydání Hry o trůny bylo snad někdy v roce 1996, ak jestli už tenkrát mělo tuto obálku.
    Tohle je reedice vydání, která má snad teprve vyjít. Spojili to právě s Tancem. Ale motiv vychází z Rostanta (těch papebacků) - ale ty už se taky trochu změnily. V 90. letech byly módní tvrdý gradienty, ted v novějších verzích už to není, je na pozadí takový vzor s jemným gradientem - moc pěkný. Ale za 10 let to už zase bude těžce out...
  • Jinak k mým preferencím. Rostant se mi líbí, ale ještě víc Simonettiho francouzské vydání.

http://grrm.livejournal.com/134744.html
  • A taky krátké vyjádření:
    Obálku konzultovala Martina přímo s Martinem, který doporučil, aby Cersei vypadala jako Nicol Kidman a Jaime jako vandrák a poskok.
    no je fakt, že podoba s Nicole tam je dost dobrá...v podstatě i jaime vypadá jako somrák..a to bylo tolik dotazů proč tomu tak je...ha..sám martin to poradil...co na to teď, tvrdí odpurci obalu?
  • Nos se mi zdá lepší. Konečně jsem si na první pohled všimla, že věž je věž. (Možná to mám prostě jen "nakoukané", tak vím na co se soustředit.)
    Ta žlutozelená je prostě parádní.

edit: Jo, tak Nicol Kidman. Já furt kterou nesympatickou ženskou mi ta Cersei připomíná... (Ale to už je vážně o osobních preferencích.)
  • Pilcerová by sa hlavne mala naučiť pracovať s photoshopom a vykašľať sa na maľovanie štetcom. Nejde jej to. A nejde a nejde. Je to škaredé a nevhodné ako obálka knihy.
  • No Martin Cersei přirovnává k Nicole Kidman už tak 10 let.

Co se týče obálky, popravdě mě taky tvorba Martiny P. moc nebere, ale respektuju, že velkou skupinu lidí asi jo, o čemž svědčí její účast na knize The Art of ASOIAF, německé obálky apod.
  • Katy: Doporučuji přečíst znova, co jsem napsala. Krásná obálka mě donutí vyndat knihu z police (regálu), podívat se na popis (to, co se píše vzadu) a taky rychle proletět knihu očima. Když se mi to líbí, tak si ji koupím. Pokud má kniha fakt ošklivou obálku, tak mě neláká ji z police vyndat! To neplatí pro knihy, pro které jsem šla do knihkupectví záměrně. Já často bloumám po knihkupectví (když mám chvíli čas) a prohlížím si knihy, o kterých nic nevím a u nich je právě rozhodující ta hezká obálka (nebo třeba zajímavý název), aby mě zaujaly.
  • Alek napsal(a):

Tohle je reedice vydání, která má snad teprve vyjít. Spojili to právě s Tancem.

Nové vydání
  • Jsou někde její obálky k německým vydáním?
    svoa00 napsal(a):

Osobně bych uvítala spíš obálky od tohohle chlapíka:

http://visionsoiaf.wordpress.com/2011/08/12/enrique-jimenez-corominas/

Argh, to je ještě horší než ty české. A navíc bůhví proč je událost z první knihy na obálce druhého dílu a událost ze druhého zase na obálce třetího.
  • to je jako bych řekl: "v tom případě mají mít všichni kindle a číst z něj"...
    Ne. To je jako když řeknu, že si nekupuju hrníčky a konvičku, aby stály za vitrínou, ale aby se z nich pil čaj.
    někdo má prostě rád fyzicky přitažlivou knihu
    Fajn, může si koupit obrázek na zeď.
    ale ty už se taky trochu změnily. V 90. letech byly módní tvrdý gradienty, ted v novějších verzích už to není, je na pozadí takový vzor s jemným gradientem
    Em, česky pro blbce jako já?
  • Tak obálka výše v článku ještě jedou opravena - tentokrát už snad správný soubor :-)

Tomee: Sorry, spletl jsem si to s paperbacekm, v kterém snad Tanec ještě nevyšel.
    Jsou někde její obálky k německým vydáním?
    jj, hledej vydavatele Fanpro
  • flanker.27 napsal(a):

to je jako bych řekl: "v tom případě mají mít všichni kindle a číst z něj"...
    Ne. To je jako když řeknu, že si nekupuju hrníčky a konvičku, aby stály za vitrínou, ale aby se z nich pil čaj.

ne, tady jsem nechtěl napodobit tvoji větu...ty jsi napsal podle mě blbost, tak jsem na to odpověděl blbost, proto je v "v tom případě" zahrnuta už do uvozovek společně..
    někdo má prostě rád fyzicky přitažlivou knihu
    Fajn, může si koupit obrázek na zeď.

opět, budu udržovat úroveň tvé odpovědi....ale obrázek bude na zeď, kniha může být na poličce, v knihovně..
  • Mám ráda hezké věci, proto mě potěší, když dobrá kniha má i hezký přebal.
  • Macejko napsal(a):

Pilcerová by sa hlavne mala naučiť pracovať s photoshopom a vykašľať sa na maľovanie štetcom. Nejde jej to. A nejde a nejde. Je to škaredé a nevhodné ako obálka knihy.

Nechápu jak můžeš napsát takovou blbost. Rozhodně ilustrace malovat umí velmi dobře. Dnes prostě preferujeme spíš digitální malbu (i já).

Každopádně mně spíš vadí ta otřesná typografie.
  • ne, tady jsem nechtěl napodobit tvoji větu
    A já hloupý to nepochopil... Ne, to je lež, ke každému jídlu. Tedy ne, samozřejmě pochopil. Pro mě za mě si klidně kupuj knížky na podkládání nohy u stolu. Já si knížky kupuju kvuli obsahu a je mi trestuhodně jedno.

Obrázek? Ale ten přese taky může stát tamhle, tam i právě tady.
  • No tak mě se pořád nelíbí i když jí Martina konzultovala s Martinem. A knihu si kupuji především kvůli obsahu, ale mám ráda když je i obal hezký a líbí se mi. Ale myslím že si časem zvyknu.
  • Ale jo, hezká obálka pochopitelně je přidaná hodnota, ale že bych nad tím dumal. Spíš ocenim, když je dobrá vazba a knížka se při častým používání hned nerozpadne.
  • Mně v knihkupectví taky zaujme víc kniha, která je barevná a má obrázek na obalu než když je tam jenom písmo na jednobarevném pozadí. Ale naslepo kupuji knížky někomu na vánoce, pro sebe jdu na jistotu, takže obal mě nezajímá.
    Teda spíš zajímá, když je tam něco zajímavého k ději, to ho pak pořádně prostuduji. Takže obrázek k Hostině se mi líbí tématicky, ale nelíbí se mi zpracování.

BTW Martin musí hodně nesnášet Nicole Kidman. :-)
  • Všiml jste si někdo ohraničení textu na zadní straně knihy? Doufám že tam nebude...
  • Jinak jako obrázek pro Tanec mě napadlo Stannis, Melisandra a Jon stojící na zdi.
  • No popradvě mě se nelíbí ani jedna z vazané edice.... Tahle je taková nesourodá.
  • Macejko napsal(a):

Byť Talpress reštaurácia, Pohlreich by zreval: "TO JE HUMÁČ TY VOLE!"

"Do psích pochen! Zelený obálky. To je rakovina české gastronomie." (poraďte čím nahradit slovo gastronomie?)
  • Alek napsal(a):

Jinak k mým preferencím. Rostant se mi líbí, ale ještě víc Simonettiho francouzské vydání.

http://grrm.livejournal.com/134744.html

Tak to je paráda :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SágaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi