Nemrtví/Jiní

chtěl bych se zeptat jaké jsou rozdíly mezi nemrtvými a Jinými , v knížce jsem to asi nějak přehlídl , taky nevím jestli White Walkers je jen rozdílné označení nebo je to zase něco jiného. Prosím o odpověď a žádné spoilery od konce první poloviny Bouře Mečů , děkuji:)

Komentáře

• No podle mě je rozdíl v tom, že jiní jsou původní a nemrtví jsou jimi vytvoření. Jiní jsou taky zničitelní dračím sklem zatím co nemrtví nee. Je možné že se však pletu když tak mě prosím opravte .
  • Nepleteš. Jiní jsou magické bytosti, v seriálu nazývané White Walkers. Nezabije je ocel, jsou mléčně bílí a mají zvláštně modré oči.
    Nemrtví jsou lidé, které zabili Jiní a díky tomu se z nich stala jejich neživá armáda. Ocel je rozseká, ale úplně zničit jdou jen ohněm.
  • Nemrtví jsou zničitelný taky dračím sklem. Aspoň tak to bylo když Sam utíkal zpátky na Zeď a jeden z už přeměněných vojáků ho dohnal
  • To nebyl nemrtvý ale Jiný. Pokud myslíš tu pasáž, kde Sama nesli a dohnal je jezdec na tom nemrtvém koni.
  • to byl Jiny toho sam zabil (rozpustil) obsidianem (drači sklo) a pak to jeste zapichl do nemrtveho to bohužel na nej nepusobi a tak se rozbilo.
  • Něco málo na toto téma jsem kdysi sepsal na http://icefire.cz/vek-hrdinu-dlouha-noc

Jen pozor na terminilogii, přízraky jsem si vymyslel a zpětně je to fakt nevhodný termín.
  • a ještě Jiného zničí valyrijská ocel ne?
  • Kachítos napsal(a):

a ještě Jiného zničí valyrijská ocel ne?

pravdepodobne áno, v tom článku je to napísané
  • díky moc za odpovědi:)
  • Drači sklo pravděpodobně na nemrtvé má účinek stejný asi jako normální dýka ale samovi se rozbila protože ten nemrtvý měl drátěnou košili pod tunikou a dýka se rozbila o ni
  • Nevada napsal(a):

To nebyl nemrtvý ale Jiný. Pokud myslíš tu pasáž, kde Sama nesli a dohnal je jezdec na tom nemrtvém koni.

Aha, no už je to dlouho co jsem to četl tak to mám asi už pomíchaný

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi