Muzikál Ice&Fire

Rudá opona se rozhrnuje. Nad jevištěm visí vlajky všech velkých rodů: je tu zlovlk rodu Starků, trojhlavý drak Targaryenů, lannisterský lev, tyrellská růže, pstruh, slunce, sokol a další.

Atmosféru podbarvuje tichá hudba.

Na scénu přichází Aerys.

Aerys: "Červená se, line záře, óóóhéééň, óóóhéééň..."

Přichází Robert a svrhává Aeryse.

Robert: "Víno bude zadarmo a honba každej den, všeobecná pohoda všech politiků sen!"

Přicházejí Cersei a Jaime.

Jaime: "Pár let se dá tak prožít, je to celkem fajn..."

Cersei (s pohledem na Roberta): "Léééta tryskem pááádí, čas nikoho příííliš nešetří..."

Robert: "...ale že bych musel umřít zrovna na vepři?"

Přichází Sandor Clegane.

Sandor: "Kdýýýž jsem byl máááličký pacholíííček, strčil mě brááátříček nad ohníček."

Přichází Sansa.

Přichází lord Renly.

Renly: "Pojď sem, ja ti neublížim..."

Sansa: "Och..."

Renly: "Pojď sem, ja ťa nezbijem..."

Sansa: "Och..." (hlasitěji)

Renly: "I´m sorry, I´m a lesbian!"

Sansa: "OCH!"

Přichází Muž bez tváře.

Může bez tváře: "A jááá se udělááám...

...Jaquenem H´Garem! A jááá ti uskočím až do Harrenova."

Přicházejí zlovlci.

Chundeláč (k ostatním zlovlkům): "Já jsem Chundeláč a přicházím k vám ze Severu..."

Zlovlci (sborově): "My jsme zlovlci a přicházíme k vám!"

Chundeláč: "Já umím výti!"

Zlovlci (sborově): "To umíme taky!"

Chundeláč: "A to na měsíček!"

Zlovlci (sborově): "Jak se na něj vyje?"

Chudeneláč: "Hu-hu-huhu, hu-hu-huhu, huhuhuhu, měsíček!"

Zlovlci (jako šestihlasý kánon): "Já mám zubůplnouhubu! Já mám zubůplnouhubu! Já mám zubůplnouhubu..." (do ztracena)

Přichází Bratrstvo bez praporců (psanci).

Psanci věší Freye.

Přichází paní Kamenosrdce.

Kamenosrdce: "Pověste ho vejš, ať se houpá!"

Psanci (sborově): "Pověste ho vejš - ať má dost!"

Kamenosrdce: "POVĚSTE HO VEJŠ, AŤ SE HOUPÁ!"

Psanci (sborově): "Pověste ho vejš, AŤ MÁ DOST!!!"

Přichází Daenerys Targaryen.

Daenerys (soprán): "Teď kráááálovnou jsem jááááá..."

Všichni dohromady: "Možno zloděj a možno mních... spííísal knihu kníh..."

Přichází George R.R.Martin.

Martin: "Může se zdát nekonečná - tahle Píseň, co v srdci já mám...!"

Všichni dohromady: "Ša-la-lá, lá-la-lá, lá-la-lá, la-lalala-lá!"

Opona se zavírá.

Publikum tleská, na pódium dopadají květiny.

Aplaus vestoje.

«1

Komentáře

• teda tomu rikam hudebni vkus:-) ale fakt dobry...

• No jo, Léto Všestraný... Mluví plynule latinsky, studuje práva a skládá muzikály na koleni :lol: Je fakt, že když už praskla košile, ať praskne i kabát (jak řekl mistr prodavač brněnského Arakisu, když jsem si kupoval prvních šest dílů ságy najednou), když už se chystá seriál na HBO, proč rovnou nádavkem nepřidat muzikál (nebo icefire televizní estrádu na Nově - třeba: Česko hledá Světlonoše, nebo Big brother Gregor)...

Každopádně třeba takovému Michalu Davidovi bys rybník určitě vypálil ;-)

• no takmer sa mi vyhrnuli niektoré tekutiny z tela... fuha... opatrne s tými umeleckými prejavmi... :wink:

• Super :lol: :lol: :lol:

Jediné, co mi tam chybí, je Robb zpívající Branovi "Bratříčku zavírej vrátka..." (Kde se v refrému prohodí "beránka vlku se zachtělo", za "krakatici vlku se zachtělo".) :twisted:

A rozhodně se nenechám připravit o dosavadní vrchol turnaje- Jona zpívajícího Rhaegarovi "A ty se ptáš co já?" :lol:

• A bude tam aj Starý Frey, okolo neho desiatky jeho detí, vnukov, pravnukov a nesmrteľný song:

"Neviem byť sám, sám, v Hrade lásky nechcem-neviem byť sám"

• Eddard wrote:
    (nebo icefire televizní estrádu na Nově - třeba: Česko hledá Světlonoše, nebo Big brother Gregor)...

Každopádně třeba takovému Michalu Davidovi bys rybník určitě vypálil ;-)

A co soutěž "Západozemí hledá prince, který byl přislíben (může být i princezna)". Sice by to chtělo šikovného grafika, protože je to trošičku delší název, ale dalo by se to zvládnout :lol:

• sarven wrote:
    A bude tam aj Starý Frey, okolo neho desiatky jeho detí, vnukov, pravnukov a nesmrteľný song:

"Neviem byť sám, sám, v Hrade lásky nechcem-neviem byť sám"

:wink: Super. My to snad dáme dohromady v normální muzikálové stopáži... :lol: :lol:

• :lol:

Na scénu vbíhá s rozpustile dívčími culíky Brienne a rozbaluje svůj nejslavnější a jediný hit "Měls mě vůbec rád."

Doprovodná kapela: lead guitar Jaime Lannister (dlouhé rockerské páčo, celý v kůži), bass guitar Renly Baratheon (bez košile), bubny Hyle Lovecký, klávesy Podrick Payne.

Hlediště šílí.

• Světla v sále pohasínají, zapalovače v hledišti blikají a přichází Samwell a jeho tklivý protestsong a zpověď bratra Noční hlídky.

"Nocí půjdu sám." :wink:

• heavy_head wrote:
    :lol:

Na scénu vbíhá s rozpustile dívčími culíky Brienne a rozbaluje svůj nejslavnější a jediný hit "Měls mě vůbec rád."

Doprovodná kapela: lead guitar Jaime Lannister (dlouhé rockerské páčo, celý v kůži), bass guitar Renly Baratheon (bez košile), bubny Hyle Lovecký, klávesy Podrick Payne.

Hlediště šílí.

na druhej strane pódia ako sólista, ale tiež celý v koži - Bolton

• Vy jste se teda rozjeli! :lol:

Původně jsem chtěl k jednotlivým postavám přiřazovat i interprety, ale to bylo až příliš nechutné, tak jsem se toho nápadu vzdal. :wink:

Lord Bolton: "Od Hruzovca až do Prahy som nahý, nech mi všetci svätí pomôžu, nahý až na kožu..."

Rytíř květin: "Chtěl bych být více než jen přítel tvůj..."

Arya: "Z Braavosu vyplouvaj lodě co čtvrthodinu, včera jsem nespala, ani dnes nespočinu. Beztvářný bůh, můj patron, ťuká si na čelo, ale - dokud se zpívá, ještě se neumřelo!" :P

• Já jsem si vůbec říkala, že některé pasáže Písně si o zhudebnění přímo říkají.

Nahý Edmure v lázni a Jamie, který se snaží vyjádřit písní...

"To bys mohl zkusit." Jamie čekal. Když Edmure neučinil žádný pokus vstát, řekl: "Odjedu, aby ses mohl v klidu najíst. Zpěváku, hraj pro našeho hosta, zatímco bude jíst. Věřím, že tu píseň znáš."

"Tu o dešti? Ano, můj pane, znám ji."

A Tom Sedmistruna to rozbalí: "To tehdy padal déšť, tys řek jen, že mě chceš..."

• Quote:
    A Tom Sedmistruna to rozbalí: "To tehdy padal déšť, tys řek jen, že mě chceš..."

No jo! :-) A co takhle třeba Lásko, voníš deštěm? :-) Ta je taky super... Nebo Singnig in the rain, tu mám rád - hlavně po morbidní použití v jisté scéně z Mechanického pomeranče.

Každopádně mě třeba napadlo, že při nástupu lorda Boltona by mohl spustit Krylův Divný kníže...

(Jel krajem divný kníže a chrpy povadly,

když z prstů koval mříže a z paží zábradlí,

on z vlasů pletl dráty, měl kasematy z dlaní

a hadry za brokáty, zlá slova místo zbraní...
    )

Docela příhodné...

• Tyrellský hymnus: "Kvete růže, podívej, kvete růže, podívej..."

Lannisterský hymnus: "Na Starky jsme krátký! Na Starky jsme malý páky, je to tak!"

Přichází Sansa a Sandor s harmonikou.

Zpívají: "Jeden bílý plášť mi dej, na prvním randevúúú, líbat mé dívčí rty ses krásně bál, jen ta láska, jen ta ví, co přijde dál.."

Robert na smrtelné posteli.

Vedle stojí Cersei.

Robert: "Nebude to také lahké drahá, mě sa nezbavíš, s tím sa luč. Nebude to také lahké drahá, nemožeš ma vymenit ako růž - som tvoj muž..."

• Svatební noc Tyriona a Sansy.

Tyrion s nadějí k Sanse: Kdyby tady byla taková panenka, která by mě chtěla...

Sansa: ...ta by musela mít dvacet dioptrií a být podnapilá.

Středem jeviště kráčí Cersei zavěšená do Osmunda, sleduje je trpící Jamie. :Dál si hlavu lámu, mám v ní vlnobití,

Třetí do hry vstoupil mezi nás.

A já to vim, tak co teď s tím?

Chci vrátit čas…

Přibíhá lady Teana a přijímá rámě od Cersei: Láska je láska, když chodí holky s holkama...

• Pochodový marš Královské gardy:

"Aj, idú, idú, bílé pláštěnky

oni sa nesú jako panenky!"

A ještě jedna variace na zlovlky:

"Léto tryskem pádí, Duch nikoho příliš nešetří,

Chundeláč má grády, Lady žere steaky na pepři,

Nymeria řádí, Šedý vítr dlouze zavětří

vyloudit zvuky hrdelní

ten vlčí song pořád nejlíp zní..."

• Alek wrote:
    Každopádně mě třeba napadlo, že při nástupu lorda Boltona by mohl spustit Krylův Divný kníže...

Tak jsem si to poslechnul a v souvislosti s Boltonem mě zaujal hlavně konec.

"Dál kníže nosí věnce tou zemí zděšenou,

on strach má za spojence, jde s hlavou svěšenou

a netuší, že děti z té země, v které mrazí,

prostě a bez závěti mu jednou hlavu srazí"

Doufám, že to přesně takhle dopadne. :wink:

• Léto wrote:

"

a netuší, že děti z té země, v které mrazí,

prostě a bez závěti mu jednou hlavu srazí"

Doufám, že to přesně takhle dopadne. :wink:

Jé, to by byla krása. Sansa jako královna Severu, Údolí a Říčních krajin, s vražednou Aryou po boku a magickým Branem po druhém vypráskávají všechny, kteří zradili jejich blízké a ovládají celé Západozemí.

Úplně vidím tu scénu. Mace Tyrell opět převlékající plášť přichází za Sansou a říká: "Vaše Výsosti, nabízím vám pro vašeho bratra Rickona svou panenskou třikrát ovdovělou dceru Margaery, která doufá, že jí o to konečně někdo připraví..."

• Vtedy sa zatvorí opona.

Vojde na pódium Malíček:

Malíček: To bylo tak....

Otvorí sa opona.

Na pódiu sedí babička Sansa a rozpráva svojím vnúčatám dlhúúú rozprávku a trochu pri tom plače....

• Týna wrote:
    Úplně vidím tu scénu. Mace Tyrell opět převlékající plášť přichází za Sansou a říká: "Vaše Výsosti, nabízím vám pro vašeho bratra Rickona svou panenskou třikrát ovdovělou dceru Margaery, která doufá, že jí o to konečně někdo připraví..."

Nejspolehlivější způsobem, jak se ubránit dlouhé zimě a invazi Jiných, by asi bylo nabídnout panenskou Margaery coby manželku Velkému Jinému. 8)

sarven wrote:
    Na pódiu sedí babička Sansa a rozpráva svojím vnúčatám dlhúúú rozprávku a trochu pri tom plače....

Ze Sansy bude rozkošná babička! :P

A co se týče Malíčka, zajímalo by mě, jestli si ho bude historie pamatovat jako hrdinu, nebo jako padoucha. "Petyre, chtěl bys být hrdina, nebo... kam zase zmizel? Petyre!" (viz scéna z PP) :)
  • A přišel někdo? :o

• Šedesát tisíc divokých.

Šedesát tisíc nesmlouvavých barbarů oděných jen bederních rouškách. Poskakovali, řvali a dupali. Mohutné svalstvo se jim chvělo ve večerní jinovatce a od úst jim šla pár, jak společně pěli refrén.

Byl to dobrý koncert. 8)

• Sbor zlovolných zlovlků mne dojal téměř k slzám :-)
  • heavy_head napsal(a):

... Na scénu vbíhá s rozpustile dívčími culíky Brienne a rozbaluje svůj nejslavnější a jediný hit "Měls mě vůbec rád."
    Hlediště šílí.

Na tenhle koncert bych klidně šla. Budu ta hystericky ječící slečna v první řadě házející podprsenku po kytaristovi a malé zlaté růžičky po basákovi.... ;D
  • Při rozsahu ozvučné almary, kterou má Brienne jakožto hrudníček bych si spíše tipla, že vytáhne těžší a zvučnější kalibr :-))
  • Jarla napsal(a):

Při rozsahu ozvučné almary, kterou má Brienne jakožto hrudníček bych si spíše tipla, že vytáhne těžší a zvučnější kalibr :-))

Třeba to bude death metalová verze.... :D
  • Brienne aka Screamer :D
  • Tipovala bych to na klasický klišé black s operním ženským vokálem :-D (to proto, že tam je takový výběr hráčů + klávesy :-)) )
  • Viděl bych Ramsayho Boltona jak vyjíždí na tom stupínku, zaním theon a mance a začíná:
    Ramsay: Mám rád vůni Tvý kůže.
    Mance: Hřej když můžeš mě hřát
    Theon: Dám svý tělo na oltář
    Ramsay: Já nechcí mít svatozář.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi