Já klauna nikdy nepovažoval za zdroj zábavy, už jako malýmu mi nějak nedocházelo, proč bych se měl smát, když si nějakej kákáté pomaluje ksicht a nasadí červenej rypák. No a co jsem viděl To (teda kousky, páč mě To neskutečně nudilo) vím, že ani King není pro mě.
Já klauny přímo bytostně nesnáším - pokud někdy někoho zabiju, tak to bude buď ten, kdo dobral mlíko a nedal nové do ledničky, nebo klaun, kterej na mě vybafnul (to vím úplně přesně)
flanker.27: No jestli se ti u Martina líbí to rejpání se v psychice postav, tak myslím, že King by se ti líbil (hodně rád řeší třeba takový ty malý drobnosti, co postupně člověka donutěj druhýho člověka nenávidět). Ne všechny knížky má stejně dobrý, ale Carrie, Osvícení a Misery jsou na mojem žebříčku hodně vysoko.
Já klauny přímo bytostně nesnáším - pokud někdy někoho zabiju, tak to bude buď ten, kdo dobral mlíko a nedal nové do ledničky, nebo klaun, kterej na mě vybafnul (to vím úplně přesně)
flanker: To jako TV film není nic extra, ale To jako psychologický knižní thriller bych doporučila. Bohužel si to King kazí těmi příšerami. Kinga nezatracuj, jak píše svoa, psychologii postav zvládá skvěle. Hlavně umí popisovat nefunkční rodiny z POV dětí. Co se týče filmů, Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle jsou taky od něho.
King je vlastně ke svým postavám podobně nemilosrdnej jako Martin. Až na to, že hlavního hrdinu nebo hrdinku často nechá přežít... s nočníma můrama do konce života. Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle jsou skvělý filmy, ale pro Kinga jsou to hodně netypický příběhy. Asi nejkingovější atmosféru má televízní Bouře století , kde jsou i všechny typický Kingovy rekvizity - Maine, rodinný problémy i luxusní záporák, co zná temný tajemství všech obyvatel města.
King je strašnej! :D Četla jsem od něj všehovšudy tři knížky. Carrie mě nenadchla. Po Pavučině snů jsem dobrého půl roku zahajovala každou návštěvu "oné místnosti" prohlídkou záchodové mísy, jestli se tam neschovává NĚCO, co by mi ukouslo pr....pozadí. A při četbě Řbitova zviřátek (jen si to přečtěte >:-)- na konci sychravého listopadu- jsem se bála zajít si i pro čaj na druhou stranu bytu.
Z filmů jsem viděla jenom Zelenou míli a ta mne nijak nenadchla (usnula jsem u ní a málem přišla o oko). A nedávno někde doporučovali jeho Dům v růžích (seriál, King psal scénář).
edit: Teď mi dochází, že Pavučinu snů jsem viděla taky zfilmovanou- byl to takový lepší průměr, končí to trochu jinak, než knížka a psychologický WCefekt je prý stejný (tvrdila maminka).
Miss Utahraptor: Tak to King splnil účel, když se u hororu bála. :-) Ale King se nezaměřuje pouze na čisté horory. Třeba jeden z posledních počinů - Kupole, tam řeší co kdyby městečko bylo najednou odříznuto kupolí jako ve Simpsonech? Akorát si říkám, že někdy by měli autoři nechat věci nevysvětlené a nesnažit se najít příčinu.
Od Kinga jsem četl Řbitov zvířátek a pak prokletí Salemu - a to je hodně dobrá kniha. Viděl pak jen Shining. I když jsem moc hororů neviděl, tak tenhle bych hodnotil nejlíp. Neeee vlastně Pokoj 1408 - a to je taky docela dobrá adaptace.
Miss Utahraptor: to mi příjde docela nefér...přitom kolik toho napsal, sám jsem docela fanda a je v tom strašný bordel, povídky, knihy, povídky v knihách atd... a zrovna tyto tři knihy nepatří k nejsilnějším :D...lidi vidí KING a myslím si že vše musí být dokonalé... říkám, napsal toho mraky A hodnotit podle tří nejde, určitě né objektivně :-)
filmy vůbec nehodnoť, věhlas dostal pouze shawshank, a míle od darabonta..a osvícení....i king kolikrát řekl, že se mu většina jeho knih nebo povídek vůbec nelíbí na filmovém plátně..důvěru má právě pouze v darabonta, kterému dokonce dovolil změnit konec u mlhy
Tomee: Tím strašným jsem nemyslela nic špatného. To bylo takové to hodnocení s úsměvem na rtech. Pavučina se mi líbila, i když prý není nejsilnější a Řbitov byla jedna z nejlepších knížek, co jsem četla (i když znovu už ho do ruky nevezmu ani za nic-nechci si vypěstovat fóbii z koček). Carrie mě prostě nezaujala.
Jako Adaptace Kinga se vedle tří Darabontových filmů IMHO opravdu povedla jenom Misery nechce zemřít a Bouře století. Chápu, že dost lidí by přidalo i Kubrickovo Osvícení, ale to na mě působí neuvěřitelně chladně. Hlavní hrdina je navíc ve filmu na první pohled pošuk, kdežto v předloze propadá šílenství postupně. A musím se přiznat, že když jsem Osvícení někdy ve čtrnácti letech četla, na několik místech se mi fakt roztřásly ruce - ani jedna z těch scén ve filmu není.
svoa00: v podstatě souhlas...ale pořád je osvícení (obecně) daleko lépe zpracované oproti "TO" (což si rozhodně zasloužilo lepší zpracování) nebo teď nedávno pytel kostí například... co se týčen Nickolsona, máš úplnou pravdu! Sám king Kubrickovi navrhoval aby obsadil hlavní roli někým střídmějším a odůvodnil to tím, že jack má šílence v sobě a nedokáže (ani nemůže) "zahrát" normálního rodinného taťku..
Sněhurka vypadá čím dál líp, pro mě nejlepší trailer letošního roku ( Hobit promine ale zpívající trpaslíci zase takový zázrak v ukázce na nejdražší film zase nebyli)
Sněhurka vypadá čím dál líp, pro mě nejlepší trailer letošního roku ( Hobit promine ale zpívající trpaslíci zase takový zázrak v ukázce na nejdražší film zase nebyli)
Hlásat v březnu "trailer roku" je dost odvážné. Zpívající trpaslíci jsou jen teaser. Až přijde pořádný trailer, možná změníš názor. :-)
to ale nebyl oficiální trailer...nevím jak se dá česky přeložit Announcement trailer, ale myslím si že teaser se taky hodí (sic je dost dlouhý)...děj je v něm úplně přeházený, v podstatě jen ukázat co a jak bude vypadat...navíc jej vypustili když byli zhruba za 1/3 produkce takže to srovnávat určitě nemůžeš :) pro mě je zpívání docela pěkný zážitek, i proto že jsem hobita četl
No nevim. Krom toho, že to vykecává celej film (teda ne že by bylo mnoho čím překvapit), mi Sněguračka přijde jako povinnej zástupce genderovejch kritérií, Lovec jako nadrženej "hláškař", trpaslíci jako Jar Jar Binks x 7 a zlá královna by se eště mohla ďábelsky zachechtat jako imperátor Ming. Počkat, ona se zachechtá jako imperátor Ming. Sranda je, jak se ta hudba pořád pokouší bejt ultimátně osudová, ale jakmile se ukáže delší záběr, připomíná to spíš pochybnou akční komedii. Ne, pořád mi uchází ta natěšenost.
Komentáře
Co se týče králíků, Tenhle je celkem děsivý.
Co se týče filmů, Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle jsou taky od něho.
Četla jsem od něj všehovšudy tři knížky.
Carrie mě nenadchla.
Po Pavučině snů jsem dobrého půl roku zahajovala každou návštěvu "oné místnosti" prohlídkou záchodové mísy, jestli se tam neschovává NĚCO, co by mi ukouslo pr....pozadí.
A při četbě Řbitova zviřátek (jen si to přečtěte >:-)- na konci sychravého listopadu- jsem se bála zajít si i pro čaj na druhou stranu bytu.
Z filmů jsem viděla jenom Zelenou míli a ta mne nijak nenadchla (usnula jsem u ní a málem přišla o oko). A nedávno někde doporučovali jeho Dům v růžích (seriál, King psal scénář).
edit: Teď mi dochází, že Pavučinu snů jsem viděla taky zfilmovanou- byl to takový lepší průměr, končí to trochu jinak, než knížka a psychologický WCefekt je prý stejný (tvrdila maminka).
Ale King se nezaměřuje pouze na čisté horory. Třeba jeden z posledních počinů - Kupole, tam řeší co kdyby městečko bylo najednou odříznuto kupolí jako ve Simpsonech?
Akorát si říkám, že někdy by měli autoři nechat věci nevysvětlené a nesnažit se najít příčinu.
Neeee vlastně Pokoj 1408 - a to je taky docela dobrá adaptace.
Nejlepší film o klaunech je pak: http://www.csfd.cz/film/152200-klauni-zabijaci/
Geniální béčko :-D
to mi příjde docela nefér...přitom kolik toho napsal, sám jsem docela fanda a je v tom strašný bordel, povídky, knihy, povídky v knihách atd...
a zrovna tyto tři knihy nepatří k nejsilnějším :D...lidi vidí KING a myslím si že vše musí být dokonalé... říkám, napsal toho mraky A hodnotit podle tří nejde, určitě né objektivně :-)
filmy vůbec nehodnoť, věhlas dostal pouze shawshank, a míle od darabonta..a osvícení....i king kolikrát řekl, že se mu většina jeho knih nebo povídek vůbec nelíbí na filmovém plátně..důvěru má právě pouze v darabonta, kterému dokonce dovolil změnit konec u mlhy
co se týčen Nickolsona, máš úplnou pravdu! Sám king Kubrickovi navrhoval aby obsadil hlavní roli někým střídmějším a odůvodnil to tím, že jack má šílence v sobě a nedokáže (ani nemůže) "zahrát" normálního rodinného taťku..
Zpívající trpaslíci jsou jen teaser. Až přijde pořádný trailer, možná změníš názor. :-)
pro mě je zpívání docela pěkný zážitek, i proto že jsem hobita četl