Sansa Stark

1235717

Komentáře

• Thule napsal(a):

A až pozná, že i Malíček jí jen využívá tak to pro ní bude poslední kapka tak už nebude taková milá princeznička.

Sansa ví, že jí využívá. Viz její kapitola v Hostině, kde dumala nad "přítelem" Petyrem a sviní Malíčkem.
  • jj ví, ale zatím neví jak moc. Až zjistí, že vlastně za vším co se stalo její rodině může Malíček tak to teprv bude ródeo
  • Thule napsal(a):

jj ví, ale zatím neví jak moc. Až zjistí, že vlastně za vším co se stalo její rodině může Malíček tak to teprv bude ródeo

Já doufám ve vyhlídkový let z Orlího hnízda. Bez křídel a bez padáku. :D
  • Alayne intrikánka je pro mě dost nepředstavitelná představa. :-) A ani bych jí to nepřál.
    Nejvíc se těším na moment, až jednou Malíček na svou prohnanost dojede. To by mohlo být dobré vyvrcholení celé ságy. Let him fly! :-)
  • Malíček je hodně sebejistej a vzhledem k tomu, jak rád Martin všem postavám kazí jejich plány (nebo je nechá dojet na jejich důsledky) si taky myslím, že se Sansou udělal jedinou, ale naprosto zásadní chybu.
  • Ja neviem, prečo by sa Sansa mala meniť. Je dobrá taká, aká je. Postupne snáď ešte zmúdrie, ale nechcela by som, aby sa menila povahovo.
  • Povahově se měnit nemusí. Jen se musí přizpůsobit realitě a v tomhle směru jí věřím. Ona je taková zmenšenina Catelyn. IMHO ji chováním napodobí. K nepřátelům se postaví nelítostně, i když to nemusí nutně znamenat, že se tím z ní stane manipulativní svině jako Cersei.
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Já doufám ve vyhlídkový let z Orlího hnízda. Bez křídel a bez padáku. :D

heavy_head napsal(a):

Let him fly! :-)

Tak to máte asi smůlu. Atrakce na Orlím hnízdě jsou zavřené. A otvíračka bude až na začátku jarní sezóny. Do té doby může být už všechno jinak.
  • Sanse je vyčítáno, že je slabá. Ano, možná je slabá. Ale je snad slabost hodna opovržení nebo posměchu? Je snad mírnost, citlivost, laskavost něco, co se k dívce a ženě nehodí?
    Někomu možná vyhovuje prostořekost Aši Greyjoy, ambiciózní panovačnost Cersei nebo Aryina tvrdohlavost. Ale tyhle ženy a dívky se jen chtějí vyrovnat mužům, chtějí být brány jako jejich rovnocenní partneři, a ztrácejí přitom to nejcennější, co dostaly do vínku.
    Něho, tvé jméno je žena! :-)

A ještě jedna důležitá věc. Vždycky mě přitahovaly ženy se smyslem pro humor. Respektive jejich schopnost smát se mým trapným vtipům. :-)
    Tak mě napadá - která ženská postava v Písni má podle vás největší smysl pro humor?
    Má ho vůbec nějaká?
  • heavy_head: Ne, žádná z nich není vtipná. A vlastně si ani nevybavuju, že by se některá něčemu smála.
  • Největší smysl pro humor mají Arya (zvlášť to, jak vytáčí Sansu, je úsměvné), Melisandra, Genna, Mya Kámen.
  • Ten Aryin smysl pro humor bych nazval spíše rošťáctvím a zlomyslností. :-) Ale budiž.
    Já si právě taky skoro vůbec nevybavuju, že by některá někdy řekla něco, co by mě přimělo aspoň k úsměvu. Ale to bude nejspíš všeobecná ženská vlastnost. Tedy kromě návštěvnic zdejšího fóra, to se mi stává často. :-)
  • Ten Aryin smysl pro humor bych nazval spíše rošťáctvím a zlomyslností. :-) Ale budiž.
    Tak na zlomyslnosti jsou založeny všechny ty pořady typu Natoč to. Hodně lidí se tomu směje. Já jen někdy a rozhodně to cíleně nesleduji. Věřím však, že tomu co dělala Arya Sanse, bych se ale od srdce zasmál. Nejvtipnější jsou pochopitelně obecně Lannisterové.
    Někomu by taky mohlo připadat vtipné, jak Aša tahala za nos Theona. Mně to ale, nevím proč, jaksi vtipné nepřišlo.
  • heavy_head: Važ slova, neřekla bych, že ženský maj menší smysl pro humor než chlapi. V ženský společnosti to ale dáváme víc najevo. Což je zvláštní, když chlapi naopak oceněj holku, která je umí pobavit. Nějak to souvisí s tím, že ženský maj obecně nižší sebevědomí a nechtěj si ho ještě snižovat tak, že by je někdo kvůli jejich smyslu pro humor nebral ta docela vážně ;)
  • Cersei se taky nějaký ten vtip povede, s Tyrionem by tvořili skvělé komediální duo.
  • Važ slova, neřekla bych, že ženský maj menší smysl pro humor než chlapi.
    Samozřejmě že maj. To ví každý. Ženy obecně nejsou vůbec vtipné. Existují výjimky, to je jasné. Zas to ale kompenzují schopností hledat věci, které muži ztratili.
  • Walder Frey je také svým způsobem dobrý vtipálek: "Dámy a pánové. Přichází zlatý hřeb dnešní svatební hostiny. Vlčí pečeně na šípové omáčce. Muzikanti hrajte!"
  • Chmur: No tak to záleží na tom, co tě pobaví, samozřejmě. Jak říkám, my ženský ze sebe nerady děláme nějaký klauny či co. Zvlášť před chlapama. Já jsem třeba mezi ženskýma schopná sehrát scénky jako Iva Pazderková coby blbá blondýna :D Ale žádnej chlap mě tak nesmí vidět, protože jsem ješitná.

Montezuma3: Ty trole jeden... :D
  • Olenna je opravdu vtipná a Walder Frey také.

Jinak největší suchar z mužů je Stannis a z žen Brienne. Hodně nudná mi připadá Cat Tully. Jejich vztah s Nedem byl podle mě vášnivý asi jako objetí s rampouchem. Čím nechci ale snižovat jeho hodnotu. Určitě se měli rádi, byli zodpovědní a na vztahu pracovali už minimálně počtem dětí.
  • Ale žádnej chlap mě tak nesmí vidět, protože jsem ješitná.
    Jo ješitnost. To znám. Vyloženě protivná mužská vlastnost.
  • Montezuma3 napsal(a):

Tak to máte asi smůlu. Atrakce na Orlím hnízdě jsou zavřené. A otvíračka bude až na začátku jarní sezóny. Do té doby může být už všechno jinak.

Právě že by je Malíček mohl slavnostně otevřít. :D
  • Nejvtipnější postavou je zcela jednoznačně princ Oberyn. Z žen se nejlepší vtip povedl jedné z jeho dcer (už nevím které): "Když nám lord Tywin pošle Horovu hlavu, kdo nám pak pošle tu Tywinovu?". Jinak pořád čekám na tu kritiku Heade :) A jinak tady máš protikandidátky k Sanse: Arya, Aša a Písečné Zmije (také velmi sympatické hlavně jejich plány na usmrcení Lannisterů)
  • Vtipná mi připadla Olenna, ale jinak má heavy pravdu. Jen málokdy je tam žena zdrojem smíchu.
    Montezuma3 napsal(a):

Jo, mezitím ho třeba Sansa může nechat přibít na Měsíční bránu. Taky řešení.
    Chmur napsal(a):

...Cat Tully. Jejich vztah s Nedem byl podle mě vášnivý asi jako objetí s rampouchem. Čím nechci ale snižovat jeho hodnotu. Určitě se měli rádi, byli zodpovědní a na vztahu pracovali už minimálně počtem dětí.

:)
    Mně připadlo, že Ned do ní zamilovaný nebyl. Měl ji rád, pečlivě dodržoval "manželské povinnosti" a svou manželku ctil, ale myslím, že láska to z jeho strany nebyla.
  • Chmur napsal(a):

Hodně nudná mi připadá Cat Tully. Jejich vztah s Nedem byl podle mě vášnivý asi jako objetí s rampouchem.

Myslím, že proti vztahu Selyse a Stannise mohou ještě ten rampouch požívat jako ... bože, teď mě nenapadá nic, co by mělo příhodný tvar a evokovalo to teplo... no fuj,, má to znít teple jako teple, ne teple jako teple. Erteple a nebude se na toto téma vyjadřovat...
  • Jay napsal(a):

Chmur napsal(a):

Hodně nudná mi připadá Cat Tully. Jejich vztah s Nedem byl podle mě vášnivý asi jako objetí s rampouchem.

Myslím, že proti vztahu Selyse a Stannise mohou ještě ten rampouch požívat jako ... bože, teď mě nenapadá nic, co by mělo příhodný tvar a evokovalo to teplo... no fuj,, má to znít teple jako teple, ne teple jako teple. Erteple a nebude se na toto téma vyjadřovat...
    xD
  • Sansa Stark je vážně negativní postava... Tolik informací se o ní musí vyprodukovat:-D
  • Vtipná je Královna trnů a raz som sa usmiala aj u Aryi (volná citácia):
    Paní Malolesa: "A co děláš ráda, dítě?"
    Arya: "Pracuju s Jehlou."
    Paní Malolesa: "Velmi odpočinkové, že ano?"
    Arya: "Nu, ne tak jak to dělám já."
  • to Nevada: Možná tě to překvapí, ale přesně takhle až do roku 1800 vypadala hluboká, ideální manželůská láska. Bláznivé zamilování nebo nedejte bohové romantická láska patřily do vztahů mezi aristokratickými milenci respektive mileneckého a dočasného vztahu mladého aristokrata k níže postavené dívce. Chceš-li se poučit, podívej se na "Kulturu a každodenní život v raném novověku," díl první. Máš to tam i s citáty z dobových deníčků a dopisů.
  • Nepřekvapí. Historii trochu znám :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi