Sansa Stark

1568101117

Komentáře

• Montezuma3: Tak teď už se mi znechutila úplně... Mimochodem v seriálu pořád říkají jak je Sansa hezká. Co je hezkého na Sophie Turner?
  • Mimochodem v seriálu pořád říkají jak je Sansa hezká. Co je hezkého na Sophie Turner?
    Obličej, oči, úsměv, vlasy.
  • Ach bože... Iniciály J.B nejspíš značej kreténa. Jinak se nestačím divit, kolik nekritických zastánců tu Sansa má. Proti Sanse nic zásadního nemám, ale vždycky mi byla a je sympatičtější Arya s tou její divokostí a nezlomností. Je samozřejmě jasný, která z nich je na tom líp... Martin si může říkat, co chce, ale některý svoje postavy nenávidí. Až se divím, že v Tanci neposlal Aryu za Jonem na Zeď, přičemž by tam dorazila přesně ve chvíli, kdy ho pobodaj.
  • Sansa a Brienne mě vyloženě drásají.. ale někdo takový tam být musí.
  • AshaG: You should wear the armor.
  • svoa00 napsal(a):

Proti Sanse nic zásadního nemám, ale vždycky mi byla a je sympatičtější Arya s tou její divokostí a nezlomností..

Optický klam. Arya je divoká, což ale není její zásluha , prostě se s takovým temperamentem narodila. A i Arya má horší chvilky, třeba na Harrenově, kde si sama sobě coby Nan připadá jako myš. Ale nezlomné jsou obě , každá po svém, jak to odpovídá jejich povaze.
  • flanker.27: to by byla škoda ;)
  • AshaG: To je pravda, tobě stačí hroší kůže :))
  • Isca: Tak ani Arya není ze železa. Sansa i Arya toho maj podle mě společnýho víc, než se na první pohled zdá. Obě si uvědoměj, jak moc milujou svojí rodinu, až když se jejich svět začne rozpadat. Obě jsou zhruba stejně chytrý, to znamená průměrně (Sansa mi nikdy nepřipadala hloupější, jenom moc ponořená v nerealistických představách). Obě si každá po svým prošly fyzickým i psychickým očistcem, i když se s tím obě vypořádaly tak, jak jak odpovídá jejich rozdílnýmu založení. Mám pocit, že sestry Starkovy ságu přežijou, což teda neznamená, že skončej realtivně šťastný, zdravý a při smyslech.
  • No, srovnejme si Sansu třeba s Guineverou. To byla slepice, ke všemu ještě žárlivá a přesto byli rytíři kruhového stolu schopní (po většinu času) jít za ní na smrt. Co když se něco podobného stane, až bude stát po boku Harryho Dědice (brrr fuj!)? Co když probere rytíře Údolí z letargie a ti se konečně pustí do boje? Myslím, že ještě určitě neřekla poslední slovo, ale jako intrikánku si ji nechci představovat. To raději takhle.
    Je jí vyčítáno, že se chovala špatně k Tyrionovi. Ke skřetovi, Lannisterovi a člověku, který se k ní choval pěkně. Ale pokud si vzpomínám, nechoval se předtím pěkně i Joff? Jak mohla vědět, že se historie nebude opakovat?
    Kdybych si měl vybrat komu sloužit mezi Sansou a Aryou? Samozřejmě Sansa. Protože je to přesně ten typ středověké ženy, kterou opěvovali pěvci. Žena která potřebuje svého ochránce a rytíře. Přesně ta, kvůli které bych šel klidně i na smrt. Protože Arya je nevychovaný fracek, který si toho o sobě moc myslí. Přesně ta akční hrdinka, kterých je všude plno (ze stejného důvodu nemám rád Daenerys, a když jsme u toho, tak vlastně ani Jona).

Doufám, že po tomhle obstojím na zkoušce heavyho papírkem ;-).
  • Proboha, další sansofil :D To jí jako zbožňujou všichni mužský čtenáři kromě Everetta? Arya je zhruba stejný fracek jako Sansa - pokud si někdo myslí něco jinýho, má dvojí metr. Jeden z důvodů, proč se mi ASOIF líbí, jsou silný hrdinky. Martin jich napsal plno (Cat, Aša, Dany, Arya a svým způsobem i Cersei), ale Sansa mezi ně nepatří. Rozumím tomu, že chlapi maj slabost pro ženský, co potřebujou ochraňovat, v dnešním světe totiž ženská chlapa potřebuje asi tak jako ryba potřebuje kolo... ale chce ho :)
  • Hele, naučte se laskavě číst ;)
    Netvrdila jsem (a nevšimla jsem si to ani u nikoho jiného), že se chovala k Tyrionovi špatně. Ani jsem jí nevyčítala, že k němu chovala nedůvěru. Naopak, vůbec jsem se jí nedivila. Podotkla jsem, že nedokázala Tyrionova kladného přístupu vůbec využít. Že nezapůsobila na Ohaře, i když věděla, že k ní chová podivnou náklonnost. Ne, ani tady se jí nedivím, že se do toho nehrnula, Ohař ji děsil. Ale to se nevylučuje s tím, že to na něj mohla zahrát.
    Protože o tohle v té znovu se rozvíjející debatě původně šlo. O tvrzení, že využila svých jemných zbraní a díky nim přežila. Nevyužila. Sice přežila, ale ne díky jim.
  • Arya mi prostě není sympatická, a její chování už vůbec.
  • svoa00: Lépe bych to neřekla :))
  • To jí jako zbožňujou všichni mužský čtenáři kromě Everetta?
    NEEEE!!!!!!
  • Je nejspíš pravda, že mohla využít své "ženské zbraně", ale druhou Cersei v sáze opravdu nepotřebujeme. Všeho s mírou! :-D.
  • Vzpomněla jsem si na Shreka a jeho přirovnávání zlobrů k cibuli. :D
    Sansa bude mít jistou vnitřní sílu. Ale někde hódně hluboko pod vrstvami naivity, vychování, přehnané slušnosti a podobných svinstev, takže se to hodně těžko najde, ale k přežití a zachování jisté úrovně zdravého rozumu to stačí. Ostatně kdyby nic takového neměla, tak už bude sedět někde v koutě, slintající, rozumem mezi Lolys a Hodorem (Přece jen bití, psychické týrání, ztráta rodiny, "péče" manipulativního skoropedofila...).
  • speedy napsal(a):

Je nejspíš pravda, že mohla využít své "ženské zbraně", ale druhou Cersei v sáze opravdu nepotřebujeme. Všeho s mírou! :-D.

Taky nikdo netvrdí, že měla mávat vnadami na celý královský dvůr...
  • Nevada: Máš pravdu. Rozhodně mohla z té situace něco vytěžit... Ale Arya taky mohla říct Jaqenovi lepší tři jména ;-).
  • Miss Utahraptor: Sansa si už svoje pravý myšlenky a slzy nechává pro sebe - a samozřejmě našla i něco z tý starkovský odolnosti. Má i trochu štěstí, že neví všechno to, co víme my jako čtenáři.
  • speedy napsal(a):

Nevada: Máš pravdu. Rozhodně mohla z té situace něco vytěžit... Ale Arya taky mohla říct Jaqenovi lepší tři jména ;-).

O tomhle debata není.
    Ale když už, tak máš pravdu - mohla. Ale počkat - ona si svou chybu uvědomila a taky ji (chytře) napravila.
  • Počkej, jak chytře napravila? Myslím to vážně, nemůžu si vzpomenout, Aryiny kapitoly jsem četl jen tak ledabyle.
  • svoa00: Přesně to jsem měla na mysli.
  • Nevada napsal(a):

O tvrzení, že využila svých jemných zbraní a díky nim přežila. Nevyužila. Sice přežila, ale ne díky jim.

Využila. Sansiny zbraně byly dobré vychování, a aura křehkého nevinného stvoření. Tím nemůžeš mávat, jinak se kouzlo zruší, na to se musí někdo chytit. Jo, vím, že to nepoužívala intrikánsky a záměrně. Ale fungovalo to. A co se týká Tyriona, toho využila aspoň k tomu, aby získala oddechový čas. Měla tuším možnost vdát se za nějakého mladšího, pravděpodobně i pohledného Lannistera, který by ale pro Joffreye nebyl žádnou překážkou.
  • Využila. Sansiny zbraně byly dobré vychování, a aura křehkého nevinného stvoření. Tím nemůžeš mávat, jinak se kouzlo zruší, na to se musí někdo chytit.
    Ano, to jsou její zbraně. A i když je třeba nevyužívá aktivně, stejně udělají dojem.
  • speedy: myslím

Isca: taky začínám mít dojem, že jsme každá četla jinou knihu :)
    Ale ona ty zbraně nepoužívala. Nikdo se na to nechytil. Ani Tyriona k ničemu nevyužila. Ani se o to nepokusila. To se pořád snažím vysvětlit. Jestli si myslíš opak, tak na základě čeho, prosím?
    Dále - Sansa ohledně ženicha nedostala na výběr, nikdo se jí neptal. Tywin s Kevanem sehráli divadlo jen na Tyriona, že když si ji nevezme on, tak ji prostě ožení s jiným zlatohlávkem. Padlo jméno Lancela, ale byla to stejně jen habaďůra. A Tywin si byl dobře vědom, že nejmocnější lákadlo na té svatbě pro Tyriona bude možnost vlastnit Zimohrad.
  • Zdaleka ne všichni s čímsi přebývajícím jsou ze Sansy paf. Ano, chápu ji, rozumím jejímu chování, považuju ji za skoro dokonalou (neumí hrát na hudební nástroj) andalskou dámu (Martin toho musel dost nastudovat). Ale to nic nemění na tom, že je to naivní telátko, které by se mnohem lépe vyjímalo kdesi na Rovině (skleníkové květinky nebo ještě lépe dívky typu nejmladší dcery lorda Hightowera na Severu rozhodně nemají co dělat), ani že svou pitomostí nadělala sobě i ostatním dost problémů. To že přežila, byla spíše shoda náhod a ne její snaha.

I když, Malíčka by mohla sejmout ve spolupráci s někým dalším. Takový Tyrion na "pohostinství", které mu Petyr zařídil, hned tak nezapomene (a dost toho na něj ví). A Daenerys taky nejspíš nevydýchá Petyrovo chování při debatě o vraždě jejího nenarozeného dítěte.
  • chrochta napsal(a):

A Daenerys taky nejspíš nevydýchá Petyrovo chování při debatě o vraždě jejího nenarozeného dítěte.

No, upřímně: jestli se jednou Daenerys dostane do Západozemí, tak povraždí polovinu veškerých rodů, protože to budou zrádci, uchvatitelovi psi apod. V takovém případě bych vsázela na přežití snad jen Martellů. Pokud tedy nezmění způsob uvažování a začne konečně aspoň trochu poslouchat, co jí Barristan říká.
  • Nevada napsal(a):

Isca: taky začínám mít dojem, že jsme každá četla jinou knihu :)
    .

Nojo, no .-(( Pomalu začínám mít taky dojem , že GRRM napsal dvě až několik paralelních knih , které zahadným způsobem okupují tytéž stránky. Asi v okamžiku, kdy se jich konkrétní jedinec dotkne, tak se vygeneruje ta správná, s ním kompatibilní verze.
  • Mě by trochu zajímalo, co všechno Sansa udělala, že je tak silná a využívá svoje zbraně...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi