Budu trošku škaredá. Zdá se mi, že spoustě děvčat tady vadí Sansa proto, že se ony v duchu vidí jako ty bojovnice s mečem a v brnění, ale tak trošku tuší, že kdyby se dostaly do její situace, byly by ve skutečnosti , proti přesile formální moci a fyzické síly, jen malé hromádky neštěstí . Aby nedošlo k omylu, mám taky ráda bojovnice typu Ashi a rebelky typu Aryi, ale ve skutečnosti to první facka od o dvacet kilo těžšího chlapa srovná do reality.A pak se počítá jen schopnost se nezbláznit a přežít až do útěku. Omlouvám se za vpád reality do světa fantasy, ale on si o to GRRm koleduje.
Jakožto dobře maskovaný, vznětlivý, agresivní cholerik bych na Sansině místě přežila tak týden. Pokud bych Joffa neshodila z hradeb, jak se i ona chystala, tak by skončil s vidličkou v oku nebo třeba prokousnutým krkem. A já bych z toho kůlu měla krásnou vyhlídku na Královo přístaviště. :) Z tohohle úhlu pohledu je Sansa mnohem přežitíschopnější a já to vím. ;)
Budu trošku škaredá. Zdá se mi, že spoustě děvčat tady vadí Sansa proto, že se ony v duchu vidí jako ty bojovnice s mečem a v brnění, ale tak trošku tuší, že kdyby se dostaly do její situace, byly by ve skutečnosti , proti přesile formální moci a fyzické síly, jen malé hromádky neštěstí . Aby nedošlo k omylu, mám taky ráda bojovnice typu Ashi a rebelky typu Aryi, ale ve skutečnosti to první facka od o dvacet kilo těžšího chlapa srovná do reality.A pak se počítá jen schopnost se nezbláznit a přežít až do útěku. Omlouvám se za vpád reality do světa fantasy, ale on si o to GRRm koleduje.
Mezi námi děvčaty, co je na Lyse nepochopitelného? Milovala Malíčka. Už jako mladé děvče. To je celé.
Heade, ty bys asi chtěl mít z každé ženy takovou Sansu že? Poslušnou panenku na hraní co jen chodí v pěkných šatičkách a na povel se usmívá. Uvaří, uklidí, přejímá názory, baví se o věcech které jí absolutně nezajímají, nemá moc svých názorů atd.
Když si představím že by to tu takhle vypadalo (ano všude samé Sansy), tak to by bylo peklo....
Ale především myslím, že je to hloupá představa. Jak už jsme byli s headem pravili, jen proto, že je holka ve 13 způsobná neznamená, že by za a) nedospěla, za b) neměla názor, za c) nebyla víc než onuce.
Ty bláho, tohle už je skoro na panáka, škoda že nemůžu pít :)
Vy ale s headem naprosto neberete v potaz to, že ve společnosti středověku (Písně) lidé dospívali dřív - lidé bráni v současnosti za dospívající byli v té době už dávno dospělými (třeba Ned, kterému bylo 35 byl považován za dospělého, zkušeného...v současné době je člověk ve 35 letech mladý dospělý)
Vždyť to končilo tak krásně idilicky, jeden z nejlepších happy endů v historii kinematografie (můj sexistický šovinismus má sice někde dno, ale ještě jsme k němu nedorazili) :)
Přísně vzato je Sanse na začátku Hry tuším 11, i když jí mám zafixvananou spíš 13letou jako na konci Hostiny. A ten posun je dost značnej. A dokázala vylézt na Orlí hnízdo a slézt, s čímž já bychy btw měl asi značný problémy, takže i jistej obdiv k její odvaze by byl. :)
Ty bláho, tohle už je skoro na panáka, škoda že nemůžu pít :)
Vy ale s headem naprosto neberete v potaz to, že ve společnosti středověku (Písně) lidé dospívali dřív - lidé bráni v současnosti za dospívající byli v té době už dávno dospělými (třeba Ned, kterému bylo 35 byl považován za dospělého, zkušeného...v současné době je člověk ve 35 letech mladý dospělý)
(můj sexistický šovinismus má sice někde dno, ale ještě jsme k němu nedorazili) :)
Nejmenuješ se ve skutečnosti náhodou Josef Hausmann? :D
Četl jsem, četl jsem. Ale obviňuješ mne neprávem. Já stejně jako Andy Kaufman ženám přiznávám mnoho oblastí, ve kterých jsou mnohem lepší než my muži, umí mnohem lépe prát, uklízet, škrábat brambory. Ale perou se prostě jako ženský :)
Četl jsem, četl jsem. Ale obviňuješ mne neprávem. Já stejně jako Andy Kaufman ženám přiznávám mnoho oblastí, ve kterých jsou mnohem lepší než my muži, umí mnohem lépe prát, uklízet, škrábat brambory. Ale perou se prostě jako ženský :)
Jak to tak čtu, připadám si míň a míň jako ženská. Prát neumim pořádně ani s pračkou, uklidit zvládnu leda tak knížky do knihovny, při škrábání brambor pravidelně přicházím o prsty a každý, kdo se se mnou chce rvát, skončí s rozbitou hu...pusou. :D Jde na mě krize identity. ;-O
Myslíte, že ještě tak dlouho? Já měl právě dojem, že už bude končit - hlavně teda protože svatba s Harrym se asi blíží, a pak už bude jen zbytečná přítěž.
Miss Utahraptor: Ano, taky jsem vždycky musela volat někoho schopnějšího:). Tahle pračka je chytřejší než já - kromě názvu prádla ještě automaticky nastaví teplotu a otáčky. No nezaslouží si její tvůrce Nobelovku?
to Nevada: Tady nezáleží na Malíčkovi, tady záleží na Robertově dost děsivém zdravotním stavu. Já bych mu ani ten rok nedával.
To ano, ale nepochybuju, že si to Malíček pohlídá a donutí mistry udělat co je v jejich silách. Dokud nebude pevně ovládat Údolí, tak "brouček" přežije. Pak se imho rychle odporoučí. A krátkém sledu ho bude následovat i Harry Dědic.
Komentáře
Z tohohle úhlu pohledu je Sansa mnohem přežitíschopnější a já to vím. ;)
Vlastně mě už ne.... :D
Když si představím že by to tu takhle vypadalo (ano všude samé Sansy), tak to by bylo peklo....
Ale především myslím, že je to hloupá představa. Jak už jsme byli s headem pravili, jen proto, že je holka ve 13 způsobná neznamená, že by za a) nedospěla, za b) neměla názor, za c) nebyla víc než onuce.
Přísně vzato je Sanse na začátku Hry tuším 11, i když jí mám zafixvananou spíš 13letou jako na konci Hostiny. A ten posun je dost značnej. A dokázala vylézt na Orlí hnízdo a slézt, s čímž já bychy btw měl asi značný problémy, takže i jistej obdiv k její odvaze by byl. :)
Prát neumim pořádně ani s pračkou, uklidit zvládnu leda tak knížky do knihovny, při škrábání brambor pravidelně přicházím o prsty a každý, kdo se se mnou chce rvát, skončí s rozbitou hu...pusou. :D
Jde na mě krize identity. ;-O
blbceméně chápavé! :D