Sansa Stark

11112141617

Komentáře

• speedy napsal(a):

Myslíte, že ještě tak dlouho? Já měl právě dojem, že už bude končit - hlavně teda protože svatba s Harrym se asi blíží, a pak už bude jen zbytečná přítěž.

Nemůže Roberta zlikvidovat hned po svatbě. Harry by mohl dostat nějaký hloupý nápad a chtít třeba vládnout sám.
  • Nevada napsal(a):

chrochta napsal(a):

to Nevada: Tady nezáleží na Malíčkovi, tady záleží na Robertově dost děsivém zdravotním stavu. Já bych mu ani ten rok nedával.

To ano, ale nepochybuju, že si to Malíček pohlídá a donutí mistry udělat co je v jejich silách. Dokud nebude pevně ovládat Údolí, tak "brouček" přežije. Pak se imho rychle odporoučí. A krátkém sledu ho bude následovat i Harry Dědic.
    Harrymu bych dávala trochu víc času. Přece jenom- pokud si vezme Sansu, bude z ní "jen" manželka a v případě jeho smrti by se nemuselo lordům zamlouvat ji poslouchat, když není Arryn. Tady by bylo jistější počkat aspoň na Dědicova dědice. Ostatně, přišlo mi,že i Lysu někdy poslouchali hlavně proto, že vládla jménem svého syna.
  • Ale ale, vy nějak věříte a) Robert Arryn už to má spočítaný a b) Malíčkovi bude všechno vycházet. Lidi, to neznáte Martina? Obojí bude pravda jenom tak dlouho, jak bude chtít.
  • Miss Utahraptor: Oh, proboha, ještě tak řešit dědicova dědice... já nechci nekonečnou ságu.
  • Malej Robert je tak trochu jako Eduard VI., toho taky nechával Nothumberland na živu, dokud mu Eduard nepodepsal následnictví Jany namísto Marie.
  • flanker: No pokud vím, Marie je pak nechala Northumberlanda i Janu Greyovou popravit. Že by tak skončil i Malíček? Hell for the yeah! :D
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Harrymu bych dávala trochu víc času. Přece jenom- pokud si vezme Sansu, bude z ní "jen" manželka a v případě jeho smrti by se nemuselo lordům zamlouvat ji poslouchat, když není Arryn. Tady by bylo jistější počkat aspoň na Dědicova dědice. Ostatně, přišlo mi,že i Lysu někdy poslouchali hlavně proto, že vládla jménem svého syna.

Na Dědicova dědice nejspíš nedojde. Tak daleko to Malíček dojít nenechá. Po vymření Arrynů se nejspíš nechá od krále jmenovat správcem Údolí až do zvolení nové vládnoucí linie. To mu bude stačit, aby z Údolí a jeho armády vytěžil co potřebuje. Navíc pokud pak odhalí Sansinu totožnost, tak není nereálné, že si ji tamní lordi zvolí za svou paní, i když je příbuznou Arrynů jen přes sňatek (svůj i tety), protože si nebudou schopní vybrat jednoho ze svého středu. Některé z těch lordů už bude mít navíc Malíček dávno na vodítku.
    svoa00 napsal(a):

Ale ale, vy nějak věříte a) Robert Arryn už to má spočítaný a b) Malíčkovi bude všechno vycházet. Lidi, to neznáte Martina? Obojí bude pravda jenom tak dlouho, jak bude chtít.

Známe. A proto to bude Malíčkovi vycházet ještě hodně dlouho. Nakonec asi klopýtne, ale hned tak to bude.
  • Nevada: Jo, tohle se mi líbí mnohem víc. Teď ještě musí na trůně sedět (král nebo regent, pokud Tommen neodpadne) dostatečný idiot na to, aby Malíčka neprokoukl a takovou moc mu dal. Nebo ta možnost s Sansiným příbuzenstvím.
  • No já doufám, že Martin už přestane některý svoje postavy nutit do očividně idiotských rozhodnutí. Je mi jasný, že Malíček to dotáhne do poslední knížky. Ráda bych, aby skončil podobně jako Thomas Cromwell - popravenej třema úderama ožralým katem. Stejně jako v případě jednoho pubertálního idiota z toho ale nejspíš extra šťastný nebudeme.
  • svoa00 napsal(a):

flanker: No pokud vím, Marie je pak nechala Northumberlanda i Janu Greyovou popravit. Že by tak skončil i Malíček? Hell for the yeah! :D

Právě tak se odvíjela má úvaha. Ale kdo by byl Marie? Daenerys? Myrcella?
  • A kdo bude Jana Greyová? Sansa?! Tuhle myšlenku rychle opusťte!
  • Jistě chápeš, že právě já si nic takto doslovného co se týče Sansy nepřeju :))
  • heavy_head napsal(a):

nepotřebuje nekritické obdivovatele, ale ochranu před nekritickými odpůrci. Ti jí často bezdůvodně a urážlivým způsobem spílají a pořád dokola opakují různé výmysly, lži, a své dojmy, které zaměňují za fakta.

A co myslíte vy?

a následne 144 príspevkov.... to bude Sansa alebo Dany :)
    vravím, uzavrime konečne mier, ktoré výsledkom možno bude zaujímavá erotická scéna na konci siedmej sezóny :)
  • možno bude zaujímavá erotická scéna na konci siedmej sezóny :)
    Dany-Sansa? :D :D :D
  • flanker: Chápu :)
    Ale radši ani nenaznačovat, Martin je pěkný panchart... :o(
  • S nástupnictvím po Arrynech by to tak jednoduché nebylo. U nás taky Mohl být knížetem/ králem jen Přemyslovec nebo někdo, komu v žilách ta přemyslovská krev kolovala. A příliš divoké spekulace tvrdě naráží (Rudolf Habsburský si nevzal "správnou" ženu (královnu vdovu a nikoli přemyslovskou princeznu) a měl dost problémy prosadit svou vůli).

Malíček nepotřebuje vraždit, tomu bohatě stačí dělat si přátele. A malý Robert se bude nepochybně ovládat lépe než skoro dospělý Harry. Navíc by kombinace "Robert v Údolí" a "Harry na Severu" byla pro Petyra mnohem lepší než jen "Harry v Údolí".
  • chrochta: Což ovšem stále naráží na problém jménem Robertův zdravotní stav. Jak dlouho myslíš, že Robert přežije, i když se Malíček bude snažit udržet ho naživu? Podle Sansina vyprávění je na tom dost špatně, takže i kdyby se ho nikdo zbavit nechtěl, pochybuji, že se dožije dospělosti. Jeden silnější záchvat, kde ho nikdo nestihne chytit, třískne sebou o schody/hranu stolu/cokoli a bude po něm.
  • Sám Malíček v Hostině prohodí poznámku, ze které se dá vyvodit, že s dlouhodobým pobytem Roberta mezi živými nepočítá. Ať už se o to postará příroda nebo on sám. A byl by hlupák, kdyby pak dal nějakému nýmandovi, který je náhodou Dědicem, šanci zasáhnout do dění v Údolí. A Malíček je ledacos, ale ne hlupák.
    Naopak odstraněním Harryho by mohl vytvořit příhodnou situaci, kdy se lordi Údolí postaví za novou lady Arryn, navíc půvabnou dceru bývalého chráněnce starého lorda Arryna (Eddarda tam většina lordů zná), která je ubohou obětí zákeřných Lannisterů. Tady může naznačit, že Cersei je zodpovědná za Arrynovu smrt a má vystaráno. Kromě Údolí a části Severu, by mohl získat nemalou podporu na svém "území", protože nejeden říční lord na Mladého vlka nezapomněl, a tak by mohli být Sanse nakloněni i tam.
    Jako ideální místo pro odstranění Harry je nepřekvapivě hned svatba. Třeba najatý vrah, který si myslí, že jedná na popud koruny a zaonačit to tak, aby to vypadalo hlavně jako útok na Sansu.
  • No, tak jsem si zafantazírovala a teď návrat k realitě. Třeba to Martin zamýšlí úplně jinak a Malíček se v Údolí jen schovává v bezpečí než se přežene nejhorší z války a usadí se prach, aby mohl zaujmout správnou pozici v novém rozložení sil v říši :)
  • Ale bylo by to hezké. :D
    viz. starší komentář v diskuzi o Sandorovi:
    Léto napsal(a):

O pět let později, v Králově přístavišti:

Sandor: "Ruku líbám, vznešená dámo! Vyrostla jsi do krásy vpravdě uchvacující, ptáčku."

Sansa: "A též jsem se stala paní Severu a Údolí a Říčních krajin."

Sandor: "A já jsem se stal nejvyšším septonem!"

Sansa: "Ale já si nedělám legraci!"

Sandor: "Vždyť já také ne!"

A pak se vezmou. :P

(A pak Sanse konečně přeskočí a bude mít skvělou šanci terorizovat víc jak půl Západozemí. >:)

edit: A Hoster Tully by radostí nadskakoval ve svém mokrém hrobě, protože by (nepřímo) svojí sňatkovou politikou zajistil vnučce hned tři království (země). :D
  • Malíček je velký hráč. Po smrti Tywina zřejmě nejlepší, jakého Západozemí momentálně má. Je rafinovaný (zákeřný), chytrý (lstivý), mimořádně ambiciózní (jde i přes mrtvoly). Z toho, co měl (a na začátku toho vskutku nebylo mnoho), vytěžil zřejmě maximum.
    V našem světě se hraje politika, v Západozemí se hraje o trůny.
    Do politiky a obchodu se nemají míchat emoce. Ví to samozřejmě i Malíček. Přesto si myslím, že jednou ho nezradí nějaký promyšlený kalkul, ale jeho vášeň.
    Vždyť jak to všechno (celý ten dlouhý a spletitý příběh) začalo?
    Líbáním pod jabloní.

Myslím, že Malíček bude chtít Sansu pro sebe - a to mu zlomí vaz.
  • heavy_head napsal(a):

Myslím, že Malíček bude chtít Sansu pro sebe - a to mu zlomí vaz.

asoiaf - hey bb by spoonybards
    ASOIAF: Petyr and Alayne by Arashell
    :D :D :D
  • Z toho druhého obrázku je zřejmé, že Malíček myslí hlavně na Údolí Arryn. :-)
  • S údolím bych souhlasila. Ale že by se jmenovalo Arryn? :D
  • 18+: Občas myslí i na tunel Blanka :-)
  • No jasně, nakonec se Malíček ožení se Sansou sám. Musím říct, že kdyby to dovolila, tak si ho zaslouží :D
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Ale bylo by to hezké. :D
    viz. starší komentář v diskuzi o Sandorovi:

Léto napsal(a):

O pět let později, v Králově přístavišti:

Sandor: "Ruku líbám, vznešená dámo! Vyrostla jsi do krásy vpravdě uchvacující, ptáčku."

Sansa: "A též jsem se stala paní Severu a Údolí a Říčních krajin."

Sandor: "A já jsem se stal nejvyšším septonem!"

Sansa: "Ale já si nedělám legraci!"

Sandor: "Vždyť já také ne!"

A pak se vezmou. :P

(A pak Sanse konečně přeskočí a bude mít skvělou šanci terorizovat víc jak půl Západozemí. >:)

edit: A Hoster Tully by radostí nadskakoval ve svém mokrém hrobě, protože by (nepřímo) svojí sňatkovou politikou zajistil vnučce hned tři království (země). :D
    Tak takovýhle konec by byl skvělý. Jenomže v Písni málokdy něco dopadne skvěle :-D.

Ad Harry: No, to snad ne. Další smrtelná svatba? Opakovaný vtip není vtipem, ale zase... Opakování matkou moudrosti :-). Já bych to i bral, pokud možno ještě dřív, než mezi ním a Sansou k něčemu dojde...
  • Speedy: jenže aby sňatek a tím její právo na Údolí Arryn bylo naplněno tak to něco by se mezi nima muselo stát.
  • Bratr bude mít v létě svatbu. Pro jistotu si pod sako vezmu drátěnou košili.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi