Co jiného číst?

1343537394045

Komentáře

• Abys moh pak dělat chytrýho, co? :-)
  • no, skôr očakávam, že obdarovaný občas prehodí nejakú filozofickú perlu :)

no a chytry nebudem, šprint na sto metrov som dal v príšernom čase ešte na strednej škole, teraz by som rovno skolaboval :)
  • Read fast, think deep, run smart. :-)
  • Potom dej prosím vědět, jestli se to oplatí. :)
  • Ben Nevis napsal(a):

Krisa, Amaroun: je to z POV mladé holky, tak tam nemůžeme čekat nějaké sociální a hospodářské rozbory.
    Líbil se mi popis těch nevědomých prosťáčků z Kapitolu, to mi připomíná Němce, jak se po pádu Hitlera hrozně divili nad existencí koncentráků.

Str.55 v první knize... Mne jen překvapilo, že společnost která trpí hlady má najednou televize a obrovské obrazovky. Pak mi přijde přehnaný ta vzdálenost - ovládat ze Skalských hor území, které je v Appalačských horách. Omezovat jejich populaci (to je můj předpoklad - z hlediska udržitelnosti) a kontrolovat jejich pohyb (je to asi 4000 km). Taky nějak nechápu proč je nenapadne utéct - to území Severní Ameriky je tak veliký, že společnost o +-8000 se jim ztratí. Ale třeba vše bude vysvětleno :-)
  • Amaroun: Já jsem pochopila, že ty TV mají od Kapitolu, aby mohli=museli sledovat jejich propagandu (jinak se na TV nedívají).
  • Amaroun: Já jsem včera dočetl 1984 a tam taky mají velké televizní obrazovky a nemají co do úst. Prostě když chceš ovládat masy, tak v jídle je moc.
    Jinak na Hunger games se chystám dlouho, tak díky za doporučení.
  • Ve víkendové příloze MF Dnes jsem si o Hunger games přečetla. Píšou tam, že je to velký bestseller (já jsem o tom v životě neslyšela) a když jsem se ptala spolužáků, říkali, že je to blbost pro malý děti. Nevím, nechci si dělat předsudky (když už si je vlastně teď dělám, že?), ale připadá mi, že tam se toho míchá moc do sebe a taky knížky, ve kterých je hlavní hrdinka holka mi připadají divný. Třeba ke Stmívání mě to nikdy moc netáhlo...
  • Já si celou dobu myslela, že Hunger Games a Battle Royale jsou natočeny podle stejné předlohy. A ono asi ne. Film BR doporučuju. Na HG se ze zvědavosti určitě podívám, ale napůl od toho čekám děsnou ptákovinu typu Sucker Punch.
  • Hunger Games jsem viděla nedávno. Celkem mě to příjemně překvapilo, i když u konec je hnusně skladký... takový "nemartinovský".
  • Malfin napsal(a):

Amaroun: Já jsem včera dočetl 1984 a tam taky mají velké televizní obrazovky a nemají co do úst. Prostě když chceš ovládat masy, tak v jídle je moc.
    Jinak na Hunger games se chystám dlouho, tak díky za doporučení.

Asi jo..Jenom to člověka trošku překvapí ... 1984 si taky musím přečíst :-D
  • Nevada napsal(a):

Já si celou dobu myslela, že Hunger Games a Battle Royale jsou natočeny podle stejné předlohy. A ono asi ne. Film BR doporučuju. Na HG se ze zvědavosti určitě podívám, ale napůl od toho čekám děsnou ptákovinu typu Sucker Punch.

To zas ne... Nebo nevím jak probíhají samotné hry, ale reálnost je tu znatelná v některých ohledech :-)
  • Já myslela spíš polodementním scénářem a chováním postav než reálností. Ale třeba mě to příjemně překvapí.
  • Pokud nemáš alergii na dokonalé moralistky, tak ti postavy vadit nebudou.
  • Ja som práve dočítal druhú knihu Hunger games, dej ma celkom zaujal aj keď niektoré veci sú tam prehnané. Postavy sú tam celkom zaujímavé, ale zdá sa mi ako keby tam niečo chýbalo...
    Niekto tie knihy prirovnáva k "Tvajlatu" :) ja to neviem posúdiť, nečítal som to ( a ani sa nechystám)
  • Hunger Games jsem neviděla, ale četla. Jakožto osoba zcela neznalá Battle Royalu ( stydím se, sypu si popel na hlavu a tak podobně) nemůžu posoudit, nakolik se HG opičí. Pravda je , že když se začne rozpitvávat logika světa Panemu a samotných Hladových her, tu a tam něco začne skřípat. Ale kniha je postavená na něčem jiném - na pohledu věkem pubertální, založením realistické Katniss, která se se musí nějak vypořádat s hrozbami pro sebe a své blízké, krůček po krůčku, tak jak to jde, tak jak je to schopna zvládnout.
  • film je slabučký, podľa mňa. oproti nemu bol Twilight prvý film výrazne lepšie dielo.
    žiaľ podľa pomerne dobrej knižky (v rámci kategórie) urobili slabší film. ale kasovo funguje brutálne, evidentne nás čaká (súdiac podľa kníh) horší a horší film :(
  • Na Legii už se Malazká kniha padlích usadila na prvním místě před Písní. Tak jsem konečně začal číst Měsíční zahrady. To jsem zvědav co z toho vyleze.
  • Montezuma3: Mesicni zahrady sa citaju dost takzko. Ak ta nebudu bavit, citaj dalej az do stvrtej knihy. Autor vela veci vysvetluje neskor. Ja som precital mesicni zahrady teraz druhy krat a prisli mi ovela lepsie. To je tym, ze cakam uz len na posledny diel a vsetky postavy a miesta uz poznam.
  • Na porovnanie: Ak mame 10 bodovu stupnicu, kde je GRRM a Malazka kniha padlych? Som teraz na Hostine a bojim sa, ze za chvilu docitam a knihy pre mna stratia caro, lebo som to najlepsie uz precitala :)
  • To já zatím nemohu hodnotit, jsem teprve na začátku. Ale na Legii je aktuální průměrné hodnocení série: Píseň 95%, Malaz 96%
  • Malaz - 9,9 (zatial precitanych osem knih)
    Pisen - 9,8 (zatial mam precitane len prve tri knihy)
    Teraz ide vlastne len o to, ze v MKP davaju veci z prvej knihy zmysel v tretej a veci zo stvrtej v siedmej a cely dej je navzajom poprepajany. Len co precitam posledny diel, som si isty, ze bude u mna malaz jasna TOP.
    Martin pise putavejsie, ale niekedy to prehana. To sa mi u Eriksona nestalo.
  • Aj ked tam niekedy obyc. ludia zabiju boha. To sa proste v Malazskom svete stava :))
  • To že jste u Eriksona bohem je vám celkem na nic, protože lidé mají svítivky a práskavky a s těma bez problému zaplašíte i božského draka..
  • A najlepšie je, keď tu svítivku drží šumar alebo krovák :D
  • Hildegarda napsal(a):

Na porovnanie: Ak mame 10 bodovu stupnicu, kde je GRRM a Malazka kniha padlych? Som teraz na Hostine a bojim sa, ze za chvilu docitam a knihy pre mna stratia caro, lebo som to najlepsie uz precitala :)

GRRM: 9,9

Malaz: 6-7
  • GRRM - 9 (do Hostiny 10)
    Erikson - 8
  • Dnes som sa vystrašil. Môj spolužiak mi napísal - Inheritance je najlepšia kniha, odkaz dračích jazdcov je najlepšia séria!!! -- -- -- - -- prvý apŕil :D :D
  • Inheritance sa teda citat nechystam :). Ked som citala Zaklinaca, tak som uz mala pocit, ze nic lepsie nie je a nebude a holt, narazila som na GRRM :)
  • Iheritance som čítal v anglickom originále a musím povedať, že je vidieť, aký je autor neskúsený. Niečo zbytočne moc opisuje, niečo zas málo... Erikson, Martin, Sapkowski, Salvatore sú oveľa lepší :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi