Flanker: Zapomněl jsi ještě na další tři kultovní věci, které dnešním mladým už nejspíš nic neříkají - Sandokan, céčka a Rubikova kostka. To když tehdy někdo neměl na tričku, po kapsách nebo v ruce, byl mezi svými vrstevníky totálně vyřízený, úplně odepsaný a mohl se jít zahrabat. :-)
Jé, céčka. Ty mám ještě dneska schovaný u babičky. Nejvíc ceněný ale byly ty speciální- S, E, 3, §, U, A, myslím, že jsem viděla i R. Jediný jejich problém byl v tom, že se do jednoho narvaly nejvýš čtyři další a když se z toho udělal nějaký úžasně speciální náhrdelník, tak se do toho strašně zamotávaly vlasy. Jo, a pak se s nima samozřejmě zdobily kola. :D
Nešlo o to, céčka koupit (zaprvé vůbec nešla nikde sehnat), ale vyhrát je. O céčka se o přestávkách hrála čára neboli kasa. Kdo hodí blíž, bere všechno. To byly boje! Pamatuju, jak jsme z mé válečné kořisti udělali jakýsi závěs ve dveřích v obýváku. Vypadalo to velmi efektně. :-)
A ještě se závodilo na lavicích s papírovými foukacími autíčky na dráze vyrobené z učebnic. Vítěz požíval značné úcty celé třídy. Upozorňuji, že to bylo ještě na základce. :-) Zajímalo by mě, co se dělá o přestávkách teď.
Miss Utahraptor: A tak to jsme dělali taky. Akorát některé holky měly tehdá náskok ve vývinu a byly silnější než někteří kluci, takže to s tím mlácením bych nebral tak jednostranně. :-)
Miss Utahraptor: A tak to jsme dělali taky. Akorát některé holky měly tehdá náskok ve vývinu a byly silnější než někteří kluci, takže to s tím mlácením bych nebral tak jednostranně. :-)
To byly konkrétní případy. Nepochybuji o tom, že to může být i obráceně... :)
To byly konkrétní případy. Nepochybuji o tom, že to může být i obráceně... :)
Komentáře
S bráchou jsme měli trička se Sandokanem jako první v naší ulici a jedni z prvních v celé vesnici. Byli jsme hvězdy :o))
Naprosto kultovní úvodní znělka.
A ještě se závodilo na lavicích s papírovými foukacími autíčky na dráze vyrobené z učebnic. Vítěz požíval značné úcty celé třídy. Upozorňuji, že to bylo ještě na základce. :-)
Zajímalo by mě, co se dělá o přestávkách teď.
http://www.edna.cz/game-of-thrones/videa/jak-mela-skoncit-prvni-serie.asp
A taky seriál Perla v koruně.