flanker.27: Souhlas. Ale stejně se na to asi podívám. Chci vidět digitálně omlazenou Charlize Theron v mléčn lázni nebo co to je. :-) Škoda že z té druhé Sněhurky(Mirror Mirror) se vyklubala taková strašidelnost. Nejlepší Sněhurkou asi nadále zůstane tahle:
Já se na obě Sněhurky těším - mám ráda pohádky a nečekám od toho nějaké zázraky, ale pitomosti, které mě budou bavit a nebudu u nich muset přemýšlet (typ romantických komedií, akčních ptákovin a podobně)
Doporučuji vám filmeček "We Need to Talk About Kevin" Je to taková dojemná pohádka o mladém Robinu Hoodovi. Takoví Joffrey je oproti Kevinovi jen hodný chlapeček co mu teče mléko po bradě.
Já před pár dny viděla tady doporučovaný Dluh a k doporučení se přidávám. Kdo má rád špionážní thrillery, tak se nudit nebude. Jen škoda zbytečně "akčního" závěru.
Mně se líbila na určitých místech nadsázka. Hlavní myšlenka mi přišla hodně povedená. Ale ano je trošku přehnaný. Na druhou stranu to spíš má být něco jako legenda.
Tak jsem konečně viděla Hunger Games. Nebylo to pitomé jak jsem čekala, ale taky žádný zázrak. Děj je má spoustu děr v logice a není to ani moc přesvědčivé. V části těsně před startem soutěže a pak v úseku, kde se hlavní hrdinka začala starat o tu malou černošku, se to dost vleklo. U scény, kdy sbírání kytiček pro mrtvolku jsem se doslova plácla do čela. Taky vedlejší postavy jsou tam vykreslené dost labilně - hlavně mentor. Navíc při té stopáži by je pět minut navíc v úvodu nezabilo, kdyby vysvětlili proč k tomu všemu došlo (jak došlo k takovému uspořádání země, jak a proč vznikla vzpoura, její porážka a pak teprve důsledek). Celé mě to nalákalo tak akorát na zopakování Battle Royale. Už mám připravené DVD na zítra.
Před filmem jsem viděla trailery na Sněhurku a lovce a Bitevní loď. Obojí vypadalo hodně dobře. Jen u Sněhurky jsem při záběrech na Kirsten Stewart viděla nadrženě vzdychající Bellu a když byla v brnění, tak se mi chtělo smát :)
táto snehulienka (snow and huntsman) vyzerá veľmi dobre, teším sa na to. s HG súhlas, je to deravejšie ako kniha, ale dá sa to pozrieť. zaujimavé je, že aktuálny fenomén sa vie vynoriť zo všeličoho, viď úspech HG v amerike.
Film je dost zkratkovitý, nijak zvlášť z něj nevyplývá, že ten instruktor/mentor, je poslední vítěz jednoho ročníku Her ze dvanáctého kraje. Vyhrál jako kluk, od té doby nemusel pracovat, jeho jedinnou povinností je každý rok doprovázet vybranou dvojici. Je to alkoholik, který se prostě odmítá citově i jakkoliv jinak angažovat, protože už desítky let pomáhá dětem, které pak někdo (obvykle hned první den) brutálně zabije. Tak chlastá a kašle na to. Hlavní hrdinka na konci uvažuje, jestli nedopadne jako on.
Co se týká uspořádání a války, to nevědí ani postavy románu. Vláda v kapitolu je drží v nevědomosti, dokonce ani netuší, jak to vypadá v ostatních krajích. Vědí jen, že se kdysi jejich předci vzbouřili a oni teď za to platí.
Ta scéna s kytkama je zrovna dost klíčová. jde vlastně o akt rebelie, protože všichni mají předstírat, že hry jsou jedna velká show a každý jde po výhře coby sportovec. Hlavní hrdinka tím ukázala, že došlo vlastně k vraždě. Také je v knize zdůrazněno, že tuhle scénu vystřihli z toho vysílání a už ji nikdy neopakovali.
já z té knížky neskáču nedšením, ale nápad i provedení se mi celkem líbí. Zvlášť ukázka toho, jak dokáže pohled přes kamery odosobnit člověka a udělat z něj prostě performera a z vraždění dětí napínavou reality show.
Tak jsem se také koukl na Hunger games a vůbec se mi to nelíbí... Vím že je to tak i v knížce a že je to záměr ale PROČ cpou všude 16ti letý neohrožený hrdiny který jsou i přes svůj věk a náhodný výběr docela nobouchaný? kam se poděl Arnold? Všechny postavy (až na onoho instruktora) jsou takový umělý a nesympatický, nemají žádné charisma a co si budeme nalhávat takhle by to určitě nedopadlo. Kam se podělo racionální uvažování? Všichni jsou supermagoři co mě chtějí zabít tak hlavně se budu chovat slušně a čestně? Hlavně si přece zachovat lidskost že? Nějak jsem si při tom vzpomněl na Dalea z The Walking Dead. Knihu jsem nečetl a myslím že si jí ani nepřečtu. Možná že kdyby byly postavy o takových 20 let starší a hrál je někdo sympatický dopadlo by to jinak. Možná by to dopadlo lépe....
Hm, to o Mentorovi jsem pochopila. Je to tam řečeno. I když že je ze stejné oblasti jsem si spíš domyslela, pravda. Přerod jeho postavy z nezajímajícího se alkoholika do starajícího se "ochránce" a fandy jsem nežrala ani náhodou. Bylo to strašně nevěrohodné - jakoby lusknutím prstů. Takové výhrady tam mám k vícero momentům. Ale knihu asi přece jen zkusím. btw - Úsměv mi vyvolaly scény, kde se hromadně vraždilo v úvodu soutěže. Nečekala jsem, že by to ukázali ve velkém, ale ty rozmazané šmouhy na plátně s pár kapkami krve byly tedy "sakra málo" (berte to fakt s uvozovkami).
Vím že je to tak i v knížce a že je to záměr ale PROČ cpou všude 16ti letý neohrožený hrdiny který jsou i přes svůj věk a náhodný výběr docela nobouchaný?
Mno, výběr není tak úplně náhodný :-) Hlavní hrdinka se přihlásila sama za sestru. V knížce je celkem podrobně popsáno, jak získala svoje schopnosti - je to pytlačka, musela se to naučit, když rodině hrozila po smrti otce smrt hladem. A to je dost silná motivace. Těch šest supermanů jsou děti, které se přihlásily taktéž dobrovolně, nicméně pocházejí z krajů, kde mají možnost se celý život připravovat na hry, takže jsou to zkušení zabijáci. A že po sedmnácti letech výcviku budou nebezpeční, tomu bych věřila.
Ostatní nic speciálního nedělají, jsou to prostě děti, které jsou zvyklé na těžkou manuální práci, takže jsou v lepší kondici než třeba my :-)
V knížce se Katniss nijak zvlášť morálně nechová, jde jí o přežití. Má skrupule při představě, že by zabila toho blonďáka a tu malou holku, vraždění nijak nevyhledává, ale když někoho oddělají jiní, má celkem radost. například to jídlo těm supermanům vyhodí do vzduchu proto, aby je vyhladověla, což je jediný způsob, jak na ně.
Nevada: No, on se začal angažovat až ve chvíli, kdy to začalo vypadat, že tentokrát mají jeho svěřenci šanci.
Tu scénu u rohu jsem pochopila tak, že ji chtěli ukázat z pohledu hlavní hrdinky. Nekouká nalevo napravo a jde po tom batohu. Nicméně rating jistě hrál svou roli :-) Pořád je to film primárně pro puberťáky (i ta kniha, co si budem nalhávat).
Film jsem neviděla, ichformu taky nemusím, ale v knížce právě ta ichforma schovává případné logické díry ve fungování světa a jednání postav - Katniss prostě popisuje, co se kolem ní děje, a jak na to sama reaguje.
EY: V tomhle případě má účast teenagerů navíc smysl v i dopadu na psychiku podrobených krajů. To, že vezmou lidem jejich děti a ještě je nechají v přímém přenosu zabíjet mezi sebou, je těžce deprimující - a dvojnásob to, že dvojice z jednoho kraje nejdřív prezentují jako tým a pak je stejně nechají soupeřit každého s každým. Bere to naději na světlejší budoucnost, jak to zmiňuje ten "předseda" či co to bylo za funkci. A v tomhle jsem měla s filmem další problém. Proč by jim probůh dovolili návrat domů? Vždyť si tím koledují akorát o potíže. Hlavně tu holku bych přinutila zůstat v hlavním městě a pracovat pro soutěž. Třeba pod pohrůžkou "Jestli nezůstaneš, tak příští rok vylosujeme tvou sestru, když zůstaneš, tak má navždy pokoj."
Komentáře
Ale stejně se na to asi podívám. Chci vidět digitálně omlazenou Charlize Theron v mléčn lázni nebo co to je. :-)
Škoda že z té druhé Sněhurky(Mirror Mirror) se vyklubala taková strašidelnost.
Nejlepší Sněhurkou asi nadále zůstane tahle:
Takoví Joffrey je oproti Kevinovi jen hodný chlapeček co mu teče mléko po bradě.
Richard Madden hraje taky moc dobře.. Asi líp než v Agotech..
http://www.csfd.cz/film/247339-kniha-preziti/
Celé mě to nalákalo tak akorát na zopakování Battle Royale. Už mám připravené DVD na zítra.
Před filmem jsem viděla trailery na Sněhurku a lovce a Bitevní loď. Obojí vypadalo hodně dobře. Jen u Sněhurky jsem při záběrech na Kirsten Stewart viděla nadrženě vzdychající Bellu a když byla v brnění, tak se mi chtělo smát :)
Film je dost zkratkovitý, nijak zvlášť z něj nevyplývá, že ten instruktor/mentor, je poslední vítěz jednoho ročníku Her ze dvanáctého kraje. Vyhrál jako kluk, od té doby nemusel pracovat, jeho jedinnou povinností je každý rok doprovázet vybranou dvojici. Je to alkoholik, který se prostě odmítá citově i jakkoliv jinak angažovat, protože už desítky let pomáhá dětem, které pak někdo (obvykle hned první den) brutálně zabije. Tak chlastá a kašle na to. Hlavní hrdinka na konci uvažuje, jestli nedopadne jako on.
Co se týká uspořádání a války, to nevědí ani postavy románu. Vláda v kapitolu je drží v nevědomosti, dokonce ani netuší, jak to vypadá v ostatních krajích. Vědí jen, že se kdysi jejich předci vzbouřili a oni teď za to platí.
Ta scéna s kytkama je zrovna dost klíčová. jde vlastně o akt rebelie, protože všichni mají předstírat, že hry jsou jedna velká show a každý jde po výhře coby sportovec. Hlavní hrdinka tím ukázala, že došlo vlastně k vraždě. Také je v knize zdůrazněno, že tuhle scénu vystřihli z toho vysílání a už ji nikdy neopakovali.
já z té knížky neskáču nedšením, ale nápad i provedení se mi celkem líbí. Zvlášť ukázka toho, jak dokáže pohled přes kamery odosobnit člověka a udělat z něj prostě performera a z vraždění dětí napínavou reality show.
Ke knize - viz výše.
Takové výhrady tam mám k vícero momentům. Ale knihu asi přece jen zkusím.
btw - Úsměv mi vyvolaly scény, kde se hromadně vraždilo v úvodu soutěže. Nečekala jsem, že by to ukázali ve velkém, ale ty rozmazané šmouhy na plátně s pár kapkami krve byly tedy "sakra málo" (berte to fakt s uvozovkami).
Ostatní nic speciálního nedělají, jsou to prostě děti, které jsou zvyklé na těžkou manuální práci, takže jsou v lepší kondici než třeba my :-)
V knížce se Katniss nijak zvlášť morálně nechová, jde jí o přežití. Má skrupule při představě, že by zabila toho blonďáka a tu malou holku, vraždění nijak nevyhledává, ale když někoho oddělají jiní, má celkem radost. například to jídlo těm supermanům vyhodí do vzduchu proto, aby je vyhladověla, což je jediný způsob, jak na ně.
Tu scénu u rohu jsem pochopila tak, že ji chtěli ukázat z pohledu hlavní hrdinky. Nekouká nalevo napravo a jde po tom batohu. Nicméně rating jistě hrál svou roli :-) Pořád je to film primárně pro puberťáky (i ta kniha, co si budem nalhávat).
A v tomhle jsem měla s filmem další problém. Proč by jim probůh dovolili návrat domů? Vždyť si tím koledují akorát o potíže. Hlavně tu holku bych přinutila zůstat v hlavním městě a pracovat pro soutěž. Třeba pod pohrůžkou "Jestli nezůstaneš, tak příští rok vylosujeme tvou sestru, když zůstaneš, tak má navždy pokoj."