Hra o trůny 2x02 - Noční země

Balon Greyjoy
Tyrion plísní Cersei kvůli znepřátelení si králových poddaných po krvavé čistce v hlavním městě. Během cesty na sever se Arya podělí o své tajemství s...

Číst celý článek zde
«13456789

Komentáře

• Teď na to koukám a nepříjde mi že Tyrion v knize, nahradil Slynta, Bronnem.
  • taky že ne, v knize to byl Jacelyn Bywater, kým Tyrion nahradil Slynta
  • Než jsem odešel do školy byl jsem v půlce a zas tak hrozný mi to nepřipadalo..."Líbila" se mi jak byla ztvárněná kapitánova dcera a sexu tam nebyo více než v knize.. Dokoukám vcer :-)
  • brbr napsal(a):

taky že ne, v knize to byl Jacelyn Bywater, kým Tyrion nahradil Slynta

Logicke a šikovne zjednodušenie. Netreba predstavovat postavu, prida sa airtime oblubenej postavy, myslienka ta ista
  • To máte asi pravdu. Na celkový děj by to nemělo mít vliv. Ten, co byl velitelem v knize, to stejně nedělal dlouho. Mě by spíš zarazila jiná odlišnost.

Dany přišla o jednoho z pokrevních jezdců? Ty v knize snad všichni žijí a je dost možné, že ještě budou hrát nějakou podstatnou roli.
  • Ordkomber: Už si nepamatuju jestli v knize žijí opravdu všichni, ale seriálová smrt jednoho z nich by vadit neměla. Pokud jo, tak by to neprošlo přes Martina.
  • Možná je chyba na mém příjmači, ale jede mi pouze první video ostatní jsou označeny jako soukromé.
  • Prostě místo něj hodili jinýho který případně odehraje jeho roli... Tenhle umřel protože herec jim utekl.
  • BimbasLembas napsal(a):

Možná je chyba na mém příjmači, ale jede mi pouze první video ostatní jsou označeny jako soukromé.

Mně to tak taky vyskakuje.
  • No těch nepřesností je tam víc, ale tak chápu že to zjednodušit museli. Víc mě naštvala podoba Aši, ta se teda krutě nepovedla.
  • Jinak si nevzpomínám že by Stannis a Melisandra spolu něco měli, ale musím uznat že Carice van Houten je fakt kočka :)
  • IllidanCZ: Je to podle mne asi jako adaptace Renlyho s Lorasem. Přístupnější divákům :-)
  • Však jo, asi si na to musím zvyknout. Jen mě dostal ten konec s Krasterem a Jonem, ten tam podle mě už vůbec nepatřil :(
  • IllidanCZ napsal(a):

Však jo, asi si na to musím zvyknout. Jen mě dostal ten konec s Krasterem a Jonem, ten tam podle mě už vůbec nepatřil :(

Nevím... Četl jsem to jen jednou. Ale taky si nepamatuji, že by mu někdo vrazil topůrkem do obličeje... Podle mne to skončí smrtí Crastera, aby se k němu nemuseli vracet...
  • Aša je naopak vážně super. Podle fotek to tak nevypadalo ale ta herečka té postavě přidává strašně moc.
  • No ke Krasterovi se podle mě vrátit musí, protože tam nabírá spád dějová linka Sama s Fialkou.
  • Jasně že se k němu vrátí, ale až potom, co Jiní noční hlídku zmasakrují na Pěsti prvních lidí.
    A k Aše-měla vypadat takhle, v seriálu nevypadá tak vojensky.
    Aša
  • no taky záleží zda děj zase nějak nepřekroutí a nepřesunou někam jinam.
  • takovej problémek z uloz.to se nějak ztratili epizody... budou se tam znova nahrávat?
  • Amokovy ilustrace nemám ráda- připadají mi moc prkenné s příliš podobnými výrazy (i když oceňuji jejich rozsah z hlediska množství postav). Je ale pravda, že seriálová Aša Yara se té knižní moc nepodobá. Já ji viděla nějak takhle:
    aSoIaF Asha Greyjoy by jubah
    Popřípadě (a na tu to s trochou úprav mohli dotáhnout):
    Asha by Nawia
  • IllidanCZ napsal(a):

Copak Aša je kluk? =D
  • Když Melisandra rozmlouvá s Davosem ve vězení, tak se z toho dal odvodit tento způsob zplození Stínů. Takže třeba měl Stannis jen okno ..
  • skelet napsal(a):

Když Melisandra rozmlouvá s Davosem ve vězení, tak se z toho dal odvodit tento způsob zplození Stínů. Takže třeba měl Stannis jen okno ..

Nojo, typická čarodějka. Aristokraticky krásná, ale zkažená skrz na skrz.
  • Vím, že to sem asi nepatří, ale kdy se na HBO vysílají GoT? A už byl v TV druhej díl? =)
  • Právě Amoka vystihl Ašu přesně. Vůbec mi přijde ze všech malířů nejlepší. Jeho charaktery přesně odpovídají knize, to zase není taková legrace takhle skvěle trefit.
  • Ano, Yara nevypadá jako Aša v knize. Ale zároveň na mě v seriálu působí zatím hodně dobře a svou roli plní. Oslavné ódy tvůrců mou důvěru ještě násobí - je to navlas stejný případ jako v případě Ošy. Taky otevřeně říkali spolu s GRRM, že si uvědomují tu odlišnost oproti knižní předloze, ale prostě je ta představitelka natolik nadchla ztvárněním té postavy, že jim to za to stálo. A v případě Ošy se více než povedlo, GRRM podle ní hodlá i lehce modifikovat tu postavu, ve zdejších diskuzích slýchám jen pozitivní hodnocení... Takže shrnuto, pokud to bude v seriálu fungovat, já budu plně spokojen. Dovedu si představit i takový vývoj v dalších dílech, že kousnu změnu u Stannise a Melisandry - věřím, že ta seriálová zkratka může fungovat a zároveň zachovat ducha knihy. Co podle mě spíše nefunguje je Šae a Ros :-(
  • Myslíš oslavné ódy těch tvůrců, co pěli oslavné ódy na tu zrzavou děvku? :)
  • Šae a Ros nebudou fungovat nikdy protože jsou to jenom ku*vy. Oša dopadla zatím dobře. Aša/Yara no podle fotek se mi tam vůbec nelíbí ale uvidíme.
  • ktovie aká je šanca, že Oša absorbuje úlohu Reedovcov... podľa mňa celkom reálna...
  • AshaG napsal(a):

Právě Amoka vystihl Ašu přesně. Vůbec mi přijde ze všech malířů nejlepší. Jeho charaktery přesně odpovídají knize, to zase není taková legrace takhle skvěle trefit.

flanker.27 napsal(a):

Pokud vím, tak autor (Papsuev nebo jak) svoje kresby konzultova s martinem, takže jsou považovaný za Západozemský portfolio. Čímž pádem jsem oprávněn říkat, že Aša by mě fakt neuchvátila :)

Ale jo, barvami, sestřihem apod. postavy sedí. Ale ten styl. Jeho kresby jsou takové strnulé, postrádají dynamiku. Je to docela škoda.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi