[Spoiler] Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!!

1141517192057

Komentáře

• miss U.: ale nikde není řečeno, že je to musí být JEJÍ mladší bratr (ale to bychom se dostali k již dávno diskutovanému všude možně). já jenom doufám, že se Jaime definitivně na Cersei vykašle (v tomto ohledu je na dobré cestě :)
  • brbr: Samozřejmě, že nemusí. Je to jenom jedna z možností.
    Psala jsem to ze dvou důvodů:
    a.) To, že musí umřít spolu je Cerseiina utkvělá představa. Stejně tak i to, že bude zabita vlastním bratrem (i když tady pořád podezřívá jen Tyriona)
    b.) Vzpomněla jsem si na ten obrázek k téhle teorii- strašně se mi líbí. :)
  • Může mít nevlastního bratříčka. Starý Lannister se až tak toho mimomanželského sexu neštítil.
  • flanker.27 napsal(a):

Amaroun: Předpokládám, že jsi četl Tanec.>Tam je spolupráce Illyria a varyse na úplně jiném Targaryenovi, vč. utajení, celkem jasná. Zatímco o Viserysovi a Dany věděli všichni, o Aegonovi jen Varys, Illyrio a Connington.

No jo jenom si myslím, že odpoutání od Aegona nebylo potřeba... Tyrion ho sice poznal, ale on byl znalý v situaci. Vzhledem ke své chytrosti pak dokázal vydedukovat kdo to je. Že by se to povedlo někomu jinému bez znalostí a Tyrionova důvtipu, tak to si nejsem jistý... Já si myslím, že Illyrio prostě vsadil na dvě karty.... Zatímco jedna z nich byla trošku divočejší :-)
    Spíš by asi zajímalo všechny Illyriovy mocenské záměry. :-)
  • Tak ono kdyby Viseryse a Dany neubytoval u sebe, byl by to taky jen párek žebráků náhodou s bílými vlasy a pokud by se Viserys držel na uzdě, kolemjdoucí by nejspíš o párek žebráků taky nejevili zájem. Zato Aegon měl po dlouhou dobu ochránce, vychovatelku atd. atd. Tam jsou ty záměry evidentně silný. Samozřejmě takovej hráč jako Illyrio nikdy nevyloží kartu na stůl pokud nemusí. Můžeme se ptát, proč je vlastně s Targaryeny zadobře a konspiruje pro jejich návrat na trůn, totéž u Varyse. Když budeme znát tohle, asi se dozvíme víc i o tom, jak je to s jejich mocenskými záměry, jestli mají targaryeny tak rádi :) nebo tím sledujou něco jinýho.
  • flanker: Kdesi jsem narazila na extrémně šílenou teorii, že Varys je nějaký zapomenutý Targaryen. :)
  • To už by bylo jak Cimrmanova Hodina pravdy :)
  • Jak se vlastně jmenují Targaryenští levobočci? Ani nevím, jestli Martin nějaké vzpomínal...
  • Ben Nevis: Pokud se nemýlím, tak Blackfyre.
  • Blackfyre was a name carried by a bastard of Aegon IV and his sons, but does not seem to have been a bastard name commonly used for Targaryen for Targaryen bastards, as his half-brother, whose mother was a Blackwood, used Rivers. [westeros]
  • už vzpomínám, to bude z Tajemného rytíře.
    Targaryeni asi moc bastardů neměli. :-)
  • a boli uznaní za právoplatných jedným z monarchov (A. Nevhodný ?)
  • Bastardi se jmenujou podle kraje, ne podle rodu, viz Jon a Ramsay. Takže na severu by Targaryeni plodily Sněhy a na jihu Písky. Elementary, dear Watson.
  • Illyriovo tahání za nitky osudů (přes Varysovu pavučinu) je hlavně skvělým propojením jednotlivých POV :) Podle toho, co v AGOT slyší Arya v rozhovoru (asi?) Illyria s Varysem (že se Drogo nerozhoupe, dokud bude Dany těhotná), bych řekl, že i té divočejší kartě věřili.
    A kdoví, jestli to bylo tak moc naivní. Už přece víme, že Viserys měl pravdu hned v první Danyině kapitole, když vyjmenovával, kdo všechno (Tyrell, Redwyne, Greyojoy) nemusí Roberta a jak moc chtějí Dornové pomstít Eliinu smrt...
  • uberkiller: Prečo sa Jon potom volá sneh, niečo mi ušlo za tie ešte 3 neprečítané knihy? - Veď nie je tajomstvo, že sa narodil počas vojny na juhu - teda má byť piesok, nie sneh. V knihe sa vždy spomína, že si ho Ned priniesol z juhu na sever, už narodeného... Takže od začiatku by mal byť potom Piesok.. či?
  • Lord Gepeto napsal(a):

uberkiller: Prečo sa Jon potom volá sneh, niečo mi ušlo za tie ešte 3 neprečítané knihy? - Veď nie je tajomstvo, že sa narodil počas vojny na juhu - teda má byť piesok, nie sneh. V knihe sa vždy spomína, že si ho Ned priniesol z juhu na sever, už narodeného... Takže od začiatku by mal byť potom Piesok.. či?

Protoze kdyby se jmenoval Pisek, tak by asi malokdo veril, ze je to Eddarduv syn... pojmenoval ho Eddard a na Severu se bastardi jmenovali Snow.
  • Ale veď sa majú volať podľa miesta, kde sa narodili... Akože keby Rymsayov otec mal nejaký dobrý vzťah k Tyrellom tak sa rozhodne, že si ho pomenuje Ramsay Kvet? Nemyslím si... Ned do toho tiež nemohol zasahovať, to by sa rovno mohol rozhodnúť, že si ho chce pomenovať Stark...
  • Nemanželské děti dostávají jména podle zvyklostí země, kde žijí (nebo kde se předpokládá, že budou žít, respektive odkud pochází jeden z jejich rodičů). Proto je Jon Sníh: Starkové jsou ze Severu a tak Eddard použil místní zvyklosti; kdyby Jon zůstal na Rovině/ v Dorne/ v Bouřlivých zemích, měl by jméno Květ/ Bouře/ Písek.

Jinak to s Viserysem bylo šílenství, bez ohledu na to, co tvrdil a jak se to vyvynulo později. Dorne a Rovina se vzájemně nenávidí a dalo by sakra práci je přesvědčit ke spolupráci (zvlášť, když by si Viserys vzal Arianne :) ), a je otázka, zda by Renly respektive okruh okolo Roberta Baratheona nebyl vlivnější než lidé okolo Viseryse (Varys sice má vynikající špehy, ale kalit vodu může jen do jisté míry, kdežto takový Tywin byl sakra schopný). Železní muži by bojovali sami za sebe a nikoli za Targaryeny. Navíc je každý nenávidí.
  • Jaj ták, teraz už chápem diks. Inak spolužiak spomínal niečo o tom, že bastardom z Valyrie dávali mená Baratheon :/ Je to pravda alebo si zo mňa strieľal alebo má zle zdroje?
  • Orys Baratheon, který vyženil Bouřlivý konec, prý byl nevlastním bratrem Aeryse Prvního. Prý.
  • Nevím, jestli jste to už neřešili, ale pro koho/kam jel Davos?
    Protože mně docela vrtá hlavou, co stalo s Rickonem - přeci jen je to Stark a neni o něm ani vidu, ani slechu... ;)
    Já osobně si myslim, že nakonec právě Rickon se stane pánem Winterfellu a jako jedinej(možná ještě Sansa) bude pokračovat v linii Starků jako pánů severu a šlechticů)... - což by byl důvod, proč o něm TSOIAF doteď mlčí ;)
  • Stark z hor. Všiml sis, že toto je volná diskuse zcela bez omezení? Jinak nevím, jestli se ptáš, kam poslali Davose z Bílého přístavu, pokud ano, tak pro Rickona na Skagos.
  • Ahoj, všechny zdravím :) ... Chtěla jsem se zeptat, kde se dá sehnat (stáhnout) překlad DWD, jsem mizerná angličtinářka a nemohu se dočkat pokračování.
  • Hanka, oficiální překlad by měl být v červnu (myslím), neoficiální byl nakladatelem zatrhnut.
  • Arutha2321: Děkuji za odpověď, nějak jsem tušila, že budu muset počkat do oficiálního vydání... Achjo, taková doba! Asi se ukoušu zvědavostí. :D
  • hanka - nejlepší příležitost na procvičení inglištiny, než to dočteš tak to vyjde česky.
  • überkiller : Obávám se, že než bych tu knížku dočetla v originále, byla bych stará a seschlá, až tak je moje angličtina špatná. :)
  • však jo, pár stránkama se mezitim zabavíš a až to vyjde česky, dáš si to znovu s plnou parádou a plný detailů, který ti předtim unikly.
  • überkiller : Super nápad, už běžím pro slovníček :D

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi