ktovie aká je šanca, že Oša absorbuje úlohu Reedovcov... podľa mňa celkom reálna...
Já bych tomu docela věřil. Přece jen postav je tam v knihách fakt dost a kdo to nečetl, měl by v nich bordel. Ale nevím proč Ašino jméno měnili, Ošino jméno tam snad ještě vůbec nepadlo aby si ho někdo spletl :D
Pokud vím, tak autor (Papsuev nebo jak) svoje kresby konzultoval s Martinem, takže jsou považovaný za Západozemský portfolio. Čímž pádem jsem oprávněn říkat, že Aša by mě fakt neuchvátila :)
Myslíš oslavné ódy těch tvůrců, co pěli oslavné ódy na tu zrzavou děvku? :)
Přesně těch :-) Rozdíl je v tom, že v případě Ros tam jaksi chybí ten duch předlohy :-)
Torchu je podezřívám, že ty změny jmen se nekonají až tak zcela z důvodu záměny s někým jiným. Třeba je dělají schválně, aby odlišili ty rozdílné postavy v knize a seriálu. Viz další asi dost pozměněné postavy jako Matthos či Alton...
A co říkáte na Jaquena a jeho melírky? Jak se mi nelíbila jeho vizáž, tak ten herec to celkem zachraňuje. Jenom drobnůstka, mám pocit že tvrdil že je Lysénec, přitom má být z Lorathu. Ale možná se pletu, po deseti hodinách je člověk už dost vymletej.
Za tu "půlku scény", co tam byl se mi stihl líbit. Vlasy jsem viděla mizerně, ale přišlo mi, že melír má jenom na pár pramenech vepředu, pravou půlku hlavy o barvě seprané červené a levou "po sloupání nánosů prachu cest bude vzadu bílá". Uvidíme napodruhé. :) Jinak mi taky přišlo, že zmiňoval Lys.
Torchu je podezřívám, že ty změny jmen se nekonají až tak zcela z důvodu záměny s někým jiným. Třeba je dělají schválně, aby odlišili ty rozdílné postavy v knize a seriálu. Viz další asi dost pozměněné postavy jako Matthos či Alton...
Taky mě to napadlo. Zatímco v první sezóně se drželi při zemi (předloze), ve druhé dostali odvahu se trošku víc odvázat.
no jestli nebudou Reedovi v seriálu, tak to asi má smůlu ta osoba, co včera přišla na westerosu s teorií, že R+L=Meera :-) a osobně mě to trochu naštve. Oša mi nevadí (snad až na tu kulhavou chůzi), ale kdo půjde s Rickonem?
Podľa mňa prežije Oša, Hodor, Bran a Rickon. Pôjdu na juh za Robbom - ich jediná nádej, zájsť za bratom. V strede cesty stretnú Reedov (alebo skôr Reeda, lebo si nemyslím, že režisérom sa budú zdať nevyhnutní obaja), ten sa predstaví a povie, že ich odprevadí. Keď Brana viac spozná a začne mu dôverovať povie mu o svojom sne s vlkom, čo sa snažil vzlietnuť a potom v ten večer bude mať sen, že majú ísť za Zeď. Oša bude proti, ale Bran, ktorý sa bude tváriť dospelácky pošle Ošu aj Rickonom na juh do Stráže u Šedej vody (Jojenova alebo Meerina rada, keďže sú odtiaľ) a Bran potom pôjde s Reedom/Reedami a Hodorm sám s malou skupinou rytierov z Bieleho prístavu, kam sa zastavia. Prepadnú ich železní muži (Ašini), rytieri padnú, ale aj veľká časť ŽM a tp Jojen, Meera, Bran a ?Hodor? využijú (ten rozruch z boja), aby rýchlo zdrhli na sever a potom dojdu k Zdi. A to všetko v tretej sérii... Teda podľa mňa...
Podľa mňa prežije Oša, Hodor, Bran a Rickon. Pôjdu na juh za Robbom - ich jediná nádej, zájsť za bratom. V strede cesty stretnú Reedov (alebo skôr Reeda, lebo si nemyslím, že režisérom sa budú zdať nevyhnutní obaja), ten sa predstaví a povie, že ich odprevadí. Keď Brana viac spozná a začne mu dôverovať povie mu o svojom sne s vlkom, čo sa snažil vzlietnuť a potom v ten večer bude mať sen, že majú ísť za Zeď. Oša bude proti, ale Bran, ktorý sa bude tváriť dospelácky pošle Ošu aj Rickonom na juh do Stráže u Šedej vody (Jojenova alebo Meerina rada, keďže sú odtiaľ) a Bran potom pôjde s Reedom/Reedami a Hodorm sám s malou skupinou rytierov z Bieleho prístavu, kam sa zastavia. Prepadnú ich železní muži (Ašini), rytieri padnú, ale aj veľká časť ŽM a tp Jojen, Meera, Bran a ?Hodor? využijú (ten rozruch z boja), aby rýchlo zdrhli na sever a potom dojdu k Zdi. A to všetko v tretej sérii... Teda podľa mňa...
Jo, podle mě taky zastane úlohu Reedů Oša, uvidíme jak se to vyvrbí. Reedy sem si v knížce celkem oblíbil a doufám, že od knížky nebudou filmaři moc odbíhat...
Herci jsou drazí, takže pro (za) Reedy musí někdo umřít. :-)
To sa dá ľahko vyriešiť - Varys, neboj sa, nikto ti neúblíži, na cicici, náááá.. *sek* :D
A teraz vážne: Tak taký Luwin sa stratí na konci, Yoren zmizne, Jaquen zmizne, síce to nie sú podstatné postavy, ale čo už, no a vyváži to snáď Robb, Sandor, Joffrey a Tywin na konci... Maximálne sa rozhodnú Sansu zhodiť z veže pri jednej z jej depresívnych chvíľ a majú vybavené niektoré nudné scénky z Hostiny xD
Lord Gepeto:Blbce na Sansu nam nesiahaj! Mala citronova lady je top postava :) All: velmi sa mi nepacia zmeny ktore zacinaju robit v 2.serii ,je to bohuzial naozaj asi tak ze s uspechom prisieli napady na "vylepsovanie" deja.Bohuzial posuva to charakter postav casto do upne inej roviny a to sa mi velmi nepaci.
nejhorší je, že pokud vypadnou postavy (např. Reedovi, Brynden Blackfish nebo Edmur) ze seriálu, tak je víceméně jasné, že nebudou hrát zas tak důležitou roli ve zbývajících dílech knih :-(
Zase lepší, když je (Edmur, Brynen a spol.) nechají v pozadí pro strýčka Příhodu, než kdyby je rovnou odpravili. Tullyovci jsou i v knihách jenom přicmrndávači, kterých je v sáze tucty.
Everett Young:Pragmaticke postavy prichadzaju o ruku,nos,penis a ine casti tela. Dakujem neprosim.My romanticke duse fandime peknym neznetvorenym postavam.
Druhý díl série mi přišel na podobné úrovni jako díl první. Celkem potěšil, moc neurazil. Co mi vadí je přítomnost už mnohokrát zmiňované Ross. Zatím jsem příliš nepochopil její roli. Má být asi nějakým naším "průvodcem" některými událostmi v Západozemí. Nechápu ale, proč zrovna ona. Navíc ta herečka vypadá a působí opravdu jako děvka. Což je ale spíš plus. Ovšem při scéně s Malíčkem, kde měla ukázat i jinou polohu této postavy, hrála jako špatná děvka - to znamená naprosto tragicky. To už víc věřím slzám Víta Bárty. Další kapitolou je Šae. Její ztvárnění se liší dost od toho, jak na mě tato postava působila v knize. Knižní Šae je roztomilá a sexy, kombinuje v sobě rozpustilost a naivitu puberťačky a vyzývavost zkušené znalkyně nejstaršího řemesla. Seriálová Šae tohle v sobě rozhodně nemá. Jediné co dělá, je, že se chová povýšeně a sebevědomě skoro jako Cersei. Navíc je tak ošklivá a nesympatická. Ještě ošklivější je Yara(Aša). Moc se mi líbil hrad Greyjoyů a scéna na ostrovech není špatně napsaná. Celkem by mohla působit dobře. Jenže místo tvrdé, sarkastické a trochu mužsky působící Ašy je tu tahle komsomolkyně, která se zrovna vrátila ze sběru brambor. Balon Greyjoy se svým "hláskem" a vzhledem taky nepůsobí jako tvrdý, válkami ostříhaný válečník, ale spíš jako bývalý člen pražského undergroundu. To už by víc jako Balon působil představitel Davose. Poslední scény jsem moc nepobral. Co to tam Stannis s Melisandrou předváděli. I když Mel je fakt sexy. Jen se divím, že nemá zrzavé (ohnivé) pubické ochlupení:-). Jenže tím po Renlym zdegradovali dalšího Baratheona. To prostě není knižní Stannis. A poslední scéna s Jonem je taky nějaká divná, i když jsem zvědav, jak se to nakonec vyvine. No když to tak po sobě pročítám, tak tenhle díl vlastně moc dobrý nebyl. Spíš naopak. Jestli se mi ale něco líbilo, tak to byl Duch. Vypadal skvěle. Dinklage hraje parádně a jistě by se toho našlo víc.
Komentáře
Jinak mi taky přišlo, že zmiňoval Lys.
a osobně mě to trochu naštve. Oša mi nevadí (snad až na tu kulhavou chůzi), ale kdo půjde s Rickonem?
Nebo umře :(
A teraz vážne: Tak taký Luwin sa stratí na konci, Yoren zmizne, Jaquen zmizne, síce to nie sú podstatné postavy, ale čo už, no a vyváži to snáď Robb, Sandor, Joffrey a Tywin na konci... Maximálne sa rozhodnú Sansu zhodiť z veže pri jednej z jej depresívnych chvíľ a majú vybavené niektoré nudné scénky z Hostiny xD
All: velmi sa mi nepacia zmeny ktore zacinaju robit v 2.serii ,je to bohuzial naozaj asi tak ze s uspechom prisieli napady na "vylepsovanie" deja.Bohuzial posuva to charakter postav casto do upne inej roviny a to sa mi velmi nepaci.
Desco: Vrrrrrrrrrr. Nech Gepeta být. Jenom řekl nahlas co si my zastánci pragmatických postav myslíme.
Co mi vadí je přítomnost už mnohokrát zmiňované Ross. Zatím jsem příliš nepochopil její roli. Má být asi nějakým naším "průvodcem" některými událostmi v Západozemí. Nechápu ale, proč zrovna ona. Navíc ta herečka vypadá a působí opravdu jako děvka. Což je ale spíš plus. Ovšem při scéně s Malíčkem, kde měla ukázat i jinou polohu této postavy, hrála jako špatná děvka - to znamená naprosto tragicky. To už víc věřím slzám Víta Bárty.
Další kapitolou je Šae. Její ztvárnění se liší dost od toho, jak na mě tato postava působila v knize. Knižní Šae je roztomilá a sexy, kombinuje v sobě rozpustilost a naivitu puberťačky a vyzývavost zkušené znalkyně nejstaršího řemesla. Seriálová Šae tohle v sobě rozhodně nemá. Jediné co dělá, je, že se chová povýšeně a sebevědomě skoro jako Cersei. Navíc je tak ošklivá a nesympatická.
Ještě ošklivější je Yara(Aša). Moc se mi líbil hrad Greyjoyů a scéna na ostrovech není špatně napsaná. Celkem by mohla působit dobře. Jenže místo tvrdé, sarkastické a trochu mužsky působící Ašy je tu tahle komsomolkyně, která se zrovna vrátila ze sběru brambor. Balon Greyjoy se svým "hláskem" a vzhledem taky nepůsobí jako tvrdý, válkami ostříhaný válečník, ale spíš jako bývalý člen pražského undergroundu. To už by víc jako Balon působil představitel Davose.
Poslední scény jsem moc nepobral. Co to tam Stannis s Melisandrou předváděli. I když Mel je fakt sexy. Jen se divím, že nemá zrzavé (ohnivé) pubické ochlupení:-). Jenže tím po Renlym zdegradovali dalšího Baratheona. To prostě není knižní Stannis. A poslední scéna s Jonem je taky nějaká divná, i když jsem zvědav, jak se to nakonec vyvine.
No když to tak po sobě pročítám, tak tenhle díl vlastně moc dobrý nebyl. Spíš naopak.
Jestli se mi ale něco líbilo, tak to byl Duch. Vypadal skvěle. Dinklage hraje parádně a jistě by se toho našlo víc.