U mě zvítězil „calpono“ - to jsem dlouho netušil, co to jako mělo bejt :-)
Jo, jo, druhý díl jsem chtěl taky komentovat a toto měla být ta část, která mě pobavila... Vztah Stannise a Mel spíše znechutil (Vždy jsem měl za to, že to jsou jen pomluvy uraženého fracka)... Ostatně celý Stannisův tábor mi přišel dost nezvládnut... pro pořádek začněme Melisandrou, kterou jsem si představoval mladší, vyšší, výraznější, oblečenou v něčem jasnějším a její projevy plamennější... nevím jestli to nebylo dvanáctou hodinou seriálu ale myslím, že působila jak papoušek tupě opakující naučené fráze.
Čo sa týka Melisandri, povahovo mi sedela, dalo by sa povedať, že bol aj zákerná, pripravená spraviť čokoľvek pre svoju vieru a jej rozšírenie, posadnutá Stannisom ako kráľom a myslím si, že to opakovanie tých fráz je tiež dobré - príde mi taká, že má pár fráz, ktorými chce ovládať ostatných. Ale čo sa týka vzhľadu úplne súhlasím so sarvenom - mladšia, výraznejšia a hlavne nie pohrebové šaty tmavočerveného skapínajúceho R'hllora, ale krásna výrazná červená, čo mala žiariť pri tom ohni aj v noci :D
Tak někdo říkal že Reedovi budou ve třetí sérii. A ať si říkaj co chtěj ale zase tolik nemůžou zatížit rozpočet a jejich role je poměrně důležitá a důvod číslo 3: JÁ JE TAM PROSTĚ CHCI!
EY: Môj človek, najhlavnejší dôvod > JEDNODUCHO TO TAK CHCEŠ :D A štvorka môže byť, že nikoho nezaujíma španielská inkvizícia... no a už nemôžu mať výhovorky..
To, čo povedal uberkiller je pri ich "trende" a po vzťahu Meli > Stannis jedna z najpravdepodobnejších teórií :D
No horšie by bolo, keby sa inšpirovali Renlym a Lorasom a to isté by spravili s Jojenom namiesto Meerou... To by som fakt zvažoval, či by som si pozrel tretiu sériu..
überkiller: Jen tak mimochodem je jí třináct. Radši bych ten příspěvek smazal než si pro tebe přijedou benga :)
Záleží jak kdy... podstatné je, že Jon, Dany a Meera jsou plus mínus půl roku stejně starý, a koukneme-li tedy na Jona, tak bych se plnoletosti Meery nebál... to už je větší problém ten Bran, to jo.
Blackfish: Práve naopak, on to celý čas hovorí, on chcel varovať Neda, že nemá chodiť do Kráľovho prístaviska, aj Brana, že má zabrániť Rudej svatbe, dokonca aj vedel o vypálení Zimohradu a vie aj kto je Azor Ahai, len mu nikto nerozumie... No aj tak je jasné, že Azor Ahai je Hodor... Sám sa priznal, si pozrite koniec štvrtej části prvej série - tam je ten jeho monológ, kde nám všetko vysvetlil :D
Podľa mňa nie. Lukas, ja ti to poviem: Prídu hordy Bielych chodcov a zničia celý svet a potom príde Velký Jiný (aka GRRM) a začne Kill-party :D Ale nie, robím si srandu, aby si to nevzal vážne.... Ono tá podstatná časť s Bielymi chodcami bude skôr v ďalších knihách, ktoré ešte nie sú vydané...
Tak mám pocit, že v 2x4 nám poprvé filmaři ulítli se změlkou... vždy procházela místa, kde se děj odehrává a tentokráte Přístaviště - Harenov - Pyke (Proč?) - Zimohrad (Proč?) - Zeď (znova proč?) - Qarth... a Bouřný Konec nikde...
Komentáře
Vztah Stannise a Mel spíše znechutil (Vždy jsem měl za to, že to jsou jen pomluvy uraženého fracka)... Ostatně celý Stannisův tábor mi přišel dost nezvládnut... pro pořádek začněme Melisandrou, kterou jsem si představoval mladší, vyšší, výraznější, oblečenou v něčem jasnějším a její projevy plamennější... nevím jestli to nebylo dvanáctou hodinou seriálu ale myslím, že působila jak papoušek tupě opakující naučené fráze.
No horšie by bolo, keby sa inšpirovali Renlym a Lorasom a to isté by spravili s Jojenom namiesto Meerou... To by som fakt zvažoval, či by som si pozrel tretiu sériu..
Ale myslím si, že Meeru dajú dospelú...