Alek: Italové jsou náhodou národem s bohatou historií; já myslím, že by to přirovnání mohlo našim východním pobratimům polechtat ego. 8) Možná bychom mohli "náhodou" nalézt i nějaké ty kroniky, které by vyprávěly, jak Aeneas uprchl z hořící saleše, do které mu pronikli vlci v obří dřevěné maketě ovce... :twisted:
Heavy: To je takzvaná politika cukru a biče. :wink:
Komentáře
Tady přece nejde o letošek, ale o stihnutí do Výletu do Evropy. To je rozdíl. Ohledně letoška jsem optimistický už i já :-)
Podle mých propočtů je 44,28675% šance, že to stihne do Velkého Výletu. :)
(počítal jsem s π=3,141592653 a g=9,807 m/s²)
V podstatě není důležitý KDY to přijde, ale ŽE to přijde. :wink:
aha, takže pesimizmus svetu vládne, ale ja ešte chvíľu zostanem na vrcholku hory a budem mávať termínom koniec júna.
Že bych na obzoru cítil sázkařskou akci?
Úžasné překlady Léta jsem četla... nicméně... jsou ještě někde k nalezení verze v originále? Na stránkách GRRM je, jestli se dobře dívám, pouze Jon.
Chtěla bys je přeložit jinak a lépe? :idea:
Kdepak! Kamarádka by si to chtěla zkusit přečíst v angličtině...
Kamarádka je anglofilka? :)
To sou lidi dneska... :roll:
spousta otázek a řečí a pomoc žádná? :?
Nezoufej, slibuje, že je bude vždy po pár měsících obměňovat. :wink:
ano, to jsem se dočetla taky :P ale jaksi... nic proti jeho slibům... ale... :roll:
já myslela, jestli třeba někde v temných zákoutích Zdi není nějaká skrytá kopie :wink:
Poptej se u úžasného překladatele. :idea: :)
Reeka máš tady:
http://www.amazon.co.uk/gp/feature.html/ref=amb_link_70104465_1?ie=UTF8&docId=1000194603&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=special-offers-3&pf_rd_r=01JZFXDJP8Y08EF5BX2E&pf_rd_t=201&pf_rd_p=201833191&pf_rd_i=0002247399
, ale tobě jde asi o Dany a Tyriona...
Mám někde tuším i Hru o trůny... :idea:
Anebo zkus toto:
http://www.georgerrmartin.com/chapter.html
:wink:
Poptala bych se, kdyby tady byl. Takhle se musím spokojit s vámi :-P
Děkuji, děkuji :-)
Ještě tu Dany a má spokojenost a vděčnost nebude znát mezí :-)
Možná se ani nikdo k žádnému čtení nedostane, možná jde jen o mou "sběratelskou vášeň" ;-)
S pořadím se to mělo tak, že první byl Tyrion? Pak Dany, pak Jon? Reek poslední, to snad vím :-)
A proč jenom kapitoly, proč ne hned celý román?
Nebo kapitoly z něj? :idea:
Ty taky mám. Co je libo - Sansu ze Hry o trůny, Tyriona ze Střetu králů, Aryu z Bouře mečů...? 8)
Ještěže funguje Hlídkinterna! 8) Daenerysa kapitola byla zachována prací a nesmírnými oběťmi soudruhů z italského fóra. Zde:
http://www.labarriera.net/forum> :)
Ovšem chybí tam kurzíva, což může být občas nepříjemné. :roll:
A umíš italsky? :twisted:
Já ano, paníčelko, já ano :-)
Tak to zas bude soukromé session s Dandali ve tvém doupěti, co? :twisted:
Někdo ji musí nechat vyhrát ;-)
Italština? To nebude takový problém.
U nás se říká, že Italové jsou uzení Slováci. :wink:
To bych, navzdory svým italským předkům, být slovákem považoval za urážku :-)
Vlastně co jsem já? pocházíme z Itálie, takže jsme uzení slováci a následně vygumovaní češi? :-))
děkuji, Léto :)
kurzívu si kdyžtak doplním podle Tebe :wink:
Nechte si ty cukrbliky na potom. :twisted: :lol:
Alek: Italové jsou náhodou národem s bohatou historií; já myslím, že by to přirovnání mohlo našim východním pobratimům polechtat ego. 8) Možná bychom mohli "náhodou" nalézt i nějaké ty kroniky, které by vyprávěly, jak Aeneas uprchl z hořící saleše, do které mu pronikli vlci v obří dřevěné maketě ovce... :twisted:
Heavy: To je takzvaná politika cukru a biče. :wink:
Dandali: Rádo se stalo. :wink: :wink: :wink:
vygumovaní česi? to snáď, nie. aspoň dúfam :roll:
v nachádzaní kroník sa máme čo poučiť o tom niet pochýb. škoda že po Cyrilovi a Metodovi neprišli k nám aj Hanka a Linda a nepriniesli nám túto módu.
Nebo Eva a Vašek. 8)