Co jiného číst?

1353638404145

Komentáře

• Malaz - přečetla jsem první dvě knížky, pak pauza, a chtěla bych si přečíst další díl(y). Musím si dát opáčko z prvních dílů nebo se chytnu i bez toho?
    Jinak bych to neporovnávala, protože obojí vychází z jiných světů a fungují tam jiná pravdila. Je to psáno jiným slohem. Takže záleží u každého, jestli víc preferuje středověký svět nebo kouzla a božstva.
  • Ben Nevis napsal(a):

Malaz - přečetla jsem první dvě knížky, pak pauza, a chtěla bych si přečíst další díl(y). Musím si dát opáčko z prvních dílů nebo se chytnu i bez toho?
    Jinak bych to neporovnávala, protože obojí vychází z jiných světů a fungují tam jiná pravdila. Je to psáno jiným slohem. Takže záleží u každého, jestli víc preferuje středověký svět nebo kouzla a božstva.

Myslím, že sa môžeš pustiť do tretieho dielu. Budú tam opäť staré postavy z jednotky a dvojky, takže by nemal byť problém sa v tom vyznať.
  • Ze serie MKP jsem už přečetl 6 knih. Když jsem četl druhou knihu, myslel že to vzdám, ale vydržel jsem. Teď už je to celkem v pohodě, i když se čas od času v tom ztrácím. Autor se opravdu nezdržuje s vysvětlováním. Ale čím víc dílů mám za sebou tím víc se mi to líbí.
  • Mne jen překvapilo, že společnost která trpí hlady má najednou televize a obrovské obrazovky. Pak mi přijde přehnaný ta vzdálenost - ovládat ze Skalských hor území, které je v Appalačských horách. Omezovat jejich populaci (to je můj předpoklad - z hlediska udržitelnosti) a kontrolovat jejich pohyb (je to asi 4000 km). Taky nějak nechápu proč je nenapadne utéct - to území Severní Ameriky je tak veliký, že společnost o +-8000 se jim ztratí.
    No, když mohla anglická královna vládnou v indii. To je taky kus cesty... :-)

Ne vážně, ironií je, že přesně takhle si představoval uspořádání Evropy Hitler. Ve středu a na severu relativní civilizace pochopitelně s čistokrevným obyvatelstvem a na východě a jihu by dostávali svá léna zasloužilí členové SS, kteří by vládli po feudálním způsobu a zásobovali střed Říše zemědělsými plodinami, nerostnými surovinami apod, které by produkovali nevolníci z řad podlidí. (ano, byl to fakt takový magor...).

Co se televizí v knize týče... inu, bez spojení, není velení.
  • Nečetl/nebo nechystá se číst někdo knihu Cesta králů od Brandona Sandersona?
  • Nevíte někdo, kdy by měl vyjít 2. díl Kroniky královraha od Rothfusse (The wise man´s fear)? Někde to tu bylo, ale nedaří se mi to najít a nechce se mi prudit nakladatelství, pokud by to někdo mohl vědět. Dík
  • The Wise Man's Fear

To by mě taky zajímalo. Těším se na něj. Hodně.
  • Jajks, co to Kvothemu udělali s hlavou? :)
  • Co má s hlavou? :-)
  • Vždyť je jak neandrtálec (široké čelo, nos...). Vždyť je popisován jako božský, moudrý, překrásný...a pak vyleze tohle?
  • Mně přijde v pohodě. Mít v sobě geny neandrtálce nemusí být vůbec na škodu. Navíc celkově je ten obrázek docela pěknej. Velmi zajímavá skladba ptáků. Dovolím si tvrdit, že na dvě až tři výjimky se v Evropě nevyskytují.
  • Krisa: :D tak už to v životě a na obálkách dosud neobjevené literatury, hehe...je to dobrá kniha?
  • Chmur: Geny na škodu být nemusejí, ale zrovna ideál krásy to taky není (a Kvothe je samozřejmě božský). A ty různobarevné andulky jsou hezké, ale pro knihu je Kvothe přece jenom podstatnější.
    JD: Tu "dosud neobjevenou literaturu" bych u Rothfusse moc nepoužívala :), mám pocit, že to je ve světě celkem hit a dobře hodnocená kniha. Jestli je zrovna tato kniha dobrá nevím, protože ještě v češtině nevyšla, ale její 1. díl (Jméno větru) se mi líbilo moc.
  • Mě to v druhé části už nudilo. Čekala jsem víc zpočátku.
  • možno ma ukameňujete, ale mne sa to až tak nepáčilo. Prvý diel bol miestami napínavý, ale po čase ma to omrzelo a začal som preskakovať strany...
  • Proč se v poslední době všichni chtěj nechat kamenovat? :)
  • Co je neobjevené a co už je objevené je asi hodně subjektivní no:) Objektivní je jedině kamenování.
  • JD napsal(a):

Objektivní je jedině kamenování.

:)))))))
  • Taky se na Kvoteho těším :)
    A propos, přečetl jsem Hunger Games a musím říci, že kniha se mi líbila. Dobře se to četlo, mělo to spád, i když už jsem přistupoval k tomu tak, že to nebude útok na mozkovnu. Ale vážně to bylo dobré. A pak jsem zkouknul film. No zajímalo mne, jak si filmaři poradili s myšlenkovými pochody hlavní hrdinky. A na konci jsem zkonstatoval, že si s nimi poradili tak, že je vypustili :D (většinu). Takže moc nechápu, proč je to takový kasovní trhák, když tam to podstatné moc není.
  • Malfin: Já jsem si toho, že vypustili ty myšlenky vůbec nevšimla - ale to bude asi díky tomu, že jse to četla a věděla jsem, jak se v každé scéně hrdinka cítí a na co myslí... NA filmu se mi líbilo, že se drží docela dost knížky (ano, jsou tam nějaké změny - např. knoflík, ale ne zas tak obrovské, jako když Aragorn spadl s Vrrkem s útesu...). Film se mi líbil, knížka samozřejmě víc, ale těším se na filmové zpracování dalších dílů...
  • Krisa: Jo držel se dost knižní předlohy (za což díky). Nepopírám, že se mi to líbilo. Ale po pravdě, by mě zajímal názor někoho, kdo viděl film, ale nečetl knihu. Protože jak Krisa píše, když to člověk přečte, ty myšlenky zná. Ví, co se hlavní hrdince honí hlavou...
    A už jsem si další dva díly nahrál do kindla :)
  • Přiznám se, že mě odradilo, že jsou tam písmena velká jako ve slabikáři.
  • heavy_head napsal(a):

Přiznám se, že mě odradilo, že jsou tam písmena velká jako ve slabikáři.

V kindlu jsou písmenka u každé knížky stejná. Výhoda, jak se nenechat odradit od čtení nějakým aktivním nakladatelem. :-)

Co se týče božského Kvotheho, když si ho představím jako pár zrzavých známých, tj. samá piha, bílé řasy apod., tak žádnou krásu nevidím. :-)
    Ani zrzky nejsou v reálu moc oblíbené a do filmů a literatury je cpou jako ideál krásy.
  • Ahoj. Náš učitel se nám dnes zmínil o Českém autorovi Michalu Ajvazovi. Četl jste od něj někdo něco? Stojí to za přečtení?
  • Malfin: Já na tom byla s kamarádkou, která přečetla jenom 1. kapitolu (víc nestihla) a moc se jí to líbilo.
    Ben Nevis: Nemíchat "normální zrzouny" a Kvotheho :D Kvothe není zrzek, ale rudovlasý polobůh (tak jsem to aspoň z popisu pochopila)
  • Krisa: Takže to máme: jednoho tmavovlasého úchvatného bastarda , jednoho rudovlasého poloboha......ehm, existuje nějaký božský bloňďák ? :-P
  • Isca: :D Dá se počítat Faramir za blonďáka? To je moje nejoblíbenější postava z LOTR :) Za toho Kvotheho nemůžu, tak to prostě je :D
  • Krisa: Děkuji. Ale stejně myslím, že tvé kamarádce spousta věcí ve filmu uteklo :) Ale už jsem klidnější :)

Když čtu knížku s přebalem, tak přebal stejně sundávám, takže mi je jedno jestli je Kvothe na přebalu zrzavý nebo červenovlasý :)
  • Malfin: Však nic proti obálce - tato se mi celkem líbí, akorát mne zarazila ta zvláštní hlava :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi