sarven: Tolik těch lodí asi nebude. Pokud si vzpomínám, Salla jich slíbil třicet. Pár by mohl mít Stannis a na Lannisterské straně bych taky nepočítala s nějak závratnými čísly. Na hlavní roli bych tipovala divoký oheň.
Já bych na hlavní roli tipovala oheň a kouř a do největší vedlejší role potom tmu a mlhu. Pár rubaček při útoku z lodi na loď a nějaký útok na břehu pak v menších rolích ;)
V štýle hamlet bez hamleta. Jasne že nečakám tisíce z tróje :) skôr ma zaujíma či urobia cgi lodičky pre celok, som presvedčený, že epickosť tam chceli/museli dať. Druhý "Les" si nerisknú.
Tak když kvůli tomu upravili scénář, tak je jisté, že tam všechno asi nebude. Na joffreho katapulty můžeme zapomenout a na řetěz asi taky. A co se lodí týká, útok bude v noci. A v noci je tma a až bude v dáli hořet (normálním plamenem, nečekám žádnou zeleň) několik dřevěných modelů. Bude to vypadat jako flotila v plamenech.
No ta tma tam není zbytečně. Tma, mlha, kouř, stín... Když se podíváte na jiné Marshallovi filmi to je je právě ono. Jeho styl. Psí Vojáci, Pád do tmy, Doomsday. Využívá právě tyto efekty a dobře pracuje s tím co není vidět a nebo je zahaleno tak, jak to dělal Spielberg v Čelistech..
EDIT: Co se týká lodí rozhodně bych sázel na modely, nikoli na digitálnost.
Natočit počítačovou bitvu za plno milionů umí každý. Umění je ukroutit z hovna bič, tj. s pomocí ohně a dýmu zprostředkovat věrný pocitový zážitek, že se bojuje. :-) Nejhorší varianta - Tyrion a Stannis budou na mapě posouvat lodičky.
Tak když kvůli tomu upravili scénář, tak je jisté, že tam všechno asi nebude. Na joffreho katapulty můžeme zapomenout a na řetěz asi taky. A co se lodí týká, útok bude v noci. A v noci je tma a až bude v dáli hořet (normálním plamenem, nečekám žádnou zeleň) několik dřevěných modelů. Bude to vypadat jako flotila v plamenech.
No jestli nebude řetěz, tak to asi bude trochu průšvih, ne? Já měl zato, že ten řetěz byl jedním z velmi důležitých faktorů celé bitvy.
No jestli nebude řetěz, tak to asi bude trochu průšvih, ne? Já měl zato, že ten řetěz byl jedním z velmi důležitých faktorů celé bitvy.
tak neviem či sa mi iba marí, ale zdá sa mi, že som videl úryvok tyriona s kováčmi, kde od nich chcel, aby kuli reťaz.
v prípade, že také video nebolo, skúsim to popísať, aby som si spätne mohol porovnať deja vu.
tyrion vôjde do miestnosti kde čaká skupina kováčov. ukáže im kúsok reťaze a povie im, že teraz budú kuť takéto. chlapi mlčia, jeden z nich staršia, podlhovastá (?) tvár sa ozve, že to je robota pre obyčajných kováčov, že on by rád urobil pobočníkovi pekné brnenie v patričných farbách. nato mu tyrion povie, že buď bude robiť reťaz, alebo .... nejaká vyhrážka (nebude mať ruky?) a odíde aj s Bronnom.
Když si to neuvědomuje ani Nevada, tak to asi máme nějakou společnou halucinaci. Osobně jsem Střet četla znovu asi před měsícem, takže mi klidně ta scéna mohla po sarvenově popisu vyskočit. :-)
Komentáře
Bude velky celok? Bude prilis digitalny alebo nadupany, realisticky? Veeelmi som zvedavy.
EDIT: Co se týká lodí rozhodně bych sázel na modely, nikoli na digitálnost.
Nejhorší varianta - Tyrion a Stannis budou na mapě posouvat lodičky.
tyrion vôjde do miestnosti kde čaká skupina kováčov. ukáže im kúsok reťaze a povie im, že teraz budú kuť takéto. chlapi mlčia, jeden z nich staršia, podlhovastá (?) tvár sa ozve, že to je robota pre obyčajných kováčov, že on by rád urobil pobočníkovi pekné brnenie v patričných farbách. nato mu tyrion povie, že buď bude robiť reťaz, alebo .... nejaká vyhrážka (nebude mať ruky?) a odíde aj s Bronnom.
tak čo. je také video niekde? alebo halucinácia?
Já si to taky hrané neuvědomuju. Ale neviděla jsem úplně všechny materiály.