OUAT: mám pocit, že se to nějak zasekává. předpokládám, že kvůli toho, abychom mohli vidět další a další serii. ostatně, potom, co umřel Graham už to nějak není ono.
OUAT: Podle mě představují všechny postavy, které budou do budoucna potřeba. Poslední díl se mi moc líbil (Kloboučník byl parádní). Mé nejblíbenější díly jsou s Lovcem (myslím 7.) a Bellou (hrníček). Jo a Karkulka byla taky parádní. Já se na 2. sérii těším, ale doufám, že to nebudou natahovat na víc než 3 (to už je asi tak hraniční délka). Už se těším, až si Reginu podaj, doufám že to nebude už dloiho trvat :).
Díl s Bellou byl geniální, můj pohled na Rumpla se po něm výrazně změnil. Kdybych měl uvést své nejoblíbenější díly, tak je to určitě tenhle, ten poslední s Kloboučníkem, a docela mě u srdce ohřál i ten díl, kde byla změna ze Snílka na Rejpala. :)
Já Rampelníka/Golda přímo žeru - Robert Carlyle je prostě boží! (i v Eragonovi jako Durza válel a to se jinak - kromě Murtagha a J.Ironse - vůbec nepovedlo)
ja som sa zasekol tuším v desiatom diely a už má to neberie. cítim z toho podobne ako kedysi z prison break, že dobrý nápad je zabitý naťahovaním. keby to bola jednorázová miniséria, tak to mohlo byť fajn.
Pod kůží. Ten díl mám moc rád, protože pojednává o věcech, které bychom chtěli vrátit zpátky, ale už to nejde. Je o věcech, které pro nás hodně znamenají, které jsme však ztratili a vzpomínky na ně si uchováváme jako něco cenného. Pan Gold/Rampelník/Rumplestillskin je v něm konfrontován s něčím, co se kdysi stalo a o čem jsme nevěděli. O tom, že kdysi žila byla dívka, která se mu dostala pod kůži.
Líbí se mi ta myšlenka, nebo spíš alegorie, že láska má tu moc člověka změnit, ale zároveň by člověk sám neměl chtít změnit toho druhého. Láska není něco, co rozdáváte na potkání, láska je to, co zůstává pod kůží, když si uvědomíme, že jsme ztratili něco, v co jsme se ani neodvažovali doufat. Není to tak, že by jí nepoznal a nevšímavě prošel kolem ní. Rampelník ji cítí, vnímá to, že láska má sílu zlomit jeho prokletí, jeho osamělost. Na okamžik zaváhá - protože je to tak strašně krásné, když vás má někdo rád. V jednom okamžiku, při polibku, se přestává kontrolovat a bere to, co láska lidem nabízí. Pak však couvne. Pomyslí na to, co na to řeknou ostatní a co by tím mohl ztratit - pomyslí na sebe, vystrašeně, nejistě a sobecky - v poslední chvíli zatáhne za brzdu. Dá přednost své moci před štěstím. A ztratí všechno. A to je úděl všech, kteří někdy stáli před podobným rozhodnutím. Jsou jako pan Gold. Jsou silní. Jsou úspěšní. Jsou takoví, jací chtěli vždycky být. Ale nejsou šťastní.
ja som sa zasekol tuším v desiatom diely a už má to neberie. cítim z toho podobne ako kedysi z prison break, že dobrý nápad je zabitý naťahovaním. keby to bola jednorázová miniséria, tak to mohlo byť fajn.
+1, zaseknul jsem to asi u osmého. Námět je super, ale zpracování mi moc nesedí. Přišlo mi to předvídatelné a z natahování mám stejný pocit. To mi ostatně hodně vadilo i u druhé série Walking Dead, kde se to dalo zkrátit tak o 3-4 díly...
Bohužel zatím nic. Viděla jsem jen první tři díly. Už se těším jak si to teď v dubnu dám jako minimaraton. Jediný seriál, který v současnosti sleduju opravdu průběžně je The Good Wife. U ostatních mám dost skluz.
Příznivcům minisérií od BBC doporučuji politické drama Domek z karet i jeho pokračování Hrát králem. Závěrečný Konečný tah jsem sice neviděla, ale dá se odhadnout, že bude stát taky za to.
A právě jsem viděla první díl State of Play, a ten byl přímo excelentní.
Tohle je mnohem lepší. Jen toho novináře mohl hrát někdo charismatičtější. Bill Nighy tam má výbornou roli, a v jedné z menších úloh je tam "Ohař" McCann. A McAvoy tam vypadá hrozně mladičce :)
Jednoho novináře na volné noze, který bude spolupracovat na řešení toho případu. Ve filmu ta postava tuším nebyla. Seriál je o dost košatější než film, má to šest hodinových epizod. Hraje tam takového správného floutka :)
A pořád při sledování přemýšlím odkud znám jednoho z policistů. Až jsem si to musela ověřit na IMDb. Hrál v Hornblowerovi toho přidrzlého námořníka.
Tak jsem se konečně dostal k Downtonu a prvních šest dílů jsem zhltnul bezprostředně po sobě. Finále první série si nechám na zítra, až budu odpočatý.
Vynikající, vynikající, vynikající. Trochu víc černobílé než většina moderních vysoce hodnocených seriálů, ale je to víc než vyváženo některými geniálními charaktery, především Maggie Smith alias hraběnka z Dowageru. A musím říct, že herečka, která hraje Sybil, je jedna z nejhezčích holek, co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. :)
EDIT: Pokud bude Rose Leslie stejně dobrá Ygritte jako služebná Gwen, tak si myslím nebudeme moci stěžovat. :)
držím. inak som bol celkom v šoku, že je koniec série. som si neuvedomil, že to má 13 dielov, čakal som dvadsať (neviem prečo), len som zrazu zistil, že sa to celé vyvŕbuje... :)
Komentáře
Pan Gold/Rampelník/Rumplestillskin je v něm konfrontován s něčím, co se kdysi stalo a o čem jsme nevěděli. O tom, že kdysi žila byla dívka, která se mu dostala pod kůži.
Líbí se mi ta myšlenka, nebo spíš alegorie, že láska má tu moc člověka změnit, ale zároveň by člověk sám neměl chtít změnit toho druhého.
Láska není něco, co rozdáváte na potkání, láska je to, co zůstává pod kůží, když si uvědomíme, že jsme ztratili něco, v co jsme se ani neodvažovali doufat.
Není to tak, že by jí nepoznal a nevšímavě prošel kolem ní. Rampelník ji cítí, vnímá to, že láska má sílu zlomit jeho prokletí, jeho osamělost. Na okamžik zaváhá - protože je to tak strašně krásné, když vás má někdo rád. V jednom okamžiku, při polibku, se přestává kontrolovat a bere to, co láska lidem nabízí. Pak však couvne. Pomyslí na to, co na to řeknou ostatní a co by tím mohl ztratit - pomyslí na sebe, vystrašeně, nejistě a sobecky - v poslední chvíli zatáhne za brzdu. Dá přednost své moci před štěstím. A ztratí všechno.
A to je úděl všech, kteří někdy stáli před podobným rozhodnutím.
Jsou jako pan Gold.
Jsou silní. Jsou úspěšní. Jsou takoví, jací chtěli vždycky být.
Ale nejsou šťastní.
V reálu je to spíš naopak: peníze a moc zvítězí nad láskou a ošklivostí.
Jediný seriál, který v současnosti sleduju opravdu průběžně je The Good Wife. U ostatních mám dost skluz.
A právě jsem viděla první díl State of Play, a ten byl přímo excelentní.
A McAvoy tam vypadá hrozně mladičce :)
A pořád při sledování přemýšlím odkud znám jednoho z policistů. Až jsem si to musela ověřit na IMDb. Hrál v Hornblowerovi toho přidrzlého námořníka.
Vynikající, vynikající, vynikající. Trochu víc černobílé než většina moderních vysoce hodnocených seriálů, ale je to víc než vyváženo některými geniálními charaktery, především Maggie Smith alias hraběnka z Dowageru. A musím říct, že herečka, která hraje Sybil, je jedna z nejhezčích holek, co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. :)
EDIT: Pokud bude Rose Leslie stejně dobrá Ygritte jako služebná Gwen, tak si myslím nebudeme moci stěžovat. :)
S Rose jako Ygritte souhlasím, bude skvělá ale ani to ,,You know nothing, Jon Snow." nic nezachrání :-))