dotaz - kdo si myslíte, že je ten tajemný, mlčenlivý rytíř obří postavy z epilogu, který má chránit Margaery? Je možný, že by to byl Pes? A ještě jedna otázka - ohledně těch Varysových černookých dětí, co v epilogu sejmou víme koho - myslíte, že by to mohly být Robertovi bastardi nebo jen prostě děti? Dík :-)
Arutha: Jeden z vás si to spletl Buď nemá chránit Margaery ale Cersei, pak je to "vyléčený" Hora (ten je ale ukázán už v kapitole kde jde Cersei "na procházku") nebo má chránit Margaery a pak je to, snad, Pes. četl jsem to v srpnu už si nejsem jistý...
Já vím že Za Cersei má bezhlavě bojovat Gregor. Za Margaery to, pokud vím, zatím nevíme. Ale doufám že přijde Sandor a Gregovi usekne.... Počkat, vždyť on už nemá hlavu. Sandor bude muset použít oheň kterého se tak bojí...
Já vím že Za Cersei má bezhlavě bojovat Gregor. Za Margaery to, pokud vím, zatím nevíme. Ale doufám že přijde Sandor a Gregovi usekne.... Počkat, vždyť on už nemá hlavu. Sandor bude muset použít oheň kterého se tak bojí...
Ale zase by mu mohl narvat louči do p.....kam-ani-slunko-nezasvítí. :)
Jj, pravda, moje chyba - má chránit Cercei... Miss Utah: “The silent giant.” Lord Randyll grimaced. “Tell me, ser, where did this man come from?” demanded Mace Tyrell. “Why have we never heard his name before? He does not speak, he will not show his face, he is never seen without his armor. Do we know for a certainty that he is even a knight?” no, je pravda, že jedna lebka prd dokazuje, ale jak by ho dostal z tohohle... - leda, že by ho nějak zavázal, že by ani na ten záchod nemusel - nebo že by taky Qyburn ovládal nekromancii? hm, to mě nenapadlo, že by to byl nějak podivně vyléčený Hora - to by byl Qyburn větší dělo, než jsem si myslel...
nebo že by taky Qyburn ovládal nekromancii? hm, to mě nenapadlo, že by to byl nějak podivně vyléčený Hora - to by byl Qyburn větší dělo, než jsem si myslel...
S tím už se téměř počítá. Qyburn nejspíš bude Západozemský doktor Frankenstein. :)
mě to s Gregorem teda prijde za vlasy pritazene... podle ceho tak soudite? Nejak jsem v knize nezaznamenal nejake naznaky, ktere by k tomuhle vedly... jen se ptam, treba jsme neco prehledl...
simon84: Nepřehlédl, ale vzhledem k velikosti toho dotyčnýho to není nelogická úvaha. A Martin mě tím zase jednou pořádně nas... vytočil. Další postava, co jí ostatní považujou za mrtvou, a ona není? Navíc nejspíš nějak divně oživená z mrtvých (jako by Beric a Cat nestačili) - a ještě bez náboženských aspektů? Koukám, že si pro něj fakt bude muset přijít bratr (ten samozřejmě taky mrtvej nebude) a dorazit ho. Nebo snad Písečný zmije, který snad budou rozumější než jejich otec. Ráda bych pak viděla scénu, ve který Cersei žádá další, aby za ní bojovali, a všichni odmítnou, protože tu nevděčnou čubu na rozdíl od Marge nikdo nemá rád :D
Díky za vysvětlení. No možné to samo je, ale zatim jedine co by pro to mohlo svedcit je velikost.. ja tehle teorii zatim verit nebudu, casem uvidime zda jste meli pravdu.. :-)
simon84: Qyburn si ho umírajícího vzal do práce a nikdo neví, co se s ním (popř. tělem) stalo, krom skutečnosti, že lebka putovala do Dorne. Krom zmiňované velikosti je v Tanci uvedeno, že ho nikdo neviděl jíst, pít, vylučovat ani sundávat helmu (takže hlavu mít nemusí). Plus bývá zmiňována Branův sen ze Hry jako "důkaz".
Jeden stín byl temný jako saze, se strašlivým obličejem psa (Ohař). Další byl oděn ve zbroji lesknoucí se jako slunce, zlatý a krásný (Oberyn). Nad oběma z nich se tyčil obr ve zbroji vyrobené z kamene, ale když otevřel hledí, uvnitř nebylo nic než tma a hustá černá krev (Hora- po souboji s Oberynem mu zčernala krev).
I když tam, objektivně vzato, není nic, dle čeho by jsme mohli soudit, že Hora je stále "funkční"- mohlo by jít jen o "konstatování" jeho stavu po všech těch zásazích.
Já prostě nechci, aby to tak bylo, už u Bouře se mi zrovna nelíbilo to porušování pravidla, že smrt je konečná. To se začnu logicky ptát, kdo ožije jako další, a jakej má u Martina smysl tu postavu vůbec zabíjet. Už takhle jsem vůči tomu jeho likvidování postav hodně otupěla (ne úplně vůči hrozným věcem, co se jim dějou jinak, ale to je jenom otázka času).
brbr: Nějak nechápu, proč jsou tou představou některý fanoušci tak posledlí. Bylo mi jasný, koho se ta Danyina vize týká, a zaklela jsem, protože jsem už znala Martina dost dobře na to, abych věděla, že to myslí smrtelně vážně. Myslela jsem si ale, že to bude podobná metafora jako Jojenovy sny - a zarazilo mě, jak ta vize nakonec byla doslovná. Přísáhám ale, že že jestli Martin hodlá vytahovat postavy z hrobu, tak jeho knížky rituální spálím.
Miss Utahraptor: taky dik za vysvetleni, no ok, uz mi to tak nepravdepodobny neprijde, presto bych byl radeji kdyby tomu tak nebylo. Na druhou stranu muze to prinest zajimavou zapletku, to jo.Ale i tak, telo bez hlavy? To mi prijde hrozne pritazeny za vlasy. :-( zvlast, kdyz ma mit ocividne nejaky rozum alespon co se tyce rozpoznani koho ma zabit a tak.
Pro oživení Gregora by tu jeden argument byl. Přece by jste neupřeli Sandorovi jeho pomstu?
Sakra! Proti tomu nelze nic namítnou! Dobře, už je to tak- Gregor "žije". :D
Mrtvý Sandor bude bojovat proti nemrtvému Gregorovi;-)
No, ale fuj! >:-O To je doslova hnusná teorie! Budeme se držet toho, že Sandor žije, jo?! ;) (V takovém případě bych s příslušnou knihou taky zatopila. A to knihy neničím, ať jsou sebehorší.)
Komentáře
Dík :-)
Miss Utah: “The silent giant.” Lord Randyll grimaced. “Tell me, ser, where did this man come from?”
demanded Mace Tyrell. “Why have we never heard his name before? He does not speak, he will not
show his face, he is never seen without his armor. Do we know for a certainty that he is even a knight?”
no, je pravda, že jedna lebka prd dokazuje, ale jak by ho dostal z tohohle... - leda, že by ho nějak zavázal, že by ani na ten záchod nemusel - nebo že by taky Qyburn ovládal nekromancii?
hm, to mě nenapadlo, že by to byl nějak podivně vyléčený Hora - to by byl Qyburn větší dělo, než jsem si myslel...
Díky za vysvětlení. No možné to samo je, ale zatim jedine co by pro to mohlo svedcit je velikost.. ja tehle teorii zatim verit nebudu, casem uvidime zda jste meli pravdu.. :-)
Krom zmiňované velikosti je v Tanci uvedeno, že ho nikdo neviděl jíst, pít, vylučovat ani sundávat helmu (takže hlavu mít nemusí).
Plus bývá zmiňována Branův sen ze Hry jako "důkaz". I když tam, objektivně vzato, není nic, dle čeho by jsme mohli soudit, že Hora je stále "funkční"- mohlo by jít jen o "konstatování" jeho stavu po všech těch zásazích.
taky dik za vysvetleni, no ok, uz mi to tak nepravdepodobny neprijde, presto bych byl radeji kdyby tomu tak nebylo. Na druhou stranu muze to prinest zajimavou zapletku, to jo.Ale i tak, telo bez hlavy? To mi prijde hrozne pritazeny za vlasy. :-( zvlast, kdyz ma mit ocividne nejaky rozum alespon co se tyce rozpoznani koho ma zabit a tak.
(V takovém případě bych s příslušnou knihou taky zatopila. A to knihy neničím, ať jsou sebehorší.)