Hra o trůny 2x03 - Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít

1246710

Komentáře

• Nejvíce se mi asi líbí scény:
    - Taktická porada Theon, Asha, Balon
    - Královnina večeře Cersei, Sansa, Myrcella, Tommen
    - Trpaslíkovo divadlo Tyrion, Pycelle, Varys, Mylíček
    - A finále
  • No Theon... moje sestra neznalá předlohy u jeho první scény zakvílela: "Tady jsou na tebe hnusný, vrať se domů, ty blbče." Ehm, ehm.
  • Asha mě lehce znervózňuje. Nějak moc mi připomíná Markétu Irglovou...
  • Yara mi začíná vadit víc než Šae. Ta tento díl alespoň víc rozvinula Sansinu linku. Yara není Aša z knížek.
    Dany snáším víc v knihách než v seriálu, a tak mi její psí pohled vůbec nechyběl.
  • Nevada napsal(a):

Ne, nedělejte mi z postav, které nesnáším, politování hodné existence. Už Cersei v první sérii stačila.

A přitom je to takové... martinovské. Akorát v seriálu to vidíme už pozvolně, nikoli až ve chvíli, kdy dotyčný dostane POV.
  • Koukat na to je ještě docela dobrý, ale zahrát to nemusí být prdel :-D
    Krom toho, že obecně bych asi nebyl dobrej herec, tak tohle zahrát bych už vůbec nedokázal :)
  • určite je vidieť, že tých príbehových rovín je veľa a je dobré ak jednu dve vynechajú. teraz to bol robb a danny.
  • a stannis

a souhlas :-)
  • sarven: Právě že mě trochu chyběli, i když uznávám, že postav je už tolik, že některý z nich prostě dva díly vůbec neuvidíme a bude vlastně pro dobro věci. Odhaduju, že v příštích dvou dílech moc neuvidíme třeba právě Theona. Upřímně řečeno jsem si nemyslela, že u druhý série budu díly takhle vyhlížet, protože tentokrát už vím, co se zhruba bude dít - a zjistila jsem, že docela netrpělivě čekám, jak si poraděj s dějovou linkou Robba, kde nemaj moc z čeho vycházet, a Dany, u který je dějová linka značne chudá. Zatím totiž musím scénáristy víceméně jenom chválit (kromě jejich obscese s Malíčkovým bordelem), hlavně za jejich práci s vedlejšíma a ne-POV postavama. Věnujou se všem postavám zhruba stejně, takže divák těžko může odhadnout, kdo to schytá příště. Což je rozhodně pokrok oproti Tudorovcům, kde je postava, co v příštím díle umře, takřka bez výjimky najednou hodně sympatická a politováníhodná.
  • Mé nadšení ze seriálu je bezmezné. Umístil jsem jej proto raději na blog.
  • ale link radšej nedáš, však?
  • Heade, co kdybych to vydal i tady?
  • pre mna tiez suverenne najlepsie diel druhej serie. po tom minulom som sa bal ze sa zacne serial viac odklanat od kniziek ale nastastie sa to nestalo. okrem spominanych pozitiv sa mne osobne este pacilo ako zamaskovali Jona po tom Krasterovom udere vyzeral fakt 'dobre'. tiez sa mi pacilo ako zjednodusili Aryinu linku. strihanie Pycelleho som si tiez uzil :-). Joren a Luwin su snad dve najlepsie vedlajsie postavy, ale aj mne chybaju Reedovci. vlcie sny su tiez urobene skvele. len tak dalej :-) inak mne zeny celkovo az na Catelyn, Aryu, Brienne a Cersei nerezu, nehovorim ze to hraju zle, ale nejak mi do tych rol nesedia (hlavne Asha/Yara, Margreary, Sae, Ross, Dany, Mel). len dufam ze na Ariannu Martell neobsadia nejakou Saeinou 'spoluhereckou'. Ale na martellovcov si najskor pockame az do S4... a najviac mi tam chyba Brynden, obavam sa ze sa Tullyovcov asi nedockame :-(
  • duny: No ohledně Bryndena a Edmura a jejich vyškrtnutí bych si tak jistá nebyla. Definitivní to bude až při natáčení třetí série. Každopádně jejich neobsazení by znamenalo, že o nich ani v knížkách už moc neuslyšíme - a to se mi moc pravděpodobný nezdá. Vůbec je zvláštní, jak v seriálu úplně zazdili Řekotočí. Zatím se bez něj obejdou, ale doufám, že budoucí scény z Řekotočí nehodlaj komplet natáčet v nějakým stanu ve vojenským táboře.

Jinak - všimli jste si hudebního podkresu u scény večeře Sansy, Cersei a jejích dětí? Napodruhý jsem si všimla, že je to stejná skladba jako u scény, kdy se Jon loučí s Robbem. Když jsem si to uvědomila, měla jsem chuť praštit hlavou o stůl.
  • sarven napsal(a):

ale link radšej nedáš, však?

http://icefire.cz/kdyz-vice-je-mene
  • Jinak - všimli jste si hudebního podkresu u scény večeře Sansy, Cersei a jejích dětí? Napodruhý jsem si všimla, že je to stejná skladba jako u scény, kdy se Jon loučí s Robbem. Když jsem si to uvědomila, měla jsem chuť praštit hlavou o stůl.
    Nevšim, mrknu. Zajímavý. Ale zato jsem si všim, jak si hrajou se stejnými větičkami. Stejně jako Varys v první sérii k Nedovi s „Not today“, tak tentokrát Tyrion s „We've come to a dangerous place“ - to je navlas stejný jako když Ned mluvil k Arye, že?
  • Alek: Přesně tak. Scénáristi vůbec nejsou hloupí, ale ocení to jenom pozorní diváci. Divácká nepozornost je ale jedna z věcí, který můžou seriál zabít. Vidím to na vlastní sestře, který musím vysvětlovat, kdo jsou Stannis a Renly a proč Catelyn přijela za Renlym, protože si stěží pamatuje minulej díl, natožpak nedejbože něco z první série.
  • sova: nevím zda koukáš na HBO, ale tam před dílem byla ukázka z minulého dílu a dokonce ukázka z dílu co nás čeká tedy ze třetího pak to konečně začalo. jinak ja taky pořád doma vysvětluju kdo je kdo, tak snad si to už zapamatujou.
  • Jo segra má ze seriálu taky celkem zmatek. Např. se ji hodně pletou jména (teď jsem ji musel vysvětlit kdo je to Myrcella). Taky nepochopila, že pohled Léta (před tím, než se Bran probudil) byl Branův vlčí sen.
  • Ono je právě hrozný, jak jsou dneska diváci zvyklý, že jim je všechno servírovaný polopatě. Na druhou stranu musím říct, že některý postavy tvůrci seriálu představili opravdu špatně. U prvního dílu první série jsem ještě nezačala číst a chvíli mi trvalo, než mi došlo, kolik to Ned a Catelyn maj vlastně děcek a dlouho tuším ani neřeknou, kdo je Theon. První scéna Jaimeho a Cersei je taky matoucí. U druhý série nebyli dobře představený Stannis, Melisandra (zatím ani neřekli její jméno) a Davos. Ale B a W předem říkali, že právě ten zmatek v postavách bude problém.
  • Head napsal pekny komentar... nicmene, uplne nesouhlasim..:-)
  • Já začínám mít pocit, že 10 dílu jim možná nebude stačit aby z toho na konci nevzniknul chaos postav, o kterých nečtenáři nebudou mít páru kdo jsou. Neříkám, že mají udělat 20 dílů, jako má každá blbost, ale možná by stačilo rozšířit 3.řadu na 12...
  • Elanne: V příštím díle by se měla objevit ne-Jeyne a nejspíš i Roose Bolton a lord Karstark - a tím to podle všeho bude končit. Troufám si říct, že některý z nových postav v druhý sérii (jako třeba právě Boltona a Karstara) si diváci budou pamatovat zhruba tolik jako Horu - vůbec. Scénásti se pak budou muset snažit, aby to bylo defacto jedno.
  • Jinak škoda, že tu postelovou scénu s Lorasem tak ustřihli. Alespoň by člověk viděl něco jiného než umělé kozy. :-)
    Souhlasím. Brojím proti samoúčelné nahotě a sexu, ale když už, tak už :-) posvatební noc byla vůbec výborná celá. Renly má takovou chápavou manželku, s vlastním bratrem by šla do trojky, jen aby udržela alianci a on ještě dělá ofuky. Při tom to by se to s Lorasem muselo povést, i kdyby byl Renly na Kinseyově škále čistá šestka.

Brienne mi řipadá perfektně vybraná, přesně takhle bych si ji představovala, jen možná trochu mladší. Margaery naopak podle mě chybí určitá nevinnost, tahle herečka působí trochu moc mazaně a zkušeně. Aša mi vůbec nesedí - podle knížky to má být sebevědomá pohledná holka, která k Theonovi přeci jen cosi jako k mladšímu bratrovi cítí, tahle herečka ji pojala jako ošklivou protivnou osinu v zadku.

Lannisterská úderka si termín "černovlasý chlapec" vykládá velmi volně :-) A chování Sansy ke služebné... No, potomci rovnostářského systému jako my, vychovaní pohádkami, kde šašek péruje krále, to cítí jako povýšenost, ale Sansa je příslušnice vysoké šlechty, potomek bývalého královského rodu. od služebných se očekávalo, že budou nenápadné, neviditelné a budou tiše dělat svou práci, jako by tam ani nebyly. (tuhle mě pobavila scéna z filmu Vévodkyně, kdy říká vévoda manželce "probereme to nyní o samotě", když jsou v hale obklopeni asi deseti lokaji).
  • svoa00: Ještě Dany nedorazila do Qarthu.
  • Arutha2321: Ach bože, na to jsem zapomněla, chudáci scénáristi.

Jinak k závěru třetího dílu a černovlasýmu klukovi. Na konci druhýho dílu jsme přece slyšeli, že poznavací znamení Gendryho je ta helma, takže na tom nic složitýho nevidím.
  • Jo přesně tak, taky si říkám a nepřemýšlím o tom nijak zvlášt, že prostě je tam helma..tak hotovo. Nevidím důvod proč by mělo být Robertovo dítě vždy tmavovlasé. Nebo je to snad tak, že barva vlasů zavisí vždy na barvě vlasů otce?? ))
  • Nevidím důvod proč by mělo být Robertovo dítě vždy tmavovlasé. Nebo je to snad tak, že barva vlasů zavisí vždy na barvě vlasů otce?? ))

JJ, to říkáš ty a Cersei :-) Četl jsi knížku? Důkazem královnina cizoložství byl výzkum Jona Arryna v genealogii, z něhož vyplynulo, že ať si vzal Baratheon kohokoliv s blond vlasy, VŽDYCKY byl potomek tmavovlasý. Ovšem dříve než Arrynova diplomka prošla oponenturou, byl zabit. Někým, z nějakého důvodu... :-) Proto jon Arryn/Stannis a ve finále i Ned chodili za Gendrym a ptal se, jaké vlasy měla matka (jako máslo)...
  • Jinak podle toho, co v seriálu vidím, se mi zdá, že Gendry nakonec bude důležitější, než se z knížek zdá, ne jenom jeden z mnoha Robertových bastardů, ale to může být jenom taková hra, no.
  • Tyna napsal(a):

Nevidím důvod proč by mělo být Robertovo dítě vždy tmavovlasé. Nebo je to snad tak, že barva vlasů zavisí vždy na barvě vlasů otce?? ))

JJ, to říkáš ty a Cersei :-) Četl jsi knížku? Důkazem královnina cizoložství byl výzkum Jona Arryna v genealogii, z něhož vyplynulo, že ať si vzal Baratheon kohokoliv s blond vlasy, VŽDYCKY byl potomek tmavovlasý. Ovšem dříve než Arrynova diplomka prošla oponenturou, byl zabit. Někým, z nějakého důvodu... :-) Proto jon Arryn/Stannis a ve finále i Ned chodili za Gendrym a ptal se, jaké vlasy měla matka (jako máslo)...

to je sice pravda, ale ja predpoklaram, ze Amory Lorch knihu necetl a rozkaz znel jasne: privest Gendryho, toho chlapce s byci helmou.... a jelikoz jmenovky na sutane nenosili, tak je ta scena v pohode. I ten zlaty plast, co ve druhem dile prijede za Yorenem o barve vlasu nemluvi, ne?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi