To se stalo když dcera Starka honila kočku do katakomb a tam byl obrovský tlustý chlap s vousy ze svobodných měst (ten umaštěný magistr je taky docela korpulentní i když tlustých bohatců ze svobodných měst může být hodně) druhý z nich byl statný muž s jizvou na tváři, který jí připadal povědomí .... ti dva se dohadovali o svých plánech a o tom, že když už jednou zabili pobočníka.......zároveň neví co za hru hraje malíček
ale o několik knih se k vražde pobočníka přiznává Malíček a ten rozhodně statný muž není. Takže je tam osoba, která hraje svou hru a nikdo o ni neví kdo to je, mohl by to být bratr Prince z Dorne, ale toho těžkou mohla znát Podnožka z vidění
Hele, jsem jediná, komu ta Tyrionova konspirační prácička připadala nedomrlá? Nachystané to měl perfektně, ale to už v knize. Jenže v seriálu jaksi přeskočili to období, kdy se teprve po několika komplikacích rozhodl s donašečem zatočit. Takhle to působilo celkem hloupě, když člena Malé rady nejvěrnějšího Lannisterům hodil jen tak z rozmaru do vězení. Včera mi to při sledování ani nedošlo, protože jsem to znala z knihy, ale čím víc o tom přemýšlím, tím divnější mi to připadá.
zjistil ze Pycelle je defakto zradce a nemuze mu verit, tak se ho rychle zbavil. Je to celkem logicke neni nac cekat... Jak je receno v serialu a i knizce, byl verny Cersei, ne Casterlyove skale, coz je velky rozdil. a dementne to nepusobi. Tahle taktika je bezna ve spionaznich filmech (a i ve skutecnosti). Chces zjistit zradce, tak kazdemu reknes neco jineho a cekas... no a kdyz to zjistis tak preci nebudes cekat tydny.. :-) souhlasim, oproti knize zkratka, ale tady na to holt neni prostor.
Varys je přeci taky tlusťoch a žádný statný muž a co vím, tak statný znamená svalnatý, a pochybuju i při jeho umění, že by se dokázal převléct za svalouše :D:D možná že v serialu z něho udělali varyse to už si nepamatuji, ale v knize o tom pochybuji :) i když to , že mluví o špezích jako o ptáčcích tomu nasvědčuje avšak to může být jen vžitá fráze, takže určité pochyby zda to Varys je mám :)
Tuším, co by z úspěchu jejich hry měl princ z dorne i magistr ale co získá varys, také mi je záhadou jak se snaží ukočírovat Dany či jen věří v to, že jí touha po "domově" dotáhne až do západozemí .. když by si mohla docela dobře žít a vytvořit si říši v zálivu otroků
Pycelle neměl být věrný ani Cersei ani nikomu z Lannisterů ale jen říši a svému řádu stejně bych se tak k němu nezachoval, už jen kvůli věku ... bych ho odsunul do nějakého starobince pro boháče být to na mě..
zjistil ze Pycelle je defakto zradce a nemuze mu verit, tak se ho rychle zbavil. Je to celkem logicke neni nac cekat... Jak je receno v serialu a i knizce, byl verny Cersei, ne Casterlyove skale, coz je velky rozdil. a dementne to nepusobi. Tahle taktika je bezna ve spionaznich filmech (a i ve skutecnosti). Chces zjistit zradce, tak kazdemu reknes neco jineho a cekas... no a kdyz to zjistis tak preci nebudes cekat tydny.. :-) souhlasim, oproti knize zkratka, ale tady na to holt neni prostor.
Ale Pycelle byl věrný Lannisterům jako celku a tudíž logicky hlavně Cersei, která byla z titulu královny ještě významnější než Tywin. V tom je právě ten rozpor. Tyrion Lannister hodí do žaláře služebníka věrného Lannisterům, jmenovitě královně Cersei z rodu Lannisterů. Sám Pycelle tam bědáká, že jim byl vždy věrný, a že pro jeho otce "pracoval" už za časů Aeryse. Bez vysvětlení, že Cersei předtím několikrát ztížila Tyrionovi práci a zkazila co se dá, to prostě vypadá divně. Taktiku mi nemusíš vysvětlovat. Nejsem tak tupá, jak by se mohlo jevit a špionážních filmů i knížek mám za sebou celkem dost, je to jeden z mých oblíbených žánrů.
Varys je přeci taky tlusťoch a žádný statný muž a co vím, tak statný znamená svalnatý, a pochybuju i při jeho umění, že by se dokázal převléct za svalouše :D:D možná že v serialu z něho udělali varyse to už si nepamatuji, ale v knize o tom pochybuji :) i když to , že mluví o špezích jako o ptáčcích tomu nasvědčuje avšak to může být jen vžitá fráze, takže určité pochyby zda to Varys je mám :)
Tuším, co by z úspěchu jejich hry měl princ z dorne i magistr ale co získá varys, také mi je záhadou jak se snaží ukočírovat Dany či jen věří v to, že jí touha po "domově" dotáhne až do západozemí .. když by si mohla docela dobře žít a vytvořit si říši v zálivu otroků
Vážně doporučuji přečíst si to ještě jednou ;) Byli to Varys a Ilyrio. K vraždě se nepřiznávali. Mimochodem Arye byl ten muž povědomý. Prince Dorana nikdy neviděla. Co z toho má Varys? To se zatím neví. Ukáže to čas a další knihy, dá-li velký Martin sám. Zatím se to jeví tak, že opravdu chce jen klid a prosperitu říše a tak volí v tu chvíli nejlepší řešení.
Nevada: nebylo to mysleny tak, ze bych z tebe chtel delat tupce. jen na podporu meho argumentu. nic vic. ;-)
Ja nevim, me prijde i z tech tri dilu, ze je celkem jasny, ze Tyrion chce neco jineho nez Cersei. A z pohledu Casterlyovi skaly je momentalne Tyrion vic nez Cersei. Vsak proto tam Tywin Tyriona poslal, aby Cersei srovnal. a nemyslim si, ze by "kralovna" (spis kralovna matka) byla vic nez pobocnik krale.. ale to je fuk. Holt mame jinej nazor. :-)
Tyrion "vládne" z vůle svého otce, tedy za ním stojí bohatství a moc celého Lannisterského rodu. Cersei má sotva 6 tisíc zlatých plášťů, takže regent, král .. prázdný titul, celému jejich "království" vládne Tywin jeho bratr a Tyrion ... Cersei a Joff jim házejí klacky pod nohy a stále si plně neuvědomují že jim jde o kéjhák a jsou obklíčeni ze tří stran ..
Královna regentka je víc než pobočník, jenže pokud má vládce za sebou 6 tisíc zlatých plášťů, prázdnou státní pokladnu..... a regent má dvě obrovské armády, truhlice plné zlata a ještě dlužní úpisy od krále, tak je ona moc někde jinde.
Tywin i Tyrion pokud má stále otcovo požehnání musí Cersei zachovávat určitou etiketu a vyvyšovat jí nad sebe, přesto rozhodují oni a oni mají moc. Tywin s Kevanem vládne torzu království a Tyrion ho zastupuje ve městě.
Tywinův plán byl po válce zasednout v radě jako pobočník, zbavit se Cersei, zaněkoho ji provdat a vládnout sám misto Joffa snad až do své smrti ... z Kevana udělat mocného muže, Jamieho nějak zprostit služby a dát mu západ a Tyrionovi nějak zacpat hubu ..
Královna matka určitě nestojí výš, než pobočník. Ale jelikož byla regentka, tak vlastně zastupovala krále, a pobočník je tam od toho, aby jí radil, ne aby dělal bordel v radě a to bez diskuze s regentem.
Jenže Tywin formálně ničemu nevládne. Tywin bojuje (dejme tomu jako generál) za krále, jehož zákonným zástupcem je Cersei a jejich rádcem je v tuto chvíli Tyrion. Pycelle nemůže být potrestán za to, že je věrný trůnu a královně regentce. Proto tam imho mělo být uvedeno, že Cersei je arogantní husa, která umí jen mařit dobré plány a proto je třeba ji odstavit od moci, např. tím, že jí sebereš významného posluhovače.
Ale jinak už to vzdávám. A navíc jsem získala pocit, že Benioff s Weissem asi ví proč seriál dělají tak, jak ho dělají, bohužel.
Jak říká Varys: moc je tam, kde lidé věří že je. To se k tomu docela hodí. Ani Cersei nebyla tak pošetilá, aby si myslela, že je víc než Tywin a zkoušela mu rozkazovat
Hraje nádherně ale.... kde má své bujné kotlety a temeno jak koleno? :-) Ale jinak se mi moc líbí. A v Princ a Pruďas jsme mohli dokonce vidět, jak asi vypadal Tywin zamlada.
Já fandím Starkům a těm kteří jim zachovávají věrnost ve službě nebo spojenectví. Další osoby či strany -mají více méně mé sympatie nebo antipatie, která narůstá či klesá podle toho jak se vyvějí pokud se ale jejich plány kříží se Starky, tak i kdybych jejich jednání chápal nebo je měl přímo rád.
Mám hodně rád Tyriona, ale je to "můj" nepřítel ... Tywin má své určité přednosti, ale jeho pohrdáním Tyrionem a určitá bezcitnost k protivníkovi ho dělá v mých očích také negativní postavou
Emilio Pentoský: Jedna věc je, komu fandíš, a druhá, komu to Martin dopřeje. On ti dá na hraní štěňátko, pak přijde s puškou v ruce, ustřelí štěňatku hlavu a pak tě ještě jako bonus praští pažbou pušky do tváře ;)
svoa00: Neříkám, že je můj vzor, ale že jej obdivuju. Nechtěl bych být jako on, nejsem stavěný na to, abych byl svině. Ale chápu, že když on ty zábrany nemá, tak to dokáže pěkně rozjet. A srovnávat vykrádání státní kasy se ziskem koruny/moci pro něj a jeho rodinu... Ale takový už já jsem, mám holt raději záporáky, intrikány a vychytralé postavy.
Komentáře
ale o několik knih se k vražde pobočníka přiznává Malíček a ten rozhodně statný muž není. Takže je tam osoba, která hraje svou hru a nikdo o ni neví kdo to je, mohl by to být bratr Prince z Dorne, ale toho těžkou mohla znát Podnožka z vidění
Taktiku mi nemusíš vysvětlovat. Nejsem tak tupá, jak by se mohlo jevit a špionážních filmů i knížek mám za sebou celkem dost, je to jeden z mých oblíbených žánrů.
Byli to Varys a Ilyrio. K vraždě se nepřiznávali. Mimochodem Arye byl ten muž povědomý. Prince Dorana nikdy neviděla.
Co z toho má Varys? To se zatím neví. Ukáže to čas a další knihy, dá-li velký Martin sám. Zatím se to jeví tak, že opravdu chce jen klid a prosperitu říše a tak volí v tu chvíli nejlepší řešení.
Ja nevim, me prijde i z tech tri dilu, ze je celkem jasny, ze Tyrion chce neco jineho nez Cersei. A z pohledu Casterlyovi skaly je momentalne Tyrion vic nez Cersei. Vsak proto tam Tywin Tyriona poslal, aby Cersei srovnal. a nemyslim si, ze by "kralovna" (spis kralovna matka) byla vic nez pobocnik krale.. ale to je fuk. Holt mame jinej nazor. :-)
Tywin i Tyrion pokud má stále otcovo požehnání musí Cersei zachovávat určitou etiketu a vyvyšovat jí nad sebe, přesto rozhodují oni a oni mají moc. Tywin s Kevanem vládne torzu království a Tyrion ho zastupuje ve městě.
Ale jinak už to vzdávám.
A navíc jsem získala pocit, že Benioff s Weissem asi ví proč seriál dělají tak, jak ho dělají, bohužel.
Mám hodně rád Tyriona, ale je to "můj" nepřítel ... Tywin má své určité přednosti, ale jeho pohrdáním Tyrionem a určitá bezcitnost k protivníkovi ho dělá v mých očích také negativní postavou
Ale takový už já jsem, mám holt raději záporáky, intrikány a vychytralé postavy.