Montezuma3: Sestřenice mají železné koule s ostny. :)
edit: Už jsem to našla- mám důkaz! "Dacey Mormont, nejstarší dcera lady Maege a dědička Medvědího ostrova, vyzáblá žena šest stop vysoká, která ve věku, kdy si většina děvčat hraje s panenkami, dostala železnou kouli s ostny." :D
Mě by zajímalo, kolik je těch stop cm kolik je kamen kg
našel jsem si kámen že je to 10 kg ale to je v našem reálnem světe, teb hned v první kapitole přeci král za 9 let nepřibral 8 kamenů tedy 80 kg , tedy to musí být nejspíše méně, dá se to někde najít ??
někde jsem četl že planeta kde leží Západozemí má být menší než naše planeta, tím pádem se ale otáčí také rýchleji kolem své osy a dny musí tedy trvat kratší dobu ne ?
někde jsem četl že planeta kde leží Západozemí má být menší než naše planeta, tím pádem se ale otáčí také rýchleji kolem své osy a dny musí tedy trvat kratší dobu ne ?
Né nutně, menší, kamenné, železné atd. planety se tvoří většinou blíže ke středu soustavy (systému planet). Což má za výsledek kratší oběžnou dobu. Avšak např bývalá planeta Pluto je příkladem, že to tak vždy není. Potom taky záleží na mnoha dalších faktorech, jako je teplota hvězdy (což ovlivňuje obyvatelné pásmo) atd. Takže těžko říct. Kdysi dávno jsem si pohrával s myšlenkou, že postavy z písně jsou mladší a vyspělejší, protože "dny jména" se opakují za delší časový úsek než naše roky.
Kdyby byly dny kratší. Tak by byly Starkovic děcka ještě mladší než jsme si mysleli. Možná také místní obyvatelstvo stárne rychleji. Každopádně měsíc mají asi stejný jako my.
Né nutně, menší, kamenné, železné atd. planety se tvoří většinou blíže ke středu soustavy (systému planet). Což má za výsledek kratší oběžnou dobu. Avšak např bývalá planeta Pluto je příkladem, že to tak vždy není. Potom taky záleží na mnoha dalších faktorech, jako je teplota hvězdy (což ovlivňuje obyvatelné pásmo) atd. Takže těžko říct. Kdysi dávno jsem si pohrával s myšlenkou, že postavy z písně jsou mladší a vyspělejší, protože "dny jména" se opakují za delší časový úsek než naše roky.
to obíhá planeta kolem slunce o čem mluvíš, tedy jde o roky .... douhé zimy a léta by vypovidalo o tom, že jejich sluncem je rudý obr jehož teplota kolísá v určitých intervalech. Ale v Východních zemích jsem neslyšel že by tam byly tlouhé zimy a léta tedy to platí asi jen pro Západozemí, takže to není přirodní úkaz ale dílo bohů.
Já ale mluvil o otáčení klem své osy, naše planeta to zvádne za 24 hodin - jeden pozemský den
Kdyby byly dny kratší. Tak by byly Starkovic děcka ještě mladší než jsme si mysleli. Možná také místní obyvatelstvo stárne rychleji. Každopádně měsíc mají asi stejný jako my.
Biologicky stárnout rychleji nemusí, len se jim rychle otáčejí ručičky na hodinkách a mění kalendářní dny :D:D
Jinak, při určitém složení panety a blízkostí slunce se nemusí planeta otáčet kolem své osi v řádu hodinách ale i v řádu dnů či let ..
Jinak si stále myslím že stou váhou to bude jinak a autor bude mít své vlastní kameny :) stejně jako je libra jiná v britanii a ve španělsku tak musí být i jiná v zapadozemí :)
Nevěřím, že by Robert už předtím statný chlap přibral za 9 let víc jak 80 kilo a byl ještě schopný jezdit na koni a lovit kance.. pochybuji že by dokázal bez cizí pomoci chodit ...
už předtím musel mít ve svalech notně přes 100 kg a táhnout se k dvoustovce, no jo jsou taci vzperaci ale to by musel mit jinak ty tuky ziskane a ne prozrane :D a ktery kun by ho vezl ? to by musel sedlat rovnou pratura
Tady píšou, že kámen odpovídá 14 librám a tady zase, že libra je něco kolem půl kila (dle oblast apod.). Takže Robert nám přibral 8×14×0,5 tj. 56 kg. A to míň, teď koukám, že ty libry mají blíž k 0,4.
edit: Koukám, že se mi ten první odkaz zase se*e. Je to normální článek "Stone" na AWoIaF.
A taky 2 metry na výšku...jukla jsem třeba na Nikitu Valujeva - píšou 141 kg nebo 22 stounů...hm to by bylo 6,4 kila jeden kámen....mám dojem, že to je fakt míra za všechny drobné a Evropa je sto let před opicema, když má standardizované míry a váhy narozdíl od..... A když se na Valujeva podíváš, tak klidně hezkých pár kilo navrch snese.... Na druhou stranu - třeba to Martin hodnotil podle sebe a aby si nepřipadal tak vyžraně, tak mu něco navrch přihodil :-D
A taky 2 metry na výšku...jukla jsem třeba na Nikitu Valujeva - píšou 141 kg nebo 22 stounů...hm to by bylo 6,4 kila jeden kámen....mám dojem, že to je fakt míra za všechny drobné a Evropa je sto let před opicema, když má standardizované míry a váhy narozdíl od..... A když se na Valujeva podíváš, tak klidně hezkých pár kilo navrch snese.... Na druhou stranu - třeba to Martin hodnotil podle sebe a aby si nepřipadal tak vyžraně, tak mu něco navrch přihodil :-D
Hora která jede :D
Ale viděl jsem svalnatější
libry jsou děsné hlavně na závodech, když je třeba naložit si takto musis vypočítat na desetinou čarku fuj. A to není jedna libra, je libra imperiální a libra kontinentální a je jich ještě víc. A buďme rádi, že nežijeme ve středověku kdy každé údolí mělo své váhy a míry (míle česká, moravská, slezská, zemská, královská) uplně nahlavu :D
Jsem rád za Napoleóna a divím se anglofonímu světu :D
jinak v seriálu to tak nevypadá ale podle autora má být Jorah taky pěkné zvíře
to obíhá planeta kolem slunce o čem mluvíš, tedy jde o roky .... douhé zimy a léta by vypovidalo o tom, že jejich sluncem je rudý obr jehož teplota kolísá v určitých intervalech. Ale v Východních zemích jsem neslyšel že by tam byly tlouhé zimy a léta tedy to platí asi jen pro Západozemí, takže to není přirodní úkaz ale dílo bohů.
Já ale mluvil o otáčení klem své osy, naše planeta to zvádne za 24 hodin - jeden pozemský den
Nj, pravda, spletl jsem si pojmy. Nicméně Plutu trvá kolem šesti dnů, než se otočí kolem své osy... naopak Saturnu kolem 9 hodin. Na velikosti tedy nezáleží. Navíc délka dne neovlivní věk, ovlivní ho interval "dnů jména". Popravdě jsem ještě neslyšel o tom, že by rudý obr měnil svoji teplotu (nějaký zdroj?). A proč by to měl být rudý obr? Nepomatuju si, že by Martin svět v knize popisoval jako načervenalý (vzhledem k tomu, že teplota rudých obrů je nízká, tak je jejich barva výhradně červená). I když co my víme :). Myslím, že nějakou podobnou diskuzi už jsem četl na wesetros.org... jen ji teď nemůžu najít.
Se díváš na nesprávného člověka - já viděla ze seriálu míň než heavy-head :-) dala jsem mu tři šance a všechny promrhal. Děcka já bych se tak ráda koukla na nějaký dobrý fantasy seriál!!!! Nebo film! Něco jako Pán prstenů, Hvězdný prach nebo Otec prasátek.....nemusí v tom být efekty za miliony, ale dobrý děj a dobře zahrané to být musí....
Faunův labyrint jsem viděla - má to zatraceně hnusný konec a nikdy už to neuvidím! Je to hnusné a hnusné a ještě jednou hnusné - myslím obsah děje. To jak rozbíjí někomu obličej flaškou na mne bylo už příliš, krom toho, že to na mne bylo příliš už celé. Něco nebrutálního a nekrvavého by nebylo ? :-p To bylo jak od Remarqua - příliš realistické a impresivní - nic pro mne :-)
Jarla: Mně se právě konec líbil. Celý film byl ponurý, depresivní, chvílemi brutální a nakonec se malá princezna vrátila do pohádkové říše ke svým královským rodičům. Taková světlá tečka za příběhem. :)
Tak to jsme to viděli jinak - já jsem viděla celý film holčičku, která žila v iluzích, protože to bylo přijatelnější než hnusná realita a nakonec umřela, ale vyšinutý mozek terorizovaného dítěte si v poslední agónii představoval po čem nejvíce toužilo její srdíčko. Ten konec byl právě nejbrutálnější ze všeho. Lidi holt v takových situacích blouzní....a tohle dítě utíkalo do svých představ po celou dobu.
Komentáře
edit: Už jsem to našla- mám důkaz!
"Dacey Mormont, nejstarší dcera lady Maege a dědička Medvědího ostrova, vyzáblá žena šest stop vysoká, která ve věku, kdy si většina děvčat hraje s panenkami, dostala železnou kouli s ostny." :D
kolik je kamen kg
našel jsem si kámen že je to 10 kg ale to je v našem reálnem světe, teb hned v první kapitole přeci král za 9 let nepřibral 8 kamenů tedy 80 kg , tedy to musí být nejspíše méně, dá se to někde najít ??
1 kámen = 10,287 kilogramů
Nemůžu si pomoct :-) Ale uvažuj, že Mertin žije v zemi proslulé monstrózní obezitou....
Kdysi dávno jsem si pohrával s myšlenkou, že postavy z písně jsou mladší a vyspělejší, protože "dny jména" se opakují za delší časový úsek než naše roky.
Každopádně měsíc mají asi stejný jako my.
Biologicky stárnout rychleji nemusí, len se jim rychle otáčejí ručičky na hodinkách a mění kalendářní dny :D:D
Jinak, při určitém složení panety a blízkostí slunce se nemusí planeta otáčet kolem své osi v řádu hodinách ale i v řádu dnů či let ..
Jinak si stále myslím že stou váhou to bude jinak a autor bude mít své vlastní kameny :) stejně jako je libra jiná v britanii a ve španělsku tak musí být i jiná v zapadozemí :)
tez kdybych psal knihu tak bych si vymyslel vlastní míry :) ale napsal bych dozadu vysvetelni :)
edit: Koukám, že se mi ten první odkaz zase se*e. Je to normální článek "Stone" na AWoIaF.
A když se na Valujeva podíváš, tak klidně hezkých pár kilo navrch snese....
Na druhou stranu - třeba to Martin hodnotil podle sebe a aby si nepřipadal tak vyžraně, tak mu něco navrch přihodil :-D
Hora která jede :D
Ale viděl jsem svalnatější
libry jsou děsné hlavně na závodech, když je třeba naložit si takto musis vypočítat na desetinou čarku fuj. A to není jedna libra, je libra imperiální a libra kontinentální a je jich ještě víc. A buďme rádi, že nežijeme ve středověku kdy každé údolí mělo své váhy a míry (míle česká, moravská, slezská, zemská, královská) uplně nahlavu :D
Jsem rád za Napoleóna a divím se anglofonímu světu :D
jinak v seriálu to tak nevypadá ale podle autora má být Jorah taky pěkné zvíře
Popravdě jsem ještě neslyšel o tom, že by rudý obr měnil svoji teplotu (nějaký zdroj?). A proč by to měl být rudý obr? Nepomatuju si, že by Martin svět v knize popisoval jako načervenalý (vzhledem k tomu, že teplota rudých obrů je nízká, tak je jejich barva výhradně červená). I když co my víme :). Myslím, že nějakou podobnou diskuzi už jsem četl na wesetros.org... jen ji teď nemůžu najít.
Děcka já bych se tak ráda koukla na nějaký dobrý fantasy seriál!!!! Nebo film! Něco jako Pán prstenů, Hvězdný prach nebo Otec prasátek.....nemusí v tom být efekty za miliony, ale dobrý děj a dobře zahrané to být musí....
To bylo jak od Remarqua - příliš realistické a impresivní - nic pro mne :-)