Kecáliště

1232426282955

Komentáře

• Ty jo, to je reprezentace české elity (celebrit) Chybí tam už jen Iveta Bartošová :D
  • Herci přišli tady. A modelíny - modelky...
  • http://www.inflow.cz/grid-computing-aneb-darujte-vykon-sveho-pocitace Třeba tenhle projekt někoho zaujme stejně jako mne (jsem v Czech National Team)
  • Sheldon Cooper je sexy - teda až na tu vychrtlost :-D
  • Tak jsem konecne dokoukal 3. dil AGOTu. Musim rict, ze mezi prvnim a 2. dilem utekly 3 tydny. Prvni mne znechutil natolik, ze me ani nezajimalo, jaky je druhy. S druhym dilem to bylo o neco malo lepsi. Uz jsem to nesledoval rychloposuvem, jako prvni dil. Ale treti dil je opravdu vytecny. To se jim opravdu povedlo!
  • Otázka - ako sa skloňuje Valyria v češtine? Konkrétne, je správna veta "Užijte si Valyrii" ?
  • Lord Gepeto napsal(a):

Otázka - ako sa skloňuje Valyria v češtine? Konkrétne, je správna veta "Užijte si Valyrii" ?

Je.
  • Ta Valyrie/a
    bez Valyrie
    čemu - Valyrii
    co - Valyrii
    Valyrie!
    o Valyrii
    s Valyrií
  • Vďaka :)

Ešte niečo:
    "Zástavy sedmi hlavných rodů Západozemí"
    Je to správne?

A po napísaní názvov niekoľkých rodov v nominatíve (Bolton, Hightower, Frey a pod.) môže byť použité toto?:
    "a mnoha jiných!"

Lebo som si nie je úplne istý.
  • Lord Gepeto napsal(a):

"Zástavy sedmi hlavnÍch rodů Západozemí"

A po napísaní názvov niekoľkých rodov v nominatíve (Bolton, Hightower, Frey a pod.) môže byť použité toto?:
    "a mnohO jiných!"

• tu druhou větu bych trochu překopal, takhle (Bolton, Frey a mnoho jiných) mi to zní jako by se to týkalo jen Roose a Waldera. Pro celé rody bych používal 'Boltonové, Freyové a mnoho jiných' Pokud to tedy samozřejmě není myšleno jen na hlavy rodu.
  • Je to takto..

Balíček obsahuje zástavy rodov: Bolton, Frey, Hightower... blá blá... a mnoho iných...

Takže lepšie bude zniť mnohO? Vďaka :)
  • v tomhle případě 'mnoha'
  • überkiller napsal(a):

v tomhle případě 'mnoha'

Souhlasím. Vycházela jsem z toho nominativu. Tohle je čtvrtý pád.
  • Aha, vďaka, opravím to...
    EDIT: V slovenčine máme totiž len jeden nominatív aby som sa obhájil, preto som si nebol istý :D
  • Samozřejmě záleží, jestli to budeš psát v češtině a nebo ve slovenčině a nebo třeba ve dvou verzích - co já vím, že máš v plánu :-)
  • Kompletné znenie bude:
    "Taky si ovšem můžete koupit balíček 15 štítů se znaky rodů: Bolton, Dayne, Hightower, Mormont, Florent a mnoha jiných!"
    Teraz je to už dobre? Len tak či som niečo nezamenil...
  • není lepší než "zástavy mnoha jiných rodů"
    "zástavy mnohých jiných rodů"
  • Zajímavý a politicky korektní o těch, jejichž jméno nesmíme vyslovit ani pohanit :-D hezké - zrovna na toto téma diskutujeme s flankerem soukromě :-D Je tu někdo ze Vsetína, aby povykládal, jak přesně to tam probíhalo před Čunkovým zásahem? Čunek měl spoustu chyb - například zapomněl vzít do Prahy milenku a to se mu vymstilo :-)
  • Amaroun napsal(a):
    Nevím, proč by Nohavica nemohl napsat písničku o rasismu naruby...
  • Zvlášť proto, že se zde děje a je na denním pořádku :-)
  • Amaroun napsal(a):
    Tendenční článek o věci, kterou autor sotva může chápat...ano, i Nohavica je tendenční, leč jen vyjadřuje pocity těch, kteří žijí a musí existovat vedle sběračů a rozdělovačů věcí jiných.
  • Fila má pravdu v tom, že sice říkáme, že bychom chtěli být černí a mít ty výhody, ale nemyslíme to vážně.
    Navíc si neuvědomuje, že ti jeho chudáčci diskriminovaní rozdělují společnost podle barvy pleti ještě více než nenáviděná bílá většina.
  • Přesně - nejvíce mne prudí, že říct někomu, že je černý rasismus je, ale když ti takový řekne, že jsi bílý, tak to rasismus není - to je dvojí metr, nemyslíte?
  • Jsem rád, že mi inteligent (=čurák) Fila vystvětlil, proč jsem tomu rozuměl špatně, když v mejch 12 letech před mejma očima dvě cikorky přerazily nos mý ségře.
  • Myslím, že tatík tomu taky špatně rozuměl, když mu ti jejichž jméno nesmíme vyslovit vrazily do stehna "jen jeden" nůž pro 5 kaček, co měl v kapse (a netušili, že napadli boxera a hokejistu :-) všichni čtyři dopadli hodně špatně......my jsme zas špatně pochopili, když nám před třemi týdny vyrabovali auto a minulý týden sklep....
  • Já k tomu řeknu jenom tolik, že když rovnost, tak pro všechny. Já nikomu nebudu říkat cikán, až mi nikdo nebude říkat ty bílá svině. A jestli někdo chce tvrdit, že v jistej minoritě není zvýšená míra kriminality, tak nežije v reálným světě. Mě vůbec nevadí jejich barva kůže, mě vadí jejich obecnej způsob uvažování - dělá to ze mě rasistku?
  • hmmm kriminalita....obsah pankráce tvoří 80% těch, jejichž jméno nesmíme vyslovit....stačí ?
  • 80% těch, jejichž jméno nesmíme vyslovit
    .
    Voldemort se naklonoval?:-)

Musím se smát tomu, jak si bílá většina stěžuje na cikány. Přitom zároveň ta bílá většina nebo aspoň její zástupci určují pravidla společnosti a jejich dodržování. Romové se chovají přirozeně a využívají výhod, které jsme jim samy nabídli. Je to jako vyčítat klíštěti, že se na vás přisálo. Stejně nesmyslné. Možná by bylo lepší pro příště tomu nějak zabránit.
    Mimochodem jsem přesvědčen, že jeden vlivný lobista či politik vás okrade možná víc než všichni vyžírkové sociálních dávek dohromady.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi