Léto vs. Chmur

2»

Komentáře

• Chmur wrote:
    Usměvavý zatím vede o jeden hlas....jak zdrcující......

Vítěz bere vše.

Chmur wrote:
    Na konci 19. století při odvodu branců se zjistilo, že jen 11% ze 45 000 švédských branců má všechny typické znaky nordiku - modré oči, světlé vlasy, světlou barvu pokožky.

Musím něco dodávat? Doporučuji si několikrát za sebou přečíst slovní spojení "typické znaky nordiků".

Zjištění statistických úřadů při sčítání lidu mi přijde jako poměrně spolehlivý zdroj. Ale vidím, že se řídíš goebbelsovským "stokrát opakovaná lež se stává pravdou". Kolik ti těch zopakování ještě schází...? 8)

• Vítěz bere vše.

Vítěz ještě není určen!!!

Quote:
    Doporučuji si několikrát za sebou přečíst slovní spojení "typické znaky nordiků".

Proč? Já se tady netasil s obrovskými, světlovlasými, modrookými Germány?

Quote:
    Zjištění statistických úřadů při sčítání lidu mi přijde jako poměrně spolehlivý zdroj. Ale vidím, že se řídíš goebbelsovským "stokrát opakovaná lež se stává pravdou". Kolik ti těch zopakování ještě schází...?

Opakuješ se stejně často jako já:-)

Existují tři druhy lží - lež, polopravda, statistika.... :D
  • Severní Evropa:

Švédsko 180,1 Švédsko statistik 2000

Dánsko 177,1 Cavelaars et al 2000

Norsko, 179,8 Norsko statistik 2002

Průměrná výška Severoevropana je 179 cm

Francie 173,1 Cavelaars et al 2000

Španělsko 177,0 Sigma Dos statistiky 2003

Itálie, 174,5 ISTAT, 1980

Průměrná výška jihoevropana 174,3 cm

Ano Léto měl pravdu, na základě statistik je jasné, že obyvatelé tří vybraných statů Severní Evropy jsou v průměru o celých 4,7 cm vyšší než obyvatelé tří vybraných států jižní Evropy (co na tom, že nám to nejvíce sráží Frantící, kteří se řadí spíše do západní Evropy:-)

Toliko k dvoumetrovým, plovovlasým, modrookým obrům ze Skandinávie:-)

Problém u zmiňovaných statistik je ten, že někde se zkoumala výška u celé populace, jindy u mužů ve věku 16-24 (Švédsko), jindy 18-19 (Norsko). Takže naše soubory jsou uniformní asi jako oblečení táborové poběhlice. Také nám nevadí, že neznáme velikost a variabilitu souboru. Ale co statistika nelže....nikdy... a je to vždy bezpečný zdroj:-)

Odpusť mi můj pane, že jsem o tobě někdy pochyboval. Máš jako vždy pravdu.

Odpusť mi mé pravopisné chyby, arogantnost a urážky, zatímco ty jsi vždy vše bral s nadsázkou, humorem, osvícenstvím a láskou....

Je mi to líto!

• nuž Leto naozaj drží svoju stranu, niekedy možno aj dlhšie ako je dobré...

ale pokiaľ chcete medzi sebou ešte dlho fajtovať, je dobré, že sa to odstrihlo od turnaja...

• Mistr Jan Hus řekl: "Hledaj pravdy, slyš pravdu, uč se pravdě, miluj pravdu, prav pravdu, drž pravdu, braň pravdy až do smrti!"

Je to nekonečný boj, ale bojovat se musí. 8)

Ovšem tuhle debatu bych už radši ukončil.

Statistiky samozřejmě nepopisují naprosto stejné skupiny obyvatel. Proto nemůžeme říci, že na severu jsou vyšší přesně o pět centimetrů. Nicméně dávají nám určitou představu, a sice takovou že tam prostě jsou vyšší. A v minulosti, před promícháním obyvatelstva, to bylo ještě markantnější. Prostě typický Švéd je vysoký, modrooký a blonďatý, typický obyvatel Nigérie je černý jako bota. A když mu budeme říkat "Afroameričan", tak se tím na jeho barvě pleti nic nezmění. Nevím, proč se politická korektnost snaží popírat určité morfologické odlišnosti... ty jsou přeci přirozené, ačkoliv se samozřejmě, s globalizovaným světem, začínají poněkud vytrácet.

A to je poslední slovo k tomuto problému a už o něm nechci nic slyšet. 8)

Rád diskutuji o různých problémech, ty nejlepší myšlenky se většinou rodí z "konfliktu". Nicméně bych se radši vystříhal opakovaných urážek, demagogie a vulgarity. Vezmi si příklad ze sarvena, Chmure. Ten se mnou taky nesouhlasil v otázce Jiného, ale dokázal to se mnou probrat ve vší slušnosti.

• Quote:
    Mistr Jan Hus řekl: "Hledaj pravdy, slyš pravdu, uč se pravdě, miluj pravdu, prav pravdu, drž pravdu, braň pravdy až do smrti!"

Je to nekonečný boj, ale bojovat se musí.

Souhlasím. A věř mi Léto, že by jsi zde nenašel vytrvalejšího protívnika než jsem já. :D

Quote:
    Prostě typický Švéd je vysoký, modrooký a blonďatý

To je nesmysl (viz. citace z Antropologie mého profesora Václava Hajna), ale nechme to být. Jeden druhého asi nepřesvědčíme.

Quote:

Nicméně bych se radši vystříhal opakovaných urážek, demagogie a vulgarity. Vezmi si příklad ze sarvena, Chmure.

Vrána nazývá havrana černým. Já se toho rád vystříhám, předpokládám však, že ty se naoplátku vystříháš zlomyslných jízlivých poznámek, urážek, rozkazů vůči mně a ponižování. To je fér, ne?

PS:Demagogie snad nepoužíval nikdo z nás?
  • Quote:
    Myslíš, že třeba porážka 12:8 je rozdílem třídy?

No to asi ne. Ale třeba 4:0, 5:1,....to už je něco jiného a stále je to o čtyři. Nicméně, když je vítězství v poměru 3:1, tak je to jistě přesvědčivější. To s tebou souhlasím.

Quote:

A i kdybych prohrál, nemusím se ničeho bát. Žádný kovbojský klobouk totiž nemám, ten, ve které jsem vyfocen, jsem měl půjčený. Takže dohoda bude přirozeně neplatná

Jak Freyovské:-)

Quote:

Stejně se mi zdá, že Jaimeho, nejlepšího šermíře říše, celkem podceňujete.

Jaime je skvělý šermíř. Nicméně superlativa typu nejlepší šermíř jsou trochu ošidná. Jen těžko je lze dokázat.

Quote:
    Lze napsat vtip i bez toho, abych v závorce za tím uváděl "vtip"?

Lze. Mnohokrát jsem však "vtipy" některých účastníků fóra nepochopil a nepovažoval je za vtip. Nechci, aby se to stávalo i u mých vtipů či rádoby vtipů:-) Navíc jsem si už na to zvykl a nemám pádný důvod to měnit.
  • Chmur wrote:
    No to asi ne. Ale třeba 4:0, 5:1,....to už je něco jiného a stále je to o čtyři. Nicméně, když je vítězství v poměru 3:1, tak je to jistě přesvědčivější. To s tebou souhlasím.

To máš pravdu, ale 4:0 ten souboj opravdu neskončí, počítejme minimálně s devíti hlasujícími, někteří můžou navíc udělat speciální body. :) Ten poměr je lepší v tom smyslu, že nezáleží na počtu hlasujících, funguje, ať už jich je pět nebo pět set.

Chmur wrote:
    Jak Freyovské :)

Nene, Freyové porušili dohodu. Já si nemám v úmyslu porušit. Je to naprosto legální. Jako od Varyse, ten taky nikdy nelže, ale důvěřovat mu nemůžeš. :lol:

Chmur wrote:
    Jaime je skvělý šermíř. Nicméně superlativa typu nejlepší šermíř jsou trochu ošidná. Jen těžko je lze dokázat.

Jaime je nejlepší šermíř. Říkal to. :twisted:

Chmur wrote:
    Lze. Mnohokrát jsem však "vtipy" některých účastníků fóra nepochopil a nepovažoval je za vtip.

Kdyby můj vtip někdo nepochopil, budu to brát tak, že si ho nezasloužil pochopit. :wink:

Jaime se neusmívá.

Chtěl jsem se stát Usměvavým rytířem, místo toho jsem se stal Arthurem Dayne.

• Quote:
    Kdyby můj vtip někdo nepochopil, budu to brát tak, že si ho nezasloužil pochopit.

Skromnost a pokora jsou rozhodně tvé nejlepší vlastnosti :cry:

Quote:
    Jaime je nejlepší šermíř. Říkal to.

To je snad ten nejlepší důkaz, jaký jsi nám mohl dát.
  • hoši nechcete nejaký vlastný room? aby ste mali dosť miesta na prestrelky?

• Quote:
    hoši nechcete nejaký vlastný room? aby ste mali dosť miesta na prestrelky?

Už ho máme:-) Omlouvám se Sarvene. Budu se snažit, aby se to již neopakovalo.

• mně se zdá, že spíš potřebujou svůj ring:-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi