Hra o trůny 2x04 - Zahrada kostí

178101213

Komentáře

• Ugla: no, ta svatba s Arrynem je ještě ok, ale ten zbytek...

A Mel mi přijde dobrá. Nevypadá uměle. A ta krvavá barva je taky super.
  • Žádný příčetný člověk by z něj nechtěl dělat lorda.
    To rozhodně ne! Ale furt mi ho může být líto, ne? Chudáka postiženýho, nemocnýho, opuštěnýho...

Lysa byla především někdo, kdo přijal nápoj od někoho, komu důvěřovala a ten jí vyvolal potrat dítěte milovaného muže. OK to se dá přežít s pocitem, že fotr je hajzl anemůžu mu věřit ani dobrý den (časem možná dojde k usmíření, že to myslel dobře a bla bla). Ale další potraty, porody mrtvých dětí a porody dětí, které zemřely časně, nutně vedoucí k úvaze, že to má spojitost s touhle jednou situaci... jo to by šiblo i vyrovnanější povaze než byla labilní Lysa Tully. Nedivím se, že se tak upnula na toho jediného kriplíka, kterému dokázala dát život.

Nikdy v životě jsem nezažila delší dvě minuty, než když sestra chytala po jednom zdravotním průšvihu monitor (a to bylo v pohodě). Představa, že to dítě zemře uvnitř, že se přestane hýbat, začne rozpadat, že ho musíš porodit... Pfí. A zažít to několikrát, prokládáno porody živých dětí, které po pár dnech zemřou? To už běhám bosá v noční košili po Orlím hnízdě a vykřikuju, že všichni jsou blázni, jenom já jsem letiště Václava Havla.
  • @Tyna: Já s tebou taky souhlasím. Já chtěl jen říct, že s těmi dvěma by to bylo náročné, i kdyby byli v péči někoho, kdo to myslí dobře a má na to kvalifikaci, natož takhle.
  • Já chtěl jen říct, že s těmi dvěma by to bylo náročné, i kdyby byli v péči někoho, kdo to myslí dobře a má na to kvalifikaci, natož takhle.
    Všichni víme, jak lord Arryn skončil. kdyby lépe znal svou ženu, nebo měl trochu rozumu, mohl tu ještě být :-)
    A Mel mi přijde dobrá. Nevypadá uměle. A ta krvavá barva je taky super.
    To není v tom, jak vypadá. Vizáží mi na Mel sedí. je to v nevýrazném chování a kostýmu.
  • Už jsem několikrát psal (a dovolím si zopakovat), že u Mel mi nesedí ani kostým (v 2x1 měla lepší kostým na rudou kněžku Cersei), ani její chování... plamenné projevy si představuji jinak.
  • Jay: Jake plamene projevy? Mel zatim zadny nepredvedla.
  • Mně se teda Mel v podání Carice taky nelíbí..
    Podle knihy jsem ji čekal daleko výraznější.. - výraznější kostým(křiklavější - víc jako oheň, ne jako krev), daleko větší zaujetí pro věc(ne jen deklamování "born admist salt and smoke" - ani se Renlymu nedivim) :-) a i, co si budeme povídat, daleko víc sexy, ne jako bledou satanistku v rudém...
  • a i, co si budeme povídat, daleko víc sexy, ne jako bledou satanistku v rudém...
    :-)))))
  • Tyna: No nakonec si sestry Tullyovy nemají co vyčítat. Catelyn přišla dokonce o ještě víc a skončila stejně šílená jako Lysa. Může se těšit leda tak na ohníčkovej pohřeb a když bohové dají, tak Walder Frey mezitím umře na stáří s partou kreténů jako dědicema a Roose Boltona rozčtvrtěj seveřanský lordové ;)

EY: Ano, četla jsem Tanec, takže vím, že Arya je aspoň fyzicky zdravá. Ale přála bych si, aby začala konečně praktikovat svůj výcvik a byla tak sáze prospěšnější. Třeba si pak najde i jinou životní náplň.

Jinak mě šokovalo, když jsem se dočetla, že Martin má svoje postavy rád. Zajímalo by mě teda, jak co by připravil postavám, která rád nemá :D
  • Mně kupodivu Mel nevadí. Nepředstavovala jsem si ji jako hysterku, co všude pobíhá jako splašená a vyřvává jako Viktorka u splavu. Popřípadě že muži kolem ní omdlévají sexuálním chtíčem. Stejně ji známe akorát z Davosova pohledu a ten je vůči ní imunní. Akorát to její opakování "Noc je temná..." si za chvíli zaslouží parodování od všech zbylých postav. Šunka byla jenom začátek. :-)
    Na mě Melissandra působila jako zralá žena, která ví, co chce. Ale asi to bude díky kapitolám z Tance.
    Nejhorší zklamání je Yara/Asha.
  • Já vím, že jsou oba nemocní a samozřejmě mi jich je určitým způsobem líto, ale mít je ráda nemohu, protože většinou toho, co udělali ve mně vyvolali odpor. A kojení do 9 let (nebo 6 nebo kolik Robertovi je mi jako alternativa nepřijde, brrr) :)
  • svoa00 napsal(a):

Jinak mě šokovalo, když jsem se dočetla, že Martin má svoje postavy rád. Zajímalo by mě teda, jak co by připravil postavám, která rád nemá :D

Nebylo to náhodou na tomhle webu, kde říkal, že ho nebaví psát Branovy kapitoly? :D
  • Kolikokoli napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Nebylo to náhodou na tomhle webu, kde říkal, že ho nebaví psát Branovy kapitoly? :D
    Že by občas zalitoval, že ho nakonec nenechal Jaimeho zabít? No nevěřim, že ho Branovy kapitoly psát nebaví, v Tanci mi naopak přišly jako jedny z nejzajímavějších.
  • Branovy kapitoly se mu píšou těžce kvůli zlovlkovi. Ne že by se mu Bran znelíbil. :-)
  • Ben Nevis napsal(a):

Branovy kapitoly se mu píšou těžce kvůli zlovlkovi. Ne že by se mu Bran znelíbil. :-)

To je přece na Branových kapitolách to nejlepší, spojení se zlovlkem a vlčí sny, stejně jako u Jona. Koukám, že s Martinem bych si chtěla pokecat, vyzpovídat ho a podrbat ve vouskách :D
  • Ben Nevis napsal(a):

Mně kupodivu Mel nevadí. Nepředstavovala jsem si ji jako hysterku, co všude pobíhá jako splašená a vyřvává jako Viktorka u splavu. Popřípadě že muži kolem ní omdlévají sexuálním chtíčem. Stejně ji známe akorát z Davosova pohledu a ten je vůči ní imunní. Akorát to její opakování "Noc je temná..." si za chvíli zaslouží parodování od všech zbylých postav. Šunka byla jenom začátek. :-)
    Na mě Melissandra působila jako zralá žena, která ví, co chce. Ale asi to bude díky kapitolám z Tance.

ale však já si nemyslim, že by to měla být Pamela Anderson v dobách Pobřežní hlídky (tam taky nosila červenou) ;-)

• Doufám, že ta Chaplinka nakonec bude přece jen Jeyne Westerling. Osekat tu linku, že Westerligové jí šoupli Robbovi do postele záměrně a zřejmě i po domluvě s Tywinem (viz zmínka, kdy Tywin při jedné diskusi po zmínce, že by měl nechat Westerlingům zahrát deště Kastameru, odpoví, že je moc dobře znají...). Možná jsem se do toho zamotal, už je to dlouho, co jsem to četl, ale dávalo by to smysl. Když nejsou Lanns schopni porazit Robba na bitevním poli, tak by toto byl velmi zajímavý plán, jak se ho zbavit... A o to více pak do toho zapadne RW.
  • baltim: Nepředpokládám, že to v seriálu bude tak primitivní, že se Robb zamiluje do držkatý ošetřovatelky, se kterou se v nehezký situaci ožení, ačkoliv je úplně jedno, s kým ta holka spí nebo nespí, což se nakonec ukáže jako hřebíček do rakve. Řekla bych, že aspoň něco z tý story, co známe, tam bude. Akorát Jeyne nebo "Jeyne" očividně nebude naivní poslušná dceruška, zatím spíš vypadá na holku, co by matce za ten podraz s měsíčním čajem uřízla nohu :D
  • svoa00 napsal(a):
    Mně se líbí tato Melisandra link
    (vím, že tady se moc nelíbí Picaciova tvorba, ale což)
  • paul-cz napsal(a):

svoa00 napsal(a):
    Není špatná. Líbí se mi jeho Robb a Jiní. A Danny je zajímavá.
  • Ale co z ní udělali... Melisandra má mezi lidmi zářit, má z ní sálat síla i fanatismus a hlavně má být RUDÁ jak sovětská vlajka. Seriálová Mel je vycmrndaná bledule, která recituje fráze a nosí cihlově-vyblité oblečení. Možná by to chtělo vanish na obnovení barev.
    Tyhle stesky mi připomínají moje zklamání z Arwen a krále Aragorna v LOTRovi. To hnusný, oplácaný měla být princezna večernice? A kde se ztratila proměna Chodce v krále? Jako chodec byl Mortensen asi nenahraditelný, ale ten přerod film skoro vůbec nenaznačil. Halt v knize se to asi líp popisuje...
  • :-) Mi spíše vadilo, že tam vůbec byla nacpaná Arwen na úkor Glorfindela (mého oblíbence :-) )
  • mne mel zase az tak nevadi, trosku viac charizmy by vsak urcite neskodilo. ja osobne som viac prezival Eddarda ako RW ale knizka letela do kuta tak ci tak.
  • Jarla: no to už je jiná věc. Arwen tam měla být tak jako tak...
  • Alek: To sa ti fakt nepáčila Tylerka ako Arwen? To budeš mať ozaj vysoké nároky.
  • Paul
    Tady vypadá v obličeji jako tuctová hollywoodská kráska (typu Scarlett Johansson)

Co se týče nevýrazného oblečení a vlasů - jsme ve středověku. Barvy na vlasy v Písni mají, ale Mel se asi nemá potřebu barvit jako tyrošci. Oblečení se sepere a běžná žena nemá celé skříně hadrů. Mel bude mít tak jedny na obřady a jedny na cestování.
  • To není o nárocích, spíš o vhodnosti typu a ztvárnění. Třeba Éowyn byla dokonalá. No mám z Taylerky do dneška trochu trauma, takže to netřeba dál připomínat a offtopikovat :-)
  • A kojení do 9 let (nebo 6 nebo kolik Robertovi je mi jako alternativa nepřijde, brrr) :)
    To proto, že neznáš Laktační ligu :-)
    To hnusný, oplácaný měla být princezna večernice?
    Zvláštní, Pána prstenů jsem nikdy nečetla (ano, je to tak:-), ale Liv Taylerová mi vždycky připadala velmi elfovitá a rozhodně ne oplácaná.
    Co se týče nevýrazného oblečení a vlasů - jsme ve středověku. Barvy na vlasy v Písni mají, ale Mel se asi nemá potřebu barvit jako tyrošci. Oblečení se sepere a běžná žena nemá celé skříně hadrů. Mel bude mít tak jedny na obřady a jedny na cestování.

No, právě. Mel je taková nejvíc fantasy postava v Písni, podle mě by měla víc zářit.
    YAle to je spíš o rozdílném pojetí, jinak se mi v zásadě líbí. ¨Nelze srovnávat s Ašou....
  • mi Mel vzhledově nevadí, ale herka to je mizerná. na strhávaní davů opravdu nemá.
    pokud je Chaplinka fakt Jeyne a místo poslušné holčiny taková emancipovaná děva, pak je možná pravdivá teorie, že-spoiler na Tanec - těhotná Jeyne utekla z Řekotočí s Bryndenem a Jaime poslal na Casterlyovu skálu místo ní její sestru

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi