Hra o trůny 2x04 - Zahrada kostí

17891113

Komentáře

• Zvláštní, Pána prstenů jsem nikdy nečetla (ano, je to tak:-), ale Liv Taylerová mi vždycky připadala velmi elfovitá a rozhodně ne oplácaná.
    Na mou Arwen byla oplácaná :-) Jinak jsem ochoten uznat že LV je sexy, to zase jo (klip ke Crazy je fajn). Aby se neřeklo, že jsem zaujatej. Když už někdo byl elfovitej, tak Blanchett.
  • Checht - mi spíš vadili ti olysalí elfové, co vypadali, že mají o 6 chlupů na hlavě víc než glum a ještě zalitých brilantinou ....blééé agent Elrond Smith v čele....o elfí plešatosti Tolkien nepsal...
  • brbr napsal(a):

pokud je Chaplinka fakt Jeyne a místo poslušné holčiny taková emancipovaná děva, pak je možná pravdivá teorie, že-spoiler na Tanec - těhotná Jeyne utekla z Řekotočí s Bryndenem a Jaime poslal na Casterlyovu skálu místo ní její sestru

Mladší Westerlingovej má bejt asi dvanáct nebo třináct, jestli si to vybavuju, v Hostině je Jeyne popisovaná jako zhruba patnáctiletá - nemyslím, že by se takhle splet ;) Ale ta holka je skutečně popisována jinak, může to být nějaká vyděšená služka, takže u mě je to šance tak padesát na padesát. Už proto, že Brynden Tully na mě nepůsobil jako někdo, kdo bude bez plánu čekat, až hrad obklopí nepřátelská armáda.
  • brbr napsal(a):

pokud je Chaplinka fakt Jeyne a místo poslušné holčiny taková emancipovaná děva, pak je možná pravdivá teorie, že-spoiler na Tanec - těhotná Jeyne utekla z Řekotočí s Bryndenem a Jaime poslal na Casterlyovu skálu místo ní její sestru

Tak na tuhle teorii ani "emancipovaná" být nemusí- stačí, když bude chtít dítě udržet naživu, což by Lannisteři jen těžko dopustili.
    Já doufám v takový zázrak- že tohle Jeyne nebude. Jak už jsem psala- v knížce je prostě hodná a nesmělá a tohle umělé přidávání "silných" charakterů dle mě bude mít přesně opačný důsledek, než nejspíš bylo zamýšleno (zhoršení kvality příběhu).
    Navíc takovýhle charakter, jaký nám slečna z Volantisu předvedla je jeden z nejotravnějších filmově-literárních typů- "odvážná", drzá holka, co každému řekne svůj (bezchybný) názor a vždycky jí to projde a všichni "prozřou" a pochopí, že má pravdu... :(
  • Miss U.: taková kravka, no. ale nevím, co by tam pak Talisa dělala, už teď je tam postav jak na orloji.
  • jeden z nejotravnějších filmově-literárních typů- "odvážná", drzá holka, co každému řekne svůj (bezchybný) názor a vždycky jí to projde a všichni "prozřou" a pochopí, že má pravdu... :(
    To nesnáším. A jeyne je silná osobnost i bez odrzlých keců. Ačkoliv jí to přinášípotíže, otevřeně truchlí po Robbovi a chová se jako vdova po králi.
  • taková kravka, no. ale nevím, co by tam pak Talisa dělala, už teď je tam postav jak na orloji.

Je to ona, i jeyne z knihymá matku nebo babičku z Volantisu... :-(
  • Tyna napsal(a):

jeden z nejotravnějších filmově-literárních typů- "odvážná", drzá holka, co každému řekne svůj (bezchybný) názor a vždycky jí to projde a všichni "prozřou" a pochopí, že má pravdu... :(
    To nesnáším. A jeyne je silná osobnost i bez odrzlých keců. Ačkoliv jí to přinášípotíže, otevřeně truchlí po Robbovi a chová se jako vdova po králi.
    Právě proto. Síla osobnosti nemusí spočívat v hubě jak vrata.
  • Tyna napsal(a):

taková kravka, no. ale nevím, co by tam pak Talisa dělala, už teď je tam postav jak na orloji.

Je to ona, i jeyne z knihymá matku nebo babičku z Volantisu... :-(
    jo, já vím, to jsem reagovala na zbožné přání Miss U. :)
  • Jeyne Westerling má v knížce jedinej opravdovej dialog, v pár dalších scénách je to taková přicmdávačka. Ve skutečnosti na to, jaká je, nemám žádnej názor, protože to nevím. Tady mají scénáristi celkem volný pole působnosti, ale jestli se "Jeyne" bude stejně chovat i nadále, neměli zrovna šťastnou spisovatelskou ruku. Přitom Chaplinka je dobrá, byť vizuálně bych si jí klidně dokázala představit jako Ašu/Yaru.
  • no mna na LOTR najviac sklamala scena (oblubena v knihe) ked Aragorn povstane z travy a prehlasi sa kralom. je to vsak druh sceny, ktory vo filme tazko spravis. naproti tomu ak Mel nevie strhnut dav nie je to chyba sceny ale herecky. O jeyne nic neviem DwD som necital, az na tie vase spoilere teraz ;-(
  • duny: Jeyne není postava z DwD. Objevuje se v Bouři a Hostině.
  • O jeyne nic neviem DwD som necital, az na tie vase spoilere teraz ;-(
    Tohle je seriálové vlákno. Bavíme se o postavě zhruba na úrovni času v seriálu, co se s ní děje dál, začerňujeme.
  • Nejdřív, jsem byla z obsazení Carice nadšená, vzhledově mi na Mel docela seděla. Ale nakonec mě velmi zklama, chybí mi u ní to ohnivý charisma, který má Mel v knihách. Já jsem si Melisandru představovala při čtení nějak takhle. Ale chápu, že tohle by v seriálu asi těžko zrealizovali :)
  • Tyna:
    To proto, že neznáš Laktační ligu :-)
    Mám pocit, že ani znát nechci :)))
  • Já taky neznám :-))
  • Jarla napsal(a):

:-) Mi spíše vadilo, že tam vůbec byla nacpaná Arwen na úkor Glorfindela (mého oblíbence :-) )

Plne suhlasim, ved v prvom dieli mala len ticho cusat za stolom. Ale Glirfinger nema prsia :)
  • Pokud to už tady bylo, tak se omlouvám, ale tady je trailer k pátému dílu:
    http://www.edna.cz/game-of-thrones/videa/trailer-k-epizode-2x05--the-ghost-of-harrenhal-cz.asp
  • Dreamer napsal(a):

Nejdřív, jsem byla z obsazení Carice nadšená, vzhledově mi na Mel docela seděla. Ale nakonec mě velmi zklama, chybí mi u ní to ohnivý charisma, který má Mel v knihách. Já jsem si Melisandru představovala při čtení nějak takhle. Ale chápu, že tohle by v seriálu asi těžko zrealizovali :)

Já jsem z Melisandry postupně také čím dál tím víc otrávená. Je na charismatickou fanatičku taková neslaná nemastná. Já, když jsem o ní četla, obzláště to, že má mít "srdcovitý" obličej, představovala jsem si jí jako Tiffany Thiesen, která kdysi hrála v Beverly takovou mrchu a ten její obličej mě fascinoval už tehdy, že byl jakože do srdíčka. A s drobnými úpravami by mi tak fakt seděla :). No řekněte, že ne:
    http://www.ouchpress.com/tiffani-thiessen/images/340251.html

• Taky tak. Seriálová Melisandra je hrozně nevýrazná. Na Renlyho místě bych při tom setkání asi umřela smíchy. Thiessen by byla skvělá volba. Jak jsem ji v B.H. nemusela, tak ve White Collar mám její scény naopak hodně ráda. Můj tip by byla Dina Meyer.
  • Já bych tam zase tipoval Ally Walker. Každý kdo viděl SoA (hraje tam June Stahl) ví, že by tu roli zvládla celkem bez problémů.
  • Ally ale vůbec nemá srdcovitý obličej :). Dina Meyer by se mi líbila. Předpokládám ale, že roli Melisandry nepřeobsadí, takže se budeme muset smířit s Carice. Každopádně scéna s porodem Stínu se mi líbila.
  • Hmmmm z těch Třinácti udělali svrchované vládce města, přitom to je "jen" obchodnický cech, kterých je tam několik
  • Jarla napsal(a):

Checht - mi spíš vadili ti olysalí elfové, co vypadali, že mají o 6 chlupů na hlavě víc než glum a ještě zalitých brilantinou ....blééé agent Elrond Smith v čele....o elfí plešatosti Tolkien nepsal...

To jo, ale hodně staří elfové mají být potle Tolkiena fusatí viz. Stavitel lodí který nosil plnovous
  • Aleo napsal(a):

Jarla napsal(a):

Checht - mi spíš vadili ti olysalí elfové, co vypadali, že mají o 6 chlupů na hlavě víc než glum a ještě zalitých brilantinou ....blééé agent Elrond Smith v čele....o elfí plešatosti Tolkien nepsal...

To jo, ale hodně staří elfové mají být potle Tolkiena fusatí viz. Stavitel lodí který nosil plnovous
    Furt to nevysvětluje přehlídku olysanců :-))
  • neviem kde sa môžeš spýtať túto otázku ale pomaly končím druhú knihu a všimol som, si že v seriáli zdôrazňujú, že Renly má niečo s Lorasom... bolo v knihe niečo také spomínané?
  • V knihách byla hromada náznaků hlavně v prvních třech dílech, ale přímo to tam nikde řečení není.
  • v prvej knihe som si nič také nevšimol ale z druhého dielu si len pamatám, že Renly povedal, že neni ako jeho brat Robert a stačí mu len jedna žena :)
  • Marně přemýšlím, ve kterém vlákně jsme to tady před pár měsíci vyjmenovávali. Ale stručně pár záseků (obsahuje spoilery ke druhé knize):
    Kdy Catelyn přijede vyjednávat k Renlymu, tak si při hostině všímá, že je Renly sice k Margaery dvorný, ale veškerou jeho pozornost má výhradně Loras.
    Loras zmiňuje, že se s Renlym společně modlívají - s významnou odmlkou, která napovídá, že o modlení vůbec nešlo.
    Stannis pohrdavě odsekne, že Margaery v Renlyho posteli taky pannou zůstane.
    Loras po Renlyho smrti propadne bezuzdnému vzteku a doslova rozseká dva rytíře jeho gardy. A později je při sebemenší zmínce o něm velmi smutný - truchlí jako po milované osobě.

Dost dalších je i v Bouři mečů. Já si toho všimla už při čtení Hry o trůny, ale na žádný konkrétní příklad si teď nevzpomenu.
  • Ne, že bych snad chtěla urazit ty herečky, co jste tu navrhovali, většinu z nich ani neznám, ale to jsem jediná, co si Mel představuje mladší, než jsou ony? Jak starou si ji vlastně představujete? :) Jen abych věděla...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi