A kdo by to déle vydržel ? :-)) Japonské jsou například koncipovány na jediný střet - rozběhnou se proti sobě a každý zvolí v poslední chvíli "něco" a pak se uvidí, komu to vyšlo líp :-)) Ten druhý v reálu umírá....
Což mně připomnělo a nevím jestli to zrovna doceníš, že tvůrci Shogun 2 total war si s tímhle pěkně vyhráli
S tím souhlasím. Takhle třeba vypadá sportovní karate, rychlej úder a čeká se na body. Tam je ta odlišnost od skutečnýho boje dost značná a podobně to podle mě bude i u šermu.
Asi je těžký to to nějak jednoznačně posoudit a asi tehdy záleželo na okolnostech. Ale nedokážu si představit, že by se s tím nějak dlouho párali. Na netu je docela dost na to diskuzí a ti, co se proklamují jako zkušení šermíři tvrdí, že souboje nebyli moc dlouhé. 10 minut byl prý extrém :-)[/quoteJde o to, v jakých podmínkách se souboje odehrávaly. Pokud byli oba bojovníci zakutí do železa, tak museli hledat skuliny, což souboj prodlužovalo, na druhous tranu i zkracovalo, protože pochopitelně dlouhej boj v těžký zbroji velmi vyčerpával. Už jsem tu linkoval ten pověstnej souboj ze dne 29.12.1386 mezi dvěma francouzskejma rytířema Jeanem de Carrouges a Jacquesem Le Gris, kterej trval velmi dlouho, ale byl to extrém.
Jde ale o to, že pokud jsou oba soupeři v pný zbroji, tak se ten souboj nemůže odehrát tak, jako je v těch videích.
Japonské jsou například koncipovány na jediný střet - rozběhnou se proti sobě a každý zvolí v poslední chvíli "něco" a pak se uvidí, komu to vyšlo líp :-))
Komentáře
A potom Trailer
http://natgeotv.com/cz/vyznavaci-rytirskych-klani/informace