Melisandra a Stannis

1246729

Komentáře

• Jay: Ak by bol Ramsay Azor Ahai to skôr čakám záchranu od Velkého Jiného...
  • Tak nějak... jestli jsem se naučil chápat Martina, tak nemožné to není... :o)
  • Eddard byl rozhodně schopen pro čest riskovat z nich tří nejvíc - v knize byl u Robertova rozhodnutí nechat zavraždit Daenerys i Barristan, ale byl to Ned, kdo prásknul s funkcí a slíznul tak Robertův hněv.
    Tedy musím bránit sera Barristana Chrabrého. On se přeci k Nedovi PŘIPOJIL a řekl, že ve vraždě čtrnáctileté dívkY není žádná čest a on je proti.
  • Ale Barristan to povedal tak pasívnejšie, až keď ho Ned vyzval...
  • Tak Ramsey jako Azor Alík :-) Hm a víte, že bych to přála Melisandře stejně jako jemu :-D
    Jen jestli to nesměřuje někam jako Jiný si to pořeší s Červenáčkem - protože to je něco jako Valheru a všichni obyvatelé planetky hrají křovíčko :-) Takže špatní jsou oba stejně a nezbývá než doufat, že si to půjdou příště řešit do jiné dimense:-)
  • Checht - ano ta scénka mne tehdy dostala :-) Přiznám se, že jsem ten večer složila básničku o 26 slokách na téma "francouzsky z bronzu" :-)) Byla jsem naivní hluputké děcko dvanáctileté, no :-D
  • Mimochodem, v seriálu se Stannis dokonale zesměšňuje...
    Zhruba rozhovor Davose a Stannise:

DS: Pane, to všechno ta "rudá žena"...
    SB: Ta "rudá žena" má jméno.
    DS: Ano, můj králi.
    SB: Mám pro tebe úkol, vezmeš loď a odvezeš "rudou kněžku"...
  • Jay: No hlavně aby diváky nezatěžovali jejím jménem :D
  • Jay: Jednoduché vysvětlení- Stannis jako slušný hoch ví, že lidé se mají oslovovat jménem, proto na to upozorňuje Davose. Sám ale Mel nemůže přijít na jméno, proto je vzápětí nazvána Rudou kněžkou. :)

Ostatně mně to nepřišlo zas až tak divné- ani v knize si na ni nijak nepotrpí ale potřebuje, aby nabývala jisté váženosti u jeho mužů, což může být problém, pokud si jí jeho nejbližší poddaný neváží a (třeba jen označováním) to dává najevo. Uznávám, že je to dvojí metr- Standa může, Davos ne, ale Standa je král, že. :)
  • Jay: Nepřišlo mi, že by se tím nějak zesměšňoval, ale že spíš narážel na to, jak Mel říká Davos.
  • Stannis je v seriálu plný rozporů, které nechápe, myslím, ani on sám. :-)
  • Když jsem viděl obsazení Melisandry říkal jsem si: "Jen ať nenajmou další šlapku která bude ukazovat kde co pro nic za nic."

Bohužel, nestalo se a Carice Van Houten posunula seriál o další příčku dolů (přeberte si to jak chcete :wink: ) a je pro mě obrovským zklamáním. :(
  • Když jsem viděl obsazení Melisandry říkal jsem si: "Jen ať nenajmou další šlapku která bude ukazovat kde co pro nic za nic."

Bohužel, nestalo se a Carice Van Houten posunula seriál o další příčku dolů (přeberte si to jak chcete :wink: ) a je pro mě obrovským zklamáním. :(
  • dvojpřispěvek
  • Mně se Carice Van Houten líbí, nemůžu si pomoci. Její rudá je snad nejhezčí odstín rudé, co jsem kdy viděla :)
  • Ale Barristan to povedal tak pasívnejšie, až keď ho Ned vyzval...

To proto, že Barristana se nikdo předtím neptal. Těžko může začít skákat do hovoru králi či pobočníkovi. Přeci jen má feudální společnost jiná pravidla než naše rovnostářská. Když se ho zeptali, odpověděl. Dany zabít nechtěl.
  • Krisa napsal(a):

Mně se Carice Van Houten líbí, nemůžu si pomoci. Její rudá je snad nejhezčí odstín rudé, co jsem kdy viděla :)

Asi jde spíš o chybu scénáristů ale stejně by snad nemusela odhazovat hadry v každém díle ve kterém se objeví :(
  • Asi jde spíš o chybu scénáristů ale stejně by snad nemusela odhazovat hadry v každém díle ve kterém se objeví :(

Ano, její přesvědčovací schopnosti sídlí jižně od pasu :-) Jen se bojím, až se scenáristé rozhodnou, ukázat nám, čím přesvědčila Selyse...
  • Everett Young napsal(a):

Krisa napsal(a):

Mně se Carice Van Houten líbí, nemůžu si pomoci. Její rudá je snad nejhezčí odstín rudé, co jsem kdy viděla :)

Asi jde spíš o chybu scénáristů ale stejně by snad nemusela odhazovat hadry v každém díle ve kterém se objeví :(
    Jo, scéna se Stannisem je věc jiná... Ale její vzezření se mi prostě líbí (nechápu, že někomu přijde stará - objektů pedofilů je v sáze až dost:) ).
  • Souhlasím, Mel v podání van Houten (ne Milhause), se mi dost líbí. Je správně bledá, což podle knihy měla být, v kontrastu s rudými vlasy. A pro mě osobně působí naprosto přitažlivě.
    Co s ní provedli scénáristé, je věc trochu jiná, diskutabilní. Ale ona sama mi sedí.
  • Mně také herečka sedí, nesedí mi práce scenáristů a kostýmních výtvarníků.
  • Mi vadí její herecký výkon, ale to už se opakuju.
  • Cerice Van Houten je skvělá a má úžasnej hlas (kéž by ten hlas pořád jen neopakoval because night is dark and full of terrors) a kvůli seriálu jsem se ji naučila mít ji aspoň trochu ráda, ale hrozně mi vydilo jak rodila ten stín. To vypadalo skoro jako mozkomor z Harryho Pottera.
  • Mě nesedí Stannis, prostě mi nepřijde jako ekvivalent knižní verze ale jako uplne nova postava.
  • Jo Stannis je hroznej pablb.V knížce suchar, v seriálu pablb.
  • Mně se scéna se stínem docela líbila
  • Chmur: Vzhledem k Tvému příspěvku v jiné rubrice asi chápu proč :)
  • Vzhledem k Tvému příspěvku v jiné rubrice asi chápu proč :)
    Teď nerozumím..???
  • Chtěl ses s Mel potkat v Turecké lázni. Scéna kde odhazuje všechny hadry by se ti logicky měla líbit.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi