Hra o trůny 2x04 - Zahrada kostí

17891012

Komentáře

• Třicet. Cca.
    Klidně i pětatřicet, ale musela by to být kategorie "dobře a mladě vypadajících pětatřicet".
  • Tak Tiffani Thiessen je rozená 1974, navíc vypadá velice dobře a ke knižní Mel mi sedí. V knize psali, že je mladá a krásná. Na druhou stranu už to není žádná puberťačka, ale charismatická, vůdčí žena, takže si myslím, že věk i vzhled Tiffani by byl OK.
    Ale je pravda, že seriálová Mel mi přijde taková starší, vyschlá nezáživná paní...
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Třicet. Cca.
    Klidně i pětatřicet, ale musela by to být kategorie "dobře a mladě vypadajících pětatřicet".

Přesně tak
  • Nad tím jsem nikdy nepřemýšlela. Zhruba ve Stannisově věku, možná o pár let víc?
    Navíc to v seriálu postrádá relevanci, protože tam s věkem dospělých šachují jako o život :)
  • Aha :) No, těch třicet by mi sedělo :)... já moc nechápu, jak se jim z krásné Carice povedlo udělat to, co vidíme v seriálu...
  • Musím říct, že celkově mě obsazení žen v druhé serii nijak nenadchlo. Carice van Hauten i Chaplinka jsou, alespoň polde mě, šlápnutím vedle.
  • Ygritte napsal(a):

Aha :) No, těch třicet by mi sedělo :)... já moc nechápu, jak se jim z krásné Carice povedlo udělat to, co vidíme v seriálu...

To je pravda.. Podle prvních fotek jsem si říkala, že by tam Carice mohla vyniknout, že vypadá hezky, ale v seriálu to prostě nefunguje. Bohužel si myslím, že by jí ale nepomohly ani rudé oči ani více barevné šaty, že to prostě neutáhne...
  • Carice mi vyhovuje, Chaplinku bych, jak už tu párkrát zaznělo, viděla jako skvělou Ashu/Yaru. A na Jeyne nevím- někoho "nevinně vypadajícího s laníma očima". :)
  • Miss Utahraptor napsal(a):

A na Jeyne nevím- někoho "nevinně vypadajícího s laníma očima". :)

Také jsem si představovala někoho jemného, něžného a né takovouhle držkatou holku.
    Ale abych jen nekritizovala - moc se mi líbí Brienne.. Jestli "líbí" je tedy správné slovo.. :)
  • neviem kde sa môžeš spýtať túto otázku ale pomaly končím druhú knihu a všimol som, si že v seriáli zdôrazňujú, že Renly má niečo s Lorasom... bolo v knihe niečo také spomínané?

Nikde tam není přímo scéna, kde by měli...hm...intimní styk. Ale to bude i tím, že ani jeden nemá POV, sexu se věnují v ústraní a nikdo je nenačapal. Sám GRRM se divil, kolika čtenářům to z jeho narážek nedošlo. Nicméně, je třeba uznat, že ty narážky jsou v zásadě dost subtilní.
  • Mně sedla tahle představa:
    Jeyne Westerling by Daenerys-mOd
    Jak jsem psala- odpovídající herečka mne nenapadá.
  • no Mel si predstavujem ako 25ku, alebo aj mladsiu, ved o jej skutocnom veku nic nevieme, ta carodejnica moze mat aj 215 rokov :). V knihe je popisovana ako mlada a krasna a kedze v stredoveku boli mlade a krasne tak do 20 rokov.... :)...tak ja som uz davno stara skatula :)
  • Vám napíši článek k Loras&Renly, s referencemi, aby jste to v tom viděli...jak na to tak koukám :)
  • Mel představuje mladší, než jsou ony? Jak starou si ji vlastně představujete? :) Jen abych věděla...
    Přijde na to. Ve středověkém prostředí lidé stárnou rychleji. Co se dnešních hereček týče, klidně "mladých čtyřicet". Ale to je i věkem čtenáře. Před deseti lety určitě výrazně mladší (tak 25)

Pamatuji si větu z Nebe nezná vyvolených, které jsem četla v 16: "Lydii bylo čtyřicet, vypadala na třicet, při dobrém osvětlení na pětadvacet. A v podnicích, kam Lydia chodila, bylo vždycky dobré osvětlení." A pamatuji si, že jsem si tehdy říkala, cože? čtřicet? v tomhle věku má bába štrikovat na vnoučata a ne chodit v elegantních šatech s movitými pány do nóbl podniků. Nebe nezná vyvolených je o třiadvacetileté dívce nemocné TBC, která se rozhoduje, zda bude ještě cca pět let přežívat v léčebně v horách, nebo jestli zkusí žít na plno, ale stím, že nejpozději do roka zemře. A tehdy jsem si taky říkala 23? Ale jo, slušnej věk :-))))
  • Já si tedy Melisandru vždycky představovala jako zralou ženu. Jako mladou (ve smyslu 20-25) ani jednou. A navíc jako poněkud lépe tvarovanou než vychrtlou modelku.
  • Jak jsem říkala, já si jí vždy představovala jako pěknou třicítku - více ne vzhledem k tomu, že měla být krásná a mladá. A nedokážu si představit, že by nějaká dvacítka poučovala ostřílené válečníky aniž by jí někdo vmetl do tváře, že takové pískle tomu nemůže rozumět..
  • môžem sa ešte opýtať či sa dozviem z niektorej knihy kde bude jednoznačne napísané kdo stojí za vraždou Jona Arryna a kto si objednal vraždu Brana? Zatial som dočítal druhú knihu a žiadne jednoznačné odpovede som nenašiel.. ďakujem
  • FireAndBlood napsal(a):

môžem sa ešte opýtať či sa dozviem z niektorej knihy kde bude jednoznačne napísané kdo stojí za vraždou Jona Arryna a kto si objednal vraždu Brana? Zatial som dočítal druhú knihu a žiadne jednoznačné odpovede som nenašiel.. ďakujem

To první se dozvíš určitě. To druhé zatím jen jako domněnku, ale pravděpodobně správnou.
  • FireAndBlood: Jon Arryn bude velmi jednoznačný (na konci Bouře, tuším).
    Bran bude "vydedukovaný" (tady ale nevím, v které knize).
  • Zatial z druhej knihy viem to, že Jaime pri rozhovore s Catelyn naznačil, že tá dýka patrila Littlefingerovi (Malíčkovi) takže toto je tá domnienka? či ešte nejaká iná špekulácia bude?

Zatial z druhej knihy viem to, že Jaime pri rozhovore s Catelyn naznačil, že tá dýka patrila Littlefingerovi (Malíčkovi) takže toto je tá domnienka? či ešte nejaká iná špekulácia bude?

ee - a je to ve 3 knize, davej bacha na Tyriona

v prvej knihe som si nič také nevšimol ale z druhého dielu si len pamatám, že Renly povedal, že neni ako jeho brat Robert a stačí mu len jedna žena :)

Now sheathe your bloody sword, or I’ll take it from you and shove it up some place even Renly never found.
    - Jaime x Loras

When the sun has set, no candle can replace it.
    Loras o Renlym

Renly’s little rose? I doubt that.
    Oberyn o Lorasovi

We had...we had prayed together that night.
    Loras o noci s Renlym

- I got Margaery. You’ll be pleased to know she came to me a maid.
    - In your bed she’s like to die that way.

Renly & Stannis

And it relieved him {Mace} of the difficult task of trying to find lands and a bride for a third son, never easy, and doubly difficult in Ser Loras’s case.
    Malíček

A místo standardní Královské Gardy má Renly "Duhovou Gardu” (Duhová vlajka je lajka LGBT komunity)
  • And it relieved him {Mace} of the difficult task of trying to find lands and a bride for a third son, never easy, and doubly difficult in Ser Loras’s case.
    Na tohle jsem úplně zapomněla :-)

Když Cersei pochybuje o tom, že je Margaery panna: "Muž může dávat přednost kořeněnému vínu, ale když před něj postavíš holbu piva, vypije ji jedním lokem." (tzn. i když je teplej, určitě si dá říct i s hezkou holkou)
  • Tyna napsal(a):

Když Cersei pochybuje o tom, že je Margaery panna: "Muž může dávat přednost kořeněnému vínu, ale když před něj postavíš holbu piva, vypije ji jedním lokem." (tzn. i když je teplej, určitě si dá říct i s hezkou holkou)

Z vlastní zkušenosti vím že nedá :D
  • Hildegarda napsal(a):

Jarla napsal(a):

:-) Mi spíše vadilo, že tam vůbec byla nacpaná Arwen na úkor Glorfindela (mého oblíbence :-) )

Glorfindel je těžký machr, divím se, že poslouchá Elronda. Golfindel je přeci starý elf, hrdina ze starých časů bijec Balrogu, šlechta Gondolinu. Nevím, jestli jste četli Silmarilion.
  • Hildegarda napsal(a):

Jarla napsal(a):

:-) Mi spíše vadilo, že tam vůbec byla nacpaná Arwen na úkor Glorfindela (mého oblíbence :-) )

Glorfindel je těžký machr, divím se, že poslouchá Elronda. Golfindel je přeci starý elf, hrdina ze starých časů bijec Balrogu, šlechta Gondolinu. Nevím, jestli jste četli Silmarilion.
    Necítí potřebu se nějak machrovat? Má svůj píseček a na zbytek "kálí jak na placatý kámen"?
  • Po polovině druhé série, z níž jsem pořád velice zklamaná, mi tento díl připadá zdaleka nejslabší. Ještě horší než druhý. Neustále připomínaná Renlyho homosexualita a se třeba zcela nesmyslná scéna o Joffryho násilnických sklonech už jsou tu naprosto zbytečné, nudné, "spartakovské" a celou předlohu neuvěřitelně shazují.
  • Když Cersei pochybuje o tom, že je Margaery panna: "Muž může dávat přednost kořeněnému vínu, ale když před něj postavíš holbu piva, vypije ji jedním lokem." (tzn. i když je teplej, určitě si dá říct i s hezkou holkou)
    Z vlastní zkušenosti vím že nedá :D

Jak, který. Stále ještě někteří sexuologové Kinsleyovu škálu.
    Mladí muži jsou obecně více vzrušiví (než starší) a dokážou mít erekci díky fantaziím i s nepreferovaným objektem. A když se ve věznicích, armádě či internátech běžně souloží, předpokládám, že u ledaskoho to půjde i naopak. Ale spíš jen "půjde", proč by se do toho nutil, že.
  • Ale herec co hraje Tywina to úplně skvěle zahrál ten jeho úsměv, to pobavení z toho jak je ten strážce tupý a jak z něho má strach. Vím, že knižní Tywin takovéj není - ale musím říct, jedno gesto - bravo ...
  • Vůbec si nemyslím, že by byl Renly psán jako gay, spíš jen jako floutek a šampón. Myslím si, že si HBO přálo mít gaye a Martin jen otočil a teď tvrdí, že je Renly gay ...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi