Hra o trůny 2x05 - Duch Harrenova

13468911

Komentáře

• Vážně? Já z něj hned měla dobrou náladu (alespoň je sluníčko v porovnání s emoJonem). V knížce je skvělý, když už má konečně svoje POV.
  • No v Bouři jsem u jeho kapitol usínala, ale v Hostině je super. A že bych natrefila na Jonova odpůrce? Když jsem si jen tak z hecu dělala seznam postav, byl na 187. místě před Joffreym a Daenerys...
  • Jon je super až když si konečně vrzne. Ale jeho POV před Ygritte byly hrozně depresivní. Prostě emo... Daenerys je skvělá, ano, už se to tu řešilo, je naivní, hloupoučká atd. atd., ale stejně ji mám ráda. Mezi neoblíbence bych hodila skoro všechny Starky (kromě Cat, Sansy a Aryi) :D. Joff je takovej sviňák, že ho nemůžu nenávidět. Je to skvěle napsaná postava a zasluhoval by si rozhodně pomalejší a bolestivější smrt. Kousače na Joffa :D.
  • jo a jak tady někdo psal, že když mluvili o tom, jak Jon zabil Othora a při tom ho nazvali slovem "white" aka bílý i když to dle seriálové terminologie nebyl white walker aka bílý chodec(v knize Jiný), tak podle mě neříkali "white" ale "wight" což zní podobně, ale je to rozdíl a je to tuším použito i v anglické verzi knih.
  • Tyna napsal(a):

Asi z Margaery spravili odhodlanú.. Mne prišlo veľmi vtipn, že Loras, ktorý by mal aspoň troška tajiť, že je teplý tam vybrečuje a Margaery, ktorá bola Renlyho ženou tam len nervózne stepuje .d
    No, v knize Loras rozseká dva bratry v přísaze, to je ještě výraznější truchlení.

A jsem ráda, že nejsem jediná, komu připadatlo podivné, že by tam nechal tělo své lásky.
    démské osazenstvo se tu rozplývá nad hrudí Gendryho a tenhle ušlechtilý džentlman se srdcem na dlani je opomíjen :-(
    No, určitě má větší charisma a takový ty věci... Gendry je jen taková chuťovka. I když na mě je Jorah prostě starý :-)
    krásná bylo povídání Cat o posledním porodu její matky "Má matka zemřela u porodu. Všude byla samá krev" že by lehký odkaz na Lyannu Stark? ;-)
    To bych neřekla. Prostě Brienne dokazovala, že i ženské, které nenavlíknou zbroj, to mají těžké. mimochodem, fyziologický porod je v zásadě nekrvavá záležitost. Pokud je "všude samá krev", je to VŽDYCKY průser.
  • Jinak, pokud bych měla vyhlásit tři postavy, které se nejvíc trefily do mojí představy z knihy, tak by to byli Tywin, Brienne a Pyat. Naopak nejméně mi sedí Theon, Aša a bohužel i Catelyn.
  • Taky dávám přednost Jorahovi před Gendrym (a v Panství jsem mu celkem fandila :-).
    Nejvíc se mi asi líbila scéna TYwina s Aryou (skoro to vypadá, že jejich vztah skončí happy endem :-), zato Greyjoyové jsou marní (hlavně Asha, ale to se pořád opakuju).
    A nikdy bych neřekla, že mi bude Renlyho tak líto. (A propos, nikde není psáno, že tam Loras to tělo nechal, ostatně kde asi skončilo v knize?)
    Ty Tyrinovy nosítka - to byla spíš psí bouda, to jsem nějak nepobrala.
    Qurhin a Pyat jsou perfektní, Dagmera jsem si představovala velkého s vousem.
  • brbr napsal(a):

... A propos, nikde není psáno, že tam Loras to tělo nechal, ostatně kde asi skončilo v knize? ...

Pohřbil ho kdesi na Bouřlivém konci.
  • Já měla z mininosítek dojem, že to je další metoda na mučení Lancela.
  • Krisa napsal(a):

Já měla z mininosítek dojem, že to je další metoda na mučení Lancela.

Že by klaustrofobik?
  • brbr: Ne, spíš že se tam musel poskládat a byl tak blízko Tyrionovi
  • Miss Utahraptor napsal(a):

brbr napsal(a):

... A propos, nikde není psáno, že tam Loras to tělo nechal, ostatně kde asi skončilo v knize? ...

Pohřbil ho kdesi na Bouřlivém konci.
    Nope, pohřbili ho tam kam se stáhli Tyrellové od Bouřlivého Konce
  • Arianus: "I buried him with mine own hands, in a place he showed me once when I was a squire at Storm's End. No one shall ever find him there to disturb his rest."

Nespecifikované místo. "na Bouřlivém konci" bylo myšleno někde poblíž (OK, špatná předložka :).
  • Miss U.: dík.
  • Tak konečně viděno:

Bronn je každou epizodu o něco lepší. Ty jeho hlášky jsou úžasné...
    Arya a její rozhovor s Tywinem - myslím že moc dobře pochopil co mu říkala.
    Štve mě že Lechtače zabili už teď. Trochu to navádí k pozdějšímu vynechání hospodské potyčky
    Daenerys a její demence opět nezklamali.
    Qhorin je perfektní.
    Dagmer je také dobře obsazený. Co se týče toho blba co odmlouval Theonovi, na jeho místě bych jej asi na okamžitě zabil (dobře mířenou dýkou) abych si sjednal respekt.
    A na závěr jedno obravské plus - nebyla tam Sansa :)
  • Expendable napsal(a):

jo a jak tady někdo psal, že když mluvili o tom, jak Jon zabil Othora a při tom ho nazvali slovem "white" aka bílý i když to dle seriálové terminologie nebyl white walker aka bílý chodec(v knize Jiný), tak podle mě neříkali "white" ale "wight" což zní podobně, ale je to rozdíl a je to tuším použito i v anglické verzi knih.

aha - dík, to by dávalo smysl - dát to na opravu do titulků hlawounovi?
  • No já nevím.. Já bych možná šáhla fakt po tom Gendrym :). Líp vypadá a navíc není takovej suchar jako Jorah - ten na mě navíc v seriálu působí jako hroznej křivák.. Nemůžu si pomoct..
    Kdo ale vede na celé čáře je Bronn - scény s ním si fakt užívám :)
    Jinak díl se mi celkově líbil. Renlyho mi bylo nakonec i líto a Brienne mi přišla ještě obrovitější než minule - paráda.
  • Co mě trochu mrzelo je to, že dělají z Jona takového ťulpase - nejdřív dostane na budku od Crastera a pak se musí doprošovat, aby ho s sebou vzali jako průzkumníka. V knize mi přišlo, že si ho víc váží, tay ho tak spíš trpí..
  • Já jsem si hlavně říkal jak jsem mohl zapomenout, že Stannis nechal zabít tak chladnokrevně svého bratra. A v klidu mu fandit v Tanci s draky
  • (A propos, nikde není psáno, že tam Loras to tělo nechal, ostatně kde asi skončilo v knize?)
    Vlastnoručně ho pohřbil na nějakém místě, které měl Renly rád a kdysi ho Lorasovi ukázal.
  • Nojo, tenhle Jon toho moc společného s tím knižním nemá :) Ale nevadí mi, to beru jako plus :D
  • Tyna napsal(a):

(A propos, nikde není psáno, že tam Loras to tělo nechal, ostatně kde asi skončilo v knize?)
    Vlastnoručně ho pohřbil na nějakém místě, které měl Renly rád a kdysi ho Lorasovi ukázal.
    Takže si ho strčil do prdele?
  • Myslíš, že Lorasovi ukázal jeho vlastní prdel? Jako že o ní do té doby nevěděl, nebo mu škubl hlavou dokola, aby ji viděla "live"?
  • Já jsem si hlavně říkal jak jsem mohl zapomenout, že Stannis nechal zabít tak chladnokrevně svého bratra. A v klidu mu fandit v Tanci s draky

Je to prostě stannisovitý Stannis. Z jeho pohledu je Renly zrádce a zrádci patří smrt. Dal Renlymu šanci, dal....

nicméně on nevěděl, co se stane. melisandra mu řekla "vyhraju ti bitvu" A vyhrála mu ji bez ztráty jediného muže. Sám Stannis později Davosovi řekl, že Renlymu nic neudělal, že spal.
  • Montezuma3 napsal(a):

Tyna napsal(a):

(A propos, nikde není psáno, že tam Loras to tělo nechal, ostatně kde asi skončilo v knize?)
    Takže si ho strčil do prdele?
    Teďs na to kápnul- tohle místo mu nejspíš "ukázal" ještě když byl Loras pážetem a ROZHODNĚ ho tam nikdo nebude rušit....
  • Teďs na to kápnul- tohle místo mu nejspíš ukázal ještě když byl Loras pážetem a ROZHODNĚ ho tam nikdo nebude rušit....

Ale no tak dobře... kašlu na první máj, přidám se k homofóbnímu vtipkování :-)

Nebude rušit? A co Tommen? Cersei měla takovou obavu, aby k Lorasovi coby jeho páže nepřilnul jako Loras k Renlymu.
  • Tyna napsal(a):

Teďs na to kápnul- tohle místo mu nejspíš ukázal ještě když byl Loras pážetem a ROZHODNĚ ho tam nikdo nebude rušit....

Ale no tak dobře... kašlu na první máj, přidám se k homofóbnímu vtipkování :-)

Nebude rušit? A co Tommen? Cersei měla takovou obavu, aby k Lorasovi coby jeho páže nepřilnul jako Loras k Renlymu.
    Ale to už by bylo krajně nespravedlivé vůči Margaery.
    První manžel- spí s jejím bratrem.
    Druhý manžel- otráven její bábi.
    Třetí manžel- spí s jejím bratrem.
    Tak, a teď už aspoň vím, proč Cersei umře i Tommen. Margaery bude potřebovat nového manžela...
  • Tyno, ta zmínka o zakládajících členech je spoiler jak noha, to do seriálového vlákna nepatří..
  • Nechci Vám kazit iluze, ale Loras byl ve styku aktivní

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi