Hra o trůny 2x05 - Duch Harrenova

15791011

Komentáře

• Konečně zkouknuto. Bolestínskej Ed na trůn!!! :D
  • Takže jsem se na díl podívala podruhý a musím vypíchnout pár věcí. Už zase vypichují touhu po pomstě jako motivaci, tak doufám, že jim v seriálu postupně zbude čas i na deziluzi z toho, jak těžko se něco takovýho dosahuje a jestli to za to vůbec stojí. Za druhý... už zase nechávají postavy říkat věci, o kterých čtenáři vědí, jak neuvěřitelný to jsou lži - naposledy Theon, teď Catelyn... zajímavé. A za třetí - Arya začíná působit jako kombinace Natalie Portman z Leona a dcery z Adamsovy rodiny :D
  • Takže si ho strčil do prdele?

Obvykle se při čtení tohohle fóra hodně směju, většina vtipů mi přijde skvělá. Tohle mi nějak přišlo hloupý...

Divný, vtípku o klubu bezhlavých a jeho zakládajících členech Nedovi a Robbovi jsem se smála. Asi že je ten první máj, tak mám romantickou náladu.
  • svoa00 napsal(a):

T.., jak neuvěřitelný to jsou lži - naposledy Theon, teď Catelyn... zajímavé. ..

Co tím myslíš? Nevšimla jsem si, že by Cat říkala nějaké neuvěřitelné lži. ale asi to budu muset zkouknout ještě jednou, vždy mi něco unikne..
  • Gadgetka: Opraveno.
    Nechci Vám kazit iluze, ale Loras byl ve styku aktivní

Jak říkávala moje babička "tys jim k tomu svítil, že si jsi tak jistý?" Loras není skutečný člověk, dělá to,co řekne GRRM. A dokud mistr neřekne jinak, záleží na fantazii čtenáře. Podle mě se střídali. Ale vzhledem k tomu, že Renly byl ten starší, hádám, že svedl on jeho.
  • Nevšimla jsem si, že by Cat říkala nějaké neuvěřitelné lži. ale asi to budu muset zkouknout ještě jednou, vždy mi něco unikne..
    A to by právě byl spoiler :-)
  • Nevada napsal(a):

Myslíš, že Lorasovi ukázal jeho vlastní prdel? Jako že o ní do té doby nevěděl, nebo mu škubl hlavou dokola, aby ji viděla "live"?

Myslím, že Lorasovi ukázal, že jeho prdel má větší moc, a dokáže mnohem víc než si sám myslel.
    Kdyby se k tvému zadku každý večer modlil budoucí nejmocnější muž Západozemí. Nenabyla by jsi dojmu, že je tvůj zadek něco víc než kohokoli jiného?
    Tyna napsal(a):

Obvykle se při čtení tohohle fóra hodně směju, většina vtipů mi přijde skvělá. Tohle mi nějak přišlo hloupý...

Omlouvám se. Mám dnes blbou náladu a jsem unaven. Asi z toho vedra nebo co. Proto jsou dnes mé vtipy tak dětinské.
  • MU:No třeba se na konci vdá za Lorase. Pak její manžel (snad) nebude spát s jejím bratrem (i když má ještě další dva že?)
  • Tyna napsal(a):

Gadgetka: Opraveno.

Nechci Vám kazit iluze, ale Loras byl ve styku aktivní

Jak říkávala moje babička "tys jim k tomu svítil, že si jsi tak jistý?" Loras není skutečný člověk, dělá to,co řekne GRRM. A dokud mistr neřekne jinak, záleží na fantazii čtenáře. Podle mě se střídali. Ale vzhledem k tomu, že Renly byl ten starší, hádám, že svedl on jeho.
    Finn (Loras) to rikal :D
  • Gadgetka: No pokud jsi četla Hostinu pro vrány, tak víš, co bude po Brienne chtít a vrchol cti to zrovna není.
  • svoa00: Tak to ano, ale to jsem nebrala jako nehoráznou lež. V té době, kdy jí to slibovala byla nejspíš přesvědčena, že po ní nikdy nic nečestného chtít nebude, ne? Kdyby to měla v hlavě už teď, tak bych to brala jako lež..
  • Gadgetka: Proto jsem psala, že to vědí jenom čtenáři. Theon taky všechno, co říkal, myslel vážně, a pak... ;)
  • Spíš než nehoráznou lež bych to viděla jako pozdější změnu názoru a charakteru, kterou čtenář tuší už teď a obzvlášť z té změny u Theona mu z toho vstávají vlasy hrůzou.. Kdyby býval poslal ten dopis Robbovi, který měl rozepsaný v minulém díle...
    Drásá mi to nervy, fakt že jo..
  • Po 4.díle, který byl téměř k pláči, má 5ka poměrně slušnou úroveň.
    Překvapivě dobrá byla linie Daenerys - scénáristi pro jednou nevymýšleli kraviny, odřezali balast a zdůraznili klíčové scény. Děj tak získal spád.

Vy nevíte, proč se hádají dothracké děvy? No když vám těsně před natáčením řeknou, že mají od příště peníze jen na jednu z vás..

Tyrionovy části si stabilně drží nadprůměrnou úroveň, zato za Zdí je to (opět) mdlé a nevýrazné. Dění na Štítu radši ani nekomentuju. Zjednodušení na Harrenově kvituji s povděkem, na celou Aryinu anabázi místo není a vzhledem k nepřítomnosti linie Řekotočí je šance postavit to na kvalitním Tywinovi. Měli ovšem vynechat i výslechy-mučení, které v daném kontextu, resp. spíš jeho absenci, působí dosti přiblble (naplňování kvót násilí na nevinných).
  • Gadgetka: A to ještě o milým Theonkovi a jeho egu diváci nic nevědí :D Tak holt další, na koho by si nejspíš rádi plivli.
  • Když se tak zamyslím nad pátým dílem, musím scénáristy pochválit za zdůraznění jedný věci... Robb a Renly jako vládci severu, respektive jihu, jediný spojenectví, který mohlo reálně fungovat. Může být gay bratr král? Proč by sakra nemoh gay bratr být král? Podobně jako Martin tak často, zničili jakoukoliv tak šťastnou eventualitu :D
  • Everett Young napsal(a):

MU:No třeba se na konci vdá za Lorase. Pak její manžel (snad) nebude spát s jejím bratrem (i když má ještě další dva že?)

Jakože takhle?

Zvědavá Osoba: "Kdo byl ten muž, vycházející z Vaší ložnice?"
    Margaery: "To byl můj bratr."
    ZO: "A ten druhý?"
    M: "Taky můj bratr."
    ZO: "Ale vždyť sahal tomu prvnímu na zadek a divně se smál."
    M: "Asi zase vtipkovali o mém bratrovi."
    ZO: "Jakém?"
    M: "O tom třetím."
    ZO: "A to je který?"
    M: "Ten, se kterým se ten první támhle u toho vodotrysku tak náruživě objímá."
    ZO: "Už se zase smějí."
    M: "Vtipkují o mém bratrovi. O tom druhém."
    ZO: "Proč asi..."
    M: "Je čtvrtek, jeho žena bude vyžadovat, aby plnil své manželské povinnosti."
    ZO: "Oh, vidíte, ten třetí je smíchy úplně rudý!"
    M: "Však on ho smích přejde."
    ZO: "Pročpak?"
    M: "Zítra budu já vyžadovat, aby on plnil ty své..."

edit: To snad ne. Já doufám, že pokud zůstane nějaký trůn, na který by se někdo mohl posadit, bude mít dost rozumu, aby zakázal incesty celkově včetně těch s výmluvou "pro zachování čistoty krve". Netřeba dalších Šílených králů.
  • Složité rodinné vztahy západozemské...

Robert: Má žena spí s mým švagrem.
    Margaery: Z toho si nic nedělejte, můj muž spí se svým švagrem :-)
  • Tyna napsal(a):

Já jsem si hlavně říkal jak jsem mohl zapomenout, že Stannis nechal zabít tak chladnokrevně svého bratra. A v klidu mu fandit v Tanci s draky
    Je to prostě stannisovitý Stannis. Z jeho pohledu je Renly zrádce a zrádci patří smrt. Dal Renlymu šanci, dal....
    nicméně on nevěděl, co se stane. melisandra mu řekla "vyhraju ti bitvu" A vyhrála mu ji bez ztráty jediného muže. Sám Stannis později Davosovi řekl, že Renlymu nic neudělal, že spal.
    No právě celá ta jeho osoba je podle mne dosti pokrytecká, ač se tváří spravedlivě. Navíc je to člověk, který sice ve znaku srdce má, ale to jediný mu doopravdy chybí...

Je to dost smutná postava a podle mne nemůže dopadnout moc dobře. Nebude moct akceptovat, že přijde někdo větší než on. To se mu stane osudným. :-)

• Mě tak napadá...v které rodině (Starky nepočítáme, neb jsou rozprášeni) to nespí někdo s někým? :D
  • Lannister: Cersei spí se svým bratrem a bratrancem. nemluvě o tom, že její rodiče byli bratranec a sestřenice.
    Greyjoy: Theon chtěl spát se svou sestrou, ona ho na oplátku osahávala v rozkroku.
    Martell: Arianne si dává trojky se svou sestřenicí Tyene
    Baratheon: Renly spal se svým švagrem.
    Tyrell: I Loras spal se svým švagrem :-)
  • Teď mě napadá, nebylo by vtipné, kdyby se ukázalo, že jon je synem Lyanny A Neda? Tím by se obě teorie spojily :-)
  • To by se mohlo stát, jen kdyby nás chtěl Martin na poslední chvíli překvapit. Udělal by tím ze sebe idiota a ze svého díla jen trapnost na úrovní televizní realityshow.
  • Tyna napsal(a):

Lannister: Cersei spí se svým bratrem a bratrancem. nemluvě o tom, že její rodiče byli bratranec a sestřenice.
    Greyjoy: Theon chtěl spát se svou sestrou, ona ho na oplátku osahávala v rozkroku.
    Martell: Arianne si dává trojky se svou sestřenicí Tyene
    Baratheon: Renly spal se svým švagrem.
    Tyrell: I Loras spal se svým švagrem :-)

A z tohohle snad definitivně sešlo:
    Stark×Arryn: Lysa chtěla Sansu provdat za jejího bratránka. Úžasná představa- mrzák (těžce nemocný), spratek, taky by jste něco takového chtěli do postele? :)
  • No když se o incestu v pozdějších knížkách byť jen teoretizovalo, moje první myšlenka byla "Už zase?" Baratheoni a Tyrellové a spaní se švagrem ale nic není, nějaká sestřenice nebo bratranec a osahávání sestry, o který nevíte, že je to sestra, taky. A Starky z toho vynechávám, od začátku je to ta nejmíň dysfunkční rodina.
  • Vztah bratrance a sestřenice není ani v našem právním systému zakázáno, šlechtické rodiny často uzavírali manželství s rodinnými příslušníky (stryc,sestra museli mít povolení biskupa, ale bratranec sestřenice nikdo neřešil) a ani v normální společnosti to není výjimkou.

Otázkou je jací budou potomci, jestli nebudou mít vady atd .... viz Tyrion :D
    také určitě záleží jaky je to bratranec/sestřenice ... jestli je to dcera bratra mého otce, nebo dcera bratrance mého otce nebo dokonce bratrance mého dědy :))
  • Ji-ti: Právě. Právně je takový vztah "nezávadný", genetika si myslí své... :)
  • Včera už jsem neměla čas se k dílu vyjádřit, tak dneska jen pár maličkostí
    - super díl, absenci prsou jsem jen uvítala. Opět jako vždy u mě vede komické duo Tyrion a Bron
    - začíná mi dost vadit ta Samova seriálová bezstarostnost - má skučet, kvílet, bejt promrzlej, mít puchýře a kdeco a on jásá nad krásami krajiny, wtf? On ho tedy chlapík hraje parádně, ale odklon od předlohy tam je dost markantní.
    - co mi ale vadí hodně hodně moc jsou draci. Nic proti, Drogon je úžasnej, jak živej, na 3D animaci jsme hodně háklivá a tady musím animátorům vyseknout velkou pochvalu, hned bych tu mršku brala domů. Ale co ostatní dva? Opět šetříme na tricích a necháme dva zbylé zavřené v koši? To by mě opravdu hodně mrzelo.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi