No, mne sa cast pacila, chybaju me Reedovci, ale ked tak zhodnotim ich prinos (necital som DwD) ta kchapem dovod ich vynechania. k Zdi to zvladne Bran aj s Hodorom a tam si ich prevezme Coldhands.
No mě hlava nebere spíš absenci Ramsayho v castingu, protože bez něj by v budoucnu měli víc scénáristických starostí, než že by si jim ulevilo (a navíc je ten úchyl pro seriál HBO jako stvořenej :D). Benioff a Weis se zmínili, že druhá řada bude hodně zhruba končit tak, jak končí Střet králů. Jak to chtějí zahrát, aniž by Theona nechali spadnout na úplný dno a nechat ho tu část zahrát samotnýho, to netuším.
Tak jsem si libovala nad posledním dílem, že jsem nahlodala kámošku, aby na GoT aspoň koukla v televizi, když už to nechce číst. Začala od první série - v kuse skoukla prvních šest dílů a hned mi volala: "Nezabijou Boromira, že ne?" Joo chudák holka, ta ještě neví, co všechno je autor schopný provádět hlavním postavám... :)
Stark×Arryn: Lysa chtěla Sansu provdat za jejího bratránka. Úžasná představa- mrzák (těžce nemocný), spratek, taky by jste něco takového chtěli do postele? :)
Já bych do postele obecně nechtěla nikoho, kromě toho, koho bych si vybrala sama. Nicméně odmalička vnímám silně rodinné vazby (narozdíl třeba od mého manžela, pro něj je to zdroje obrovské fascinace a místy i těžkého nepochopení :-)Takže já bych se o svého nemocného bratrance určitě postarala. Zvláště, když je to malý kluk. Rozmazlenost není nemoc, to lze v tomhle věku snadno napravit.
Gadgetka: Jasně že Ned přežije, když ho hraje ten dvounohej spoiler :D Ten už předem přemýšlel nad dalším kreativním způsobem, jak se na plátně nebo obrazovce nechat zabít.
Poděs, už jsme v půlce a za chvíli je po sezóně. Z toho dílu se mi nezdála scéna s Aryou - duch Harrenova si tam povídá s hlavním monstrem v Západozemí, jako by si byli sobě rovni. Poté, co nezvládla "Maidenpool", měla skončit na výslechu, jaký že to má důvod k lhaní. (už se to tu asi řešilo, tak sorry)
Sami mi zase připadá moc v pohodě, zatímco by se správně měl lekat každého stínu. U té pomoci Jonovi dostat se na průzkum se mohl alespoň zakoktat, když mluvil s velitelem. Svého otce se hrozně bál, zatímco Lordem velitelem manipuluje s desetiletou praxí. Proč vlastně chtěl, aby šel Jon na průzkum? Je tam nemalá šance, že by o svého nejlepšího kámoše mohl přijít.
Copak si asi myslel Malíček o Margaery? Další husička, se kterou půjde dobře manipulovat? Jsem zvědavá, jak to zaonačí dál.
Jsem jednoznačně pro Joraha! Je sice už trochu "vypelichanej", ale na rozdíl od Gendryho (kterej zatím předvedl jen břišáky) má charisma :-) No a co se týká Jona, tak zklamání... V knížce ho mám fakt ráda, ale tady je takovej nijakej. Snad ho trochu napraví Yrgitte:-)
Ben Nevis: Já bych řekla, že jsme teprve v polovině a ta lepší část děje nás čeká ;) Co se týče Aryi, tak vyslýchat jí dál by hraničilo s paranoiou. On neví, že to není obyčejná seveřanská holka, ale ARYA. Ale nalejvat si dál od ní pití bych si fakt nenechala, to je pravda. Sam se i v knížkách postupně osměluje, tak tady je to holt o něco dřív, já s tím problém nemám.
Ramseyho urcite nevynechaju v dalsej serii bude, ale ani v CoK knizkach tam zas tak vela nebol. Story s lady H. mozu kludne preskocit alebo len uviest slovne a celu tuto liniu zakoncit peknou malou bitkou pred Zimohradom, kde moze byt napr. v brneni. skor sa bojim ci nahodou nechcu preskocit vylet do vlcieho lesa, to by bola velka odchylka...
svoa00: Já jsem právověrná pesimistka, a proto trvám na tom, že tato sezóna už je skoro vypitá. :-)
Taky se mi líbí víc Jorah (ten Old Shatterhand na něho fakt sedí) než Gendry. Ten mi nějak vadí po ksichtu. Nevím, jestli v knize měl být Gendry krasavec, nikdy jsem ho tak nebrala. Můj žebříček: Jon, Jorah, ...., Bran. :-)
Ramseyho urcite nevynechaju v dalsej serii bude, ale ani v CoK knizkach tam zas tak vela nebol. Story s lady H. mozu kludne preskocit alebo len uviest slovne a celu tuto liniu zakoncit peknou malou bitkou pred Zimohradom, kde moze byt napr. v brneni. skor sa bojim ci nahodou nechcu preskocit vylet do vlcieho lesa, to by bola velka odchylka...
Aký vlčí les? Ak myslíš to, ako šiel Theon hľadať Brana a Rickona, tak to mi príde omnoho menej podstatné než pridanie Reedovcov či Ramsaya... :D
Kdo jiný. Vždyť to je jasný idol dívčích srdcí, vysoce žádaný do pozice manžel/milenec/cokoli-jen-ať-je-poblíž. Dokonce i Walder Frey je proti němu úplná nula. :D
Ten třetí v pořadí na čtyři tečky je zajímavý :-)) (to bude Bron :-))
a co takový Robb? :-)
Mimochodem, co říkáte na tu jeho "slečnu z lidu"? V jednom z trailerů jsem viděla jak se Robb s někým líbá, a řekla bych, že by to mohla být ona... Copak tím tvůrci asi chtěli říct? Že by Robb nebyl až takový svatoušek? :-) A co potom chudák Jeyne?
Zatím jsem i z druhé série nadšený. Trochu mi nesedí Stannis, představoval jsem si ho poněkud jinak, ale za to mě úplně dostala Brienne, to byla trefa za milion!
Ten třetí v pořadí na čtyři tečky je zajímavý :-)) (to bude Bron :-))
a co takový Robb? :-)
Mimochodem, co říkáte na tu jeho "slečnu z lidu"? V jednom z trailerů jsem viděla jak se Robb s někým líbá, a řekla bych, že by to mohla být ona... Copak tím tvůrci asi chtěli říct? Že by Robb nebyl až takový svatoušek? :-) A co potom chudák Jeyne?
Mám takový neblahý pocit, že se scénáristi cestou Jeyne vůbec nevydají. V jednom z teaserů či trailerů na druhou sérii v jednom záběru Robb prohlašuje "I love her" a mám pocit, že to byla narážka na onu ženu z lidu a že by Robb byl mužem, co poruší slib Freyům dvakrát?
Lukáš: toho se právě taky obávám, že Jayne vynechají ... a Freyové budou pobouřeni ještě víc: 1) že Robb nedodrží slovo 2) že Freyvskou krev vymění zrovna za tuhle...
Když tak o tom přemýšlím, je to vlastně celkem logické - v seriálu je Robb (oproti knize) pořád jednou z hlavních postav, kterou sledujeme. A pokud by měli dělat celou další bojovou scénu a další hrad jen kvůli tomu, aby tam mohl potkat Jayne, tak by se jim to finančně moc nevyplatilo a vyjde určitě levněji, když svou nastávající potká na bitevním poli :-)
Komentáře
Joo chudák holka, ta ještě neví, co všechno je autor schopný provádět hlavním postavám... :)
Z toho dílu se mi nezdála scéna s Aryou - duch Harrenova si tam povídá s hlavním monstrem v Západozemí, jako by si byli sobě rovni. Poté, co nezvládla "Maidenpool", měla skončit na výslechu, jaký že to má důvod k lhaní. (už se to tu asi řešilo, tak sorry)
Sami mi zase připadá moc v pohodě, zatímco by se správně měl lekat každého stínu. U té pomoci Jonovi dostat se na průzkum se mohl alespoň zakoktat, když mluvil s velitelem. Svého otce se hrozně bál, zatímco Lordem velitelem manipuluje s desetiletou praxí. Proč vlastně chtěl, aby šel Jon na průzkum? Je tam nemalá šance, že by o svého nejlepšího kámoše mohl přijít.
Copak si asi myslel Malíček o Margaery? Další husička, se kterou půjde dobře manipulovat? Jsem zvědavá, jak to zaonačí dál.
No a co se týká Jona, tak zklamání... V knížce ho mám fakt ráda, ale tady je takovej nijakej. Snad ho trochu napraví Yrgitte :-)
Taky se mi líbí víc Jorah (ten Old Shatterhand na něho fakt sedí) než Gendry. Ten mi nějak vadí po ksichtu.
Nevím, jestli v knize měl být Gendry krasavec, nikdy jsem ho tak nebrala.
Můj žebříček: Jon, Jorah, ...., Bran. :-)
Bronn je až Branem, Hora a všichni ostatní taky.