Kolikokoli, mám podobný názor :) Tento diel sa mi veľmi páčil. A Xaro mi prišiel omnoho lepší ako v knihe, kde som mal chuť mu na každej stránke vydlabať tie jeho uplakané oči, pričom tu je výborný. Len taká malá nezrovnalosť: Ako mohol Theon s posádkou jednej lode napadnúť Torrhenov dvor a pritom mu ešte zostali muži na dobytie Zimohradu? Toto podľa mňa nedomysleli.
Ale potom by poslali druhého havrana so správou: Sme v pohode, tých 30 vojakov, čo tak ohrozovali náš hrad je už preč. Kľudne pokračujte s divným úsmevom a vyslovovaním titulu "King of the north" bez akéhokoľvek opodstatnenia, ser Rodrik. S pozdravom, Leobald "Leo" Tallhart
Já ještě dodám k Jeyne/Talise, že má napadá hodně důvodů, proč tu změnu neudělali.
1. Při tom vyškrtávání postav by bylo nelogický vymýšlet nějakou úplně novou 2. Celou dobu se snaží o dospělejší postavy a nechali by seriálovýho Robba zachovat se nedospělejc než šestnáctiletýho kluka? Protože jí prostě miluje a to by měla být odpověď na všechno? 3. Jedinej důvod, proč by si nějakou Talisu bral, by byl, že se do ní zbláznil. Pokud z něj chtěli udělat sobeckýho hajzla, co riskuje bezpečí svých mužů a sester a uráží v mizerný situaci klíčovýho spojence kvůli holce, která mu nejenom že nemá co nabídnout, ale ani není urozená (a je tudíž jedno, s kým spí nebo nespí), tak do toho. 4. Celou tuhle dějovou linku by značně zprimitivnili, protože by se tím připravili jak o Westerlingy, tak i celou Tywinovu intriku. 5. Scénáristům musí být jasný, že takovou změnou by většinu čtenářů pobouřili. Zachovali by totiž jedině tu základní tezi, že Robb sí začal s nesprávnou ženskou. To není drastická změna, vyprávěli by totiž úplně jinej příběh.
Bohužel ani já si nejsem tak docela jistá, jestli uvažovali stejným způsobem.
S jednou lodí nemohli porazit Zimohrad...dokonce ani ten hrad by neohrozili ..a i kdyby vylákali ven mužstvo zimohradu, furt by neměli dost mužů aby porazil zbytek strážných, kováře a jeho pacholky, řezníka a jeho pacholky, štolby, sluhy a buhví co ještě, i kdyby bojovali jen s vidlemi tak by je porazili .
Tuším že v knize šlo plenit pobřeží mnohem mnohem víc lodi pod vedením Theonova strýce a Theonovi je nějak přesvědčil strýce poslal vylákat armádu zimohradu a sám šel na zimohrad...
S jednou lodí nemohli porazit Zimohrad...dokonce ani ten hrad by neohrozili ..a i kdyby vylákali ven mužstvo zimohradu, furt by neměli dost mužů aby porazil zbytek strážných, kováře a jeho pacholky, řezníka a jeho pacholky, štolby, sluhy a buhví co ještě, i kdyby bojovali jen s vidlemi tak by je porazili .
Tuším že v knize šlo plenit pobřeží mnohem mnohem víc lodi pod vedením Theonova strýce a Theonovi je nějak přesvědčil strýce poslal vylákat armádu zimohradu a sám šel na zimohrad...
A jak bylo poznamenáno, Zimohradu i po vylákání zbývá vojsko v počtu sta mužů...
Vcelku nadprůměrný díl 2.série. Dany nevadila, Pyat Pree super. Co se týče Malíčka s Tyrelly tam ty dialogy nechápu, dle mě hodně zbytečné místo toho tam mohli dát něco pro příběh důležitějšího-např. Tullye(Jasně nemají na tolik postav rozpočet a Malíček se vrátí do King's Landing s armádou Tyrellů ale stejně na jednoho z největších intrikářů dost plytké). Catelyn/Brienne a Greyjoyové mě už v knihách příliš nudili takže ty moc nehodnotím. V podstatě jedinými tahouny jsou Arya a hlavně kombo Tyrion/Bronn, hodně doufám že tam Bronna udrží dýl než v knize.
Mě se ta Pěst prvních lidí nelíbila, takové bezútěšné skalisko v nicotě, to se asi bude těžko bránit a těžko může kontrolovat krajinu. Ona to měla být něco jako pevnost, přírodní kopec, nebo umělý kopec v moři lesa ze všech stran příkrý a na jedné straně mírný aby se tam dalo vejít (tedy asi umělý) s kůly a na vrchu se zbytky opevnění, - dobré místo pro obranu.
A Jon ani nestihl najít dračí sklo a ten kouzelný roh který nevydává zvuk, čím pak Sam zabije Jiného ? A nějak se mi zdá, že jiné nahradili Nemrtvými
PS: Myslíte si, že to Kamenohad dokázal a že se ještě někdy objeví v knížce??
Ramseyho urcite nevynechaju v dalsej serii bude, ale ani v CoK knizkach tam zas tak vela nebol. Story s lady H. mozu kludne preskocit alebo len uviest slovne a celu tuto liniu zakoncit peknou malou bitkou pred Zimohradom, kde moze byt napr. v brneni. skor sa bojim ci nahodou nechcu preskocit vylet do vlcieho lesa, to by bola velka odchylka...
Aký vlčí les? Ak myslíš to, ako šiel Theon hľadať Brana a Rickona, tak to mi príde omnoho menej podstatné než pridanie Reedovcov či Ramsaya... :D
no to by vsak znamenalo ze u mlynara by bol theon sam, sam to vymyslel aj vykonal co je dost velky posun oproti knihe. Theona nemam rad, ale toto by nespravil
Inak tá Päsť, keď ju už spomínate, dosť ma naštvala, rovnako ako krajina za Zdí(inak, chcelo by to niekde dať česko-slovenský slovník názvov, lebo veci ako Zeď a Řekotočí mi trhajú uši :D ). V knihe sa jednalo o chladný les, niečo ako tajga, kde niekedy nasneží, ale väčšinou sa teplota drží okolo nuly, prípadne pár stupňov vyššie a dá sa tam aj niečo pestovať. Ale takto je to nejaká zmrznutá pustina, kde by nikto nemohol prežiť(ak by tam teda neboli obrovské stáda zvierat), určite nie v počte 30 000-40 000 ľudí(čo bol myslím celý Manceho ľud).
no to by vsak znamenalo ze u mlynara by bol theon sam, sam to vymyslel aj vykonal co je dost velky posun oproti knihe. Theona nemam rad, ale toto by nespravil
To by bolo dosť o ničom, hlavne keď ešte prednedávnom zvažoval napísanie listu Robbovi. Teda ak by to urobili, tak by to dosť skazili. (inak, čo všetci máte proti Theonovi, ja mu vyčítam len to, že Zimohrad nepodpálil už keď mu to Aša radila a zachoval sa tak detinsky, že veril, že ho udrží)
A Jon ani nestihl najít dračí sklo a ten kouzelný roh který nevydává zvuk, čím pak Sam zabije Jiného ? A nějak se mi zdá, že jiné nahradili Nemrtvými PS: Myslíte si, že to Kamenohad dokázal a že se ještě někdy objeví v knížce??
Dračí sklo nejspíš najde Sam, to už se tu někde rozebíralo. A Kamenohad? Měl by vůvec hlídce ještě co povědět? Všechno už přece vědí od Jona... Leda že by se cestou dal dohromady s Benjenem a někde si třeba začali stavět vlastní zeď :-) Jinak Hostinu teprve čtu, tak nevím jestli se tam někde tohle vysvětlí...
Ad Theon a Ramsay - ono je možné, že tam třeba mlynářovy děti ani nebudou. Bran, Rickon a spol. prostě zdrhnou ze Zimohradu a bude se po nich jen pátrat. Ono ukázat dvě mrtvé a k tomu chladnokrevně zavražděné děti v seriálu v USA je docela silná káva i na HBO.
To je úplně fuk jestli by měl Kamenohad hlídce ještě něco říct, ale prostě, zajímalo by mě, jestli prostě žije a jestli se dokáže vrátit na Zeď přeci jen , byl do dobrý muž hlídky... bylo by ho škoda
jinak je s Starkem dobrý kandidát na Studenorukého, i když bych byl raději kdyby to nebyl ani jeden z nich a oba se schovávali v nějaké jeskyni nebo u dětí.
Nevada: Tomu nevěřím. Theon podle mě musí být ukázán jako vrah svých "bratrů".
I Theona ukazují v trochu jiném světle než knihy. Jako by ho mělo divákům být už teď líto, že by měl vzbudit určité sympatie. A tak by mě taková změna v ději nepřekvapila.
Krajina za zdí, měla být něco mezi Tajgou, tundrou, víc k jihu by se to mělo podobat spíše Skandinávii, Islandem, Kanadou. Přece jenom, pokud se tam něco pěstuje a něco roste k jídlu, tak tam musí stoupat i teploty minimálně přes dvacítku. A byly tam i listnáče, takže zas tak kruté a bezútěšné místo to být nemohlo. Snad leda v těch horách a dál dál až za jezerama ..
Lide tam stavěli vesnice, nežili kočovným způsobem a netáhli za zvěří a za stády, tedy tam muselo být dost potravy k usedlému způsobu života.
Ad Theon a Ramsay - ono je možné, že tam třeba mlynářovy děti ani nebudou. Bran, Rickon a spol. prostě zdrhnou ze Zimohradu a bude se po nich jen pátrat. Ono ukázat dvě mrtvé a k tomu chladnokrevně zavražděné děti v seriálu v USA je docela silná káva i na HBO.
Neříkám, že z toho udělaj gore festival, ale nějak budou muset odůvodnit, proč všichni skálopevně věřej, že Bran a Rickon jsou mrtví. Takže si tipnu, že dvě mrtvý tělíčka budou. Na začátku druhý série neměli problém s vraždou nemluvněte, i když na tvrdo to na vidět není, a na konci třetího dílu jsme viděli vraždu dítěte.
Anglachel: Příznivec Krakatic, že? :D Takže za prvé: Theon je těžce manipulovatelnej. Na Štít přijde plnej optimismu co se týče Robbových záměrů a stačí, aby na něj byl taťka zlej, a rychle otočí. O tom, jak s ním manipuluje Ramsay, ani nemluvím. Za druhé: Nějak ti uniklo, že ten Balonův plán na dobytí severu, od začátku neměl šanci dlouhodobej úspěch. To by musel vyvraždit celou seveřanskou šlechtu. Blbec Balon moh mít Lannisport, místo toho se vydá dobývat chudej sever. Za třetí: ehm... spoilery, vole.
mě osobně se adaptace HBO zdá v druhé řadě zatím dost syrová... první řada měla větší šťávu, a když si přimyslím to, jak to skončí, kdo četl literární předlohu ten to ví :) tak mě to nijak nevzrušuje, čekal jsem trochu víc, je tam syrový sex a žádný duchaplný děj, jistě, vše do sebe zapadne jako vždy až na konci série, ale když to člověk četl, dokáže si představit co tam mohlo být a co nemuselo :)
Komentáře
S markytánkou též nesouhlasím. Opravdu doufám, že mu jen zatajila svoje pravé jméno :/
Tento diel sa mi veľmi páčil. A Xaro mi prišiel omnoho lepší ako v knihe, kde som mal chuť mu na každej stránke vydlabať tie jeho uplakané oči, pričom tu je výborný.
Len taká malá nezrovnalosť: Ako mohol Theon s posádkou jednej lode napadnúť Torrhenov dvor a pritom mu ešte zostali muži na dobytie Zimohradu? Toto podľa mňa nedomysleli.
S pozdravom, Leobald "Leo" Tallhart
1. Při tom vyškrtávání postav by bylo nelogický vymýšlet nějakou úplně novou
2. Celou dobu se snaží o dospělejší postavy a nechali by seriálovýho Robba zachovat se nedospělejc než šestnáctiletýho kluka? Protože jí prostě miluje a to by měla být odpověď na všechno?
3. Jedinej důvod, proč by si nějakou Talisu bral, by byl, že se do ní zbláznil. Pokud z něj chtěli udělat sobeckýho hajzla, co riskuje bezpečí svých mužů a sester a uráží v mizerný situaci klíčovýho spojence kvůli holce, která mu nejenom že nemá co nabídnout, ale ani není urozená (a je tudíž jedno, s kým spí nebo nespí), tak do toho.
4. Celou tuhle dějovou linku by značně zprimitivnili, protože by se tím připravili jak o Westerlingy, tak i celou Tywinovu intriku.
5. Scénáristům musí být jasný, že takovou změnou by většinu čtenářů pobouřili. Zachovali by totiž jedině tu základní tezi, že Robb sí začal s nesprávnou ženskou. To není drastická změna, vyprávěli by totiž úplně jinej příběh.
Bohužel ani já si nejsem tak docela jistá, jestli uvažovali stejným způsobem.
Dany nevadila, Pyat Pree super. Co se týče Malíčka s Tyrelly tam ty dialogy nechápu, dle mě hodně zbytečné místo toho tam mohli dát něco pro příběh důležitějšího-např. Tullye(Jasně nemají na tolik postav rozpočet a Malíček se vrátí do King's Landing s armádou Tyrellů ale stejně na jednoho z největších intrikářů dost plytké).
Catelyn/Brienne a Greyjoyové mě už v knihách příliš nudili takže ty moc nehodnotím.
V podstatě jedinými tahouny jsou Arya a hlavně kombo Tyrion/Bronn, hodně doufám že tam Bronna udrží dýl než v knize.
A Jon ani nestihl najít dračí sklo a ten kouzelný roh který nevydává zvuk, čím pak Sam zabije Jiného ? A nějak se mi zdá, že jiné nahradili Nemrtvými
PS: Myslíte si, že to Kamenohad dokázal a že se ještě někdy objeví v knížce??
(inak, čo všetci máte proti Theonovi, ja mu vyčítam len to, že Zimohrad nepodpálil už keď mu to Aša radila a zachoval sa tak detinsky, že veril, že ho udrží)
A Kamenohad? Měl by vůvec hlídce ještě co povědět? Všechno už přece vědí od Jona... Leda že by se cestou dal dohromady s Benjenem a někde si třeba začali stavět vlastní zeď :-) Jinak Hostinu teprve čtu, tak nevím jestli se tam někde tohle vysvětlí...
jinak je s Starkem dobrý kandidát na Studenorukého, i když bych byl raději kdyby to nebyl ani jeden z nich a oba se schovávali v nějaké jeskyni nebo u dětí.
Lide tam stavěli vesnice, nežili kočovným způsobem a netáhli za zvěří a za stády, tedy tam muselo být dost potravy k usedlému způsobu života.