Novinář se ptá tří českých úředníků, za jak dlouho si mohou za obdržené úplatky koupit BMW. Úředník z "měšťáku": "No, nás moc neuplácí. BMW bych si koupil tak za dvanác - patnáct měsíců." Úředník z kraje: "Já bych si z úplatků koupil BMW tak za osm - deset měsíců." Ministerský úředník:"Já bych si BMW koupil za čytři - pět let". Novinář: "Cože ??? Za tak dlouho ???" Úředník: "No, vždyť BMW zase není tak malá firma ..."
Tak na takový bych klidně šla. Pokud tam budou stormtroopeři a vybuchující židle. To bych klidně i zatnula zuby a vydržela ty tři hodiny čučení na DiCapria. :D
Jo, hned jak jsem to poprvý zaregistroval, řek jsem si, že to musím viodět. Nejvíc mě přilákalo "more monsters" a to co je po "in cooperation with ... Michael Bay"
Kolikokoli: Třeba :D Mě štve, že udělají taaak "ubrečenej" konec, když 1) kdyby nebyla Rose blbá odfrčela na člunu a na dřevě mohl být sám Jack nebo 2) nikdo mi nevymluví, že by se na to dřevo nevešli oba!
Krisa: už aby se toho chopili Bořiči mýtů :D. Ale na 9gagu někdo dělal výpočet a prý by se tam vešli, ale ty dveře by se potopily, že by jim voda sahala nad záda (kdyby leželi na břichu). Prý to nějak vychází z hmotnosti mokrejch hader či co :D. Každopádně, Rose měla štěstí, že Jack zařval, protože by ji stejně po přijetí do NY odkopl :D.
Kolikokoli: Třeba :D Mě štve, že udělají taaak "ubrečenej" konec, když 1) kdyby nebyla Rose blbá odfrčela na člunu a na dřevě mohl být sám Jack nebo 2) nikdo mi nevymluví, že by se na to dřevo nevešli oba!
Jo to už jsem někde viděl... počkaaaat... aaa tady
Prostě by se potopili tak či tak. Navíc Rose neuměla plavat + když je vám kosa jako prase a jste celí mokří, tak asi nezewlíte, jako na tom obrázku. A i ve filmu je vidět, že se tam Jack pokouší vylézt, ale nejde to. ;)
Lord: nemůžu to najít, ale podle všeho je nosnost mokrých a promrzlých dveří jiná + Rose váží kolik.. 55 kg? A když je celá mokrá + hadry, tak to bude přes 80 i víc. Jack váží asi 65 kg, s mokrýma hadrama asi taky kolem 80 (má méně oblečení a nemá vestu). Celkem tedy asi 160 kg a to by ty dveře neutáhly a potopily se.
Nejde o nosnost, ta je víc než dostatečná. Jde tu o vztlakovou sílu. U dveří tedy hraje roli: a) jejich vlastní hmotnost b) jejich plocha c) jejich tloušťka Řešením přežití námořní katastrofy je tedy buď: 1) vyrábět tlusté dveře z velmi lehkého materiálu 2) vyrábět namísto dvoukřídlových dveří jednokřídlové velké 3) nešetřit na záchranných člunech 4) nelenit a najít si jiný kus vraku (z takové lodi toho muselo být v nejbližším okolí spousta)
Komentáře
TENTO PŘÍPRAVEK NEBYL TESTOVÁN NA ZVÍŘATECH
Úředník z "měšťáku": "No, nás moc neuplácí. BMW bych si koupil tak za dvanác - patnáct měsíců."
Úředník z kraje: "Já bych si z úplatků koupil BMW tak za osm - deset měsíců."
Ministerský úředník:"Já bych si BMW koupil za čytři - pět let".
Novinář: "Cože ??? Za tak dlouho ???"
Úředník: "No, vždyť BMW zase není tak malá firma ..."
Každopádně, Rose měla štěstí, že Jack zařval, protože by ji stejně po přijetí do NY odkopl :D.
No a nakonec Japonský hamburger v prášku
a) jejich vlastní hmotnost
b) jejich plocha
c) jejich tloušťka
Řešením přežití námořní katastrofy je tedy buď:
1) vyrábět tlusté dveře z velmi lehkého materiálu
2) vyrábět namísto dvoukřídlových dveří jednokřídlové velké
3) nešetřit na záchranných člunech
4) nelenit a najít si jiný kus vraku (z takové lodi toho muselo být v nejbližším okolí spousta)